Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások
Elküldve: 2005. 05. 20. 06:41
Van nekem valahol névjegykártyám egy Xeroxos területi vezetőtől asszem, előkeresem neked de csak hétfőn tudom. Ő biztosan tud segíteni. Ha elfelejteném küldj egy PÜ-t lécci.
üdv: Zsül
Elküldve: 2005. 05. 20. 08:35

I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/
Elküldve: 2005. 05. 20. 12:33
Idézet: Pushy - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 7:53
Két oka lehet ennek a jelenségnek:
- Hazaverte a fejet a tinta
- A patron nyomáskiegyenlító lika nem lik (azaz nem tépted fel jól, vagy egyáltalán a patron tetején lévő n.sárga fóliát), így nem tud elég tinta távozni a patronból (vákuum visszatartya)

"Nemtudom mennyit befolyásolja elötte 300 oldalt kinyomtattam illusztrált hülyeséget." Ezt a mondatot nem tudom értelmezni.
"s vegyek másikat, esetleg eredetit" Ez utóbbit tudom meleg szívvel javasolni, és folyamatosan betartani. Bár, ha a fej kipusztult, akkor már mindegy...
A patronon van egy prizma. Ezt alulról egy szenzor figyeli. Ha van tinta, akkor a fény nem verődik vissza, ha nincs, akkor visszaverődik. A rendszer gyenge pontja, hogy ha nincs prizma, vagy le van ragasztva, akkor azt érzékeli hogy van tinta. Értelem szerűen, ha nincs benne patron, akkor is ezt érzékeli.
Igen, a fejet akár néhány órán belül is károsítja, ha nincs benne tinta. Gondolj bele, milyen hamar megszárad a tinta a papíron levegővel érintkezve. Képzeld el ugyanezt a fejen belűl, miután tinta hiányában tele megy levegővel.
Próbáld meg a papírról lemosni a megszáradt nyomatot. Próbáld meg képzeletben ugyanezt mikroszkópikos méretű fúvókák és csövecskék labirintusában, úgy, hogy nem férsz hozzá, hogy dörzsikélhesd...
Remélem nem kell mégegyszer kifizetned a nyomtatódat javítás miatt 2 garnitúra "ólcsóbb"patron miatt!
Üdv!
Pushy
Köszi a gyors választ!
A tetején lévő fóliát leszedtem...
Amit nem tudtál értelmezni, ott arra gondoltam hogy 300 oldal folyamatos nyomtatás után valamilyen okból másképp viselkedik a fej, mert eddig nem nyomtattam ilyen nagy tömegben. Mára kb 1000 oldalt kinyomtatok, s a fórumban láttam kb 1 év vagy 1000 oldal a fej élettartama, de én ezt túl kevésnek tartom.
Ha a nyomtató kiirja hogy kifogyott a tinta utána egyből ki kell cserélni, vagy hagy magának annyi tartalékot, hogy ne száradjon be a fej ilyen rövid időn belül.
A prizmán kívül van más biztonsági retesz a nyomtatóban, ami megakadályozza, hogy "levegővel" nyomtasak?
Most úgy tűnik, hogy megjavul a fej...
Elküldve: 2005. 05. 20. 19:08
Idézet: Pitbull - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 20:02
Edekes! Nalunk nem problema helyben kozbeszerzesben vasarolni. Idaig a Szuv RT helyi kirendeltsegen vasaroltunk (Nyiregyhaza), de januartol bezartak. A regi holgy atment egy helyi boltba, ahol lehet megis kozbeszerzesben vasarolni. Allitolag a szamlakat a szolnoki Szuv allitja ki kozbeszerzes eseten.
Ami a lenyeg, hogy ok is megerositettek, hogy a Minolta festekek nincsenek kozbeszerzesben. Ebben az esetben a szines lezerunket festek hianyaban dobjuk ki, mert nem vasarolhatok meg kozbeszerezesben?
Csak azokat a termekeket kell kozpontositott kozbeszerzesben vasarolni, amelyek szerepelnek a listan. A tobbit ott veszed meg, ahol akarod. Innentol, ha Xerox nincs a listan egyszeruen meg kell venni egy helyi boltban vagy meg kell rendelni az interneten.
A legegyszerubb, ha felhivod az IT Beszerzesi Foosztalyt!

http://kszfweb.econet.hu/Default.aspx?cont...t.ascx&menuID=4
Elküldve: 2005. 05. 20. 23:34
Elküldve: 2005. 05. 21. 14:15
Az lenne kérdésem, h hp dj3320as nyomtatóm van 27, 28 as patronokkal. Már egy ideje utántöltöm őket ( nem akarok hülyeséget mondani : innerbox - van ráírva, de sztem ez nem az utántöltő neve ) s nagyon jól ment a dolog. De az utolsó utántöltés óta nem nyomtat semmit, se szines se fekete.
Gondolom száradás lehet.
Kérdésem : hogy tudom ezt orvosolni? tisztitani hogyan?
Köszönöm a válaszokat előre is!
(Ha már volt ilyen akkor bocs és kérem a linket)
loxy
Elküldve: 2005. 05. 23. 11:42
Egy HP bisuness inkjet 2230 al lenne gondom, mégpedig az hogy
minden kikapcsoláskor, elfelejti a fejkalibrlálást, és akárhányszor beállitom és kikapcsolom,
kezdhetem előröl, megint ak övetkező bekapcsolásnál...
van vmi ötletetek?
Elküldve: 2005. 05. 23. 11:47
félreklikkeltem. :confused:
Elküldve: 2005. 05. 24. 07:04
Idézet: Csontika - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 11:33
A tetején lévő fóliát leszedtem...
Amit nem tudtál értelmezni, ott arra gondoltam hogy 300 oldal folyamatos nyomtatás után valamilyen okból másképp viselkedik a fej, mert eddig nem nyomtattam ilyen nagy tömegben. Mára kb 1000 oldalt kinyomtatok, s a fórumban láttam kb 1 év vagy 1000 oldal a fej élettartama, de én ezt túl kevésnek tartom.
Ha a nyomtató kiirja hogy kifogyott a tinta utána egyből ki kell cserélni, vagy hagy magának annyi tartalékot, hogy ne száradjon be a fej ilyen rövid időn belül.
A prizmán kívül van más biztonsági retesz a nyomtatóban, ami megakadályozza, hogy "levegővel" nyomtasak?
Most úgy tűnik, hogy megjavul a fej...
Üdv!
A mikrofinomos fejek élettartama: fekete 30000 oldal, színes 10000 oldal 5% fedettség mellett. Ez lehet ennél több is megfelelő használat mellett (rendszeresség, jó tinta, tisztán tartás - por miegymástól), de sokkal kevesebb is.
A patron 2 részből áll. A lötyögös részt figyeli a prizmán keresztül, és ha ott kifogyott, akkor visszaszámol a szivacsos részben lévőből kalkulálva. A tinta kifogyóban hibaüzenetet kapod a lötyögös kifogyásakor, és ekkor még következmények nélkül tudsz nyomtatni. Amikor viszont a szivacsosból kifogyotnak számolta, akkor leáll 4 narancs villogással, és kéri a patron cserét. Még ezt is felül tudod bírálni a folytatás gomb lenyomásával, de ekkor már kockáztatod a fej épségét (levegő juthat bele).
Nincs védelem a patron nélküli használat ellen, ill. a használati utasítás a védelem, már ha venné valaki is a fáradságot, hogy elolvassa... tisztelet a kivételnek...
A nyomtató fej intenzív használata egyes esetekben segíthet az állapotán, mert ilyenkor jól felfűti, és átmossa sok sok friss tintával. Enyhe lerekódások feloldodnak, és helyre áll a rend.
Pushy
Asterix (ford. Tímár György)
Elküldve: 2005. 05. 24. 14:26
Most én szeretnék kérdezni: Mégpedig azt, hogy tudja e valaki honnan lehetne Print-Rite, Ecoline és Katun termékeket nagykeráron (nem kiskereskedőn keresztül) beszerezni.
Előre is köszi minden infót...
Üdv: Zsül
Elküldve: 2005. 05. 26. 15:56
Remélem beválik ez a patron, az ára mindenesetre szimpatikus.

Elküldve: 2005. 05. 27. 09:39
Idézet: Zsul - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 15:26
Most én szeretnék kérdezni: Mégpedig azt, hogy tudja e valaki honnan lehetne Print-Rite, Ecoline és Katun termékeket nagykeráron (nem kiskereskedőn keresztül) beszerezni.
Előre is köszi minden infót...
Üdv: Zsül
Hát...
Nem volt túl bonyolult ráakadni a google-ben.

Szóval:
www.katun.hu -> talán egyértelmű, hogy melyik termék
www.anilin.hu -> Print-Rite
www.fotocopy.hu -> Ecoline (ezt már régebben ajánlottam)
Elküldve: 2005. 05. 27. 12:22
Nálunk a cégnél hp laserjet arzenál van. Egy ideig utántöltettem a tonereket, de sok volt a probléma vele: drágán csinálták, nem ellenőrizték rendesen a lehúzót meg a fóliát -> festékpor mindenhol, foltos, csúnya, fakó nyomtatás. Amúgy ennél a cégnél javítattam a nyomtatókat is (lapbehúzó mechanika, nemtommilyen ("OC"?) henger (ami egy idő után elöregszik és kilyukad -> festékpacák a papíron ill., foltos nyomtatás), de elegem lett. Most egy másik helyről olcsóbban veszem a felújított LM márkájú tonereket (1 év gar., bármilyen hiba esetén kicserélik), mint amennyiért a réginél feltöltötték. Amúgy ezekkel még semmilyen probléma nem volt, teljesen meg vagyok elégedve, még a közepes teljesítményű hp lj-k is jól el vannak vele.
Nagyteljesítményű nyomtatók RICOH-k vannak, azokba meg a fénymásolókba nem merek mást, csak eredetit venni. Canon faxokba is ugyanitt veszek utángyártottakat (felújított) (ezeknél ugye a fej külön van).
Magánszemélyként hp deskjetekkel mókázok: utántöltetni nem merem (folyt., csúnya volt stb.), de utángyártottakkal (felújított) nincs problémám.
Elküldve: 2005. 05. 27. 12:32
Megbízható: garanciát vállal arra, amit csinál, minden lehetőségre felhívja a figyelmet, nincs olyan, hogy ahogy elhozom a nyomtatót máris van egy új nyűg, amit a szervíz egy tök új hibának tud be
Olcsó: ne legyen több mondjuk egy OPC vagy milyen henger csere egy lj 6l-hez 15k-nál.
Ennyi, köszi.
Elküldve: 2005. 05. 27. 21:27

Jah, a töltött tonerek is hozták a 3200-3500 oldalt kb. mint az eredetiek (gyári 2500 lapos értékkel szemben 3200-3500 oldal kb.)
Szerkesztette: Sipi- 2005. 05. 27. 21:28 -kor
Elküldve: 2005. 05. 30. 07:39
Idézet: Csirke - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 9:39
Nem volt túl bonyolult ráakadni a google-ben.

Szóval:
www.katun.hu -> talán egyértelmű, hogy melyik termék
www.anilin.hu -> Print-Rite
www.fotocopy.hu -> Ecoline (ezt már régebben ajánlottam)
katun.hu -> ostoba vagyok...
www.analin.hu -> ilyet nem találtam, pedig góglival szörcsöltem sokat
fotocopy.hu -> megvan csak még nem regeltem be.
+1x THX!
Elküldve: 2005. 06. 05. 11:40
Elküldve: 2005. 06. 06. 12:50
Nem nyitnék új témát
Van egy blokk nyomtató a cégnél. Még nem volt a kezem ügyében, egyelőre hallomásból írok.
8 cm-es papír megy bele. Bele lehet-e tenni 5,5 cm-es papírt?
Kell ezekhez valami különleges szoftver hogy nyomtatni lehessen?
Elküldve: 2005. 06. 06. 17:19
Miért akarsz egyébként keskenyebb papírt beletenni?!?
Szoftver: szerintem nem nagyon kell ahhoz, hogy valamit nyomtass vele. Értelmeset nyomtatni viszont nem árt mondjuk egy pénztárgépprg, vagy ilyesmi. :Đ
szerk.: azért olyan program kell hozzá, ami le is kezeli.
Szerkesztette: Csirke 2005. 06. 06. 17:19 -kor
Elküldve: 2005. 06. 06. 18:15
Végig olvastam a topicot, főleg G&G-t használok, edigg minden gond nélkül.
Érdeklődnék hogy tudja e valaki hogy hol lehet venni Q-ink patront nagykerből? (sokan írtatok jót erről a típusról)
Köszi.