Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások
Elküldve: 2005. 05. 18. 19:08
Elküldve: 2005. 05. 18. 22:27
Most szórjam ki a tintákat, ami benne van, s vegyek másikat, esetleg eredetit, vagy próbálkozzak nyomtatófejtisztítással, esetleg a fejet tisztítsam ki?
Nemtudom mennyit befolyásolja elötte 300 oldalt kinyomtattam illusztrált hülyeséget.
Csak azok a színek nyomtatnak rosszul amit második körbe vettem G&G-t, lehet hogy kifogtam valami ocskábbat? Pedig 1 hónapja vettem, s 2007 ig jó elvileg....
Elvileg a nyomtató érzékeli mikor fogy ki. Eddig nálam sose jelzett az utángyártott tintáknál, kivéve a Qink-nél. Ez annak tudható be hogy a 300 oldalas intenzív használat után "tisztább lett" az érzékelő, vagy a tintától függ. Eddig a G&G-ket nem jelezte ki.
Ha nem érzékeli hogy kifogy, károsíthatja-e a fejet, hogy nincs benne tinta?
Az utángyártott tintatartályokat hova kell vinni ha üres?
Kösz a segítséget.
Elküldve: 2005. 05. 19. 06:53
Idézet: Csontika - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 21:27
Most szórjam ki a tintákat, ami benne van, s vegyek másikat, esetleg eredetit, vagy próbálkozzak nyomtatófejtisztítással, esetleg a fejet tisztítsam ki?
Nemtudom mennyit befolyásolja elötte 300 oldalt kinyomtattam illusztrált hülyeséget.
Csak azok a színek nyomtatnak rosszul amit második körbe vettem G&G-t, lehet hogy kifogtam valami ocskábbat? Pedig 1 hónapja vettem, s 2007 ig jó elvileg....
Elvileg a nyomtató érzékeli mikor fogy ki. Eddig nálam sose jelzett az utángyártott tintáknál, kivéve a Qink-nél. Ez annak tudható be hogy a 300 oldalas intenzív használat után "tisztább lett" az érzékelő, vagy a tintától függ. Eddig a G&G-ket nem jelezte ki.
Ha nem érzékeli hogy kifogy, károsíthatja-e a fejet, hogy nincs benne tinta?
Az utángyártott tintatartályokat hova kell vinni ha üres?
Kösz a segítséget.
Üdv!
Két oka lehet ennek a jelenségnek:
- Hazaverte a fejet a tinta
- A patron nyomáskiegyenlító lika nem lik (azaz nem tépted fel jól, vagy egyáltalán a patron tetején lévő n.sárga fóliát), így nem tud elég tinta távozni a patronból (vákuum visszatartya)
"Nemtudom mennyit befolyásolja elötte 300 oldalt kinyomtattam illusztrált hülyeséget." Ezt a mondatot nem tudom értelmezni.
"s vegyek másikat, esetleg eredetit" Ez utóbbit tudom meleg szívvel javasolni, és folyamatosan betartani. Bár, ha a fej kipusztult, akkor már mindegy...
A patronon van egy prizma. Ezt alulról egy szenzor figyeli. Ha van tinta, akkor a fény nem verődik vissza, ha nincs, akkor visszaverődik. A rendszer gyenge pontja, hogy ha nincs prizma, vagy le van ragasztva, akkor azt érzékeli hogy van tinta. Értelem szerűen, ha nincs benne patron, akkor is ezt érzékeli.
Igen, a fejet akár néhány órán belül is károsítja, ha nincs benne tinta. Gondolj bele, milyen hamar megszárad a tinta a papíron levegővel érintkezve. Képzeld el ugyanezt a fejen belűl, miután tinta hiányában tele megy levegővel.
Próbáld meg a papírról lemosni a megszáradt nyomatot. Próbáld meg képzeletben ugyanezt mikroszkópikos méretű fúvókák és csövecskék labirintusában, úgy, hogy nem férsz hozzá, hogy dörzsikélhesd...
Remélem nem kell mégegyszer kifizetned a nyomtatódat javítás miatt 2 garnitúra "ólcsóbb"patron miatt!
Üdv!
Pushy
Asterix (ford. Tímár György)
Elküldve: 2005. 05. 19. 13:22
Idézet: Pushy - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 13:32
Pushy
Hi! Nekem i450 volt. kb 2000-2500 nyomtattam vele, amikor elhalt a fej. kb kb 7-8 utángyártott(Qink), és 3 eredeti BCI-24BK potront használtam el. Lehet akkor nem is csak az utángyártott patron miatt múlt ki, hanem természetes elöregedés is fellépett?
Csak azért kérdem, mert az új nyomtatóval most nagyon hezitálok, hogy rakjak-e bele utángyártottat, vagy sem.
Elküldve: 2005. 05. 19. 13:39
Idézet: beegee01 - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 14:22
Csak azért kérdem, mert az új nyomtatóval most nagyon hezitálok, hogy rakjak-e bele utángyártottat, vagy sem.
Nálunk az i350 elfogyasztott már kb. 40 Qink patront a hozzá adott eredetin kívül, de nem érzékelek semmi negatív változást a nyomtatón. Csak szerencsénk lett volna?
Ezen kívül van aki kilószámra viszi a Qink patron. Még nem panaszkodott.
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/
Elküldve: 2005. 05. 19. 15:14
tudnál szerezni bci-24 fekete patront?
Elküldve: 2005. 05. 19. 15:21
Eredetit, vagy utángyártottat?
De igen.
Elküldve: 2005. 05. 19. 18:26
Idézet: Zsul - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 18:08
megyei Állategészségügyi és Éllelmiszer Ellenőrző állomás. Rendszergazdánk nem tud sehonnan rendelni a leírt típusu nyomihoz tonert.
Elküldve: 2005. 05. 19. 18:50
Idézet: Pitbull - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 18:26
Szia!
Kozbeszerzes nem lehet, mert egy toner nem uti meg a 2 millios (talan ennyi) hatart.
Kozpontositott kozbeszerzes mar lehet, de ha nem szerepel a listan, akkor besetalsz helyben egy olyan boltba, ahol be tudjak szerezni es megrendeled (esetleg interneten).
En feladtam a kozpontositott kozbeszerzes nyomon koveteset, mert sem idom, sem kedvem nem volt erre. Hol bekerul egy termek, hol kikerul. Jelenleg (egy boltos mondta) a Minolta nyomtatok tonerja sincs a listan.
Sot most neztem a weben ugy tunik, hogy nincs keretszerzodes egyetlen tonerra sem! Lehet elneztem a dolgot?
Itt kell megnezni a dolgokat:
http://www.kozbeszerzes.gov.hu
Pl. Xeroxra csak papirokat irt ki, Minoltara pedig a fenykepezot stb.
U.I.: Melyik megye? Remelem ez nem titok!
Szerkesztette: Miki 2005. 05. 19. 18:52 -kor
Elküldve: 2005. 05. 19. 20:02
Idézet: Miki - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 17:50
Kozbeszerzes nem lehet, mert egy toner nem uti meg a 2 millios (talan ennyi) hatart.
Kozpontositott kozbeszerzes mar lehet, de ha nem szerepel a listan, akkor besetalsz helyben egy olyan boltba, ahol be tudjak szerezni es megrendeled (esetleg interneten).
En feladtam a kozpontositott kozbeszerzes nyomon koveteset, mert sem idom, sem kedvem nem volt erre. Hol bekerul egy termek, hol kikerul. Jelenleg (egy boltos mondta) a Minolta nyomtatok tonerja sincs a listan.
Sot most neztem a weben ugy tunik, hogy nincs keretszerzodes egyetlen tonerra sem! Lehet elneztem a dolgot?
Itt kell megnezni a dolgokat:
http://www.kozbeszerzes.gov.hu
Pl. Xeroxra csak papirokat irt ki, Minoltara pedig a fenykepezot stb.
U.I.: Melyik megye? Remelem ez nem titok!
Borsod, de teljesen mindegy számtech alkatrészeket csak Judapesten lehet közbeszerzésesen megvenni.
Elküldve: 2005. 05. 20. 06:41
Van nekem valahol névjegykártyám egy Xeroxos területi vezetőtől asszem, előkeresem neked de csak hétfőn tudom. Ő biztosan tud segíteni. Ha elfelejteném küldj egy PÜ-t lécci.
üdv: Zsül
Elküldve: 2005. 05. 20. 08:35
Elküldve: 2005. 05. 20. 12:33
Idézet: Pushy - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 7:53
Két oka lehet ennek a jelenségnek:
- Hazaverte a fejet a tinta
- A patron nyomáskiegyenlító lika nem lik (azaz nem tépted fel jól, vagy egyáltalán a patron tetején lévő n.sárga fóliát), így nem tud elég tinta távozni a patronból (vákuum visszatartya)
"Nemtudom mennyit befolyásolja elötte 300 oldalt kinyomtattam illusztrált hülyeséget." Ezt a mondatot nem tudom értelmezni.
"s vegyek másikat, esetleg eredetit" Ez utóbbit tudom meleg szívvel javasolni, és folyamatosan betartani. Bár, ha a fej kipusztult, akkor már mindegy...
A patronon van egy prizma. Ezt alulról egy szenzor figyeli. Ha van tinta, akkor a fény nem verődik vissza, ha nincs, akkor visszaverődik. A rendszer gyenge pontja, hogy ha nincs prizma, vagy le van ragasztva, akkor azt érzékeli hogy van tinta. Értelem szerűen, ha nincs benne patron, akkor is ezt érzékeli.
Igen, a fejet akár néhány órán belül is károsítja, ha nincs benne tinta. Gondolj bele, milyen hamar megszárad a tinta a papíron levegővel érintkezve. Képzeld el ugyanezt a fejen belűl, miután tinta hiányában tele megy levegővel.
Próbáld meg a papírról lemosni a megszáradt nyomatot. Próbáld meg képzeletben ugyanezt mikroszkópikos méretű fúvókák és csövecskék labirintusában, úgy, hogy nem férsz hozzá, hogy dörzsikélhesd...
Remélem nem kell mégegyszer kifizetned a nyomtatódat javítás miatt 2 garnitúra "ólcsóbb"patron miatt!
Üdv!
Pushy
Köszi a gyors választ!
A tetején lévő fóliát leszedtem...
Amit nem tudtál értelmezni, ott arra gondoltam hogy 300 oldal folyamatos nyomtatás után valamilyen okból másképp viselkedik a fej, mert eddig nem nyomtattam ilyen nagy tömegben. Mára kb 1000 oldalt kinyomtatok, s a fórumban láttam kb 1 év vagy 1000 oldal a fej élettartama, de én ezt túl kevésnek tartom.
Ha a nyomtató kiirja hogy kifogyott a tinta utána egyből ki kell cserélni, vagy hagy magának annyi tartalékot, hogy ne száradjon be a fej ilyen rövid időn belül.
A prizmán kívül van más biztonsági retesz a nyomtatóban, ami megakadályozza, hogy "levegővel" nyomtasak?
Most úgy tűnik, hogy megjavul a fej...
Elküldve: 2005. 05. 20. 19:08
Idézet: Pitbull - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 20:02
Edekes! Nalunk nem problema helyben kozbeszerzesben vasarolni. Idaig a Szuv RT helyi kirendeltsegen vasaroltunk (Nyiregyhaza), de januartol bezartak. A regi holgy atment egy helyi boltba, ahol lehet megis kozbeszerzesben vasarolni. Allitolag a szamlakat a szolnoki Szuv allitja ki kozbeszerzes eseten.
Ami a lenyeg, hogy ok is megerositettek, hogy a Minolta festekek nincsenek kozbeszerzesben. Ebben az esetben a szines lezerunket festek hianyaban dobjuk ki, mert nem vasarolhatok meg kozbeszerezesben?
Csak azokat a termekeket kell kozpontositott kozbeszerzesben vasarolni, amelyek szerepelnek a listan. A tobbit ott veszed meg, ahol akarod. Innentol, ha Xerox nincs a listan egyszeruen meg kell venni egy helyi boltban vagy meg kell rendelni az interneten.
A legegyszerubb, ha felhivod az IT Beszerzesi Foosztalyt!
http://kszfweb.econet.hu/Default.aspx?cont...t.ascx&menuID=4
Elküldve: 2005. 05. 20. 23:34
Elküldve: 2005. 05. 21. 14:15
Az lenne kérdésem, h hp dj3320as nyomtatóm van 27, 28 as patronokkal. Már egy ideje utántöltöm őket ( nem akarok hülyeséget mondani : innerbox - van ráírva, de sztem ez nem az utántöltő neve ) s nagyon jól ment a dolog. De az utolsó utántöltés óta nem nyomtat semmit, se szines se fekete.
Gondolom száradás lehet.
Kérdésem : hogy tudom ezt orvosolni? tisztitani hogyan?
Köszönöm a válaszokat előre is!
(Ha már volt ilyen akkor bocs és kérem a linket)
loxy
Elküldve: 2005. 05. 23. 11:42
Egy HP bisuness inkjet 2230 al lenne gondom, mégpedig az hogy
minden kikapcsoláskor, elfelejti a fejkalibrlálást, és akárhányszor beállitom és kikapcsolom,
kezdhetem előröl, megint ak övetkező bekapcsolásnál...
van vmi ötletetek?
Elküldve: 2005. 05. 23. 11:47
félreklikkeltem. :confused:
Elküldve: 2005. 05. 24. 07:04
Idézet: Csontika - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 11:33
A tetején lévő fóliát leszedtem...
Amit nem tudtál értelmezni, ott arra gondoltam hogy 300 oldal folyamatos nyomtatás után valamilyen okból másképp viselkedik a fej, mert eddig nem nyomtattam ilyen nagy tömegben. Mára kb 1000 oldalt kinyomtatok, s a fórumban láttam kb 1 év vagy 1000 oldal a fej élettartama, de én ezt túl kevésnek tartom.
Ha a nyomtató kiirja hogy kifogyott a tinta utána egyből ki kell cserélni, vagy hagy magának annyi tartalékot, hogy ne száradjon be a fej ilyen rövid időn belül.
A prizmán kívül van más biztonsági retesz a nyomtatóban, ami megakadályozza, hogy "levegővel" nyomtasak?
Most úgy tűnik, hogy megjavul a fej...
Üdv!
A mikrofinomos fejek élettartama: fekete 30000 oldal, színes 10000 oldal 5% fedettség mellett. Ez lehet ennél több is megfelelő használat mellett (rendszeresség, jó tinta, tisztán tartás - por miegymástól), de sokkal kevesebb is.
A patron 2 részből áll. A lötyögös részt figyeli a prizmán keresztül, és ha ott kifogyott, akkor visszaszámol a szivacsos részben lévőből kalkulálva. A tinta kifogyóban hibaüzenetet kapod a lötyögös kifogyásakor, és ekkor még következmények nélkül tudsz nyomtatni. Amikor viszont a szivacsosból kifogyotnak számolta, akkor leáll 4 narancs villogással, és kéri a patron cserét. Még ezt is felül tudod bírálni a folytatás gomb lenyomásával, de ekkor már kockáztatod a fej épségét (levegő juthat bele).
Nincs védelem a patron nélküli használat ellen, ill. a használati utasítás a védelem, már ha venné valaki is a fáradságot, hogy elolvassa... tisztelet a kivételnek...
A nyomtató fej intenzív használata egyes esetekben segíthet az állapotán, mert ilyenkor jól felfűti, és átmossa sok sok friss tintával. Enyhe lerekódások feloldodnak, és helyre áll a rend.
Pushy
Asterix (ford. Tímár György)
Elküldve: 2005. 05. 24. 14:26
Most én szeretnék kérdezni: Mégpedig azt, hogy tudja e valaki honnan lehetne Print-Rite, Ecoline és Katun termékeket nagykeráron (nem kiskereskedőn keresztül) beszerezni.
Előre is köszi minden infót...
Üdv: Zsül

Súgó
A téma zárva.