HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#311 Felhasználó inaktív   Santosh 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 17. 16:45

Sziasztok! Van egy HP 710C nyomtatóm, és HP 45 Black patront használok hozzá. Már vettem hozzá egy utántöltő kitet, én gyönyörűen után tudtam tölteni, szépen is nyomtatott (persze csak könyveket, dokumentumokat nyomtatok). Az árára már nem emlékszem, de nem tudom, hogy megérte e, mert elég gyakran kellett utántöltögetni. A kérdésem tehát az lenne, hogy mi ajánlotok konkrétan nekem, milyen utángyártott patront, esetleg kitet? Nekem valójában, ahogy már említettem, csak dokumentumok kinyomtatására szolgálna.

Nagyon köszönöm előre is a válaszaitokat! És gratula a témához, jó hogy van ilyen!

#312 Felhasználó inaktív   discovery 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 18:25

Sziasztok! A következő problémára keresnék megoldást.
Adot egy gyári toner, melyet a nyomtatóhoz adtak (1000-lapos)
A neten találtam hozzávalo töltökészletet, de allitólag leírás nincs
hozzá hogy hogyan lehet feltölteni. Aki csinált már ijet az kérem
ossza meg velem atitkát, tapasztalatát.

#313 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 19. 09:12

Ez csak a te tapasztalataidon múlik. Ha meg vagy elégedve a töltögetéssel, akkor az valószínüleg olcsóbban jön ki, de erre semmi garancia. Az utántöltött/tisztított patront használatánál ha nem olyan mint az eredeti, akkor visszaviszed.

Az árakról tájékozódhatsz ITT, ITT vagy ITT
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#314 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 09:51

A GHV a HP-t arra kényszerítette, hogy vegye ki a garancialevél szövegéből, hogy a nyomtató elveszíti a garanciát, ha nem gyári patron kerül bele..
részletek pl. itt:D

Szerkesztette: alexha 2005. 09. 23. 09:52 -kor

Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#315 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 24. 22:36

Üdv mindenkinek!

Haználok elég régóta egy HP LaserJet 5L nyomtatót. Nemrég, egyik napról a másikra elkezdett furán nyomtatni. A Hiba jellege, hogy "vékonyítja" a betűket. Csináltam egy tesztoldalt, bescanneltem, itt van, ezen látszik a probléma (kicsit nagy a kép, ezért csak linkelem): Scannelt tesztoldal

Próbáltam több tonerral is, a hiba mindig megmaradt.
Mi mehetett tönkre benne? Lehetne ezzel valamit kezdeni "házilag"? Szervízbe nem akarom vinni, mert ismerve a tarifáikat, úgyse érné meg, ráadásul vidéki lévén sok lenne vele a macera :)

Köszi mindenkinek előre is

#316 Felhasználó inaktív   Ashmodeus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 23:09

Előfordulhat 5L-es nyomtatóknál hogy szorulni kezd a forgó tükör csapágya. a hibajelenség hasonló ,torzítja a  képet mivel nem tudja leképezni pontosan.

#317 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 25. 06:56

Hmm. Nézted a képet? Mert nincs rajta "olyan" torzulás. A HP logo mérete és a betűk aránya stimmel és nincs "hullámzás", egyenes a betűk szára.
Az a hiba, amit látni pl. a karaktertípusoknál, hogy a betű nagyon vékony vonallal készül?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#318 Felhasználó inaktív   Pushy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 08:57

Üdv!

Ez, ha jól látom a gyári beépített romból származó tesztoldal, nem valószínű, hogy túl vékony a vonal...

Inkább két dologra tudok gondolni:
- Koszos a lézeregységben lévő lencse (lencsék), ezért kevés fény jut el a hengerig-> tisztítás
- Gond van a nagyfeszültséget előállító egységgel, és a festékező BIAS, vagy a transfer feszültség nem megfelelő, ezért nem ugrik át elég festékpor.-> szerviz vagy másik nyomtató

Ez utóbbit kevésbé tartom valószínűnek.

Pushy
"Mi neck vedelnis es't!"
Asterix (ford. Tímár György)

#319 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 12:08

Idézet: didyman - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 7:56

Az a hiba, amit látni pl. a karaktertípusoknál, hogy a betű nagyon vékony vonallal készül?

Igen, az a hiba.

Pushy: Windows tesztoldallal is ilyen, nem csak a gyári tesztjében. Tisztítást megpróbálom :)
Köszi

Szerkesztette: Thoty 2005. 09. 25. 12:10 -kor

#320 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 15:43

Idézet: Pushy - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 9:57

- Koszos a lézeregységben lévő lencse (lencsék), ezért kevés fény jut el a hengerig-> tisztítás

Köszönöm!  :respect: 
Ez volt a bibi, megtakarítottam egy kis alkohollal a lencsét és a prizmákat, mostmár tökéletesen nyomtat!

#321 Felhasználó inaktív   NapPali 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 20:50

Üdv!

HELP! Egy hibás Fekete HP15 patronból hogy lehet kiszedni a tintát és átrakni egy másikba?

#322 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 20:59

Idézet: NapPali - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 21:50

Üdv!

HELP! Egy hibás Fekete HP15 patronból hogy lehet kiszedni a tintát és átrakni egy másikba?

Szerintem inkább vegyél egy utántöltő szettet! Jobban jársz. ;)
(a 15-ös patron nem is túl nagy kapacitású, szvsz nem érdemes vele vesződni, de a kíváncsiság nagy úr :))
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#323 Felhasználó inaktív   zoszt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 00:14

Sziasztok!
Nekem is van egy 5L, amit sajnos a hibajelenség alapján, két szervíz is fuserhibásnak mond.
Mivel új fusert nem éri meg bele venni, olyan szervizt keresek, ahol lenne egy használt, de jól működő darab, amire ki is cserélnék. Ha valaki tud ilyen helyet (lehetőleg Bp.-n) kérem ne tartsa magában.
Privit, mailt előre is köszönöm!
"Egyszerű életet élek: ami üres megtöltöm, ami tele van kiürítem."
MM2 buszok

#324 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 09:15

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 19:59

Szerintem inkább vegyél egy utántöltő szettet! Jobban jársz. ;)
(a 15-ös patron nem is túl nagy kapacitású, szvsz nem érdemes vele vesződni, de a kíváncsiság nagy úr :))

Kis kapacitás? Mihez képest? 40ml simán belefér a 15-ös Hp patronba és azzal jó sokáig lehet nyomtatni.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#325 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 10:05

Idézet: Pitbull - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 10:15

Kis kapacitás? Mihez képest? 40ml simán belefér a 15-ös Hp patronba és azzal jó sokáig lehet nyomtatni.

Te a már megtöltött patronból szeretnéd visszanyerni a tintát, vagy eredetiből?
Mivel a kis töltetű 15-ösben 14ml, míg a normál kapacjtásúban 25ml tinta van, annak ellenére, hogy bele lehet tölteni 40ml-t is!

Viszont még mindig fenntartom, hogy utántöltő szettel jobban járnál! Kb. 2-3eFt-ért kapsz töltőszettet (2x40ml!), és abban benne van minden kellék a töltéshez, míg visszanyerni a tintát házilagos módszerrel szvsz több mint bonyolult. ;)
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#326 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 10:15

Arról nem is beszélve, hogy a patronban nem csak úgy lötyög a tinta, hanem van egy szivacs ami tárolja (mondjuk nem 40 ml-t  :cool: ) és úgy kicsit nehezebb kiszívni belőle...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#327 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 10:49

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 9:05

Te a már megtöltött patronból szeretnéd visszanyerni a tintát, vagy eredetiből?
Mivel a kis töltetű 15-ösben 14ml, míg a normál kapacjtásúban 25ml tinta van, annak ellenére, hogy bele lehet tölteni 40ml-t is!

Viszont még mindig fenntartom, hogy utántöltő szettel jobban járnál! Kb. 2-3eFt-ért kapsz töltőszettet (2x40ml!), és abban benne van minden kellék a töltéshez, míg visszanyerni a tintát házilagos módszerrel szvsz több mint bonyolult. ;)

Akarja a halál visszanyerni a tintát a patronból 2-3k kap 2x40 ml-t az emberfia, akkor most minek festékezzem össze magam. Csak arra reagáltam a hogy HP 15 elég sokat képes befogadni, csak vigyázni kell hogy noymás megfelelő legyen a patronban és ne buborékosodjon fel a tinta mert akkor nem fog nyomtatni ellenben orrán száján nyomja majd a tintát.

#328 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 10:50

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 9:15

Arról nem is beszélve, hogy a patronban nem csak úgy lötyög a tinta, hanem van egy szivacs ami tárolja (mondjuk nem 40 ml-t  :cool: ) és úgy kicsit nehezebb kiszívni belőle...

Hp 15 ben tasakban van a tinta nem szivacsban.

#329 Felhasználó inaktív   Pushy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 16:17

Idézet: zoszt - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 23:14

Sziasztok!
Nekem is van egy 5L, amit sajnos a hibajelenség alapján, két szervíz is fuserhibásnak mond.
Mivel új fusert nem éri meg bele venni, olyan szervizt keresek, ahol lenne egy használt, de jól működő darab, amire ki is cserélnék. Ha valaki tud ilyen helyet (lehetőleg Bp.-n) kérem ne tartsa magában.  
Privit, mailt előre is köszönöm!

Üdv!

Sajna ez az alkatrész, ami leghamarabb tönkre megy. Nem valószínű, hogy érdemes (lehetséges) fixáló egységet használtan szerezni.

Nézd meg a www.printerworks.com oldalt. Itt lehet rendelni alkatrészeket. Vannak felújító kitek is.

Esetleg megpróbálhatod a Canon hungária szervizét is, mert az a HP (is) Canon belsővel rendelkezik (LBP-660), hátha olcsóbb, mint a HP szerviz.

Pushy
"Mi neck vedelnis es't!"
Asterix (ford. Tímár György)

#330 Felhasználó inaktív   zoszt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 19:26

Idézet: Pushy - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 17:17

Üdv!

Sajna ez az alkatrész, ami leghamarabb tönkre megy. Nem valószínű, hogy érdemes (lehetséges) fixáló egységet használtan szerezni.

Nézd meg a www.printerworks.com oldalt. Itt lehet rendelni alkatrészeket. Vannak felújító kitek is.

Esetleg megpróbálhatod a Canon hungária szervizét is, mert az a HP (is) Canon belsővel rendelkezik (LBP-660), hátha olcsóbb, mint a HP szerviz.

Pushy

Köszönöm az infót!
:respect:
"Egyszerű életet élek: ami üres megtöltöm, ami tele van kiürítem."
MM2 buszok

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17