HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#2701 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 05. 09:06

Lenne egy kérdésem. Adott egy lézernyomtató, amelynek Win95->ME/NT4/2000/XP/2003/Vista (csak 32bit) OS-ekhez van drivere, 64bites Win-re nincs, mert a cég nem supportálja a 64bitet a GDI interface miatt. Bezzeg 64bites linux alatt megy, igaz nem hivatalosan (ennyit "a linux nem támogatja a hw-eket" című brü-hü-hü-ről).

A kérdés: 64bites XP/Vista/W7 alatt meg lehet csinálni, hogy elindítok egy virtuális gépet 32bites Win-nel és odaküldöm a nyomtatnivalót?

Szerkesztette: N0zer0 2009. 11. 05. 09:07 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2702 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 11. 05. 15:48

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 9:06

A kérdés: 64bites XP/Vista/W7 alatt meg lehet csinálni, hogy elindítok egy virtuális gépet 32bites Win-nel és odaküldöm a nyomtatnivalót?

én ezt egy scannerrel tettem meg. win7 -> xp viszonylatban.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2703 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 16:04

Idézet: avman - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 15:48

én ezt egy scannerrel tettem meg. win7 -> xp viszonylatban.

Konkrétan hogyan oldottad meg? Mit telepítettél a guest-re és mit a hostra?
Megosztani nem lehet a nyomtatót, mert akkor a drivert is fel akar telepíteni a host-on. De akkor hogy adom át a nyomtatnivalót a guest-nek?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2704 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 10:13

A Xerox milyen megbízhatóságban, és toner tekintetében?
Konkrétan a XEROX Phaser 3250DN típusról volna szó, és az érdekel
- lehet-e bele töltött/utángyártott, egyszóval olcsóbb tonert kapni
- mennyire megbízható, azaz nem megy-e tönkre a garancia lejártával

#2705 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 10:27

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 16:04

Konkrétan hogyan oldottad meg?

Ez engem is érdekelne, úgyhogy mindenképpen foglald össze, ha összejött.

#2706 Felhasználó inaktív   ampersand 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 07. 11:35

Hello

Nekem van egy HP Business Inkjet 1000 nyomtatóm, eredeti HP 13 tintapatronokkal. Azt szeretném kérdezni, hogy mi a leggazdaságosabb megoldás a fekete tintapatron újratöltésére, vagy vásárlására?

#2707 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 14:49

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 16:04

Konkrétan hogyan oldottad meg? Mit telepítettél a guest-re és mit a hostra?

konkrétan vmware-el oldottam meg  :Đ
mikorfos virtual pc-i alatt usb support nuku. vagy legalábbis nekem nem sikerült.
vmware alatt meg konnektálni kell a kilistázott eszközöket az usb-ről, meg engedélyezni a hálózati kapcsolatot. aztán szépen helyi hálón megkeresni a virtuális xp-ről az eszközillesztőket meg segédprogikat és jól feltelepíteni.
az sajna nem sikerült, h a scanner egyből az anyagép hálózati mappájába mentsen (legalábbis pdf-et, a bmp ott van, csak nem konvertál és nem fűz össze), így megosztottam a pdf-es mappát és az anyagépről a virtuális gép mappáját a helyi hálón érem el.
szerk: a virtuAl pc masináját beolvassa és kb. fél perc alatt átalakítja, van 30 napos kipróba, de megjelent dc-én és kazettán is.
szerk2: azt gondolom, h feltelepíted a virtuális gépre a nyomtató cuccait, majd hálózati nyomtatóvá teszed, akkor az anyagépről közvetlenül ezzel a hálózati nyomtatóval nyomtathatsz is némi beállítás után. szerintem ez múkoggy. jah, h 64 bit vs. 32. akkor nem  :Đ
akkor felteszel mindent, és nyitogatod a virtuális gépen a cuccokat meg nyomtatsz. no other way.

Szerkesztette: avman 2009. 11. 07. 15:10 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#2708 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 08. 11:19

Adott egy OKI B4100 és egy OKI B4400.

Nyomtatáskor mindkettő az első lap hátoldalát (tehát azt, amire NEM nyomtat) csúnyán összefestékporozza.
De csak az elsőt, ha több lapot nyomtatok akkor a többi hátoldala tiszta marad.

Aztán a következő nyomtatásnál megint kezdődik, az első lap hátoldala festékes.

Próbáltam őket kitakarítani, de érdemben nem változott semmi.
Mielőtt elvinném ezeket szervízbe, valami ötlet esetleg?
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#2709 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 08. 20:15

Idézet: avman - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 14:49

konkrétan vmware-el oldottam meg  :Đ
mikorfos virtual pc-i alatt usb support nuku. vagy legalábbis nekem nem sikerült.
vmware alatt meg konnektálni kell a kilistázott eszközöket az usb-ről, meg engedélyezni a hálózati kapcsolatot. aztán szépen helyi hálón megkeresni a virtuális xp-ről az eszközillesztőket meg segédprogikat és jól feltelepíteni.
az sajna nem sikerült, h a scanner egyből az anyagép hálózati mappájába mentsen (legalábbis pdf-et, a bmp ott van, csak nem konvertál és nem fűz össze), így megosztottam a pdf-es mappát és az anyagépről a virtuális gép mappáját a helyi hálón érem el.
szerk: a virtuAl pc masináját beolvassa és kb. fél perc alatt átalakítja, van 30 napos kipróba, de megjelent dc-én és kazettán is.
szerk2: azt gondolom, h feltelepíted a virtuális gépre a nyomtató cuccait, majd hálózati nyomtatóvá teszed, akkor az anyagépről közvetlenül ezzel a hálózati nyomtatóval nyomtathatsz is némi beállítás után. szerintem ez múkoggy. jah, h 64 bit vs. 32. akkor nem  :Đ
akkor felteszel mindent, és nyitogatod a virtuális gépen a cuccokat meg nyomtatsz. no other way.

Virtual PC-t hagyom a 'csába, komolytalan. VMWare meg nagy batár. VirtualBox-ot használok, de a VMWare sincs kizárva, ha az kell a megoldáshoz.

Addig rendben van, hogy a 32 bites guesten fent lesznek a nyomtató driverei és lehet nyomtatni a guest USB-jéről.
De a guest hogyan fogja a nyomtatandó adatot átvenni a host-tól? 4 módszert látok:
1) A host-on a nyomtatandókat átalakítom pdf-be, amit a guest-en megosztott mappából elérve kinyomtatok. Macerás.
2) Nem alakítom át pdf-be, de a guest-re minden telepített programot felteszek, amivel egyébként a hoston nyomtatnék. Majd a nyomtatandó anyagokat file-ként megosztott mappába teszem, majd a guest-en elérve kinyomtatom. Ez irdatlan munka és alkalmazásfüggő (32 vs 64bit újfent).
3) A guest-en megosztom a nyomtatót a hálózaton, és a host-ról az anyagokat a guest megosztott nyomtatójára küldöm. Ez azért nem fog működni, mert hálózati nyomtatómegosztásnál a host-ra is akar majd nyomtatódriver települni, és a 64bit miatt ez lehetetlen.
3) guest-en megosztom a nyomtatót a hálózaton, mint hálózati nyomtatót (saját IP). Ilyet viszont a nyomtató nem tud. Vagy át lehet ezt hidalni?

#2710 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 08. 21:00

olyat próbáltál már, h kompati bilitási mód?  :Đ a telepítőn jobb klikk és xp. hátha... nekem nem jött össze a szkennerrel...
a nyomtatóval is lesz harcom, de még nem kezdtem bele. ennyit találtam hozzá.

1. Install / Upgrade to Windows 7 x64 (this should also work for 32-bit versions) and grab all the updates.

2. Go to Start -> "Devices and Printers." If "Devices and Printers" isn't on the Start Menu near Computer, Network, Control Panel, etc... navigate to it using Start -> Control Panel -> Hardware and Sound -> Devices and Printers.

3. Click "Add a printer" at the top. Underneath should be an inventory of devices plugged into your system.

4. Select "Add a network, wireless or Bluetooth printer." Windows will now attempt to find the printer (this is for printers not directly connected). If you are using a direct connection to your computer, use the other option.

5. Windows 7 might or might not find your printer at this point. Since I'm using the non-direct connection option, I then choose "The printer that I want wasn't listed." Now select "Add a printer using a TCP/IP address or hostname." For the direct connection folks, just select the port where your printer is connected.

5b. Select TCP/IP Device for "Device type:" and type in the IP of the printer. Leave the box checked.

6. Now both cases should be at a screen asking to install the printer driver. Before searching for the printer in the boxes, click "Windows Update" and wait for the list to refresh. Now navigate the left box to "Xerox," and the right box to "Xerox Phaser 6110." Click next and finish out the installation.

7. When the printer has been added, right-click it under "Devices and Printers" and go to "Printing preferences." The options and configurations are identical to those in Windows Vista and earlier. Try doing a test page and everything should be ok.

#2711 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 09. 08:32

Most olvasom, hogy IP nyomtatót lehet csinálni XP alatt is. De továbbra is kérdéses, ha adott egy 32bites gép a nyomtatóval és a hálózaton egy 64bites Win-t futtató gép nyomtatni akar rajta, akkor vajon az IP nyomtató nem tukmál-e rá a 64bites rendszerre drivereket úgy, ahogy az az egyszerűen megosztott nyomtató esetében történik.

#2712 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 09. 18:34

nekem annyiban szerencsém volt, h ez a xerox 6110 egy remarked samu clp300. ahhoz meg van vista x64 driver. szépen hálózati nyomtatóként (egy asus rtn16-on csücsül) manuálisan beállítottam mindent, aztén azt mondottam a win7nek nekije odabeleabba, márpedig te clp300 nyomtató leszel, és az Úr csodát tett, a xerox nyomtatót samsunggá változtatá...
de egyébként meg szeretettel várom, h a xerox, a canon és a mikorfos illetékesei egy édesnégyes keretében orálisan kényeztessék nemi szervemet, majd análisan én őket, egy ütvefúróval.

Szerkesztette: avman 2009. 11. 09. 18:34 -kor

#2713 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 11. 10. 01:10

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. nov. 9., hétfő - 8:32

Most olvasom, hogy IP nyomtatót lehet csinálni XP alatt is. De továbbra is kérdéses, ha adott egy 32bites gép a nyomtatóval és a hálózaton egy 64bites Win-t futtató gép nyomtatni akar rajta, akkor vajon az IP nyomtató nem tukmál-e rá a 64bites rendszerre drivereket úgy, ahogy az az egyszerűen megosztott nyomtató esetében történik.

IP nyomtatón nincs driver, mint a hálós megosztásosban, bár ott is ki lehet válogatni, vagy előre hozzáadni drivereket.

Ráadásul szerintem már a win95-ben is lehetett IP alapú nyomtatót hozzáadni.
Make love not Wor.

#2714 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 08:04

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 1:10

IP nyomtatón nincs driver

Ajánlom, hogy ne legyen  :reklamacio:  Mer' ha ...  :D

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 1:10

hálós megosztásosban, bár ott is ki lehet válogatni, vagy előre hozzáadni drivereket.

Hálózati megosztásnál ki lehet válogatni. De mit válogassak, vagy adjak meg előre, ha egyszer nincs 64bites driver? Annak hiányában meg telepítené azt a drivert, ami a nyomtatót megosztó gépen van.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 11. 10. 08:24 -kor

#2715 Felhasználó inaktív   alogin 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 11. 10. 11:06

Üdv.
Kicsi segítséges szeretnék kérni, hátha valaki már találkozott eme problemmel. A gond a köv, 3 tök egyforma gépet használunk 3 telephelyen, de csak egy hdd-t, azt cipelik xp-stöl. Igazából minden müködik, de a 3 db egyforma usb-s hp nyomtatót 3 különbözőként ismeri fel az xp, a progit ami fut pedig így nem lehet fix-en belőni. S persze aki használja annak hiába magyarázok.

A kérdésem köv, esetleg valaki nem tudja, hogy lehetne, hogy az xp csak 1 db nyomtatót lásson mindhárom telephelyen?

Előre is köszi, ha bárki tudna valami bíztatót.

Üdv.: P

#2716 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 12:02

Ugyanabba az usb portba vannak bedugva?!?
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#2717 Felhasználó inaktív   alogin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 12:38

Idézet: Csirke - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 12:02

Ugyanabba az usb portba vannak bedugva?!?

Sajna igen. Még is a nyomtatók neve: HPP1006; HPP1006 (másolat1) stb. + külön kérte a driver mind 3 alkalommal. Míg nem tepitettem nem is ismerte fel már a másodikat, harmadikat.

Közben azt hiszem találtam valamit. "nyomtatók készletezésének engedélyezése" a nyomtató beállításoknál, de azért még venném a segítséget, ötleteket.
Köszi.

Szerkesztette: alogin 2009. 11. 10. 12:44 -kor

#2718 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 11. 12. 20:39

Milyen lézer nyomtatót érdemes venni otthoni felhasználásra? Nem lesz túl sok nyomva vele, de folyamatosan kell.
Gondolkodtam szines lézerben is, a 30-40k közöttiek mennyire jó minőségűek?
KomposztWC

#2719 Felhasználó inaktív   alogin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 12. 21:05

Idézet: alogin - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 12:38

Sajna igen. Még is a nyomtatók neve: HPP1006; HPP1006 (másolat1) stb. + külön kérte a driver mind 3 alkalommal. Míg nem tepitettem nem is ismerte fel már a másodikat, harmadikat.

Közben azt hiszem találtam valamit. "nyomtatók készletezésének engedélyezése" a nyomtató beállításoknál, de azért még venném a segítséget, ötleteket.
Köszi.

"nyomtatók készletezésének engedélyezése" Ez volt a megoldás.

#2720 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 08:59

Idézet: Grillo - Dátum: 2009. nov. 12., csütörtök - 20:39

Milyen lézer nyomtatót érdemes venni otthoni felhasználásra? Nem lesz túl sok nyomva vele, de folyamatosan kell.
Gondolkodtam szines lézerben is, a 30-40k közöttiek mennyire jó minőségűek?

Típust nem tudok írni 30-40k környékén, de szerintem lézerben felejtsd el a színest. Főleg otthoni felhasználásnál. Csak értelmetlenül drágító tényező. Egy nyomtató legyen normális, nyomtasson halkan, gyorsan, jó minőségben, legyen gazdaságos. A lényeg, hogy ff nyomtatásra legyen szép és jó. Az ember otthon is ff-t nyomtat vele legtöbbet. Ff lézerből 30-40 környékén egész jó vannak. Persze, automata fullduplex módot nem tudnak, és nem TCP/IP nyomtatószerverek vannak ebben az árkategóriában, de egész elfogadhatóak a profi gépekhez mérten is.

Úgy vagyok vele, ha nagy ritkán kell színeset nyomtatni, akkor elmegyek egy nyomtatószalonba, vagy olyan helyre, ahol (értelmes) pénzért kinyomják a színeset.

Idézet: alogin - Dátum: 2009. nov. 12., csütörtök - 21:05

"nyomtatók készletezésének engedélyezése" Ez volt a megoldás.

Monológ keretében szépen megoldottad  :Đ

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.