HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 15. 07:16

Idézet: Botocska - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 22:17

Kinéztem egy Xerox Phaser 3116 típusú lézernyomtatót. Van valakinek tapasztalata ilyennel? Azt szeretném tudni, hogy milyen tonert adnak hozzá. Azt írják a Xerox honlapján, hogy a 1 fekete tonerrel 3000 oldalt lehet nyomtatni, de nem tudom, hogy ilyennel adják -e, vagy csak kezdőtonerrel.

Nos, szépen sorban:

-Xerox Pharser : Állítólag a Xeroxnál gondok vannak mostanában, mielőtt  nyomtatót veszel kalkuláld ki a kellékanyag felhasználásodat, nézd meg könnyű-e beszerezni. Nem akarok ingyenreklámot senkinek, de otthonra miért nem HP?

-toner : Valószínűleg tele tonerral adják, legalábbis nekünk a HP-k nél ez a tapasztalat. Ha új nyomtatót állítunk be valahová, nem szólnak előbb mint mások...

-toner2: Az apró pöttyök a henger hibájára utalnak. A szellemkép érdekes, én még nem találkoztam vele, de szerintem itt már nem csak a henger gázos ha még 1x felveszi halványabban a nyomtatandót.
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#282 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 07:56

Idézet: Botocska - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 23:17

Kinéztem egy Xerox Phaser 3116 típusú lézernyomtatót. Van valakinek tapasztalata ilyennel? Azt szeretném tudni, hogy milyen tonert adnak hozzá. Azt írják a Xerox honlapján, hogy a 1 fekete tonerrel 3000 oldalt lehet nyomtatni, de nem tudom, hogy ilyennel adják -e, vagy csak kezdőtonerrel.

Ez a Xerox egy Samsung másolat (talán az ML-1510?).
A Samsunghoz 3000 oldalas tonert lehet venni, de a nyomtató mellett lévő csak 2000-es.
Utántöltése egyszerű, de nem olcsó (6+fa a por?).
A toneren belül a por kavarása nem tökéletes, mert amikor elkezd kifogyni, akkor fokozatosan halványodik a nyomat kb. 200-300 lapon keresztül. Ha egy kicsit felrázod a tonert, akkor javul a helyzet, de nem az igazi.

Én egy ilyen Samsungot cseréltem le HP-ra. A HP laser-eket mindenki szidja, de otthonra szvsz jó választás egy 1020-as, vagy ha elcsípsz egy 1010-es 20eFt-ért. Csak 2000-es a tonere, de 2eFt-ból meg lehet tölteni! Létezik utángyártott toner is belőle, az 10eFt alatt van, de az eredeti is 13eFt. A másik nagyon szimpatikus dolog, hogy nincs bemelegedési ideje, míg a Samsung 20-30 másodpercet melegít, mielőtt nyomtatna.
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#283 Felhasználó inaktív   ALFA145 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 16. 13:41

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 8:16

Nos, szépen sorban:

-Xerox Pharser : Állítólag a Xeroxnál gondok vannak mostanában, mielőtt  nyomtatót veszel kalkuláld ki a kellékanyag felhasználásodat, nézd meg könnyű-e beszerezni. Nem akarok ingyenreklámot senkinek, de otthonra miért nem HP?

-toner : Valószínűleg tele tonerral adják, legalábbis nekünk a HP-k nél ez a tapasztalat. Ha új nyomtatót állítunk be valahová, nem szólnak előbb mint mások...

-toner2: Az apró pöttyök a henger hibájára utalnak. A szellemkép érdekes, én még nem találkoztam vele, de szerintem itt már nem csak a henger gázos ha még 1x felveszi halványabban a nyomtatandót.

A helyzet az, hogy a henger pöttyöz és amit elfelejtettem mondani van egy csík ahol sötétebb, ez természetesen a henger forgási ritmusában jelentkezik. Én a szellemképet is erre a területre értettem.
Na mindegy. Egyszerüen szólva gyalázat, hogy a toner kb. 2500-3000 oldal után megadja magát.

#284 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 07:45

Idézet: ALFA145 - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 23:00

Sziasztok !

Ebbe a topicba most jöttem be először.
Végigolvastam.
Iszonyú hosszú. de szerintem ez a jó.

Csak egy észrevétel : Február környékén azt írta valaki az Inktek -ről, hogy nem valami jó. Csak azoknak jó akik néhány levelet nyomtatnak ki.
Nekem a tapasztalatom, pont az ellenkezője, bár én csak a fekát próbáltam.
Van egy HP Desigjet-650C plotterem, mivel statikai tervezéssel foglalkozom.
Ez egy jó öreg A0 méretű 600 dpi felbontású tintasugaras nyomtató.
Ha tervleadás van, akkor ez a gép két nap alatt 100-150 m papírt, vagy pauszt teker le.
Ezt el lehet képzelni, milyen tinta mennyiségget fogyaszt. Ez kb 4 x 40 ml azaz 4 db patron.
Megvesz az ember egy HP patront, és ezt elhasználja, és aztán még utántölti kb 3 x.
Az eredeti HP valami kritikán aluli szürke főleg pauszon. Semmi fedés. Ellenben az utántöltött tök fekete jól fed és a vonalak sokkal kontrasztosabbak. Mielőtt bárki azt mondaná, hogy persze mert már kicsit kopott, el kell mondanom, hogy ez a jelenség már az első feltöltésnél működik. A patron egyéként kb. 10-12 feltöltést bír ki. Mindezt 10800 Ft - ért. Ennyi egy db HP patron ára.
Tehát összefoglalva, szerintem igenis jól működött az inktek. Ja és próbáltam az utántöltőt Epson EX - ben is, ami piezo és 6 szines és ott is jól ment fotókon is.  Tehát nekem semmilyen rossz tapasztalatom nem volt ezzel a tipussal. Pedig a 150 m2 nem egy-két levél.

Én inkább arra gondoltam, hogy nem lehet az utántöltőket összehasonlítani egy késztermékkel.

Van aki dícséri az otthoni töltést, van aki szidja de gy dolog ugyanaz: tintát veszel garancia nélkül, amíg a utántöltött/gyártott kellékanyagok esetén garanciális terméket veszel ami nem csak töltve lett (normális esetben) hanem tisztítva, tesztelve, esetleg felújítva.

#285 Felhasználó inaktív   ALFA145 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 11:27

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 8:45

Én inkább arra gondoltam, hogy nem lehet az utántöltőket összehasonlítani egy késztermékkel.

Van aki dícséri az otthoni töltést, van aki szidja de gy dolog ugyanaz: tintát veszel garancia nélkül, amíg a utántöltött/gyártott kellékanyagok esetén garanciális terméket veszel ami nem csak töltve lett (normális esetben) hanem tisztítva, tesztelve, esetleg felújítva.

Ok ! ez így rendben is lenne, de mondja már el valaki, hogy a garit hogy érvényesíthetem ?
Pl. itt van mindjárt a HP tonerem ami pöttyöz és sormintáz, mit csináljak ? Érvényesítsem a garanciám ? Hogyan ? Erre a gyártó is azt mondaná, hogy a tonert nem rendeltetésének megfelelően használtam. Biztos vagyok benne, hogy nem tudnék vele mit kezdeni, pedig a festék 40 % még benne van. Akkor minek a garancia ? És amint látszik a HP név itt nem ér semmit. Lehet, hogy egy utángyártott tonerrel jobban jártam volna fele annyiért.

#286 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 13:47

Vidd be oda ahol vetted, mi az hogy nem rendeltetésszerűen használtad? Van rajta külsérelmi nyom vagy mi?

"Lehet, hogy egy utángyártott tonerrel jobban jártam volna fele annyiért."  -könnyen lehet  :cool:

#287 Felhasználó inaktív   ALFA145 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 17:33

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 14:47

Vidd be oda ahol vetted, mi az hogy nem rendeltetésszerűen használtad? Van rajta külsérelmi nyom vagy mi?

"Lehet, hogy egy utángyártott tonerrel jobban jártam volna fele annyiért."  -könnyen lehet  :cool:

Az még rendben is lenne, ha hülye fejjel nem a mistralnál vettem volna. Sajnos sürgősen kellett vennem és más már nem volt nyitva. Na most hát a mistralnál érvényesíteni garit, hát azt még szerintem élő embernek nem sikerült. Már a fogyasztó védelem is kiemelt  ügyfélnek tekinti akik a mistralnál akarnak garit érvényesíteni. Egyszóval megszívtam.

#288 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 18:04

Érdekesség:
Egyik kedvelt nagykerem az eredeti patronokra, illetve tonerekre nem vállal garanciát! Az utángyártottra meg igen. :eek:

#289 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 08:00

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 18:04

Érdekesség:
Egyik kedvelt nagykerem az eredeti patronokra, illetve tonerekre nem vállal garanciát! Az utángyártottra meg igen. :eek:

Nos igen...

Én olyan véleményt hallottam, miszerint a felújított tonerek jobb minőségűek mint az eredeti, mert az utángyártott hengerrel több töltés után sem vékonyodnak el a betűk...

Mellesleg létezik hivatalos teszt, melyben a Corporate Express álltal forgalmazott felújított (újragyártott) tonerek felűlmúlták az eredetieket... LOL..

#290 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 08:43

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 9:00

Nos igen...

Én olyan véleményt hallottam, miszerint a felújított tonerek jobb minőségűek mint az eredeti, mert az utángyártott hengerrel több töltés után sem vékonyodnak el a betűk...

Mellesleg létezik hivatalos teszt, melyben a Corporate Express álltal forgalmazott felújított (újragyártott) tonerek felűlmúlták az eredetieket... LOL..

Elképzelhető!
Nekem az Ecoline tonerek beváltak, úgyhogy nem is kísérletezek tovább. Ezekre azt mondhatom, hogy a legszúrósabb szemmel nézve sem találok minőségi problémát az eredetihez képest!

#291 Felhasználó inaktív   nonamequest 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 15:06

Sziasztok !
Van egy Lexmark Z25 nyomtatóm, amit már több hónapja nem tudok eladni, még 2e-t sem.
Úgy döntöttem, mivel lesz most akcjóóban fekete patron 17B (10n0017), veszek egyet.
Azt tudom, hogy ez a tipus csökkentett kapacitású, de azt szeretném megkérdezni, ez a csökkentés csak a bele töltött tinta mennyiségét jelenti, vagy a térfogat/szivacs kisebb mint a 10n0016-ban.
Azért érdekel, hogy ha kifogyott a gyári tinta, tudok-e normál mennyiséget utántöltetni?
Köszi

#292 Felhasználó inaktív   sixx69 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 09:32

Előre is elnézést, ha volt:

Epson c86-os patront lehet utántöltetni?

#293 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 08:17

Idézet: nonamequest - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 15:06

Sziasztok !
Van egy Lexmark Z25 nyomtatóm, amit már több hónapja nem tudok eladni, még 2e-t sem.
Úgy döntöttem, mivel lesz most akcjóóban fekete patron 17B (10n0017), veszek egyet.
Azt tudom, hogy ez a tipus csökkentett kapacitású, de azt szeretném megkérdezni, ez a csökkentés csak a bele töltött tinta mennyiségét jelenti, vagy a térfogat/szivacs kisebb mint a 10n0016-ban.
Azért érdekel, hogy ha kifogyott a gyári tinta, tudok-e normál mennyiséget utántöltetni?
Köszi

Valószínűleg nem készítenek kétféle patront, egyszerűen demo mennyiségű tintát töltenek bele. Ha kiürült akkor a normál mennyiségű tintának bele kell mennie, arra viszont vigyázz, hogy ne töltsd túl..

#294 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 08:19

Idézet: sixx69 - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 9:32

Előre is elnézést, ha volt:

Epson c86-os patront lehet utántöltetni?

Lehet, csak felesleges. Utángyártott epson patront olcsóbban kapsz mint utántöltő tintát. Tájékozódáshoz ajánlom Csirke shopját ITT vagy az aláírásomat...

#295 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 16:20

Üdv!

Régen jártam erre.  :)
Szóval, most kezd kifogyni az első G&G patron garnitúrám a Canon i560-as nyomtatómban. Azt vettem észre, hogy az utángyártottal mintha kevesebbet tudtam volna kinyomtatni. Hamar kifogyott.
Kíváncsiságból bejelöltem az oldalán, hátha az állás alatt szivárog el, de nem, csak a nyomtatás alatt fogy vészesebben.
Tapasztalta más is ezt? Mi lehet az oka? Én a hígabb tintára gyanakodok.
Végülis nem nagy gond, mert 4 garnitúrát veszek 1 eredeti árán, csak mégis furcsa.
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#296 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 16:26

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 17:20

Üdv!

Régen jártam erre.  :)
Szóval, most kezd kifogyni az első G&G patron garnitúrám a Canon i560-as nyomtatómban. Azt vettem észre, hogy az utángyártottal mintha kevesebbet tudtam volna kinyomtatni. Hamar kifogyott.
Kíváncsiságból bejelöltem az oldalán, hátha az állás alatt szivárog el, de nem, csak a nyomtatás alatt fogy vészesebben.
Tapasztalta más is ezt? Mi lehet az oka? Én a hígabb tintára gyanakodok.
Végülis nem nagy gond, mert 4 garnitúrát veszek 1 eredeti árán, csak mégis furcsa.

Ha hamarabb kifogy, akkor az csak az miatt lehet, hogy kevesebb tinta van benne. Legalábbis szerintem. A nyomtatóból távozó csepp a tinta 'hígságától' független (x pl).

G&G-nél és Qink-nél nem tapasztaltunk mennyiségi eltérést az eredetihez képest, persze ez nem jelenti azt, hogy nincs. ;)
(anno szórólapon teszteltünk, az volt a referencia :Đ)

#297 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 13:46

Ezt így nem tudod mérni... Nagyon sok mindentől függ, hogy mennyi festék fogy. A két leglényegesebb szerintem az, hogy milyen anyagokra nyomtatsz (fotópapír rengeteg festéket szív el), és hogy hány erős fejtisztítás volt (Ez pedig megint sok mindentől függ, és erősen harapja a tintát). Végül gondold át, hogy milyen lefedettségű doksikat nyomtatsz, 1 100%-os lefedettségű kép tintájából kijön vagy 20 átlagos lap.

Egyszer a könyvelőm (akinek én szállítok tonereket) hívott, hogy tudnék e inkább eredetit hozni mert ez most nagyon gyorsan kifogyot... :confused:  Kérdeztem, hogy az előzőek is túl gyorsan kifogytak? Nem azok nem... Következő kérdésem: Nem ÁFA negyedév van?  :think: -De... (kb 10x annyit nyomtattak, persze gyorsan kifogy, lapszámra van nem hónapra ) :cool:

#298 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 14:33

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 16:26

Ha hamarabb kifogy, akkor az csak az miatt lehet, hogy kevesebb tinta van benne. Legalábbis szerintem. A nyomtatóból távozó csepp a tinta 'hígságától' független (x pl).

Nem lehet kevesebb tinta benne, mert átlátszó a tartály, és tele van. A mérete meg szabvány.
Most már nem tudom lecsekkolni, mert nem igen fogok eredeti patront venni bele, de úgy tűnik, nem nyomtattam annyit vele mint az eredetivel.
Saját képekről is!

#299 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 14:37

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 13:46

Ezt így nem tudod mérni... Nagyon sok mindentől függ, hogy mennyi festék fogy. A két leglényegesebb szerintem az, hogy milyen anyagokra nyomtatsz (fotópapír rengeteg festéket szív el), és hogy hány erős fejtisztítás volt (Ez pedig megint sok mindentől függ, és erősen harapja a tintát). Végül gondold át, hogy milyen lefedettségű doksikat nyomtatsz, 1 100%-os lefedettségű kép tintájából kijön vagy 20 átlagos lap.

Az igaz, hogy mostanában pl a borítókat nem fénymásoló, hanem matt fotópapírra nyomtattam. Lehet, hogy akkor azért fogyott gyorsabban.
Fejtisztítás nem volt sok, mert direkt nem kapcsolom ki a nyomtatót, mert ugye minden bekapcsolásnál fejet tisztít, és én ezt el akarom kerülni. Na, nem a tintafogyás miatt, hanem nem akarom, hogy a hulladéktároló megteljen, mert akkor mehet a szervizbe.
Saját képekről is!

#300 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 20:09

Akkor megtaláltuk a választ a kérdésedre... A fotópapír nyeli a tintát, főleg ha 100%-os lefedettségnél nyomtatsz..

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.