HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#2721 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 11. 13. 09:47

Idézet: Grillo - Dátum: 2009. nov. 12., csütörtök - 20:39

Milyen lézer nyomtatót érdemes venni otthoni felhasználásra? Nem lesz túl sok nyomva vele, de folyamatosan kell.
Gondolkodtam szines lézerben is, a 30-40k közöttiek mennyire jó minőségűek?

mondanám xerox 6110, 28k-ért láttam legutóbb, de szerintem max elfekvőben van már raktárról. 14500 péz az utángyártott színes + fekete pakk, meg 3800 a fekete tone meg a színesek is. 24k oldal után komplett csere, ergo kidobandó.
a samu CLP 310 lesz a te barátod. tesztet találsz a prohardveresn. szintén egybe van minden, toner csak tartály, szintén 20-30k-t bír oldalilag. most jönnek be hozzá az utángyártottak, jelenleg 7k környékén látom a tonert, de gondolom 1 év múlva még barátibb.

Szerkesztette: avman 2009. 11. 13. 09:48 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2722 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 09:49

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 8:59

Típust nem tudok írni 30-40k környékén, de szerintem lézerben felejtsd el a színest. Főleg otthoni felhasználásnál. Csak értelmetlenül drágító tényező. Egy nyomtató legyen normális, nyomtasson halkan, gyorsan, jó minőségben, legyen gazdaságos. A lényeg, hogy ff nyomtatásra legyen szép és jó. Az ember otthon is ff-t nyomtat vele legtöbbet. Ff lézerből 30-40 környékén egész jó vannak. Persze, automata fullduplex módot nem tudnak, és nem TCP/IP nyomtatószerverek vannak ebben az árkategóriában, de egész elfogadhatóak a profi gépekhez mérten is.

Úgy vagyok vele, ha nagy ritkán kell színeset nyomtatni, akkor elmegyek egy nyomtatószalonba, vagy olyan helyre, ahol (értelmes) pénzért kinyomják a színeset.

Monológ keretében szépen megoldottad  :Đ

kend hülyeségeket beszél, kendre nem kell hallgatni.  :Đ
20k felett nem adnék ki pézt ff lézerért otthonra. 15k körül otthoni felhasználásra occsó tonerrel, porral tisztességes nyomikat lehet kapni.

Szerkesztette: avman 2009. 11. 13. 09:52 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#2723 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 13. 10:19

Idézet: avman - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 8:49

kend hülyeségeket beszél, kendre nem kell hallgatni.  :Đ
20k felett nem adnék ki pézt ff lézerért otthonra. 15k körül otthoni felhasználásra occsó tonerrel, porral tisztességes nyomikat lehet kapni.

Aztán miért nem?
Az ócsított lézerek többnyire nyitott papíradagolóval rendelkeznek (porosodik ugye, vagy mindig ki-be kell rakosgatni), a toner a nyomtató árával van egy szinten,  duplexet nem tudnak. (vajon hány hónapot bírnak a garancia lejárta után)

#2724 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 10:26

Idézet: erdeklodo - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 11:19

Aztán miért nem?
Az ócsított lézerek többnyire nyitott papíradagolóval rendelkeznek (porosodik ugye, vagy mindig ki-be kell rakosgatni), a toner a nyomtató árával van egy szinten,  duplexet nem tudnak. (vajon hány hónapot bírnak a garancia lejárta után)

Avman-nal értek egyet.
Jó dolog a duplex, meg a drága nyomtató, de minek.
Otthonra egy olcsó lézer kell. A toner alapján kell választani. Ha van kedv hozzá, akkor olyat, amihez van por (1-2eFt körül van egy töltet), de még jobb, ha olcsó a toner hozzá (max. 5-6eFt, de van már olyan, amihez még ennél is kedvezőbb).
Meghal egy év múlva? Veszel egy ugyanolyat, és még mindig olcsóbban kijöttél, nem is beszélve az üzemeltetés közben megspórolt forintokról.
De ez nem jellemző igazán.
Vagy esetleg használtan egy 1320n HP. Duplex, hálózatos, olcsó bele a toner, meg a por. Használtan 30eFt alatt van. Ez a max, de már ez is túlzás.
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#2725 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 11. 14. 16:15

Kösz srácok, akkor még átgondolom, hogy kell-e színes.
FF-ből melyiket ajánlanátok mondjuk 25k-ig?
KomposztWC

#2726 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 14. 17:45

Idézet: Grillo - Dátum: 2009. nov. 14., szombat - 16:15

Kösz srácok, akkor még átgondolom, hogy kell-e színes.
FF-ből melyiket ajánlanátok mondjuk 25k-ig?

Xerox Phaser 3117 (remarked samu)
Samsung ML 1640/2240
15k környékén vannak ma már illetve a 2240 20k, mert kifutó modellek. az utódjaikhoz utángyártott még nem nagyon van.
3000 oldal/6-7k az utángyártott, a töltés állítólag megvan 5k körül.
annak azért nézz utána, h milyen a driver ellátottságuk.

Szerkesztette: avman 2009. 11. 14. 17:48 -kor

#2727 Felhasználó inaktív   gorogdinnye3 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 19. 15:12

Üdv!
Abszolút nem vagyok jártas a nyomtatók terén, így lehet hogy triviális a problémám, de azért mondanám.
HP 2180 típusú nyomtatóm van, kb 70-80 nyomtatáson lehetek vele túl, fekete-fehér és színessel vegyesen. Egy ideje viszont nem készülnek színhű nyomtatások, a kék vagy a lila rózsaszín lesz például. Sok esetben van hogy a nyomtatott kép felső harmada a színhű és a maradék van elrontva, máskor fordítva. Aztán vannak ilyen zavaró vízszintes csíkozódások is...A belinkelt képen elég jól látszódnak a problémák.

az eredeti:
Kép

és a nyomtatott kép:
Kép

Várom az ötleteket.

#2728 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 20:15

Első tippem az, hogy kifogyott a patron. :)
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#2729 Felhasználó inaktív   gorogdinnye3 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 20:31

Idézet: Csirke - Dátum: 2009. nov. 19., csütörtök - 20:15

Első tippem az, hogy kifogyott a patron. :)

Igen, mostmár biztos hogy a színes kifogyott :)
Csak amiatt gyanakodtam másra, mert mikor a fekete fogyott ki, akkor az egy kicsit másképp jelent meg. Úgy, hogy szürke pacaként kente el az egész képet.

#2730 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 20. 09:55

Új nyomtatót szeretnék venni (természetesen olcsó, és jót), és egyik fő szempont, hogy lehessen hozzá utángyártott/töltött, egyszóval olcsóbb tonert venni.

Samsung ml 1640, vagy xerox 3250 a kiszemelt (előbbi olcsóbb, utóbbi viszont duplex).

Ezekhez elérhető ócsított toner?

#2731 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 24. 21:54

Kyocera FS-C5100DN szines lézer. Ismeri valaki? Olcsón nyomtat, keveset fogyaszt. 
Miért ilyen olcsó (70e+fa), hol a bibi?

#2732 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 28. 15:45

Konica Minolta Magicolor 2500w-ről kellene egy kis infó:

Megbízható nyomtató?
Ár/értékarány?
Üzemeltetési/fenntartási költségek?

Köszönöm!
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#2733 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 04. 15:07

hi

nem tudom jó helyen járok e... az lenne a kérdésem, hogy adott egy samu 2240es nyomtató. Gyári demo patronnal, kiírta hogy kevés a festék meg villog is a piros lámpa. Elvittem megtöltöttem de még mindig azt írja kevés meg villog... chippelés téma lehet, tudtok valami megoldást ajánlani?

#2734 Felhasználó inaktív   tomi790912 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 07. 21:52

Idézet: erdeklodo - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 9:55

Új nyomtatót szeretnék venni (természetesen olcsó, és jót), és egyik fő szempont, hogy lehessen hozzá utángyártott/töltött, egyszóval olcsóbb tonert venni.

Samsung ml 1640, vagy xerox 3250 a kiszemelt (előbbi olcsóbb, utóbbi viszont duplex).

Ezekhez elérhető ócsított toner?

vegyél 1640-est tölthetö én is csinálom, de előtte programot kell cserélni benne,amúgy olcsón dolgozik.
tom
:D

#2735 Felhasználó inaktív   tomi790912 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 07. 21:54

Idézet: tomi790912 - Dátum: 2009. dec. 7., hétfő - 21:52

vegyél 1640-est tölthetö én is csinálom, de előtte programot kell cserélni benne,amúgy olcsón dolgozik.
tom

vagy nem cseréltek csippet. vagy egy másik megoldás ,hogy programot kell cserélni a gépen.
és többet nem kér csippet.
Tom

#2736 Felhasználó inaktív   tomi790912 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 07. 22:01

Idézet: alogin - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 11:06

Üdv.
Kicsi segítséges szeretnék kérni, hátha valaki már találkozott eme problemmel. A gond a köv, 3 tök egyforma gépet használunk 3 telephelyen, de csak egy hdd-t, azt cipelik xp-stöl. Igazából minden müködik, de a 3 db egyforma usb-s hp nyomtatót 3 különbözőként ismeri fel az xp, a progit ami fut pedig így nem lehet fix-en belőni. S persze aki használja annak hiába magyarázok.

A kérdésem köv, esetleg valaki nem tudja, hogy lehetne, hogy az xp csak 1 db nyomtatót lásson mindhárom telephelyen?

Előre is köszi, ha bárki tudna valami bíztatót.

Üdv.: P

Az a helyzet,hogy szériaszámos nyomtató, mindenképpen 3 nyomtató, 3 nyomtatóikon.
tom :D

#2737 Felhasználó inaktív   Agrakos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 10. 20:30

Sziasztok!

Van egy öregecske HP PSC 1410-es multifunkciós nyomtatóm. Eddig mindig gyári HP patronokkal használtam, most vásároltam hozzá egy 21-es és egy 22-es után gyártott patront. Sajnos egyikkel sem hajlandó nyomtatni. Az egyiknél csak simán nem nyomtat, hiába adom ki a parancsot, a másik patronnál pedig vad villogással tiltakozik a patron ellen, nem hajlandó elfogadni.

Van esetleg valakinek tapasztalata iylen nyomtatóval és után gyártott patronokkal?

Valami trükkel esetleg el lehetne vele fogadtatni az után gyártott patronokat?

Előre is köszönöm!

#2738 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 18:58

Sziasztok!

Van egy Lexmark E230 lézernyomtatóm. Ma egyik pillanatról a másikra elkezdett villogni az összes led rajta. Kb 1 mp-es ütemben.
Az elején még nyomtatott, csak megállt menet közben, és utána villogott, most meg már bekapcsolás után ezt csinálja.
Ja, és pár perc bekapcsolás után kicsit büdös szag jön ki belőle.

Nem tudom, összefügg-e, de pár napja egy nagy csattanást hallottam, mint valami kisülés, de nem tudtam honnan jött. Lehet, hogy a nyomtató volt?

Ezekből a tünetekből valaki tud tanácsot adni? Javítható, vagy kuka?
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#2739 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 19. 14:38

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 18:58

Sziasztok!

Van egy Lexmark E230 lézernyomtatóm. Ma egyik pillanatról a másikra elkezdett villogni az összes led rajta. Kb 1 mp-es ütemben.
Az elején még nyomtatott, csak megállt menet közben, és utána villogott, most meg már bekapcsolás után ezt csinálja.
Ja, és pár perc bekapcsolás után kicsit büdös szag jön ki belőle.

Nem tudom, összefügg-e, de pár napja egy nagy csattanást hallottam, mint valami kisülés, de nem tudtam honnan jött. Lehet, hogy a nyomtató volt?

Ezekből a tünetekből valaki tud tanácsot adni? Javítható, vagy kuka?

Meg lett a gond. A ventilátor be volt szorulva. Az büdösödött, és ezért adott hibajelzést a gép.
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#2740 Felhasználó inaktív   apromacska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 22:45

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni valakitől aki esetleg találkozott ezzel a problémával. Adott egy Win7-es gép, melyhez csatlakozik egy HPLaserjet 1010 típusú nyomtató, melyhez nem találok megfelelő drivert. Illetve még olyat se aki látott olyat. XP-s Vista-s drivereket értelemszerűen nem fogad el, fel sem ismeri a nyomorult azt a nyomtatót.
Tudtok okosságot, megoldást?

Nagyon köszönöm.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »