Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások
Elküldve: 2005. 05. 16. 11:22
Én csak azért aggódok, mert a nyomtatóm 2pl-es cseppmérettel dolgozik, és ha esetleg az utángyártott festékben nagyobb szemcsék (3-4pl) lennének, akkor eldugítanák a fejet. Bár, fogalmam sincs, hogy ez a 2 piktoliter az mennyire kicsi, és milyen híg lehet a festék.
Elküldve: 2005. 05. 16. 12:02
Azt irjak, hogy ugyan azt a pigmentet hasznaljak, mint a gyari patronokban.
Igy ha a patron szama melgfelelo, akkor nem hiszem, hogy aggodni kellene a meret miatt.
Megjegyzem, hogy a Pixma IP5000-be is ilyen patron valo (BCI-6). Annak 1 pl-es (!!!) a csepp merete, es semmi gaz. Szoval 1 szemcse valoszinuleg nagyon pici lehet...
A problema szerintem a vivo anyagban lehet. Talan a nem megfelelo anyagok hasznalata miatt learakodik a festek a fuvokak falara. Talan....
Elküldve: 2005. 05. 16. 18:57
Idézet: mtoma73 - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 7:47
Van egy Canon IP1000-es nyomtatóm. Eddig vettem bele 2-szer fekete G&G utángyártott patront. és egy szines Inktec patront. A feketével nem is volt gond, bár annyi volt, hogy fényes papirra (nem fotó) a gyári valahogy gyorsabban megszáradt, az utángyártott pedig lassabban száradt, és néhol elég csúnya lett. Ez nem is nagy gond, nem nyomtatok fényes papirra.
A nagyobb gond, hogy most eléggé beszart az egész nyomtató, a szines nyomtatás már az elején nem volt valami jó, elég lilásan nyomtatott, most pedig már egyáltalán nem nyomtat, próbáltam tisztitani, aminek az lett a legnagyobb eredménye, hogy a fekete paotron kifogyott.

Azt hiszem ezt az Inktec patron most hanyagolom, és nézek másikat. Ebbe a nyomtatóba mit ajánlanátok utángyártottat? Utántöltés nem érdekel.
Kössz
Tamás
Sziasztok!
Mostanában kevés az időm, azért hanyagolom kicsit a topicomat

A Lilásan nyomtató fej pedig felszedett valami retket a papírról (pl papírport, ami a vágásnál keletkezik) de könnyen orvosolható ha kiveszed a nyomtatófejet (canonokról tudok csak nyilatkozni) beleállítod egy edénybe (lehetőleg műanyag legyen, hogy ne karcolja meg a fejet) és kb 60 fokos viset öntes alá (ami már elég meleg, de a kezedet nem égeti még) kicsit áztatod, ezt 2-3x megismétled, majd a tálkába állított nyomtatófej elszívó nyílásain (amik a patronnal érintkeznek) lévő fémszövetre is lassan csorgatsz a melegvízből. Ne áztasd be az egész patront, mert oxidálódhatnak egyes részei, amik elvihetik a nyomtatót is, de ha csak oda öntesz vizet ahova kell, akkor tökéletesen átmostad a patront. Nálam működik, azóta megint gyönyörűen nyomtat. (Canon i560 - BCI 6-os patronokról van szó (PearlType természetesen )

Remélem segítettem...
Üdv: Zsül
Elküldve: 2005. 05. 16. 20:51
Idézet: Csirke - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 9:44
Szerintem valahol máshol kellene keresni a hibát.
(nem is merem mondani, hogy esetleg az InkTec patron volt rossz, vagy lejárt)
Hát ez a kijelentés csak félig igaz!
A patron teste valóban ugyanaz, de a bennük lévő tinta már más. Kb ugyanaz a különbség, mint a BCI3 és BCI3e sorozatú tinták között. A színsűrűség magasabb. Ezért kisebb (kevesebb) tinta elegendő ugyanolyan árnyalat képzéshez.
Tehát nem kompatibilis.
A BCI 21B és BCI24B között pedig a különbség, mint a BC-20 vs. BC-23 ill. BJI201B és BCI3Bk között: dye kontra pigment tinta.
És mégegy: pigment tinta kizárólag feketében (BCI3eBk) van. Minden más szín kizárólag dye tinta (oldott festék anyag). Tehát nem dugít el semmit. Ami eldugít, az a vegyileg nem kompatibilis festék (van aki utántöltöttnek, van aki utángyártottnak nevezi) és a lejárt szavatosságú festék (felbontás nélkül gyártástól számítva 2 év, felbontás után 6 hónap)!
Ja és a hetekig állni hagyott nyomtató, meg az üres patronnal (netán patron nélkül) hagyott nyomtató fej képes még akár órákon belül beszáradni!
Pushy
Asterix (ford. Tímár György)
Elküldve: 2005. 05. 17. 06:52
Idézet: Zsul - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 19:57
Mostanában kevés az időm, azért hanyagolom kicsit a topicomat

A Lilásan nyomtató fej pedig felszedett valami retket a papírról (pl papírport, ami a vágásnál keletkezik) de könnyen orvosolható ha kiveszed a nyomtatófejet (canonokról tudok csak nyilatkozni) beleállítod egy edénybe (lehetőleg műanyag legyen, hogy ne karcolja meg a fejet) és kb 60 fokos viset öntes alá (ami már elég meleg, de a kezedet nem égeti még) kicsit áztatod, ezt 2-3x megismétled, majd a tálkába állított nyomtatófej elszívó nyílásain (amik a patronnal érintkeznek) lévő fémszövetre is lassan csorgatsz a melegvízből. Ne áztasd be az egész patront, mert oxidálódhatnak egyes részei, amik elvihetik a nyomtatót is, de ha csak oda öntesz vizet ahova kell, akkor tökéletesen átmostad a patront. Nálam működik, azóta megint gyönyörűen nyomtat. (Canon i560 - BCI 6-os patronokról van szó (PearlType természetesen )

Remélem segítettem...
Kössz a tippet, végülis ezt nagyjából megcsináltam, vizes papirzsebkendőre tettema fejet, persze a patronok nélkül, de még vennem kell új fekete patront, mert a régi ugye kifogyott. Lehet, hogy ma kipróbálom, hogy működik-e. Amúgy a BC21-es szines utángyártottnál is eredetileg a szinek stimmeltek. Valószinüleg az volt a baj, hogy vettem a normálnál picit vastagabb papirt, és amikor azt szétvágták A4-es méretbe, akkor maradt a szélén ez a 'sorja' ami eldugaszolta a fejet.
Köszönöm mindenkinek a segitséget.
Elküldve: 2005. 05. 17. 15:21
Tudom hogy nem teljesen ide tartozik amit szeretnék kerdezni de jobb topicot nem találatam. Két hete meghalt egy hp 3816 -os nyomtatom melyhez elotte vettem új patront. A nyomtató nem javítható, újat kell vennem. Nézegettem a hp -kat melyhez most akcio kereteben lehet kapni ajándekot de nem talaltam olyat ezek kozott amihez jo lenne az én patronom (15-ös). A canon-hoz olcsó a patron de ha meghal a fej akkor azt is dobhatom ki. Nem hasznalnam sokat kb havi 50 oldalt, szineset csak nagyon ritkán. Légyszives segítsetek, hogy szerintetek melyikkel jarnék legjobban.
Várom válaszaitokat B o b o o
Szerkesztette: B o b o o 2005. 05. 17. 15:26 -kor
Elküldve: 2005. 05. 17. 18:08
Szerkesztette: Zsul 2005. 05. 17. 18:09 -kor
Elküldve: 2005. 05. 17. 20:29
Lenne meg egy kerdesem. Van a szomszédéknak egy hp nyomtatoja amihez van ket uj de bontott festekpatron( eredeti, de le lett huzva rola az a muanyag). Igy csak az egyiket tudjak hasznalni a masikat pedig el szeretnek tenni hogy kesobb azt is tudjak majd hasznalni. Van otletetek hogy ezt hogyan lehetne ugy tarolni hogy ne szaradjon be a fej. legyszi irjatok
B o b o o
Elküldve: 2005. 05. 18. 16:07
Elküldve: 2005. 05. 18. 18:51
Tudsz valahol közbeszerzésesen Xerox Phaser 3130hoz tonert? Eladtak egy olyan nyomit amihez még rendelni se tudnak tonert. Ilyenkor hol van a ÁSZ, meg Vitéz Üvegszemű Keller:

Elküldve: 2005. 05. 18. 19:08
Elküldve: 2005. 05. 18. 22:27
Most szórjam ki a tintákat, ami benne van, s vegyek másikat, esetleg eredetit, vagy próbálkozzak nyomtatófejtisztítással, esetleg a fejet tisztítsam ki?
Nemtudom mennyit befolyásolja elötte 300 oldalt kinyomtattam illusztrált hülyeséget.
Csak azok a színek nyomtatnak rosszul amit második körbe vettem G&G-t, lehet hogy kifogtam valami ocskábbat? Pedig 1 hónapja vettem, s 2007 ig jó elvileg....
Elvileg a nyomtató érzékeli mikor fogy ki. Eddig nálam sose jelzett az utángyártott tintáknál, kivéve a Qink-nél. Ez annak tudható be hogy a 300 oldalas intenzív használat után "tisztább lett" az érzékelő, vagy a tintától függ. Eddig a G&G-ket nem jelezte ki.
Ha nem érzékeli hogy kifogy, károsíthatja-e a fejet, hogy nincs benne tinta?
Az utángyártott tintatartályokat hova kell vinni ha üres?
Kösz a segítséget.
Elküldve: 2005. 05. 19. 06:53
Idézet: Csontika - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 21:27
Most szórjam ki a tintákat, ami benne van, s vegyek másikat, esetleg eredetit, vagy próbálkozzak nyomtatófejtisztítással, esetleg a fejet tisztítsam ki?
Nemtudom mennyit befolyásolja elötte 300 oldalt kinyomtattam illusztrált hülyeséget.
Csak azok a színek nyomtatnak rosszul amit második körbe vettem G&G-t, lehet hogy kifogtam valami ocskábbat? Pedig 1 hónapja vettem, s 2007 ig jó elvileg....
Elvileg a nyomtató érzékeli mikor fogy ki. Eddig nálam sose jelzett az utángyártott tintáknál, kivéve a Qink-nél. Ez annak tudható be hogy a 300 oldalas intenzív használat után "tisztább lett" az érzékelő, vagy a tintától függ. Eddig a G&G-ket nem jelezte ki.
Ha nem érzékeli hogy kifogy, károsíthatja-e a fejet, hogy nincs benne tinta?
Az utángyártott tintatartályokat hova kell vinni ha üres?
Kösz a segítséget.
Üdv!
Két oka lehet ennek a jelenségnek:
- Hazaverte a fejet a tinta
- A patron nyomáskiegyenlító lika nem lik (azaz nem tépted fel jól, vagy egyáltalán a patron tetején lévő n.sárga fóliát), így nem tud elég tinta távozni a patronból (vákuum visszatartya)

"Nemtudom mennyit befolyásolja elötte 300 oldalt kinyomtattam illusztrált hülyeséget." Ezt a mondatot nem tudom értelmezni.
"s vegyek másikat, esetleg eredetit" Ez utóbbit tudom meleg szívvel javasolni, és folyamatosan betartani. Bár, ha a fej kipusztult, akkor már mindegy...
A patronon van egy prizma. Ezt alulról egy szenzor figyeli. Ha van tinta, akkor a fény nem verődik vissza, ha nincs, akkor visszaverődik. A rendszer gyenge pontja, hogy ha nincs prizma, vagy le van ragasztva, akkor azt érzékeli hogy van tinta. Értelem szerűen, ha nincs benne patron, akkor is ezt érzékeli.
Igen, a fejet akár néhány órán belül is károsítja, ha nincs benne tinta. Gondolj bele, milyen hamar megszárad a tinta a papíron levegővel érintkezve. Képzeld el ugyanezt a fejen belűl, miután tinta hiányában tele megy levegővel.
Próbáld meg a papírról lemosni a megszáradt nyomatot. Próbáld meg képzeletben ugyanezt mikroszkópikos méretű fúvókák és csövecskék labirintusában, úgy, hogy nem férsz hozzá, hogy dörzsikélhesd...
Remélem nem kell mégegyszer kifizetned a nyomtatódat javítás miatt 2 garnitúra "ólcsóbb"patron miatt!
Üdv!
Pushy
Asterix (ford. Tímár György)
Elküldve: 2005. 05. 19. 13:22
Idézet: Pushy - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 13:32
Pushy
Hi! Nekem i450 volt. kb 2000-2500 nyomtattam vele, amikor elhalt a fej. kb kb 7-8 utángyártott(Qink), és 3 eredeti BCI-24BK potront használtam el. Lehet akkor nem is csak az utángyártott patron miatt múlt ki, hanem természetes elöregedés is fellépett?
Csak azért kérdem, mert az új nyomtatóval most nagyon hezitálok, hogy rakjak-e bele utángyártottat, vagy sem.
Elküldve: 2005. 05. 19. 13:39
Idézet: beegee01 - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 14:22
Csak azért kérdem, mert az új nyomtatóval most nagyon hezitálok, hogy rakjak-e bele utángyártottat, vagy sem.
Nálunk az i350 elfogyasztott már kb. 40 Qink patront a hozzá adott eredetin kívül, de nem érzékelek semmi negatív változást a nyomtatón. Csak szerencsénk lett volna?
Ezen kívül van aki kilószámra viszi a Qink patron. Még nem panaszkodott.

I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/
Elküldve: 2005. 05. 19. 15:14
tudnál szerezni bci-24 fekete patront?
Elküldve: 2005. 05. 19. 15:21
Eredetit, vagy utángyártottat?
De igen.

I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/
Elküldve: 2005. 05. 19. 18:26
Idézet: Zsul - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 18:08
megyei Állategészségügyi és Éllelmiszer Ellenőrző állomás. Rendszergazdánk nem tud sehonnan rendelni a leírt típusu nyomihoz tonert.
Elküldve: 2005. 05. 19. 18:50
Idézet: Pitbull - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 18:26
Szia!
Kozbeszerzes nem lehet, mert egy toner nem uti meg a 2 millios (talan ennyi) hatart.
Kozpontositott kozbeszerzes mar lehet, de ha nem szerepel a listan, akkor besetalsz helyben egy olyan boltba, ahol be tudjak szerezni es megrendeled (esetleg interneten).
En feladtam a kozpontositott kozbeszerzes nyomon koveteset, mert sem idom, sem kedvem nem volt erre. Hol bekerul egy termek, hol kikerul. Jelenleg (egy boltos mondta) a Minolta nyomtatok tonerja sincs a listan.
Sot most neztem a weben ugy tunik, hogy nincs keretszerzodes egyetlen tonerra sem! Lehet elneztem a dolgot?
Itt kell megnezni a dolgokat:
http://www.kozbeszerzes.gov.hu
Pl. Xeroxra csak papirokat irt ki, Minoltara pedig a fenykepezot stb.
U.I.: Melyik megye? Remelem ez nem titok!

Szerkesztette: Miki 2005. 05. 19. 18:52 -kor
Elküldve: 2005. 05. 19. 20:02
Idézet: Miki - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 17:50
Kozbeszerzes nem lehet, mert egy toner nem uti meg a 2 millios (talan ennyi) hatart.
Kozpontositott kozbeszerzes mar lehet, de ha nem szerepel a listan, akkor besetalsz helyben egy olyan boltba, ahol be tudjak szerezni es megrendeled (esetleg interneten).
En feladtam a kozpontositott kozbeszerzes nyomon koveteset, mert sem idom, sem kedvem nem volt erre. Hol bekerul egy termek, hol kikerul. Jelenleg (egy boltos mondta) a Minolta nyomtatok tonerja sincs a listan.
Sot most neztem a weben ugy tunik, hogy nincs keretszerzodes egyetlen tonerra sem! Lehet elneztem a dolgot?
Itt kell megnezni a dolgokat:
http://www.kozbeszerzes.gov.hu
Pl. Xeroxra csak papirokat irt ki, Minoltara pedig a fenykepezot stb.
U.I.: Melyik megye? Remelem ez nem titok!

Borsod, de teljesen mindegy számtech alkatrészeket csak Judapesten lehet közbeszerzésesen megvenni.