HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 25. 09:25

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 20:42

Létezik. Bár, a nevével ellentétben, ez szerintem párhuzamosból csinál USB-t, és nem fordítva. De szerintem létezik mind két irányban.
ATEN UC-1284 USB - párhuzamos átalakító

Ezt a kütyüt usb portra tudod csatlakoztatni, és printer portos nyomtatót tudsz rákötni. Nézd meg az usb csatit rajta.
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#542 Felhasználó inaktív   ferrum 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 25. 14:43

Idézet: TSR - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 22:18

ÜDv!
Most 'döglött be' a HP920-as vén ketyerém.
15-ös fekete és 78-as színes patronokkal ketyeg'ett' , mind a kettő gyári de 2-3szor már újratöltögettem őket JETTEC féle 'konzum' tintával.
Működött is 'szépen' bár ezzel a tintával kissé vastagabb betűk rajzolódtak mint az origin HP-val.

A mai nap fogta és előjött a pirosas villogó led a patron problémát jelezve....
Bármit csinálok kikapcs-bekapcs, tinták ki- be törlöm a fejet, töltöm a tintát, semmi csak villog tovább..

Kellene bele egy új színes? Erre gyanakodom, hogy a szinessel lehet a problém, mivel feketéből van egy félig használt eredeti és erre cserélve se változik a kép.
(vagy valami tintával megtelt, kipucolni, átprogramozni probléma mit amit feljebb olvastam a canonnal)

Hello

Ha jól tudom a HP DJ 920 driver-ben jelzi, hogy mi a baja a nyomtatónak, melyik patron a rossz. Azonban lehet, hogy ez csak a driver full installja esetén van így.

#543 Felhasználó inaktív   Cyber_net 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 17:10

Idézet

egy DOSPRNT nevű programocska No1 módon kezeli az USB-s nyomtatókat DOS progikhoz..

Ja a helyzet az h. Windows alatt fut DOS ablakban. Ez mien progi? (bocs láma vagyok ebben az ügyben) És hogy műxik?
THX az eddigi helpet is!

#544 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 25. 19:15

TSR: Ezek a patronok, úgy rémlik, csak korlátozott számban vehetők ki a nyomtatóból-egy 78-as patronnal én is jártam így az ötödik berakás után már nem ismerte fel a patront. De zsul biztos jobban tudja :) .

VPety: Ez nem égés :D . Elnézést a szűkszavúságért, kritikának vettem :respect: :

Zsul: Pedig azok a házi gyártásúak is letisztultak, nagyon egyszerű, mondhatni alap kapcsolás, akinek egy kicsi elektronikai vénája van, meg tudja építeni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#545 Felhasználó inaktív   tonickclon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 13:58

Sziasztok !
Bocs a közbeszólásért.Segítség kellene.
Hp 12A-tonert szeretnék megtölteni.Töltőanyag már van, de hol öntsem fel? Egyéb tudnival?
Előre is köszönöm! :think:

#546 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 21:05

Idézet: TSR - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 22:18

[...]Bármit csinálok kikapcs-bekapcs, tinták ki- be törlöm a fejet, töltöm a tintát, semmi csak villog tovább..
[...]

Ha lenullázod a patront (reset), akkor mit lép rá a nyomi? Ha ez sem oldja meg, akkor csere.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#547 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 21:15

Idézet: tonickclon - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 14:58

Sziasztok !
Bocs a közbeszólásért.Segítség kellene.
Hp 12A-tonert szeretnék megtölteni.Töltőanyag már van, de hol öntsem fel? Egyéb tudnival?
Előre is köszönöm! :think:

Az egyik oldalán van egy műanyag lezáró dugó, amit egy fedél takar, de ezt a fedelet csak egy fém tengely kihúzásával lehet leszedni; ehhez viszont meg kell fúrni egy adott ponton a műanyag házat, hogy a tengelyt ki lehessen tolni. Érdemes előtte egy roncs toneren gyakorolni :) Nem mondom, hogy egyszerű eset, de nem lehetetlen.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#548 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 18:18

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 19:15

VPety: Ez nem égés :D . Elnézést a szűkszavúságért, kritikának vettem :respect: :

Zsul: Pedig azok a házi gyártásúak is letisztultak, nagyon egyszerű, mondhatni alap kapcsolás, akinek egy kicsi elektronikai vénája van, meg tudja építeni.

Idézet

TSR: Ezek a patronok, úgy rémlik, csak korlátozott számban vehetők ki a nyomtatóból-egy 78-as patronnal én is jártam így az ötödik berakás után már nem ismerte fel a patront. De zsul biztos jobban tudja :) .

Hát én 99%-ig biztos vagyok abban, hogy a 78d, 78a patronok nem számolják hányszor vetted ki/raktad be őket. Szerintem inkább érintkező tisztítással kellene kezdeni a patron és a nyomi érintkezőin is.

Idézet

Vazze, hát ki mondta hogy a házi gyártmány nem jó??? Sőt ha hozzáértő csinálja és nem a "gazdaságos" kategóriájú alkatrészekből állítja össze akkor még jobb is. Én csak annyit mondtam, hogy nem kell leszólni valamit azért mert egyszerű, ha nincs rá szükség akkor minek drága és nagyobb hibalehetőségű cuccost venni...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#549 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 18:37

Új patronnal ment tovább, az érintkezőket megpucoltam, persze. Ez van, így járás.

Vazze, tudod, mire válaszoltam? :Đ Erre:

Idézet

Szerintem se pepecselj házi gyártású nyomtatókapcsolóval.

(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#550 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 18:51

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 27., vasárnap - 18:37

Új patronnal ment tovább, az érintkezőket megpucoltam, persze. Ez van, így járás.

Vazze, tudod, mire válaszoltam? :Đ Erre:

Hoppácska...  :)  :D

Ezt gondolom arra hogy ez Kép 1.338 Forintért annyira olcsó, hogy lehet nem éri meg nekikezdeni sem a házinak (ami ettől még lehet jobb)..

Na nem magyarázkodom tovább mert még jobban belekeveredek  ;)

#551 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 18:55

Ebben tök igazad van, merhugy egy olyan fémdobozka önmagában 3-4k körül moccan meg a Lomexnél :D . Az elektronika meg vagy egy ezres sincs.

#552 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 20:37

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 27., vasárnap - 19:55

Ebben tök igazad van, merhugy egy olyan fémdobozka önmagában 3-4k körül moccan meg a Lomexnél :D . Az elektronika meg vagy egy ezres sincs.

3-4k? (k=1000, vagy 100? Tudom, hogy nem ezer, de úgy használják a bolhapiacon)
3-400Ft+1000Ft az elektronika, meg a munka, meg a kapcsolás kiderítése, stb., stb.
1,4eFt-ért pedig megkapod készen. Hmm.

#553 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 20:57

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. nov. 27., vasárnap - 20:37

3-4k? (k=1000, vagy 100? Tudom, hogy nem ezer, de úgy használják a bolhapiacon)
3-400Ft+1000Ft az elektronika, meg a munka, meg a kapcsolás kiderítése, stb., stb.
1,4eFt-ért pedig megkapod készen. Hmm.

k=kiló, 1000 :D
Munka: Az alkotás élménye. Kapcsolás kiderítése: Fejből le tudom rajzolni (a 4066 lábkiosztását mondjuk meg kell néznem) :p
De még a műanyag doboz is 1500 körül van abban a méretben :eek: .

#554 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 21:16

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 27., vasárnap - 21:57

k=kiló, 1000 :D
Munka: Az alkotás élménye. Kapcsolás kiderítése: Fejből le tudom rajzolni (a 4066 lábkiosztását mondjuk meg kell néznem) :p
De még a műanyag doboz is 1500 körül van abban a méretben :eek: .

Naja. Sok volt mára a munka! :Đ :Đ

Tehát jobb otthon megcsinálni?  :think:
Ennél tényleg több dolgom van. Irigylem az olyan embereket, akik erre is tudnak időt fordítani. De most komolyan!  :respect:

#555 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 22:47

Szerintem ti ugyanúgy elbeszéltek egymás mellett mint mi az előbb.. :)

Idézet: Csirke

Naja. Sok volt mára a munka! ||| Irigylem az olyan embereket, akik erre is tudnak időt fordítani. De most komolyan! 

Hát tudod ez így igaz... Én azon szoktam röhögni, amikor a kis juniorok lesik a telefonjukat, hogy csörögjön már, hogy hívja őket valaki...

Én meg néha gondolkozom rajta, hogy jobb lett volna ha fel sem találják a mobilt. Az elmúlt évek alatt 1000 hívásból egynek a témája hogy mi van velem, 999 pedig ezt kérdezi: "mikor érnél rá.."  :mad:  :reklamacio:

Na de ennyit az OFF-ból  :)

#556 Felhasználó inaktív   TSR 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 28. 12:06

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. nov. 27., vasárnap - 19:18

Hát én 99%-ig biztos vagyok abban, hogy a 78d, 78a patronok nem számolják hányszor vetted ki/raktad be őket. Szerintem inkább érintkező tisztítással kellene kezdeni a patron és a nyomi érintkezőin is.

Szerintem se intelligens meg ennyire ez a technika....
Tisztítottam is már rendesen az érintkezőket, lekaptam a műanyag házat is a nyomiról, azt látom hogy rendesen tintás a párna (ahová alaphelyzetben csöpög a feleseges tinta) de nem akadályozza a működésben meg tisztitottam is + nemhiszem hogy lenne benne tintamegteltség figyelő vagy bármi....

Már korábban is amikor felnyitottam a burkolatot nyíllal jelezte hogy probléma van a színes patronnal (annál a figuránál állt meg) de lezárva nem villogott tovább (már vagy 1-2éve így csinálta) de működött rendesen. Volt amikor egy szín elment de nem okozott gondot a gépnek nyomtatni....kivettem töltöttem ment újra.... csak most adta be a derekát.

Egy kis tisztítófolyadékkal egyszer áttöröltem mikor villogott, jó is volt utánna délután, másnapra megint villogott azóta szar és csináltam már mindent töltöttem, töröltem, vízben ázott....

Van valami szoftveres beavatkozás hogy tekintse tárgytalannak a színes patront, ha úgyis csak a feketét használnám?

Elég kiba.zás a HP részéről hogy megköveteli mindkét patron jelenlétét. :down:

#557 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 13:11

Üdv,

Canon S200 fej mennyiért kapható? Melegvizes fürdő, alkoholfürdő, ráolvasás, stb. sikertelen volt.

#558 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 14:19

Vegyél fej helyett egy nyomtatót. Mondjuk azt nem tudom, hogy az S200 mechanikájába hogyan rakod bele :confused: :Đ

#559 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 14:59

Idézet: FakeJack - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 13:11

Üdv,

Canon S200 fej mennyiért kapható? Melegvizes fürdő, alkoholfürdő, ráolvasás, stb. sikertelen volt.

Br. 10-12 körül szerintem, de annyiért van új nyomi is már...

#560 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 15:00

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 14:59

Br. 10-12 körül szerintem, de annyiért van új nyomi is már...

:eek:

Köszi.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »