HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   B o b o o 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 21. 19:38

Sziasztok!
Van egy hp 3816 -os nyomtatom. Ketszeri utantoltesre meghalt benne a patron koszonhetoen reszben tevekenysegemnek.  :) Teljesen beszaradt a vizben valo aztatas,es vakum se segitett. Ezutan feltottem forro vizzel amit atszivtam a fejen, de ez sem segitett. Szoval most uj patront kell vennem. Ebben szeretnek segitseget kerni. Megeri-e eredetit venni 5500Ft 25ml vagy utangyartott 4000Ft 40 ml. Kesobb is szeretnem toltogetni szoval hajlok az eredeti fele. Azonban talaltam egy kis furcsasagot. Az eredeti(hp) patronok kozott vannak hologrammos es anelkuli darabok. Amelyiken nincsen akkor az kajli lenne? Lecci segitsetek melyiket vegyem meg.
Elore is koszi Bobooo

#142 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 21. 21:01

Idézet: B o b o o - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 18:38

Sziasztok!
Van egy hp 3816 -os nyomtatom. Ketszeri utantoltesre meghalt benne a patron koszonhetoen reszben tevekenysegemnek.  :) Teljesen beszaradt a vizben valo aztatas,es vakum se segitett. Ezutan feltottem forro vizzel amit atszivtam a fejen, de ez sem segitett. Szoval most uj patront kell vennem. Ebben szeretnek segitseget kerni. Megeri-e eredetit venni 5500Ft 25ml vagy utangyartott 4000Ft 40 ml. Kesobb is szeretnem toltogetni szoval hajlok az eredeti fele. Azonban talaltam egy kis furcsasagot. Az eredeti(hp) patronok kozott vannak hologrammos es anelkuli darabok. Amelyiken nincsen akkor az kajli lenne? Lecci segitsetek melyiket vegyem meg.
Elore is koszi Bobooo

15-ös halt be? Mert azért megéri az 5500Ft 25ml ért. Után majd az is lehet töltögetni. Utángyártottakáltlában ritkán tudnak annyit mint a az eredeti jó tintával utántöltve. De Zsul szerintem tud neked jófajta utángyártottat is ajánlani.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#143 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 06:19

Valóban tudok ajánlani  :]

De mielött lebeszélnélek az eredetiről, elárulom hogy a hologramos és anélküli patronok is eredetiek, semmi kajli-gyanú. Csak arról van szó hogy régebben CSAK a HP-től lehetett patront beszerezni, és ezért vezették be a matricát. Azóta a helyzet változott, de mindkét fajta termék megvan még a piacon. A szavatossági időt feltétlenül nézd azért meg rajta.
Ha érdekel mégis az utántöltött, akkor küldj PÜ-et.

Üdv: Zsül
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#144 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 11:54

Idézet: asdfg852 - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 12:27

Sziasztok,

Van valakinek ötlete, mit lehet kezdeni 3000db G&G típusú, original, fóliás, dobozos, 2 hónapja lejárt szavatosságú, Canon és Epson patronokkal? (teljes sorozat)

THX
Gábor

Privi ment

#145 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 04. 26. 14:08

mostanság váltanék új lézernyomtatóra, így tanácsokat kérnék jelenleg milyen típust érdemes beszerezni...
évente olyan 10-15 ezer oldalt nyomtatok (egy kisebb vállakozás, főleg munkavédelmi jegyzőkönyvek, szabályzatok, ilyesmi, tehát a nyomtatási minőség nem elsődelege szempont) ... a fő szempont inkább a nyomtatási költség csökkentése és aránylag olcsó nyomtató (nagyon-nagy előny, ha van sulinetben is)
szóval ilyesmi érdekelne, irányadóan h nyomtatótípus/ár, tonertípus/ár, refill/ár (és persze hányzsor), rebuild/ár, illetve utángyártott toner. (kellékanygaban főleg áfa nélküli árakban gondolkodjunk :) )
a nyomtatónál nagy előny lenne, ha a driverben olyasmik is lennének, mint általam összehozott bélyegző háttérként való nyomtatása az adott oldalra ill. nyomtatási erősség állíthatósága, vannak oldalak amiket halványan, kevésbé "feketén" kéne nyomtatni) egy nagyon régi canonom volt, beadta a kulcsot végleg, szinte  ilyesmi nem volt rajta, viszont a színeshez használt tintasugarason (canon i320) tetszenek ezek a dolgok, megtartanám őket ha lehet...
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#146 Felhasználó inaktív   Berci77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 19:07

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 16:12

Újabb tesztelt papírok:

Egy gyorsan száradó fotopapír, típusát Berci tudja majd megmondani :

Vélemény: Már a nyomtatóból kifelé jövet megpróbáltam szétkenni rajta a festéket, nos nem sikerült, tényleg nagyon gyorsan szárad. Összevetettem a HP legdrágább fotópapírjával, ott azért kiütköztek a külömbségek: A színek sokkal kevésbé telítettek, a felbontása is (bár minimálisan) gyengébb. Az árára nem emléxem, de ha olcsó akkor végül is nem egy rossz alternatíva...

A HP 90g-os Inkjet papírja (C5977b) amit tintasugaras nyomtatókhoz, illusztrációs képek, és dokumentumok nyomtatásához ajánlanak.

Vélemény: Semmivel sem tud többet mint az olcsó fénymásolópapír, max annyival hogy nagyon fehér...

HP Everyday fotópapír továbbra sem hajlandó rendessen beinni a Canon tintát, ezért ezt a paírt továbbra is szarnak tartom...

a papírról írtam pár sort a közelben lévő fotópapíros topikba, de azért ide is nektek:

avery gyártmányú papír, 3700Ft/50 lap 230g/m2 , ha jól emléxem

irgalmatlanul gyorsan szárad, akinek fontos, hogy később se lehessen elkenni, annak kifejezetten ajánlom.  pl dvd borítóhoz, prospektus elejének, stb

sajnos sem felbontásban, sem színhűségben nem hasonlítható a drágább canon papírokhoz, de nem is ez a lényeg szerintem.
a hozzászólást az IBM T42 és T43 támogatták

#147 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 09:57

Valakinek van tapasztalata az ugynevezett Print Lab  papírokkal? Neten nézegettem, valami német gyártmány, nem tűnik olyan drágának! Dem minőségét nem tudom, nem merek berendelni belőle... Valaki esetleg használta már?

para Tomi Filth

#148 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 10:04

Zsul!

sehol nem lelek ilyen tonert: NEC Toner 50000178 Egy SilentWriter II S60-ba kellene. nem tudsz véletlen szerezni? Vagy csak egy árat mondani? Mindegy milyen, utántöltött vagy utángyárrtott...

:up:

para Tomi Filth

#149 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 16:43

Idézet: Tomi Filth - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 10:04

Zsul!

sehol nem lelek ilyen tonert: NEC Toner 50000178 Egy SilentWriter II S60-ba kellene. nem tudsz véletlen szerezni? Vagy csak egy árat mondani? Mindegy milyen, utántöltött vagy utángyárrtott...

:up:

para Tomi Filth

Hi!

Nekem nincs a Pearl Type-ok között, megnéztem a nagyker készletlistáját, de ott sem láttam ilyet. Esetleg ha nem felejtem el, legközelebb megkérdezem tudnak e ilyenről...

Üdv

#150 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 16:44

Jah, tudja valaki hogyan lehet szavazást indítani? Lehet azt egy futó topicban is?

#151 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 17:17

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 16:43

Hi!

Nekem nincs a Pearl Type-ok között, megnéztem a nagyker készletlistáját, de ott sem láttam ilyet. Esetleg ha nem felejtem el, legközelebb megkérdezem tudnak e ilyenről...

Üdv

:up: Oksi köszönöm, azért még nyomozok utána én is!  :respect:

para Tomi Filth

#152 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 11:14

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 16:43

Hi!

Üdv

Sikerült valamit kideríteni?  :rolleyes:

para Tomi Filth

#153 Felhasználó inaktív   xkacsa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 23:42

Nem tud valaki Lexmarkhoz 50-es patront szerezni (lehet utángyártott is, sőt...)

#154 Felhasználó inaktív   mtoma73 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 07:47

Sziasztok!

Van egy Canon IP1000-es nyomtatóm. Eddig vettem bele 2-szer fekete G&G utángyártott patront. és egy szines Inktec patront. A feketével nem is volt gond, bár annyi volt, hogy fényes papirra (nem fotó) a gyári valahogy gyorsabban megszáradt, az utángyártott pedig lassabban száradt, és néhol elég csúnya lett. Ez nem is nagy gond, nem nyomtatok fényes papirra.
A nagyobb gond, hogy most eléggé beszart az egész nyomtató, a szines nyomtatás már az elején nem volt valami jó, elég lilásan nyomtatott, most pedig már egyáltalán nem nyomtat, próbáltam tisztitani, aminek az lett a legnagyobb eredménye, hogy a fekete paotron kifogyott. :-)) A szinesből pedig csak a kék kompnenst nyomtatja. Valami gyanús lett, és megnéztem az inktec oldalán, hogy milyen patront kaptam, és láttam, hogy az a BCI-21C helyettesitője. Nem tudom ez okozhatja-e, hogy nem jók a szinek már amikor nyomtat (lilás a kép, zöld az nem nagyon van)?
Azt hiszem ezt az Inktec patron most hanyagolom, és nézek másikat. Ebbe a nyomtatóba mit ajánlanátok utángyártottat? Utántöltés nem érdekel.
Kössz
Tamás

#155 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 07:55

Bci-24-es való bele, színes, ff. Talán az okozza, nem tudom hogy kompatibilis-e vele.

#156 Felhasználó inaktív   mtoma73 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 08:13

Idézet: Hassan - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 8:55

Bci-24-es való bele, színes, ff. Talán az okozza, nem tudom hogy kompatibilis-e vele.

Azt tudom, hogy bci-24-es a gyári, ami kell bele, de azért kössz.  ;)

#157 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 10:44

Idézet: mtoma73 - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 9:13

Azt tudom, hogy bci-24-es a gyári, ami kell bele, de azért kössz.  ;)

A 21C meg a 24C (nem hivatalosan) kompatibilis egymással. (tinta, alak, stb.)
Szerintem valahol máshol kellene keresni a hibát.
(nem is merem mondani, hogy esetleg az InkTec patron volt rossz, vagy lejárt)
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#158 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 23:17

Lenne egy kérdésem!

Ha fénykép nyomtatósa után kicsit erősebben megnyomomaz újammal a a nyomatot, akkor láthatóan LEKOPIK picit a festék...  :eek: Ez most minek a hibája? A papíré, vagy a Tintáé?  :confused:  :think:

A Tinta Eredeti HP, a papír pedig: Fotopapier - Foto Glossy Paper (160 g/m2)...

p. T. F.

#159 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 09:01

Sziasztok!

Végig olvastam a topicot, de nem igazán találtam választ a kérdésemre.
Melyik utángyártott patront érdemes megvenni? (Qink, G&G, Pearl Type...stb.)
Canon i560-as nyomtatóm van. Melyik típust javasolnátok?
Ja, és most csak a cián fogyott ki. Eredetik vannak benne. Egyszerre ki kell cserélnem mind a három színt, vagy lehet keverni is, és maradhat a két eredeti egy utángyártott felállás is?
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#160 Felhasználó inaktív   Ventura77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 10:39

Hi!

Igen keverheted a patronokat.

En G&G markaju utangyartottat hasznalok. Kb. 2 honapja. 2 teljes szettet csereltem eddig a gyari utan.

Semmi gaz nincs... A forumokat olvasgatva azt hondhatom, hogy van egy kis ellenerzes az utangyartott patronokkal kapcsolatban, de nem talaltam konkret adatokkal alatamasztott allitast, miszerint az utangyarott  az szar...

Talan azt javasolnam, hogy rendszeresen hasznald a nyomtatot. Ne alljon heteket.

Egyebkent manapsag MINDENT kinaban gyartanak. Az eredetit is. Csupan a logo a kulonbseg sok esetben...

Egy szoval G&G eddig ok.
ACER TravelMate 4002 LCi, Intel Pentium M 725 (1.6 GHz, 400 MHz FSB, 2 MB L2 cache), 15" XGA TFT LCD, ATI MOBILITY RADEON 9700/64 MB, 60 GB HDD, DVD/CD-RW COMBO, 768 MB DDR, 802.11b/g wireless LAN, Canon Pixma 6000D, Logitech X-230 speakers

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.