HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 02. 08:06

Rendben, ha másnak van sok üres kellékanyaga, és nem tud vele mit kezdeni akkor keressen meg és kitalálunk rá valamit...

Üdv: Zsül
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#262 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 14:36

Másnaposan nem szabad fórumozni, mert ilyeneket produkálhat az ember:  ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

#263 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 07:17

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. júl. 21., csütörtök - 18:23

Szerintem Canon-t kell venni. Említettem már, hogy volt stressz-teszt alatt is (folyamatosan, éjjel-nappal nyomtatott 2 napon keresztül!), és semmi baja azóta se. Ez egy i350-es gép. Eredeti patront csak a nyomtatóval érkezőt látott. Azóta már jópár :) Qinket elnyomtatott, aminek 300-500 Ft darabja. Ennél gazdaságosabb max a BCI6-tal működők lehetnek!

Valóban, ezt aláírom. Az én i560-as Canonom is csak melózik mint az őrült, de semmiféle minőségromlást nem vettem észre rajta. 3 havonta egy kis melegvízben kimosom a fejet, hogy a papírpor és a festék által összeállt ragacsot kimossam belőle. Ezen nyomtatok árlistát, ismerősnek full színesben plakátot, ismerősöknek fényképet, céges leveleket fejléccel... Bele sem merek már gondolni mennyi papír és patron folyt már át a masinámon... Pedig nálam nagyon ritka, hogy egy termékkel tökéletesen elégedett vagyok, de most tényleg nem lehet egy szavam sem...

#264 Felhasználó inaktív   Ventura77 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 05. 07:38

Bazze Karl Marx neked egy csepp humorerzeked sincs!! :(

Vagy meg annyi se...

Biztos valami militarista pacifista coclista **sz vagy....  :down:

Na ennyi...

Hogy manapsag milyen emberek vannak.... :(
ACER TravelMate 4002 LCi, Intel Pentium M 725 (1.6 GHz, 400 MHz FSB, 2 MB L2 cache), 15" XGA TFT LCD, ATI MOBILITY RADEON 9700/64 MB, 60 GB HDD, DVD/CD-RW COMBO, 768 MB DDR, 802.11b/g wireless LAN, Canon Pixma 6000D, Logitech X-230 speakers

#265 Felhasználó inaktív   Kamile 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 09:31

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 6:17

Valóban, ezt aláírom. Az én i560-as Canonom is csak melózik mint az őrült, de semmiféle minőségromlást nem vettem észre rajta. 3 havonta egy kis melegvízben kimosom a fejet, hogy a papírpor és a festék által összeállt ragacsot kimossam belőle. Ezen nyomtatok árlistát, ismerősnek full színesben plakátot, ismerősöknek fényképet, céges leveleket fejléccel... Bele sem merek már gondolni mennyi papír és patron folyt már át a masinámon... Pedig nálam nagyon ritka, hogy egy termékkel tökéletesen elégedett vagyok, de most tényleg nem lehet egy szavam sem...

Micsinááász kimosod? :) Azt hogyan kell áruld el nekem!
Van egy IP3000-em és mostmár lassan egy éves, elkezdett olyat csinálni hogy ha normál minőségben akarnék vele nyomtatni akkor csak a fekete szín csíkos lessz de a többi jó marad, ha nagy felbontással nyomtatok akkor tökéletes csíkmentesset nyomtat! Hogy lehet ez és mi okozhatja, esetlek eza "fejmosás" segíttene?

Gtalk: weasel.razr@gmail.com

#266 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 10:32

Jaja kimosom  :cool:

Kell:

1.kis műanyag tál
2.injekciós fecskendő, ha van hozzá tű az még jobb
3.papírzsepi
4.60-65 fokos melegvíz

Csinálod:

1. Kiveszed a patronokat a fejből...
2. Kiveszed a fejet a nyomiból...
3. Műanyag tál aljára vizet öntesz kb 1 cm magasságban
4. beleállítod a fejet, megvárod amíg tisztul kicsit (ne törölgesd, ne sikáld  :reklamacio: )
5. kicseréled a vizet, megint beleállítod
6. fecskendőbe vizet szívsz fel, és erősen de vigyázva az első finom fémhálóra nyomod (ahol a patron illeszkedik)
7. megismétled mindegyikkel, vigyázva hogy érintkezőre/ máshová ne menjen víz...
8. addig ismétled amíg a fejből nem jön több festék...
9. utánna PZS-re állítod, hagyod hogy kiszívja a vizet belőle...
10.  finoman!!! letörlöd a fejet, utánna szárazzal az érintkezőket.
11. egyből vissza a nyomtatóba, patront bele & két darad izmosabbik fejtisztítást elindítasz.

S A J Á T   F E L E L Ő S S É G R E   J Á C C A N I   V E L E ! ! !  :reklamacio:

Szerkesztette: Zsul 2005. 08. 05. 10:34 -kor

#267 Felhasználó inaktív   pitju 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 13:07

sziasztok majszterek. Van egy Epson Photo 925-ös nyomtatóm, van esetleg valakinek korrekt infója arról, hogy lehet-e ezt a típust tölteni? ha igen milyen szettel? (eddig 2 véleményem van az 1ik szerint lehet, a másik szerint kizárt....ezt kellene most már eldönteni :)
köszi

#268 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 13:21

Idézet: pitju - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 14:07

sziasztok majszterek. Van egy Epson Photo 925-ös nyomtatóm, van esetleg valakinek korrekt infója arról, hogy lehet-e ezt a típust tölteni? ha igen milyen szettel? (eddig 2 véleményem van az 1ik szerint lehet, a másik szerint kizárt....ezt kellene most már eldönteni :)
köszi

Ha jól tudom, akkor chip-esek a belevaló patronok, tehát lehet tölteni, de ezt a chipet is kellene nullázni.

De szerintem felesleges ezen gondolkodni, amikor utángyártott patron kb. 800-1000 Ft körül van. Ezzel nem kell pepecselni.
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#269 Felhasználó inaktív   pitju 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 05. 14:27

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 14:21

Ha jól tudom, akkor chip-esek a belevaló patronok, tehát lehet tölteni, de ezt a chipet is kellene nullázni.

De szerintem felesleges ezen gondolkodni, amikor utángyártott patron kb. 800-1000 Ft körül van. Ezzel nem kell pepecselni.

így van, csak bosszantó ha kifogy egy szín egyoldalú terhelés mellett és így dobhatom el, holott a többi színből minimális fogyott... :reklamacio:

#270 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 09:26

Természetesen bosszantó, de Csirkének igaza van, 1000 Ft körüli áron még utántöltőt sem nagyon kapsz, arról nem beszélve hogy a színes utántölőket is 3 szinenként csomagolják egybe  :omg:

#271 Felhasználó inaktív   Berci77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 17:32

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 9:32

Jaja kimosom  :cool:

Kell:

1.kis műanyag tál
2.injekciós fecskendő, ha van hozzá tű az még jobb
3.papírzsepi
4.60-65 fokos melegvíz

Csinálod:

1. Kiveszed a patronokat a fejből...
2. Kiveszed a fejet a nyomiból...
3. Műanyag tál aljára vizet öntesz kb 1 cm magasságban
4. beleállítod a fejet, megvárod amíg tisztul kicsit (ne törölgesd, ne sikáld  :reklamacio: )
5. kicseréled a vizet, megint beleállítod
6. fecskendőbe vizet szívsz fel, és erősen de vigyázva az első finom fémhálóra nyomod (ahol a patron illeszkedik)
7. megismétled mindegyikkel, vigyázva hogy érintkezőre/ máshová ne menjen víz...
8. addig ismétled amíg a fejből nem jön több festék...
9. utánna PZS-re állítod, hagyod hogy kiszívja a vizet belőle...
10.  finoman!!! letörlöd a fejet, utánna szárazzal az érintkezőket.
11. egyből vissza a nyomtatóba, patront bele & két darad izmosabbik fejtisztítást elindítasz.

S A J Á T F E L E L Ő S S É G R E J Á C C A N I V E L E ! ! !  :reklamacio:

ha nem haragszol hozzátennék annyit a dologhoz, hogy a víz szerintem nem baj, ha ioncserélt és a pzs-t is felcserélném mikroszálas kendőre, az nem szöszöz.
a hozzászólást az IBM T42 és T43 támogatták

#272 Felhasználó inaktív   pitju 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 20:21

oké. még egy kérédés: hol lehet 1000 HUFért megkapni egy ilyen tintaegységet? én istenes 1800-ért veszem de 4000-ig bezárólag láttam.

#273 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 21:11

Idézet: pitju - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 21:21

oké. még egy kérédés: hol lehet 1000 HUFért megkapni egy ilyen tintaegységet? én istenes 1800-ért veszem de 4000-ig bezárólag láttam.

Qink T026: br. 738 Huf
Qink T027: br. 913 Huf

l. aláírásom (bár most fogyóban/mutatóban van, de nem hiánycikk ;))

#274 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 09:47

Közbenjárásom eredményeképpen kiemelt fórumtéma lettünk!  :reszeg:

Köszönet érte NEKTEK  ;) 

#275 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 09:58

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 10:47

Közbenjárásom eredményeképpen kiemelt fórumtéma lettünk!  :reszeg:

Köszönet érte NEKTEK  ;)

Ja!
Azt néztem én is!
Meg is lepődtem!
Azért hajrá! :)

#276 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 11:30

Érdekes cikket találtam a PC World legújabb számában:

A cikk szerint egy nagy kacsa, hogy azok a nyomtatók amikben színenként lehet cserélni a patronokat gazdaságosabbak, mert a patron cseréjénét követő fejtisztítás sok tintát nyom át a fejen mivel a levegőt ki kell préselni a fúvókákból...

Namármost:

-Ezt a minimális tintamennyiséget figyelembe véve is lényegesen gazdaságosabb a színenkénti csere
-lehet a HP támogatta a cikket :)
-Alapvetően egy különálló nyomtatófej rengeteg patroncserét kibír, (canonoknál van tapasztalat)
-Mi van ha az én cégarculatomnál a bordó dominál? 5 magenta patron fogy el amire a másik színeket cserélném
-Egyszerűbb az utángyártott tinta használata, és olcsó!

Lehet velem vitatkozni  :cool: ....

#277 Felhasználó inaktív   hemo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 11:33

Sziasztok, nekem egy olyan problémám lenne, hogy van egy ip4000-es nyomtatóm.
cd cimkét csinálnék vele
most a hozzá adott progi az 1mm-ert hagy a szélén ami elég zavaró szerintem főleg úgy, hogy fehér.
A canon szerint nincs mit csinálni, ennyi kell, hogy be tudja a lemezt azonositani
Nem is lehet kijjebb állitani 118mm. A lemez mindegyik 119mm
Pedig ez szerintem butaság, mert láttam már én lemezt ami tökéletes volt, és varbatim 8*-os minuszos fhoto print volt. Rá is volt irva a lemez belsejére.

Gondoltam megpróbálom más progival, de a nérót meg nem birom beállitani.
Ismer olyat, hogy ip 3000 ott is a tálcs, ott a lemez, rá is tudom vinni a képet, de felül akarja nyomni, azt mondja hogy zárjam be a tálcát..

Nincs valakinek valami ötlete?
Más program bármi...
Már az őrületbe kerget.
hemo

#278 Felhasználó inaktív   ALFA145 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 23:00

Sziasztok !

Ebbe a topicba most jöttem be először.
Végigolvastam.
Iszonyú hosszú. de szerintem ez a jó.

Csak egy észrevétel : Február környékén azt írta valaki az Inktek -ről, hogy nem valami jó. Csak azoknak jó akik néhány levelet nyomtatnak ki.
Nekem a tapasztalatom, pont az ellenkezője, bár én csak a fekát próbáltam.
Van egy HP Desigjet-650C plotterem, mivel statikai tervezéssel foglalkozom.
Ez egy jó öreg A0 méretű 600 dpi felbontású tintasugaras nyomtató.
Ha tervleadás van, akkor ez a gép két nap alatt 100-150 m papírt, vagy pauszt teker le.
Ezt el lehet képzelni, milyen tinta mennyiségget fogyaszt. Ez kb 4 x 40 ml azaz 4 db patron.
Megvesz az ember egy HP patront, és ezt elhasználja, és aztán még utántölti kb 3 x.
Az eredeti HP valami kritikán aluli szürke főleg pauszon. Semmi fedés. Ellenben az utántöltött tök fekete jól fed és a vonalak sokkal kontrasztosabbak. Mielőtt bárki azt mondaná, hogy persze mert már kicsit kopott, el kell mondanom, hogy ez a jelenség már az első feltöltésnél működik. A patron egyéként kb. 10-12 feltöltést bír ki. Mindezt 10800 Ft - ért. Ennyi egy db HP patron ára.
Tehát összefoglalva, szerintem igenis jól működött az inktek. Ja és próbáltam az utántöltőt Epson EX - ben is, ami piezo és 6 szines és ott is jól ment fotókon is.  Tehát nekem semmilyen rossz tapasztalatom nem volt ezzel a tipussal. Pedig a 150 m2 nem egy-két levél.

#279 Felhasználó inaktív   ALFA145 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 23:06

Más !
Van egy HP1300 Laser-em is.
A következő a problémám vele.
X-es toner van benne, azaz a növelt. Most jár 40 % - nál. Elkezdett pöttyöket rakni a papírra. Apró tűszúrásnyi pontokat, es ráadásul szellemképez is. Ez alatt azt értem, hogy egy toner fordulat után látom a képet mégegyszer halványan. Mi a bánat lehet ez ? Szétszedtem és meleghengert is lemostam.
Ez csak a fényhenger lesz. De hogy a frászba nem bírja végig a festéket ? Ennyire nem voltak régen sz@rok a HP tonerek. Az első 2500 lapos tonerem is csak éphogy kibírta.
Ilyenkor mit lehet csinálni ?

#280 Felhasználó inaktív   Botocska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 22:17

Kinéztem egy Xerox Phaser 3116 típusú lézernyomtatót. Van valakinek tapasztalata ilyennel? Azt szeretném tudni, hogy milyen tonert adnak hozzá. Azt írják a Xerox honlapján, hogy a 1 fekete tonerrel 3000 oldalt lehet nyomtatni, de nem tudom, hogy ilyennel adják -e, vagy csak kezdőtonerrel.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.