HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 24. 12:09

Idézet: didyman - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 6:10

A görgőket mivel pucoltad? Erősen-alaposan kell, esetleg valami érdesítés sem árt (nekem van erre rendszeresítve egy spéci, NYÁK-tisztító radír).
A szeparátor, javító kit-ben eléggé drága dolog ahhoz képest, érdemes próbálkozni :) .

acetonos körömlakk-lemosóval  :D

#402 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 12:24

Az utolsót megnézem, azt a kis kart, mert az első 2 rendben van. Normálisan van benne a papír, kevesebb mint 100 lap és nincs beszorulva.  :think:

Ha viszonylag normális minőséget szeretnék, de takarékoskodni a tintával, akkor a normál beállítás az jó?? 4 funkció van. FF, piszkozat, NOrmal és magas. Canon fénymásoló papírra nyomok dvd borítókat. Saját fotosoppos kreálmány, tehát nem dvd hamisítok, hanem a megrandelőnek dvd-tokba kell a cd és ahhoz borító :)
üdv
tus

#403 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 13:11

Idézet: tus - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 13:24

Az utolsót megnézem, azt a kis kart, mert az első 2 rendben van. Normálisan van benne a papír, kevesebb mint 100 lap és nincs beszorulva.  :think:

Ha viszonylag normális minőséget szeretnék, de takarékoskodni a tintával, akkor a normál beállítás az jó?? 4 funkció van. FF, piszkozat, NOrmal és magas. Canon fénymásoló papírra nyomok dvd borítókat. Saját fotosoppos kreálmány, tehát nem dvd hamisítok, hanem a megrandelőnek dvd-tokba kell a cd és ahhoz borító :)

Nekem Canon MPC 190 multifunkciósom van,ebbe is a BCI-24 való.Eddig min.2000 db színes képet "DVD borító méretet" :rolleyes: nyomtattam vele utángyártott patronokkal.Nekem ami bevált beállítás az a normál minőség,és a tulajdonságokban (ahol a színintenzitást is lehet állítani) visszaveszem az intenzitást (nálam a legalsó) - azaz mínusz 30-ra.A nyomtatott kép minősége nagyon szép marad,viszont nem áztatja szét a fénymásolópapírt a tinta és nem mellékesen így kevesebb tinta is fogy. :up:
qtyqrutty.Lógaki,kilóga...Logika !!!
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#404 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 14:59

Idézet: MPCRS - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 9:49

És vajon miért kerül az eredeti ár negyedébe-hatodába egy utángyártott patron?  :omg:

Eddig 2 nyomtatóm ment tönkre az utángyártott patronoktól, több már nem fog...  :rolleyes:

Nagyon sokszor (szerintem mindig) a patronok árán hozza be egy nyomtatógyártó cég a nyomtató értékesítésekor elszenvedett bevételkiesést, vagy veszteséget. Ezt egy utángyártott patronokat előállító cégnél nem kell megfizetni.

A második mondatra: biztos vagy benne, hogy az utángyártott patron tette tönkre?!? :eek:
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#405 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 15:30

Idézet: fcseh - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 10:36

Sziasztok!

Szeretnék hozzátok fordulni egy apro viszont annál idegesítőbb hibával hátha ti tudtok nekem ez ügyben segíteni.
A probléma a következő lenne:
Adva van vállalati környezetben egy EPSON LX-300+ mátrix nyomtató. 2003-ban vettük, vagyis kár lenne még lecserélni. Amikor DOS-os PCBér vagy Folyo5 (utalo) programbol nyomtat a kolleganő Win98 HUN SE/WinXP SP2 Home HUN alol erre a márix nyomtatóra A4-es laporelora, hibásan kezeli a nyomtató a lapdobást. Vagyis nem a perforácionál dob lapot a nyomtató hanem az alatt kb. 7-8cm-rellel, igy a lapelválaszto perforáciora is rányomtat.
Ez nem a programok hibája hanem a nyomtatójé (Valoszinüleg, mivelhogy mind a kettőnél ugyanott jelentkezik).
DIP kapcsolo nem található a nyomtaton amin ilyesmit állítani lehetne, tehát valoszinüleg nyomogomb kombináciokkal lehet ezt beállítani, viszont erre a kézikönyv nem terjed ki még az angol nyelvű sem.

Van valakinek valamilyen értelmes ötlete?
Találkoztatok már ilyen hibával?

Előre is köszönöm az informáciokat!

Üdv!

a lap mérete a nyomtató saját menüjében pontosan állítható

#406 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 24. 20:10

A téma címét a topikindítóval közös megegyezésben módosítottam, a téma ezentúl általánosabb, minden nyomtatótípussal foglalkozik, valamint a kellékanyagokkal, médiákkal, és a legkülönfélébb meghibásodásokkal is.
Továbbra is kérek mindenkit, hogy a konkrét üzleti jellegű tevékenységet, árajánlatokat, beszerzéseket privátban, illetve a bolhán beszéljétek meg, a téma pedig maradjon az eszmecsere, tapasztalacsere és segítségnyújtás medrében.
Remélem, reméljük, így még hasznosabb lesz a téma.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#407 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 09:29

Hogy ez a Didymann csávó mindenhol ott van  :rolleyes: : Đ

Megnéztem tegnap, el lett nyomkodva egy gomb rajta és nem a lapadagolóból várta a lapot. Gomb megnyom és már működik is  :cool:
Köszi a tanácsokat normálon megy a nyomtatás. Kereken egy patronból 30 db kép jön ki. 2 színes és egy fekete kell a 60 db képhez, azaz 10 színes és 5 fekete a 300 képhez. kb 6e ft ból megvan a 300 kép.

Quink Canon patron nagyon jó nem láttam különbséget a gyári és a Quink között.Sok cyan megmaradt, ezekkel kinyomtattam a kék alapú képeimet és már ki is fogyott :omg: . Kíváncsi leszek a fej hogy alakalmazkodik a tintához. Ma megint beszerző út volt  :cool:
üdv
tus

#408 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 10:04

Idézet: tus - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 9:29

Megnéztem tegnap, el lett nyomkodva egy gomb rajta és nem a lapadagolóból várta a lapot. Gomb megnyom és már működik is  :cool:

Mondom én...  :cool:
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#409 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 11:49

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 11:04

Mondom én...  :cool:

Nagyon kössze a segítséget  :respect: Olyan nekem a nyomtató, mint 1 busmannak az internet. :omg:

Szerkesztette: didyman 2005. 10. 25. 12:22 -kor

üdv
tus

#410 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 12:23

Idézet: tus - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 12:49

Nagyon kössze a segítséget  :respect: Olyan nekem a nyomtató, mint 1 busmannak az internet. :omg:

...Azaz megijedsz tőle és busman átkokat szórva világgá szaladsz a sivatagba, gumót keresni és strucctojást csenni? :confused:

/off báááázz, a szerkesztés gombot nyomtam a válasz helyett :omg: :lama:

Szerkesztette: didyman 2005. 10. 25. 12:23 -kor

(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#411 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 25. 12:46

Figyuka!
A/4-es leporelló nincs !!!!
Fanfold 8*12colos van.
Az A/4 az 11.67 col. Nemcsoda, hogy csúszik a lapdobás.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#412 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 07:00

Idézet: didyman - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 13:23

...Azaz megijedsz tőle és busman átkokat szórva világgá szaladsz a sivatagba, gumót keresni és strucctojást csenni? :confused:

/off báááázz, a szerkesztés gombot nyomtam a válasz helyett :omg: :lama:

:offtopic: Azon se csodálkoztam volna, ha a válasz melletti jelzés gombot nyomtad volna meg és panaszkodsz magadnak, mekkora tuskó ez a tus :Đ :offtopic:  :beer:
üdv
tus

#413 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 08:07

Szia!

A te gondod nem a papírban keresendő. A lapdobás hibáját a nyomtató beállításaival korrigálni lehet, de úgy látom te is nagyon megszoktad az Epsonok általános megoldását, hogy a gombok kombinációjával lehet beállítani dolgokat. Ez még a LX 300 nál is így volt, de az LX 300+ (ami egyébként szinte teljesen megegyezik a kistesóval) a gyári CD-n adott szoftverrel állítható be. A gépről küldi át az infókat a nyomtatónak, ezért illik a wines drivert is feltenni (ellentétben a 300-assal, ahol ha dosból közvetlenül LPT-re nyomtató progi esetén errew semmi szükség nem volt.

Továbbiakban ha lehet az ilyen problémákat az időközben univerzálissá vált "Mindent a nyomtatásról" című topicban tegyétek fel, így többen okulhatnak a dologból, illetve valószínűleg a válaszok is gyorsabban érkeznek majd mintha a 26. oldalról kellene előkeresni a totyikot.

#414 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 08:27

Idézet: MPCRS - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 8:49

És vajon miért kerül az eredeti ár negyedébe-hatodába egy utángyártott patron?  :omg:

Eddig 2 nyomtatóm ment tönkre az utángyártott patronoktól, több már nem fog...  :rolleyes:

Mint már más is írta a nyomtatógyártók, mélyen az előálítási ár alatt árulják a készüléket, és a tintákból hozzák be a veszteséget. Az utánygyártók ezért tudják ilyen olcsón adni a tintát.

Nekem is ment tönkre nyomtatófej, de nem vagyok biztos benne, hogy az utángyártott tinta miatt. Egy régi BJC 2000-es volt a készülék, aminek a feje az eredeti patronnal sem bírt volna ki sokat. Egyébként a fej elektronikája ment tönkre, így nem hiszem, hogy a tinta tette volna tönkre.
Most egy Canon i560-ast használok, és tökéletesen nyomtat a G&G patronokkal. Én is sokat filóztam, hogy merjek-e beletenni utánygártott tintát, de sokan meggyőztek, hogy veszélytelen.
Szerintem inkább a töltögetést kell kerülni. Ott aztán belekerülhet a porszemcsétől elkezdve minden ami tönkreteheti a fúvókákat.
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#415 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 12:25

Sziasztok egy nyomtatót meg kellett töltenem.(HP5150) és mostmár semilyen szint nem nyomtat mi lehet a gubanc  :think:

Szerkesztette: enzimke 2005. 10. 26. 12:25 -kor

#416 Felhasználó inaktív   Limonade Joe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 12:52

A szeparátor pad műanyagja nagyon hamar kikopik. Egy fénymásoló szervizes haverom kicserélte parafára, amit időnként le kell pucolgatni és a lapbehúzási hiba a múlté.
Nekem viszont gyakran csinál olyat, hogy PDF-ből nyomtatva csak egy rakás krix-kraxot nyomtat, vagy lehagy egy fél oldalt, a másik felét új lapon nyomtatja, de mintha grafika lenne! Már mindenféle drivert kipróbáltam (az XP sajátját, a HP-től letöltöttet) de a probléma időnként előjön. Sőt néha word-ből is. Ez mi a franc lehet?
Halálom napjáig birtokolom az öröklétet.

#417 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 12:59

Idézet: enzimke - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 12:25

Sziasztok egy nyomtatót meg kellett töltenem.(HP5150) és mostmár semilyen szint nem nyomtat mi lehet a gubanc  :think:

Hali!

Mivel töltötted? Elötte biztos hogy nyomtatott? Megfelelő festéket töltöttél bele? Jó helyre ment a tinta?

Lehet hogy beszáradt, mert régen nem volt használva -> állítsd melegvízbe a fejet (de csak azt) és pár perc után töröld le finoman.

Lehet hogy levegőt nyomtál a patronba -> nyomj pár fejtisztítást...

töltőnyílást lezártad valmivel?

#418 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 13:08

Mivel töltötted? Elötte biztos hogy nyomtatott? Megfelelő festéket töltöttél bele? Jó helyre ment a tinta?

Inktec refill Kitt

Lehet hogy beszáradt, mert régen nem volt használva -> állítsd melegvízbe a fejet (de csak azt) és pár perc után töröld le finoman.

Nem volt beszáradva csak csíkosan nyomtatott aztán meg már majdnem csak feketét :rolleyes:

Lehet hogy levegőt nyomtál a patronba -> nyomj pár fejtisztítást...

Levegőt próbáltam nem nyomni orvosoktól tanult módon kipöcköltem :) Fejtisztítás megvolt szoftverből.A magenta az megvan a többi szín nincs :( :(
töltőnyílást lezártad valmivel?

Nem zártam le mert nem volt ilyen a mellékelt leírásban

Szerkesztette: enzimke 2005. 10. 26. 13:56 -kor

#419 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 15:34

:think:

#420 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 05:22

Idézet: Thoty - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 13:09

acetonos körömlakk-lemosóval  :D

Na azzal nem kellett volna... :( :D
Tiszta alkohol kell neki, izopropil... :)

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.