HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#271 Felhasználó inaktív   Berci77 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 08. 17:32

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. aug. 5., péntek - 9:32

Jaja kimosom  :cool:

Kell:

1.kis műanyag tál
2.injekciós fecskendő, ha van hozzá tű az még jobb
3.papírzsepi
4.60-65 fokos melegvíz

Csinálod:

1. Kiveszed a patronokat a fejből...
2. Kiveszed a fejet a nyomiból...
3. Műanyag tál aljára vizet öntesz kb 1 cm magasságban
4. beleállítod a fejet, megvárod amíg tisztul kicsit (ne törölgesd, ne sikáld  :reklamacio: )
5. kicseréled a vizet, megint beleállítod
6. fecskendőbe vizet szívsz fel, és erősen de vigyázva az első finom fémhálóra nyomod (ahol a patron illeszkedik)
7. megismétled mindegyikkel, vigyázva hogy érintkezőre/ máshová ne menjen víz...
8. addig ismétled amíg a fejből nem jön több festék...
9. utánna PZS-re állítod, hagyod hogy kiszívja a vizet belőle...
10.  finoman!!! letörlöd a fejet, utánna szárazzal az érintkezőket.
11. egyből vissza a nyomtatóba, patront bele & két darad izmosabbik fejtisztítást elindítasz.

S A J Á T F E L E L Ő S S É G R E J Á C C A N I V E L E ! ! !  :reklamacio:

ha nem haragszol hozzátennék annyit a dologhoz, hogy a víz szerintem nem baj, ha ioncserélt és a pzs-t is felcserélném mikroszálas kendőre, az nem szöszöz.
a hozzászólást az IBM T42 és T43 támogatták

#272 Felhasználó inaktív   pitju 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 08. 20:21

oké. még egy kérédés: hol lehet 1000 HUFért megkapni egy ilyen tintaegységet? én istenes 1800-ért veszem de 4000-ig bezárólag láttam.

#273 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 08. 21:11

Idézet: pitju - Dátum: 2005. aug. 8., hétfő - 21:21

oké. még egy kérédés: hol lehet 1000 HUFért megkapni egy ilyen tintaegységet? én istenes 1800-ért veszem de 4000-ig bezárólag láttam.

Qink T026: br. 738 Huf
Qink T027: br. 913 Huf

l. aláírásom (bár most fogyóban/mutatóban van, de nem hiánycikk ;))
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#274 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 09:47

Közbenjárásom eredményeképpen kiemelt fórumtéma lettünk!  :reszeg:

Köszönet érte NEKTEK  ;) 
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#275 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 09:58

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 10:47

Közbenjárásom eredményeképpen kiemelt fórumtéma lettünk!  :reszeg:

Köszönet érte NEKTEK  ;)

Ja!
Azt néztem én is!
Meg is lepődtem!
Azért hajrá! :)

#276 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 11:30

Érdekes cikket találtam a PC World legújabb számában:

A cikk szerint egy nagy kacsa, hogy azok a nyomtatók amikben színenként lehet cserélni a patronokat gazdaságosabbak, mert a patron cseréjénét követő fejtisztítás sok tintát nyom át a fejen mivel a levegőt ki kell préselni a fúvókákból...

Namármost:

-Ezt a minimális tintamennyiséget figyelembe véve is lényegesen gazdaságosabb a színenkénti csere
-lehet a HP támogatta a cikket :)
-Alapvetően egy különálló nyomtatófej rengeteg patroncserét kibír, (canonoknál van tapasztalat)
-Mi van ha az én cégarculatomnál a bordó dominál? 5 magenta patron fogy el amire a másik színeket cserélném
-Egyszerűbb az utángyártott tinta használata, és olcsó!

Lehet velem vitatkozni  :cool: ....

#277 Felhasználó inaktív   hemo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 11:33

Sziasztok, nekem egy olyan problémám lenne, hogy van egy ip4000-es nyomtatóm.
cd cimkét csinálnék vele
most a hozzá adott progi az 1mm-ert hagy a szélén ami elég zavaró szerintem főleg úgy, hogy fehér.
A canon szerint nincs mit csinálni, ennyi kell, hogy be tudja a lemezt azonositani
Nem is lehet kijjebb állitani 118mm. A lemez mindegyik 119mm
Pedig ez szerintem butaság, mert láttam már én lemezt ami tökéletes volt, és varbatim 8*-os minuszos fhoto print volt. Rá is volt irva a lemez belsejére.

Gondoltam megpróbálom más progival, de a nérót meg nem birom beállitani.
Ismer olyat, hogy ip 3000 ott is a tálcs, ott a lemez, rá is tudom vinni a képet, de felül akarja nyomni, azt mondja hogy zárjam be a tálcát..

Nincs valakinek valami ötlete?
Más program bármi...
Már az őrületbe kerget.
hemo

#278 Felhasználó inaktív   ALFA145 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 23:00

Sziasztok !

Ebbe a topicba most jöttem be először.
Végigolvastam.
Iszonyú hosszú. de szerintem ez a jó.

Csak egy észrevétel : Február környékén azt írta valaki az Inktek -ről, hogy nem valami jó. Csak azoknak jó akik néhány levelet nyomtatnak ki.
Nekem a tapasztalatom, pont az ellenkezője, bár én csak a fekát próbáltam.
Van egy HP Desigjet-650C plotterem, mivel statikai tervezéssel foglalkozom.
Ez egy jó öreg A0 méretű 600 dpi felbontású tintasugaras nyomtató.
Ha tervleadás van, akkor ez a gép két nap alatt 100-150 m papírt, vagy pauszt teker le.
Ezt el lehet képzelni, milyen tinta mennyiségget fogyaszt. Ez kb 4 x 40 ml azaz 4 db patron.
Megvesz az ember egy HP patront, és ezt elhasználja, és aztán még utántölti kb 3 x.
Az eredeti HP valami kritikán aluli szürke főleg pauszon. Semmi fedés. Ellenben az utántöltött tök fekete jól fed és a vonalak sokkal kontrasztosabbak. Mielőtt bárki azt mondaná, hogy persze mert már kicsit kopott, el kell mondanom, hogy ez a jelenség már az első feltöltésnél működik. A patron egyéként kb. 10-12 feltöltést bír ki. Mindezt 10800 Ft - ért. Ennyi egy db HP patron ára.
Tehát összefoglalva, szerintem igenis jól működött az inktek. Ja és próbáltam az utántöltőt Epson EX - ben is, ami piezo és 6 szines és ott is jól ment fotókon is.  Tehát nekem semmilyen rossz tapasztalatom nem volt ezzel a tipussal. Pedig a 150 m2 nem egy-két levél.

#279 Felhasználó inaktív   ALFA145 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 23:06

Más !
Van egy HP1300 Laser-em is.
A következő a problémám vele.
X-es toner van benne, azaz a növelt. Most jár 40 % - nál. Elkezdett pöttyöket rakni a papírra. Apró tűszúrásnyi pontokat, es ráadásul szellemképez is. Ez alatt azt értem, hogy egy toner fordulat után látom a képet mégegyszer halványan. Mi a bánat lehet ez ? Szétszedtem és meleghengert is lemostam.
Ez csak a fényhenger lesz. De hogy a frászba nem bírja végig a festéket ? Ennyire nem voltak régen sz@rok a HP tonerek. Az első 2500 lapos tonerem is csak éphogy kibírta.
Ilyenkor mit lehet csinálni ?

#280 Felhasználó inaktív   Botocska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 22:17

Kinéztem egy Xerox Phaser 3116 típusú lézernyomtatót. Van valakinek tapasztalata ilyennel? Azt szeretném tudni, hogy milyen tonert adnak hozzá. Azt írják a Xerox honlapján, hogy a 1 fekete tonerrel 3000 oldalt lehet nyomtatni, de nem tudom, hogy ilyennel adják -e, vagy csak kezdőtonerrel.

#281 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 07:16

Idézet: Botocska - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 22:17

Kinéztem egy Xerox Phaser 3116 típusú lézernyomtatót. Van valakinek tapasztalata ilyennel? Azt szeretném tudni, hogy milyen tonert adnak hozzá. Azt írják a Xerox honlapján, hogy a 1 fekete tonerrel 3000 oldalt lehet nyomtatni, de nem tudom, hogy ilyennel adják -e, vagy csak kezdőtonerrel.

Nos, szépen sorban:

-Xerox Pharser : Állítólag a Xeroxnál gondok vannak mostanában, mielőtt  nyomtatót veszel kalkuláld ki a kellékanyag felhasználásodat, nézd meg könnyű-e beszerezni. Nem akarok ingyenreklámot senkinek, de otthonra miért nem HP?

-toner : Valószínűleg tele tonerral adják, legalábbis nekünk a HP-k nél ez a tapasztalat. Ha új nyomtatót állítunk be valahová, nem szólnak előbb mint mások...

-toner2: Az apró pöttyök a henger hibájára utalnak. A szellemkép érdekes, én még nem találkoztam vele, de szerintem itt már nem csak a henger gázos ha még 1x felveszi halványabban a nyomtatandót.

#282 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 07:56

Idézet: Botocska - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 23:17

Ez a Xerox egy Samsung másolat (talán az ML-1510?).
A Samsunghoz 3000 oldalas tonert lehet venni, de a nyomtató mellett lévő csak 2000-es.
Utántöltése egyszerű, de nem olcsó (6+fa a por?).
A toneren belül a por kavarása nem tökéletes, mert amikor elkezd kifogyni, akkor fokozatosan halványodik a nyomat kb. 200-300 lapon keresztül. Ha egy kicsit felrázod a tonert, akkor javul a helyzet, de nem az igazi.

Én egy ilyen Samsungot cseréltem le HP-ra. A HP laser-eket mindenki szidja, de otthonra szvsz jó választás egy 1020-as, vagy ha elcsípsz egy 1010-es 20eFt-ért. Csak 2000-es a tonere, de 2eFt-ból meg lehet tölteni! Létezik utángyártott toner is belőle, az 10eFt alatt van, de az eredeti is 13eFt. A másik nagyon szimpatikus dolog, hogy nincs bemelegedési ideje, míg a Samsung 20-30 másodpercet melegít, mielőtt nyomtatna.

#283 Felhasználó inaktív   ALFA145 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 16. 13:41

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 8:16

Nos, szépen sorban:

-Xerox Pharser : Állítólag a Xeroxnál gondok vannak mostanában, mielőtt  nyomtatót veszel kalkuláld ki a kellékanyag felhasználásodat, nézd meg könnyű-e beszerezni. Nem akarok ingyenreklámot senkinek, de otthonra miért nem HP?

-toner : Valószínűleg tele tonerral adják, legalábbis nekünk a HP-k nél ez a tapasztalat. Ha új nyomtatót állítunk be valahová, nem szólnak előbb mint mások...

-toner2: Az apró pöttyök a henger hibájára utalnak. A szellemkép érdekes, én még nem találkoztam vele, de szerintem itt már nem csak a henger gázos ha még 1x felveszi halványabban a nyomtatandót.

A helyzet az, hogy a henger pöttyöz és amit elfelejtettem mondani van egy csík ahol sötétebb, ez természetesen a henger forgási ritmusában jelentkezik. Én a szellemképet is erre a területre értettem.
Na mindegy. Egyszerüen szólva gyalázat, hogy a toner kb. 2500-3000 oldal után megadja magát.

#284 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 07:45

Idézet: ALFA145 - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 23:00

Sziasztok !

Ebbe a topicba most jöttem be először.
Végigolvastam.
Iszonyú hosszú. de szerintem ez a jó.

Csak egy észrevétel : Február környékén azt írta valaki az Inktek -ről, hogy nem valami jó. Csak azoknak jó akik néhány levelet nyomtatnak ki.
Nekem a tapasztalatom, pont az ellenkezője, bár én csak a fekát próbáltam.
Van egy HP Desigjet-650C plotterem, mivel statikai tervezéssel foglalkozom.
Ez egy jó öreg A0 méretű 600 dpi felbontású tintasugaras nyomtató.
Ha tervleadás van, akkor ez a gép két nap alatt 100-150 m papírt, vagy pauszt teker le.
Ezt el lehet képzelni, milyen tinta mennyiségget fogyaszt. Ez kb 4 x 40 ml azaz 4 db patron.
Megvesz az ember egy HP patront, és ezt elhasználja, és aztán még utántölti kb 3 x.
Az eredeti HP valami kritikán aluli szürke főleg pauszon. Semmi fedés. Ellenben az utántöltött tök fekete jól fed és a vonalak sokkal kontrasztosabbak. Mielőtt bárki azt mondaná, hogy persze mert már kicsit kopott, el kell mondanom, hogy ez a jelenség már az első feltöltésnél működik. A patron egyéként kb. 10-12 feltöltést bír ki. Mindezt 10800 Ft - ért. Ennyi egy db HP patron ára.
Tehát összefoglalva, szerintem igenis jól működött az inktek. Ja és próbáltam az utántöltőt Epson EX - ben is, ami piezo és 6 szines és ott is jól ment fotókon is.  Tehát nekem semmilyen rossz tapasztalatom nem volt ezzel a tipussal. Pedig a 150 m2 nem egy-két levél.

Én inkább arra gondoltam, hogy nem lehet az utántöltőket összehasonlítani egy késztermékkel.

Van aki dícséri az otthoni töltést, van aki szidja de gy dolog ugyanaz: tintát veszel garancia nélkül, amíg a utántöltött/gyártott kellékanyagok esetén garanciális terméket veszel ami nem csak töltve lett (normális esetben) hanem tisztítva, tesztelve, esetleg felújítva.

#285 Felhasználó inaktív   ALFA145 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 11:27

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 8:45

Én inkább arra gondoltam, hogy nem lehet az utántöltőket összehasonlítani egy késztermékkel.

Van aki dícséri az otthoni töltést, van aki szidja de gy dolog ugyanaz: tintát veszel garancia nélkül, amíg a utántöltött/gyártott kellékanyagok esetén garanciális terméket veszel ami nem csak töltve lett (normális esetben) hanem tisztítva, tesztelve, esetleg felújítva.

Ok ! ez így rendben is lenne, de mondja már el valaki, hogy a garit hogy érvényesíthetem ?
Pl. itt van mindjárt a HP tonerem ami pöttyöz és sormintáz, mit csináljak ? Érvényesítsem a garanciám ? Hogyan ? Erre a gyártó is azt mondaná, hogy a tonert nem rendeltetésének megfelelően használtam. Biztos vagyok benne, hogy nem tudnék vele mit kezdeni, pedig a festék 40 % még benne van. Akkor minek a garancia ? És amint látszik a HP név itt nem ér semmit. Lehet, hogy egy utángyártott tonerrel jobban jártam volna fele annyiért.

#286 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 13:47

Vidd be oda ahol vetted, mi az hogy nem rendeltetésszerűen használtad? Van rajta külsérelmi nyom vagy mi?

"Lehet, hogy egy utángyártott tonerrel jobban jártam volna fele annyiért."  -könnyen lehet  :cool:

#287 Felhasználó inaktív   ALFA145 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 17:33

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 14:47

Vidd be oda ahol vetted, mi az hogy nem rendeltetésszerűen használtad? Van rajta külsérelmi nyom vagy mi?

"Lehet, hogy egy utángyártott tonerrel jobban jártam volna fele annyiért."  -könnyen lehet  :cool:

Az még rendben is lenne, ha hülye fejjel nem a mistralnál vettem volna. Sajnos sürgősen kellett vennem és más már nem volt nyitva. Na most hát a mistralnál érvényesíteni garit, hát azt még szerintem élő embernek nem sikerült. Már a fogyasztó védelem is kiemelt  ügyfélnek tekinti akik a mistralnál akarnak garit érvényesíteni. Egyszóval megszívtam.

#288 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 18:04

Érdekesség:
Egyik kedvelt nagykerem az eredeti patronokra, illetve tonerekre nem vállal garanciát! Az utángyártottra meg igen. :eek:

#289 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 08:00

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 18:04

Érdekesség:
Egyik kedvelt nagykerem az eredeti patronokra, illetve tonerekre nem vállal garanciát! Az utángyártottra meg igen. :eek:

Nos igen...

Én olyan véleményt hallottam, miszerint a felújított tonerek jobb minőségűek mint az eredeti, mert az utángyártott hengerrel több töltés után sem vékonyodnak el a betűk...

Mellesleg létezik hivatalos teszt, melyben a Corporate Express álltal forgalmazott felújított (újragyártott) tonerek felűlmúlták az eredetieket... LOL..

#290 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 18. 08:43

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 9:00

Nos igen...

Én olyan véleményt hallottam, miszerint a felújított tonerek jobb minőségűek mint az eredeti, mert az utángyártott hengerrel több töltés után sem vékonyodnak el a betűk...

Mellesleg létezik hivatalos teszt, melyben a Corporate Express álltal forgalmazott felújított (újragyártott) tonerek felűlmúlták az eredetieket... LOL..

Elképzelhető!
Nekem az Ecoline tonerek beváltak, úgyhogy nem is kísérletezek tovább. Ezekre azt mondhatom, hogy a legszúrósabb szemmel nézve sem találok minőségi problémát az eredetihez képest!

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17