HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#1811 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 04. 14:03

Idézet: irso - Dátum: 2007. márc. 4., vasárnap - 13:59

Segítsetek!

Canon BJC-250 driver (Win 95-2003)

#1812 Felhasználó inaktív   irso 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 05. 19:28

Idézet: debaj - Dátum: 2007. márc. 4., vasárnap - 14:03

Köszi!
Letöltöttem BJ_v397.exe fájlt egy floppyra. Tudom nem nyomtatási téma.
Vírusellenőrzést floppyn végezni interneten keresztülk, hol tudok?

#1813 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 10:58

Miért szeretnél vírusellenőrizni? :) Ez hivatalos Canon driver. :)

#1814 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 16:40

Kíváncsi vagyok, hogy megoldható az, hogy amikor nyomtatok, akkor ne fogja meg a gépet szinte teljesen a nyomtatás. Mert amíg folyik a nyomtatás, addig szinte minden akad, filmet nem is lehet nézni, alig nyílnak meg a programok, és a System 99% procit zabál.
Canon BJC 1000 a nyomtatóm, és LPT1-en csatlakozik a géphez.
Az a vicc, hogy most épp olyat nyomtatok, hogy egy pár sor, és azt kell nyomtatnia több száz példányban, tehát elvileg el tudná tárolni a saját memóriájában(64KB az adat) és addig nem is kéne kommunikálnia a géppel.  :think:
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#1815 Felhasználó inaktív   irso 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 16:50

Idézet: debaj - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 10:58

Miért szeretnél vírusellenőrizni? :)

Akkor nyugodt lehetetek?!
:)  Kicsit költői kérdés.
Egyébként azért tettem fel elsősorban a kérdést mert otthoni szápítógépemen, mely igen régi és memória(16MB) és háttértárkapacitásszegény(C:\ 1,19GB), win95ről váltottam win98SEre, -vírusgyanú miatt-,és szeretnék kinyomtatni egy szakdolgozatot-meg begépelni-, amihez rendbe kellene rakni a gépet.
Illető aki rátette az új oprendszert "elfelejtette" a nyomtatót feltelepíteni. Ez úgy néz ki, hogy így megoldódik.
Szeretnék felrakni a gépre egy vírusellenőrőtt ill. írtót. vagy egy másik megoldás lenne ha valahol letudnám ellenőriz(tet)ni az otthoni gépemre (ami nem kapcsolódik netre) vitt fájlokat.
Ezért akarok.- Röviden biztonságban szeretném tudni, hogy nem veszik kárba a munkám miközben a gépen dolgozom. Hanem a papírra kerül.
Segítesz benne? :confused:

#1816 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 03. 06. 17:53

Idézet: irso - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 16:50

win95ről váltottam win98SEre, -vírusgyanú miatt-,és szeretnék kinyomtatni egy szakdolgozatot-meg begépelni-, amihez rendbe kellene rakni a gépet.
Illető aki rátette az új oprendszert "elfelejtette" a nyomtatót feltelepíteni. Ez úgy néz ki, hogy így megoldódik.
Szeretnék felrakni a gépre egy vírusellenőrőtt ill. írtót. vagy

Ha valóban jót akarsz, akkor azzal a géppel abszolót nem internetezel, mert nem a canon driverből fog vírus kerülni rá. De ha kell, akkor kirakom Neked netre a drivert, zip filében, aztán abban akkor sem szokott vírus lenni, ha vírusos gépen töltöd le.
Make love not Wor.

#1817 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 20:14

Idézet: irso - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 16:50

Szeretnék felrakni a gépre egy vírusellenőrőtt ill. írtót. vagy egy másik megoldás lenne ha valahol letudnám ellenőriz(tet)ni az otthoni gépemre (ami nem kapcsolódik netre) vitt fájlokat.

Softpediában általában meg lehet bízni, de itt a hivatalos Canon driver Win3.1/95/98/Me-hez, ez száz százalék, hogy vírusmentes:
http://software.canon-europe.com/files/sof...re/b861_hux.exe

A floppyt formázd le, mielőtt rámásolod a fájlt, a szakdolgozatodat meg legjobb lenne CD-re írni, de ha nincs íród, vagy nem tudsz íratni, másold át néhány floppyra. Ha valami, akkor a szakdolgozat/diplomamunka az, amivel nem szabad cécózni, inkább legyen meg még a szomszéd szomszédjának is, minthogy egy áramszünet/vírus megegye.

#1818 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 20:05

Sziasztok!

Érdekelne a véleményetek arról, hogy szerintetek mi éri meg jobban:

Egy Canon Pixma Mp160-as(18eFt), amihez a PG40 és CL41 patronok kb 10eFT
Vagy mondjuk egy Canon ip 2000, amihez 200-300 Ft az utángyártott patron, és mellé még egy szkenner?

#1819 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 22:25

Nem mindegy, hogy mire szeretnéd használni. Ha kevés a hely, lehet, hogy jobban jársz a multifunkcióssal, ha leginkább szövegre/színes ábrákhoz kell, akkor az IP2000 az utángyártott patronokkal, ha leginkább fotót akarsz nyomtatni jó minőségben, akkor mindenképp érdemes az eredeti patronokat használni, de a kétfajta nyomtató között nem igazán van minőségbeli különbség. Linux alatt problémát jelenthet a multifunkciós nyomtató, a szkenner-része be tud kavarni a nyomtatófunkcióba is, ha a SANE még nem támogatja.

#1820 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 10:31

Idézet: debaj - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 23:25

Nem mindegy, hogy mire szeretnéd használni. Ha kevés a hely, lehet, hogy jobban jársz a multifunkcióssal, ha leginkább szövegre/színes ábrákhoz kell, akkor az IP2000 az utángyártott patronokkal, ha leginkább fotót akarsz nyomtatni jó minőségben, akkor mindenképp érdemes az eredeti patronokat használni, de a kétfajta nyomtató között nem igazán van minőségbeli különbség. Linux alatt problémát jelenthet a multifunkciós nyomtató, a szkenner-része be tud kavarni a nyomtatófunkcióba is, ha a SANE még nem támogatja.

Igazság szerint azért gondoltam a multifunkciós nyomtatóra, mert egy gépben benne van minden. (XP-m van) A bajom ott kezdődött, amikor megláttam, hogy a patronok milyen drágák, ezért inkább vennék egy nyomtatót. A bajom, hogy nem igazán lehet már az ip2000est kapni, az újakhoz pedig ugyanaz a patron kell, mint a multifunkcióshoz. Tehát ott vagyok ahol a part szakad, mert akkor már inkább a multit vennémm meg, de akkor megint az a baj, hogy együtt már nagyon drága (nyomtató+patron). Egyébként csak otthoni használatra kéne valami, kisebb dolgokat nyomtatni, néha fényképeket is.

#1821 Felhasználó inaktív   Heuro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 12. 15:38

Szevasztok!

Van (többek közt) egy EPSON Stylus PHOTO R220 nyomtatóm.
Kaptam a közelmúltban ajándékba egy nájlon:-) szatyornyi patront, csak éppen fekete nincs benne.
Hogyan lehetne "kicselezni" a nyomtatót, hogy ha a fekete helyére mondjuk CYAN-t teszek, akkor ne hápogjon, hanem nyomtasson.

Egy (több) nem túl fontos dokumentumot kellene kinyomtatnom, többszáz oldal mindegyik, és nekem halál mindegy, hogy milyen színű lesz, csak ne fehér :-)
Fekete patron nem volt az ajándékban, de rengeteg magenta és cyan.
Na most ha a doksi a magenta és a cyan keveréke lenne, az nekem tökéletesen megfelelne.
De ugye ha a fekete helyére magentát teszek, akkor rögtön szirénák szólnak, futárok nyüzsögnek,
üzenetek keletkeznek ... felbolydul az egész világ.

Hogy lehet ennek gátat szabni?

Ha ebben tudnátok segíteni, nagy gondtól kímélnétek meg.
Köszönöm figyelmeteket!

Üdv!

#1822 Felhasználó inaktív   Dalmyka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 12. 18:54

Nekem olyan problémám lenne, hogy van egy Hp 1510 nyomtatóm, és nemrég vettem bele fekete patront és akárhányszor bekapcsoltam a nyomtatot, mindig a szinskálát nyomtatja ki! Folytatja utána azt amit akarok, csak mikor bekapcsolom mindig kinyomtatja ezt is! Már mindent probáltam, de nem tudom lelőni, hogy ne nyomtassa!

VAn valakinek vmi ötlete???

Erre az emil cimre várnám az ötleteket: scheind@freemail.hu

Előre is köszi!

#1823 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 12. 18:59

Idézet: Dalmyka - Dátum: 2007. márc. 12., hétfő - 18:54

Nekem olyan problémám lenne, hogy van egy Hp 1510 nyomtatóm, és nemrég vettem bele fekete patront és akárhányszor bekapcsoltam a nyomtatot, mindig a szinskálát nyomtatja ki!

Egybenprinter, ha új patron van, akkor kalibrálni szeretne. Próbáld kibogozni, mert ráírja a lapra, hogy amit kinyomtat azt miképpen kell belerakni, aztán ezt beszkenneli, megmatekozza, aztán elkussol, többet nem fogja csinálni.
Make love not Wor.

#1824 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 12. 19:05

Idézet: Heuro - Dátum: 2007. márc. 12., hétfő - 16:38

Szevasztok!

Van (többek közt) egy EPSON Stylus PHOTO R220 nyomtatóm.
Kaptam a közelmúltban ajándékba egy nájlon:-) szatyornyi patront, csak éppen fekete nincs benne.
Hogyan lehetne "kicselezni" a nyomtatót, hogy ha a fekete helyére mondjuk CYAN-t teszek, akkor ne hápogjon, hanem nyomtasson.

Egy (több) nem túl fontos dokumentumot kellene kinyomtatnom, többszáz oldal mindegyik, és nekem halál mindegy, hogy milyen színű lesz, csak ne fehér :-)
Fekete patron nem volt az ajándékban, de rengeteg magenta és cyan.
Na most ha a doksi a magenta és a cyan keveréke lenne, az nekem tökéletesen megfelelne.
De ugye ha a fekete helyére magentát teszek, akkor rögtön szirénák szólnak, futárok nyüzsögnek,
üzenetek keletkeznek ... felbolydul az egész világ.

Hogy lehet ennek gátat szabni?

Ha ebben tudnátok segíteni, nagy gondtól kímélnétek meg.
Köszönöm figyelmeteket!

Üdv!

A fekete helyére ne tegyél cyan-t! (nem is biztos, hogy belemegy)
Mivel chip-es. ezért eléggé egyértelműen azonosítani fogja, hogy nem fekete.
Ha ennyire 'elvetemült' vagy ;), akkor vegyél bele utángyártott patront. Van vagy 800 forint. Ezek után kísérletezz, hogy hogyan lehet vele úgy nyomtatni, hogy ne használjon feketét (pl. megváltoztatod a betűk színét)!
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#1825 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 12. 19:07

Idézet: Dalmyka - Dátum: 2007. márc. 12., hétfő - 19:54

Nekem olyan problémám lenne, hogy van egy Hp 1510 nyomtatóm, és nemrég vettem bele fekete patront és akárhányszor bekapcsoltam a nyomtatot, mindig a szinskálát nyomtatja ki! Folytatja utána azt amit akarok, csak mikor bekapcsolom mindig kinyomtatja ezt is! Már mindent probáltam, de nem tudom lelőni, hogy ne nyomtassa!

VAn valakinek vmi ötlete???

Erre az emil cimre várnám az ötleteket: scheind@freemail.hu

Előre is köszi!

HP csinált már olyat, hogy a 'lapdobó' gombot nyomvatartva kapcsolod be a nyomtatót, akkor tesztoldalt nyomtat, vagy valami ilyesmi. Nem lehet, hogy beragadt ez a gomb?

(tudom, hogy gyenge, de egy ötletnek elment! ;))
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#1826 Felhasználó inaktív   Dalmyka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 12. 19:51

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. márc. 12., hétfő - 18:59

Egybenprinter, ha új patron van, akkor kalibrálni szeretne. Próbáld kibogozni, mert ráírja a lapra, hogy amit kinyomtat azt miképpen kell belerakni, aztán ezt beszkenneli, megmatekozza, aztán elkussol, többet nem fogja csinálni.

Kedves Jahno!

Igen mondták már hogy kalibrálni kéne, de nem igazán tudom mit takar ez! Kiirta a lapon, hogy scanneljem be miután kinyomtattam, de hiába csináltam meg, nem reagált rá semmit, ugyanugy ki akarja nyomtatni minden egyes bekapcsolásnál!

#1827 Felhasználó inaktív   Vu!ture 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 13. 00:15

Hali!

Olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy kinéztem 2 nyomtatót és érdekelne mi lenne a véleményetek róla, ugyanakkor melyiket ajánlanátok? Ár/Minőség!

1.http://www.juventus-team.hu/termekek/58731032.html

2.http://www.juventus-team.hu/termekek/58732046.html

#1828 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 13. 00:48

Idézet: Dalmyka - Dátum: 2007. márc. 12., hétfő - 19:51

Kiirta a lapon, hogy scanneljem be miután kinyomtattam, de hiába csináltam meg, nem reagált rá semmit, ugyanugy ki akarja nyomtatni minden egyes bekapcsolásnál!

De asszem nem kézzel kell szkennelni, hanem magától megcsinálná vagy mi. Ha nem úgy működik, akkor leírás, support a 382-1111-es számon, és/vagy garanciális szerviz.
Make love not Wor.

#1829 Felhasználó inaktív   Heuro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 13. 08:56

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. márc. 12., hétfő - 20:05

A fekete helyére ne tegyél cyan-t! (nem is biztos, hogy belemegy)
Mivel chip-es. ezért eléggé egyértelműen azonosítani fogja, hogy nem fekete.
Ha ennyire 'elvetemült' vagy ;), akkor vegyél bele utángyártott patront. Van vagy 800 forint. Ezek után kísérletezz, hogy hogyan lehet vele úgy nyomtatni, hogy ne használjon feketét (pl. megváltoztatod a betűk színét)!

Belemegy, mert egyformák a patronok.
Az viszont jó ötlet (nekem is eszembe juthatott volna), hogy tiszta cyan-nal nyomtatok.
Köszi!
Amúgy azt hittem, mint a legtöbb chipes dolgot, ezt is lehet "csipelni" vagy "flesselni" ...  :confused:

Üdv! -és kösz a gyors választ!

#1830 Felhasználó inaktív   Heuro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 13. 13:41

Ha valaki eredménnyel használja a SSC Service Utility 4.20 programot(Epson nyomtatók szoftveres buherálása), kérem vegye fel velem a kapcsolatot.

Azért nem akarom itt a fórumban fejtegetni, mert nagyon specifikus, és valszeg 1000 fórumozóból 999,5 embert nem érdekel ... :box2:

Kösz és üdv!

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.