HWSW Informatikai Kerekasztal: Aki felmondta bármely internet szolgáltatónál... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Aki felmondta bármely internet szolgáltatónál... a szerződést az jöjjön be. THX! Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 28. 20:11

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 13:25

Jah, aztán ha elfeledkezel róla, automatice hosszabbodik a szerződés még egy évvel. Bekaphatja a szaros interware is, pedig tisztességes bandának tűntek. És ez nem az ÁSZF-ben volt benne.

Ez egészen biztos? Hol, és pontosan hogyan van benne a szerződésben, ha nem az ÁSzF-ben volt benne? Mert azt elhiszem, hogy az ÁSzF-t nem olvastad (kevesen szokták), de a szerződést azért csak átfutottad...
Az még rendben, hogy folytatódik, de hogy a te aláírásod nélkül újabb egy éves határidőre lekötelezzenek, ez nekem nem tűnik hihetőnek. Szerintem az egyéves hűséget nem lehet ráutaló magatartással bevállani, ahhoz mindeképpen kell valami legalább faxon elküldött nyilatkozat.

#82 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 28. 20:58

Idézet: desiderius - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 21:11

Ez egészen biztos? Hol, és pontosan hogyan van benne a szerződésben, ha nem az ÁSzF-ben volt benne? Mert azt elhiszem, hogy az ÁSzF-t nem olvastad (kevesen szokták), de a szerződést azért csak átfutottad...

A megrendelés 5.3-as pontjában van benne, amit elovastam az ÁSZF-el együtt (tudom hihetetlen :)), de ez már ez egy éve volt (!), és és ez az érdekes kikötés egész egyszerűen kiment a fejemből. Valami olyasmire emlékeztem, hogy az egy év hűség után átmegy határozatlan idejűbe a szerződés :omg: (mint pl. a sokat szidott UPC kábeltévénél). Ezt a hosszabbítást nem érzem tisztességes megoldásnak, mert az újabb 1 év hűségért semmilyen kedvezményt nem nyújtanak. 
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#83 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 21:11

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 21:58

A megrendelés 5.3-as pontjában van benne, amit elovastam az ÁSZF-el együtt (tudom hihetetlen :)), de ez már ez egy éve volt (!), és és ez az érdekes kikötés egész egyszerűen kiment a fejemből. Valami olyasmire emlékeztem, hogy az egy év hűség után átmegy határozatlan idejűbe a szerződés :omg: (mint pl. a sokat szidott UPC kábeltévénél). Ezt a hosszabbítást nem érzem tisztességes megoldásnak, mert az újabb 1 év hűségért semmilyen kedvezményt nem nyújtanak.

Hogyaza...!!! Hát, én biztos konzultálnék egy ügyvéddel, vagy a fogyasztóvédelemmel, esetleg az NHH-val.

#84 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 21:14

Idézet: desiderius - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 22:11

Hogyaza...!!! Hát, én biztos konzultálnék egy ügyvéddel, vagy a fogyasztóvédelemmel, esetleg az NHH-val.

Megvallom, a legutolsó nekem is eszembe jutott.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#85 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 21:34

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 22:14

Megvallom, a legutolsó nekem is eszembe jutott.

No, én (anélkül, hogy az ÁSzF-t megnéztem volna) kicsit utánanéztem, meg megkérdeztem ügyvédet is: a kikötés nem biztos, hogy a Ptk szerinti tisztességtelenség fogalmát, de a legkevesebb, hogy a határozott idejű szerződés "szellemiségével" ellentétes. Szóval véleményem szerint az Interware törvénybe ütköző szerződési kikötést használ, de legalábbis vitatható, nem egyértelműen jogszerű az eljárása - így szerintem lehet valami esély a hatósághoz fordulás eredményére. Az, hogy melyik hatóságot célzod meg (már ha egyáltalán érzel magadban erőt az IGAZSÁG érvényre juttatásának vélhetően hasznot nem hozó hosszadalmas procedúrájához), attól függ, hogy konkrétan mit akarsz elérni: szabadulni tőlük, vagy pedig kellemetlenséget akarsz nekik okozni.

#86 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 28. 22:04

Ez más szolgáltatónál is így van?

#87 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 29. 06:36

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 23:04

Ez más szolgáltatónál is így van?

Ami az Axelero-s céges előfizetést illeti, biztosan nincs így - külön kellett kérnem, hogy újabb egy évre... Ha lesz egy kis időm, megnézem az Invitelest is.

#88 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 04. 21:02

Idézet: desiderius - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 22:34

attól függ, hogy konkrétan mit akarsz elérni: szabadulni tőlük, vagy pedig kellemetlenséget akarsz nekik okozni.

A "szabadságomat" szeretném csak visszakapni, vagy oké az újabb egy év, de akkor engedjenek a díjból.

#89 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 06:24

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 20:58

Valami olyasmire emlékeztem, hogy az egy év hűség után átmegy határozatlan idejűbe a szerződés :omg: (mint pl. a sokat szidott UPC kábeltévénél). Ezt a hosszabbítást nem érzem tisztességes megoldásnak, mert az újabb 1 év hűségért semmilyen kedvezményt nem nyújtanak. 

Ha 1 év után határozatlan szerződő leszel az szerintem nem hosszabbítás, nekem enternetnél is igy volt, dijat sem emeltek hanem fizettem az addigi x összeget. A datanet viszont patkány ilyen szempontból, mert ha lejár az x év akkor utána a többet kell fizetned hacsak nem kötelezed ismét el magadat, ami szánalmas. Az iw automatikus meghosszabítás nagyon ..... dolog. A többi szolgáltatónál nem tudom hogyan megy ez.

#90 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 05. 06:54

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 20:59

De ilyenről szerintem nem feledkezik el az ember!

Hol is dolgozol, ha nem titkos? Nálatok is ez a gyakorlat?

#91 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 07:30

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 22:02

A "szabadságomat" szeretném csak visszakapni, vagy oké az újabb egy év, de akkor engedjenek a díjból.

És ha most kötnél egyévest, az olcsóbb lenne? Mert ha nem, akkor biztos nem fognak engedni a havidíjból.

Szerintem amúgy hagyományos formájú levélben írd meg nekik a problémáidat, tértivel add fel, erre 30 napon belül kötelesek válaszolni, vita esetén meg okirati bizonyíték. Egyrészt kérj egy hivatalos állásfoglalást tőlük arra nézve, hogy mi indokolja ezt a szerinted a határozott idejű szerződések lényegével, szellemiségével ellentétes, a felhasználóra pedig egyértelműen hátrányos, megtévesztésre alkalmas kikötést (5.3 pont). Ez azért jó, mert az NHH-nak el tudod majd küldeni a problémáddal, és a szolgáltató hivatalos álláspontjáva egyetemben.

Másrészről, ha most kötött egyéves szerződés díja alacsonyabb, erre hivatkozva követeld a díj csökkentését, és az eddig esetleg befizetett többletdíj jóváírását.

Harmadrészt, ha inkább szabadulni akarsz, közöld velük, hogy tisztességtelen kikötésnek tartod a szerődés 5.3 pontját, eleve nem állt szándékodban egy évnél tovább ügyfelük maradni, és ha hozzájátulnak ahhoz, hogy KÖZÖS MEGEGYEZÉSSEL a szerződést felbontsátok, eltekintesz a további jogi lépésektől illetve az ilyen ügyekben eljáró hatóságok megkeresésétől.

Nos, én valami ilyesmivel próbálkoznék. Lényeg: ne emailen, hanem ajánlott, vagy tértivevényes levélben írj nekik bármit is - ezt kötelesek komolyan venni. (Az ÁSzF-ben benne van, hogy mennyi időn belül kötelesek írásban válaszolni - ha ezt nem teszik, szerződést szegnek.) És mindenképpen mérlegeld, hogy meddig vagy hajlandó elmenni. Ugyanis ha nagyon kötik az ebet a karóhoz, akkor se biztos, hogy jutsz valamire, ha NHH-nak írogatsz, esetleg ügyvéddel íratsz nekik - és lehet, hogy könnyebben szabadulsz, ha letelik az egy év.

#92 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 07. 05. 15:13

Felmondtam a lantaxnet-tel kötött szerződésemet.
:)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#93 Felhasználó inaktív   gabeeapunk 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 05. 21:12

Sztem a datanet nem patkány, lejárt a hűség, átcsúsztál a kedvezménymentes csomagba, nem fizetsz büntit kiléphetsz bármikor, megtérült a "mérhetetlen nagy befektetés" :D  (ha nem kötelezed el magad, nem jár kedvezmény, ahol jár, ott rendesek).

#94 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 09:37

A héten felhívtam az RLAN-t, hogy el kellett költöznöm, fel tudom-e mondani a szerződést.
Ott Győrben is egy Buga Laci nevű illető vette fel, de az tök normális volt. Azt mondta, hogy írjak egy level Győrbe aztán elintézik.
Bár abban nem tudott segíteni, hogy mi van akkor, ha az asszony átvenné a nevére a szolgáltatást, de mondom, tök rendesek voltak.
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#95 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 12:34

Idézet: mikike - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 10:37

A héten felhívtam az RLAN-t, hogy el kellett költöznöm, fel tudom-e mondani a szerződést.
Ott Győrben is egy Buga Laci nevű illető vette fel, de az tök normális volt. Azt mondta, hogy írjak egy level Győrbe aztán elintézik.
Bár abban nem tudott segíteni, hogy mi van akkor, ha az asszony átvenné a nevére a szolgáltatást, de mondom, tök rendesek voltak.

:D Nem "de az tök normális" hanem de Ő! :D

És az a tök normális ember én voltam!

Bye...

#96 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 21. 20:37

Idézet: Do-It-Yourself @ 2005. jún. 28. - Dátum: kedd - 13:25

Jah, aztán ha elfeledkezel róla, automatice hosszabbodik a szerződés még egy évvel. Bekaphatja a szaros interware is, pedig tisztességes bandának tűntek. És ez nem az ÁSZF-ben volt benne.

Idézet: desiderius @ 2005. jún. 28. - Dátum: kedd - 21:11

Mindig melegség önti el a szívemet, amikor kiderül, hogy nem csak mi, halandó fórumozók olvassuk ezeket a topikokat, hanem a fikázott cég arctalan nímandjai is, *SELF-CENSORED*.
A dolog apropója: az automatikus szerződéshosszabbítás passzusa most már bekerült az ÁSZF-be is, a minap kaptam a módosításról az e-mailt. :omg:
Örülök, hogy segíthettem, IW! :kma:

#97 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 20:50

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 21:37

Mindig melegség önti el a szívemet, amikor kiderül, hogy nem csak mi, halandó fórumozók olvassuk ezeket a topikokat, hanem a fikázott cég arctalan nímandjai is, *SELF-CENSORED*.
A dolog apropója: az automatikus szerződéshosszabbítás passzusa most már bekerült az ÁSZF-be is, a minap kaptam a módosításról az e-mailt. :omg:
Örülök, hogy segíthettem, IW! :kma:

Hát mondjuk ez elég görény dolog... Én is szolgáltatónál dolgozom, de ilyen nálunk SOHA nem volt és szerintem NEM IS LESZ! Ez görénység a javából. Ez jogilag elfogadott? Főleg, hogy ugye a szerződés aláírás pillanatában nem volt benne... Hát mind1, időben le kell mondani... :D

#98 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 21:00

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 21:50

Ez jogilag elfogadott? Főleg, hogy ugye a szerződés aláírás pillanatában nem volt benne...

Kicsit olvass vissza :), nem az ÁSZF-ben, hanem a megrendelőlapon ('Egyedi előfizetői szerződés') volt rajta, és a kettő együtt érvényes, együtt értelmezendő. Most már belerakták az ÁSZF-be is, védve a seggüket. :down:

#99 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 21:34

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 22:00

Kicsit olvass vissza :), nem az ÁSZF-ben, hanem a megrendelőlapon ('Egyedi előfizetői szerződés') volt rajta, és a kettő együtt érvényes, együtt értelmezendő. Most már belerakták az ÁSZF-be is, védve a seggüket. :down:

Jah, értem... Így OK. Ez akkoris görénység... Erre akkor minden ügyfélnek aki velük áll szerződésben oda kell figyelni.

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó