HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#191 Felhasználó inaktív   mtoma73 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 26. 15:56

Na beszereztem Q-Ink patronokat. A szines és a fekete összesen 800 ft körül volt. Betettem a nyomtatóba, működik. A fej se száradt be, pedig vagy 1.5 hete nem volt tinta a patronokba.
Remélem beválik ez a patron, az ára mindenesetre szimpatikus. :-)

#192 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 27. 09:39

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 15:26

Hali All!

Most én szeretnék kérdezni: Mégpedig azt, hogy tudja e valaki honnan lehetne Print-Rite, Ecoline és Katun termékeket nagykeráron (nem kiskereskedőn keresztül) beszerezni.

Előre is köszi minden infót...

Üdv: Zsül

Hát...
Nem volt túl bonyolult ráakadni a google-ben. ;)

Szóval:
www.katun.hu -> talán egyértelmű, hogy melyik termék
www.anilin.hu -> Print-Rite
www.fotocopy.hu -> Ecoline (ezt már régebben ajánlottam)
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#193 Felhasználó inaktív   Kham 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 12:22

Hi!
Nálunk a cégnél hp laserjet arzenál van. Egy ideig utántöltettem a tonereket, de sok volt a probléma vele: drágán csinálták, nem ellenőrizték rendesen a lehúzót meg a fóliát -> festékpor mindenhol, foltos, csúnya, fakó nyomtatás. Amúgy ennél a cégnél javítattam a nyomtatókat is (lapbehúzó mechanika, nemtommilyen ("OC"?) henger (ami egy idő után elöregszik és kilyukad -> festékpacák a papíron ill., foltos nyomtatás), de elegem lett. Most egy másik helyről olcsóbban veszem a felújított LM márkájú tonereket (1 év gar., bármilyen hiba esetén kicserélik), mint amennyiért a réginél feltöltötték. Amúgy ezekkel még semmilyen probléma nem volt, teljesen meg vagyok elégedve, még a közepes teljesítményű hp lj-k is jól el vannak vele.

Nagyteljesítményű nyomtatók RICOH-k vannak, azokba meg a fénymásolókba nem merek mást, csak eredetit venni. Canon faxokba is ugyanitt veszek utángyártottakat (felújított) (ezeknél ugye a fej külön van).

Magánszemélyként hp deskjetekkel mókázok: utántöltetni nem merem (folyt., csúnya volt stb.), de utángyártottakkal (felújított) nincs problémám.
"Whatever I've done I've been staring down the barrel of a gun" DEPECHE MODE § Songwriter: Martin L. Gore § Lead singer: David Gahan § Appears on: "Ultra" album

#194 Felhasználó inaktív   Kham 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 12:32

Na igen, a lényeg: keresek nyomtató szervízt! HP laserjetekhez: természetesen megbízhatót, olcsót, budapestit, számlásat.
Megbízható: garanciát vállal arra, amit csinál, minden lehetőségre felhívja a figyelmet, nincs olyan, hogy ahogy elhozom a nyomtatót máris van egy új nyűg, amit a szervíz egy tök új hibának tud be
Olcsó: ne legyen több mondjuk egy OPC vagy milyen henger csere egy lj 6l-hez 15k-nál.

Ennyi, köszi.
"Whatever I've done I've been staring down the barrel of a gun" DEPECHE MODE § Songwriter: Martin L. Gore § Lead singer: David Gahan § Appears on: "Ultra" album

#195 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 21:27

Munkahelyen tavaly vettünk HP LaserJet 1320-as nyomtatót. Tavaszra 5 kis kapacitású toner el is ment (egyik kolléga nyomtatási mániájának köszönhetően :() Ekkor vittem el kettőt töltetni. Bruttó 15,5k volt az új toner amikor vettük, a töltés pedig 7k. Az első 50-100 oldal kicsit furcsább volt az új tonerral (mintha vékonyabbak lettek volna a betűk, meg picit mintha változó lett volna a nyomtatás erőssége), de utánna "beálltak", szépen nyomtattak. Tegnap hoztam el a másik kettő töltött tonert. Szóval a töltés nekünk bevállt.
Jah, a töltött tonerek is hozták a 3200-3500 oldalt kb. mint az eredetiek (gyári 2500 lapos értékkel szemben 3200-3500 oldal kb.)

Szerkesztette: Sipi- 2005. 05. 27. 21:28 -kor

#196 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 07:39

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 9:39

Hát...
Nem volt túl bonyolult ráakadni a google-ben. ;)

Szóval:
www.katun.hu -> talán egyértelmű, hogy melyik termék
www.anilin.hu -> Print-Rite
www.fotocopy.hu -> Ecoline (ezt már régebben ajánlottam)

katun.hu            -> ostoba vagyok...

www.analin.hu    -> ilyet nem találtam, pedig góglival szörcsöltem sokat

fotocopy.hu        -> megvan csak még nem regeltem be.

+1x THX!
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#197 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 11:40

Hú de nagyon bedöglött e téma, sehol senki?
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#198 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 12:50

Sziasztok

Nem nyitnék új témát
Van egy blokk nyomtató a cégnél. Még nem volt a kezem ügyében, egyelőre hallomásból írok.
8 cm-es papír megy bele. Bele lehet-e tenni 5,5 cm-es papírt?
Kell ezekhez valami különleges szoftver hogy nyomtatni lehessen?
Unom a pincért a sarki bárban, unom a tévét a hotelszobában, unom a nőt, aki nem harap, csak karmol, unom az embert, aki mindent összebarmol, unom a káoszt, unom a rendet, unom a zajt, unom a csendet, unom a hóhért, unom a dajkát, unom a szüzet és unom a szajhát, unom az elejét, unom a végét, unom a háborút, unom a békét, unom a négert, unom a sárgát, unom a zsidót és unom az árját, unom a doktort, unom a gyógyszert, unom a szexet és unom az óvszert...

#199 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 17:19

Szerintem nem biztos, hogy menni fog a papír benne. A legtöbbször a papírban van a műanyag henger, ami egyfajta tengelyként is funcionál, de próba szerencse!

Miért akarsz egyébként keskenyebb papírt beletenni?!?

Szoftver: szerintem nem nagyon kell ahhoz, hogy valamit nyomtass vele. Értelmeset nyomtatni viszont nem árt mondjuk egy pénztárgépprg, vagy ilyesmi. :Đ

szerk.: azért olyan program kell hozzá, ami le is kezeli.

Szerkesztette: Csirke 2005. 06. 06. 17:19 -kor

#200 Felhasználó inaktív   brv 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 18:15

Sziasztok!

Végig olvastam a topicot, főleg G&G-t használok, edigg minden gond nélkül.

Érdeklődnék hogy tudja e valaki hogy hol lehet venni Q-ink patront nagykerből? (sokan írtatok jót erről a típusról)
Köszi.

#201 Felhasználó inaktív   blowfeld 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 11:54

Hello!
Én ip3000-hez keresnék utángyártott fekete patront bp-n, csak azt nem tudom, hogy hol van ilyen.
Nem tudom azt sem, hogy a BCI-3eBK helyett lehet-e használni BCI-3ePBK-t?  :(
A válaszokat előre is köszönöm!

#202 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 12:31

Idézet: blowfeld - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 12:54

Hello!
Én ip3000-hez keresnék utángyártott fekete patront bp-n, csak azt nem tudom, hogy hol van ilyen.
Nem tudom azt sem, hogy a BCI-3eBK helyett lehet-e használni BCI-3ePBK-t?  :(
A válaszokat előre is köszönöm!

Qink BCI-3eB: 513 Ft / db
Qink BCI-6C,M,Y: 500 Ft / db

Adataim között megtalálod a honlapunk címét, ott az elérhetőségeket is. ;)

3ePBK-ról még nem hallottam.

#203 Felhasználó inaktív   blowfeld 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 13:05

Köszönöm a választ, még ma fel fogom keresni a helyet!!!

#204 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 09:26

Érdekes cikk...

#205 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 10:07

Idézet: Hassan - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 10:26

Nem rossz! Hajrá!

:up:

#206 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 15:28

A topic elején volt róla szó, hogy mi lehet a DVDRohlinge24 patronjaival. Akkor azt hiszem nem érkezett értékes válasz. Nos...

http://www.dvdrohlinge24.com/catalog/defau.../cPath/44_45_47

Az utóbbi hetekben én tőlük vásároltam patronokat és el is fogyasztottam már két sorozatot. (Nem az 1Tek patronokról beszélek, azok korábban még nem voltak rendelhetők. Annyira bátor meg nem vagyok, hogy cserélgessem a márkákat.)

Közel 100 A4-es oldal és kb. 70 DVD teles felületének kinyomtatása után nem érzékelek komoly eltérést az eredeti patronokhoz képest. Talán egy hangyányit eltér a színek árnyalata, de ezt csak azért írom, hogy legyen mibe belekötni. Igazából csak akkor látható a minimális különbség, ha egymás mellé teszem a két tintával készült nyomatot.

Ugyanakkor észrevettem, hogy a nyomat minősége nagyban függ a papír vagy a DVD minőségétől. (Talán legjobban attól!) Fényképet nagyfelbontású papírokra meglepően szépen lehet nyomtatni. A fotópapírokat én egy kicsit drágának találom, bár a minőségük kétségtelenül a legjobb. (Jellemzően borítókat nyomtatok, oda felesleges fotópapírt használni. Fólia alatt szinte semmi különség nem látszik még közelről sem.)

A lényeg: nekem beváltak ezek a partonok. Úgy nézem 580 forintért ugyanazt kapom mint a 2800 forintért a Canontól. Bár a Canon biztos nem ezt állítja...

#207 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 17:33

Idézet: Jani27 - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 16:28

...
A lényeg: nekem beváltak ezek a partonok. Úgy nézem 580 forintért ugyanazt kapom mint a 2800 forintért a Canontól. Bár a Canon biztos nem ezt állítja...

Olvasd el a fent belinkelt cikket!

A lényeg, hogy (főleg Canonnál, ahol, nincs semmi elektronika a patronban) elég olcsón lehet gyártani a tintát, meg a patront, ezért lehetséges, hogy az utángyártottak minőségével nincs probléma, annak ellenére, hogy jóval olcsóbbak. A nyomtatógyártóknak be kell hozni azt a bevételkiesést, amit a nagyon olcsó nyomtatók értékesítésével elszenvednek (ha egyáltalán kiesés, szerintem inkább csak kevesebb haszon). Ezt a méregdrága patronokon hozzák be.

Szóval a tapasztalat eddig az (bár biztos van gagyi minőségű tinta is), hogy az utángyártott is lehet jó:
nálunk egy Canon i350 már több ezer oldalon túl van, és még bírja.

#208 Felhasználó inaktív   Pushy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 13:56

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 11:31

3ePBK-ról még nem hallottam.

Üdv!

S400 (BJC-3000), S450 (BJC-6200), BJC6100, BJC-6000, BJC-6500(S4500)-ban a BC-34, ill BC-32-es FOTO kazettába való 3-as sorozatú fotofekete tinta (újkori változata a BCI-6Bk).

Pushy
"Mi neck vedelnis es't!"
Asterix (ford. Tímár György)

#209 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 15:21

Idézet: Pushy - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 14:56

Üdv!

S400 (BJC-3000), S450 (BJC-6200), BJC6100, BJC-6000, BJC-6500(S4500)-ban a BC-34, ill BC-32-es FOTO kazettába való 3-as sorozatú fotofekete tinta (újkori változata a BCI-6Bk).

Pushy

Akkor jól sejtettem, de nem mertem kinyilatkoztatni. :)
A 'P' általában a photo patront jelöli, de az újaknál a photo az a BCI-6BK.
Na mindegy. Mindig tanul valami újat az ember.

#210 Felhasználó inaktív   zseko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 01:59

Üdv!

Én is Qink-et használok, mindkét patronból eddig 4-4 db fogyott el. A kék mintha tényleg másabb lenne mint az eredetivel. Egyébként nem látok különbséget. Canon IP2000-es nyomtató.

Megnéztem a www.dvdrohlinge24.com-ot. Nem ismertem őket én máshonnan rendeltem most (igaz, DVD-t, nem patront): www.itmedia.sk. Itt is vannak patronok, Canonhoz G&G márkájú. Pestre elég olcsón szállítanak, 8000Ft alatt 500Ft felette ingyenes. Vidékre drágább, de sávosan: 10e-ig 3e, 40e fölött ingyenes. Rendeltem egy fotopapírt is, laponként 70Ft. Most nézem, hogy G&G márkájú.

1 hét (5 munkanap) alatt elhozták, amiket rendeltünk (csütörtökön rendeltem, köv. csütörtökön volt itt).

zSeKo
Az élet harc. Délelőtt az éhséggel, délután az álmossággal.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.