HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 28. 20:46

Idézet: TSR - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 13:06

[...]
Egy kis tisztítófolyadékkal egyszer áttöröltem mikor villogott, jó is volt utánna délután, másnapra megint villogott azóta szar és csináltam már mindent töltöttem, töröltem, vízben ázott....

Van valami szoftveres beavatkozás hogy tekintse tárgytalannak a színes patront, ha úgyis csak a feketét használnám?

Elég kiba.zás a HP részéről hogy megköveteli mindkét patron jelenlétét. :down:

Ez nálam is így volt, de aztán meguntam, és újat tettem bele.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#562 Felhasználó inaktív   TSR 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 28. 22:01

Idézet: Teaway - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 21:46

Ez nálam is így volt, de aztán meguntam, és újat tettem bele.

ha csak 6és 16ezer között találok 78-ast fogom és veszek egy lézert 20ért......(Konica-Minolta 1300)

#563 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 09:14

Lézert 20e-ért? Azért nézz utánna mennyi lesz bele a toner... Lehet 1 év alatt megbánod, főleg ha csak eredeti van hozzá...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#564 Felhasználó inaktív   TSR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 14:23

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 10:14

Lézert 20e-ért? Azért nézz utánna mennyi lesz bele a toner... Lehet 1 év alatt megbánod, főleg ha csak eredeti van hozzá...

azért nem kapkodom el....
kicsit már körbenéztem 20-30 körül kapható:
- Konica-minolta 1300: toner 18ezer(3000lap) +dob 20ezer(20000lap) = 7FT/lap  ill. dobnélkül 6FT/lap
- Samsung ML1610 : toner 15ezer (3000lap) dobbal !?? =5FT/lap
- HP 1020: toner 15ezer (3000lap) dobbal !?? =5FT/lap
- Xerox Phaser 3116: toner 21ezer(3000lap) dobbal!?? = 7FT/lap
- OKI B4100 : toner 10ezer(2500lap) + dob 44ezer(17-20000lap) =7 Ft/lap ill. dobnélkül 4Ft/lap!!!

20ezer oldal már elég tekintélyes ahhoz hogy új nyomit vegyünk, így nem lenne jó egy OKI-s választás?

2,3,4-es eetekben nem szükséges más csere?

Javaslatokat szívesen fogadok....

#565 Felhasználó inaktív   TSR 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 29. 14:25

Idézet: TSR - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 15:23

azért nem kapkodom el....
kicsit már körbenéztem 20-30 körül kapható:

ja és a fenti árak eredeti kellékanyagot tartalmaznak.... :)

#566 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 14:58

Idézet: TSR - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 14:25

ja és a fenti árak eredeti kellékanyagot tartalmaznak.... :)

Tudom, hogy eredeti árak, ez most valami poén akart lenni?   :o  :rolleyes:

Az eseteket tekintve nem tudom mi akar lenni a dob...

A HP-k ban tudomásom szerint (ha nem akkor javítson valaki) a képalkotó henger a tonerban van, a nyomiban csak egy fixáló henger (kicsit erős is hengernek nevezni) és a görgők vannak... Melyikhez mi volt odaírva, mert gondolom nem az hogy DOB? :think:

Szerk: Azt, hogy gondold meg azért írtam, mert pl egy OKI 5300 színes lézerhez a drum (képalkotó hengerek) és a rainbow kit (4 toner egyben kedvezményesen) alig került valamivel többe mint egy ui. vadiúj nyomtató a fent említett alkatrészekkel. Az illető dicsekedett nekem 1,5 évig az OKi nyomijával most meg megkért nézzek neki HP-t  :confused:  :D

Szerkesztette: Zsul 2005. 11. 29. 15:01 -kor

#567 Felhasználó inaktív   TSR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 18:05

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 15:58

Az eseteket tekintve nem tudom mi akar lenni a dob...

a dob helyett jobb ha kazettát mondok tehát a 2,3,4-hez a festék valami kazettában egyben van amin kívül más csere nem jöhet elő a nyomi élettartama alatt.

Azért gondolkozom egy lézerben mert ha pl heti 20 oldalt kell nyomni (fekete-fehért) akkor az induló szettel 1 évig is elketyeghet.....(nincs beszáradás,tintaszarakodás..) színeshez meg fotóhoz van egy canon IP3000-res

#568 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 18:37

Idézet: TSR - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 23:01

ha csak 6és 16ezer között találok 78-ast[...]

Azért ennyire nem nagy a szórás, az egyik "a"-s, a másik "d"-s.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#569 Felhasználó inaktív   ferrum 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 22:38

Idézet: TSR - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 19:05

Azért gondolkozom egy lézerben mert ha pl heti 20 oldalt kell nyomni (fekete-fehért) akkor az induló szettel 1 évig is elketyeghet

Sziasztok

Bocsesz, hogy belekotyogok.
Heti 20 oldal = évi 1040 oldal.
Általad leírt adatokból évi költség (ha semmi extra meghibásodás vagy egyéb nincs):
Legdrágább (Konica-Minolta, Xerox): 7*1040=7280 Ft
Legolcsóbb (Oki): 4*1040=4160 Ft
Megtakarítás: 3120 Ft
Szvsz ha tényleg ennyit fogsz nyomtatni nem rágnám le a körmöm, hogy melyiket vegyem. Ha viszont sokat fogysz nyomtatni, akkor osztom Zsul véleményét és meg kell nézni melyikhez van jó minőségű töltött/felújított festék/dobegység.

#570 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 08:37

Tonerből érdemes töltöttet venni, vagy ha nagyon háklis valaki az ilyenre akkor újraépítettet mert néha az utángyártott OPC dob jobb mint ami az eredeti tonerben van. (Természetesen valamelyik megbízható márkából) Hosszú távon azért nem kevés pénzt takarítasz meg. Viszont a belső alakatrészekről (konkrétan a HP fixáló hengerére gondolok) azt hallottam, hogy egy csomót vittek vissza a szervízbe mert idő elött elhalálozott.

#571 Felhasználó inaktív   TSR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 08:49

Idézet: ferrum - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 23:38

Sziasztok

Bocsesz, hogy belekotyogok.
Heti 20 oldal = évi 1040 oldal.
Általad leírt adatokból évi költség (ha semmi extra meghibásodás vagy egyéb nincs):
Legdrágább (Konica-Minolta, Xerox): 7*1040=7280 Ft
Legolcsóbb (Oki): 4*1040=4160 Ft
Megtakarítás: 3120 Ft
Szvsz ha tényleg ennyit fogsz nyomtatni nem rágnám le a körmöm, hogy melyiket vegyem. Ha viszont sokat fogysz nyomtatni, akkor osztom Zsul véleményét és meg kell nézni melyikhez van jó minőségű töltött/felújított festék/dobegység.

nem azt kersetem konkrétan melyikből jövök ki leggazdaságosabban, csak a lehetőségeket vázoltam...
nehogy egy ezer forinttal olcsóbb vagy drágább miatt befürödjön a zember....ha nem tudja mit mikor mennyiért kell cserélgetni

+ha 'hordozható típust' keresek mennyire szeretik mondjuk a hőmérsékletváltozást?
Kocsiba be-ki ... szobahőmérséklet-kint hőmérséklet....
Gondolom célszerű várni kell keveset a nyomtatással míg aklimatizálódik

#572 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 10:36

Idézet: TSR - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 8:49

nem azt kersetem konkrétan melyikből jövök ki leggazdaságosabban, csak a lehetőségeket vázoltam...
nehogy egy ezer forinttal olcsóbb vagy drágább miatt befürödjön a zember....ha nem tudja mit mikor mennyiért kell cserélgetni

+ha 'hordozható típust' keresek mennyire szeretik mondjuk a hőmérsékletváltozást?
Kocsiba be-ki ... szobahőmérséklet-kint hőmérséklet....
Gondolom célszerű várni kell keveset a nyomtatással míg aklimatizálódik

Hát ha cipelni akarod, akkor mindenképpen valami lezárt dobozban vagy bebugyolálva mert ha hidegről beviszed a melegre - még ha vársz is a bekapcsolással - a pára ki fog csapódni benne. Ez úgy általában minden elektronikai eszközre igaz...

#573 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 11:46

Eddigi tapasztalataim alapján HP 1010-est, illetve 1020-as nyomtatót ajánlottunk, telepítettünk oda, ahova kis kapacitású nyomtatót kerestek. A bele való toner (2612) elég sok HP típusba illik, talán ennek is köszönhető, hogy a felújított toner barátságos áron van (br. 9eFt). EcoLine-nal még nem volt gondunk a kompatibilis tonerek közül.
Azt viszont megjegyezném, hogy nem 3000-oldalas a toner hivatalosan, hanem csak 2000!

A másik, hogy saját részre megcsinálom azt is, hogy 1-2-szer csak port töltök a tonerbe, ami 3eFt alatt van! Ez nagyon nem egyenlő a felújítással, de egy fényhenger azért kibír 5-6000 oldalt. Szvsz. ;)

Szóval a lapköltségek:
eredeti toner: 7.5 Ft/lap
felújított toner: 4.5 Ft/lap
csak por: 1,5 Ft/lap (ez csak a töltetre vonatkozik, mivel előbb-utóbb kell venni legalább felújított tonert!)

A választás lehetősége mindenkinek adott! :Đ
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#574 Felhasználó inaktív   ferrum 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 19:44

Idézet: TSR - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 9:49

csak a lehetőségeket vázoltam...

Hello

Én is a HP nyomira szavazok, de a befürdés lehetősége szerintem ott is megvan. Pl.: papírelakadás elhárításakor sikerül kiszakítani a fixáló fóliát és az alkatrész költség kb. nyomi fele.

#575 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 20:20

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 11:46

...de egy fényhenger azért kibír 5-6000 oldalt. Szvsz. ;)

Nem HP, hanem Okipage 14ex. A gyárilag 20.000 oldalas fényhengert már 2* reseteltem, tehát úgy 50-60.000 kinyomott oldalnál járhatok. Nem azt mondom, mert ha nagyon éles az ember szeme, látni azért a nyomaton, hogy nem tökéletes, de irodában elmegy.

Ezzel kapcsolatban kérdezném is (mert azért időszerű lenne a fényhengert lecserélni): a gyárin kívül milyen lehetőségheim vannak? (Már ha van valami.) Ugyanis a gyári fényhenger 47.500,-Ft+áfa...  :reklamacio:  (Amúgy a festék persze jó áron van, és mivel van egy festéktakarékos funkció is, egy 4.000 oldalas toner jó sokáig húzza...)

Ps.: Lehet, hogy elsőre nem érthető, hogy ha ilyen drága a fényhenger, miért tartanám meg az Okikat, de vannak előnyei, ezeket itt most nem részletezném...

Szerkesztette: desiderius 2005. 11. 30. 20:23 -kor

#576 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 20:34

Közben eszembe jutott még egy kérdés, ami foglalkoztat egy ideje.

Kb. napi átlag 20 borítékot kell megcímeznünk. Ezt jelenleg a fentebbi Oki nyomtatókkal csináljuk, kézi adagolással. Ha ezek teljesen behalnak (főleg a fényhenger) és nem lehet olcsón javítani, valamit vennünk kell helyettük, és a célszerűség azt diktálná, hogy kifejezetten olyan nyomtatót, aminek az erőssége a C5 és C6 formátumú boríték (esetleg a nagy, A4-es méretű), lehetőleg automatikus adagolással. Tud valaki ilyen gépet elfogadható áron? (Az igény egy 4-5 fős iroda felhasználása, szóval nem ipari méret meg ár...)

#577 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 21:03

Idézet: FakeJack - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 14:11

Üdv,

Canon S200 fej mennyiért kapható? Melegvizes fürdő, alkoholfürdő, ráolvasás, stb. sikertelen volt.

Nekem bevált az a technika, hogy kiveszed a patront, Az utántöltöhöz adott tisztitó folyadékot (legalábbis amit a fekete JR universalhoz adtak) egy fecskendövel közvetlenül betöltöm a fejbe (max 2ml), csak anyit hogy ép ellepje a szívó "érintkezőket".
Majd nyomtatok vele annyit, hogy a papiron már nyoma se legyen a szineknek, (a tisztitó szintelen).
Hagyom álni 1-2 órát. Utánna a fecskendővel leszívom a fejböl a tisztító folyadékot. A fej zárt ezért nem folyik ki a tisztitó.
Beteszem az uj patront. Lényeges hogy ne töröld ki a fejet szárazra, mert ha hozzáérsz a szívó érintkezőkhöz akkor nem biztos hogy felszívja majd a tintát. Utánna nyomtatok egy szinsávos ábrát hogy felszivja a szineket. Ha nagyon makacsul beszáradt akkor, amig a tisztitó a fejben van beleállitom meleg vizbe egy percre (csak annyit hogy a fuvokákat ellepje de nehogy belefollyon a viz). majd egy itatos papirra teszem.
Eddig még mindig bejött. Általában minden 2. uj patron után megkellett ismételni a műveletett. De már meguntam a vacakolást és inkább vettem egy másik olcsó nyomtatot. (IP1500=Br 12800Ft)

#578 Felhasználó inaktív   Armand77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 15:01

Sziasztok.

Új alaplapot és processzort vettem , ezért újra kellett telepítenem mindent. Gondoltam egyet és feltelepítettem a windows xp prof 64 bit-es változatát. Fel szerettem volna installálni a HP Deskjet 3650-es nyomtató driverét. Az xp felajánlotta, hogy megkeresi a szükséges elemet, elemeket a neten stb, és hagytam had tegye. Nem talált semmit. Ez még nem is lenne akkora nagy probléma, hisz megvolt a nyomtató drivere egy másik partíción. Amikor tallózással "odavezettem" a windowst, azt írta ki, hogy ez a driver nem ehhez a hardware-hez tartozik. (a régi SP2-es 32 bites xp-nek abszolút megfelelt.)
Utána felnéztem a hp weblapjára , reméltem , hogy lesz külön driver x64 mellé. Ilyet nem találtam. Viszont letöltöttem ehhez a nyomtatóhoz egy több mint 25 megás install packot. Elindítottam, és gratulált stb. és azt írta ki, hogy telepítve van a nyomtató. Néhány másodperc múlva kiírja a rendszer, hogy a nyomtatóval prolémák lehetnek. Bemegyek a "Printers and Faxes"-ba , és nincs ott semmi!
Egyetlen egy bejegyzés sem volt benne. A régi rendszerrel elsőre mindig sikerült feltelepítenem, most viszont próbáltam vagy 15-ször és egyszer sem ment... A hiba az új oprendszerrel kapcsolatos az nyilvánvaló.

Mi a véleményetek, Ti nem találkoztatok még ilyennel?

(Nem csak ennyi a gond. Az alcohol 120-at ha fel szeretném telepíteni, a telepítés végén 25001-es hibaüzenettel leáll. Próbáltam a Daemon Tools-ot is felrakni , de az sem megy fel...

Gyors válaszotokat megköszönve,

üdv.

Armand
Processzor: Intel® Pentium® 4 CPU 3.00GHz | Alaplap: Gigabyte GA-8I945P-G | Memória: 1024 MB  (DDR2-533) | Táp: Chieftec GPS-400AA | Video: ATI Radeon X550 | Hang: Creative EMU10K1 SB Live! | Op. rendszer: Windows XP | Winchester:  ST3160023A  (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100) + SAMSUNG SP2504C  (250 GB, 7200 RPM, SATA-II)  | Meghajtó: _NEC DVD_RW ND-3500AG + LG DVDRAM GSA-H10N  | Egyéb:  |

#579 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 12. 01. 15:06

Idézet: Armand77 - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 15:01

tallózással "odavezettem" a windowst, azt írta ki, hogy ez a driver nem ehhez a hardware-hez tartozik. (a régi SP2-es 32 bites xp-nek abszolút megfelelt.)

Mi a véleményetek, Ti nem találkoztatok még ilyennel?

(Nem csak ennyi a gond. Az alcohol 120-at ha fel szeretném telepíteni, a telepítés végén 25001-es hibaüzenettel leáll. Próbáltam a Daemon Tools-ot is felrakni , de az sem megy fel...

Ezek ilyenek, 64 bitnél a jobbik esek, ha közli, hogy nem megy, mert 64 bites, ilyen mondjuk az AVG vírusölő is. Rosszabb, mikor bugzik :-(
Make love not Wor.

#580 Felhasználó inaktív   TSR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 22:11

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 11:36

ha hidegről beviszed a melegre - még ha vársz is a bekapcsolással - a pára ki fog csapódni benne. Ez úgy általában minden elektronikai eszközre igaz...

Visszatérve a hp920-asra...ez a nyomi is hordozott volt mikor beállt a színes patronos probléma...
ez lehetséges probléma lehet itt is vagy csak a patron adta be magát??

bár már vagy 1hete áll a szobában a nyomi törölgetem, tisztitgatom a patront (azért túlzásba se viszem) de nem javul, a patronból jön a 3 szín de a piros vagy a kék még folyhat is valahonnan mert trutyis az alja (azért nem tocsog)
Lehet az érintkezőknél is tintás lett? Kilyukadhat/kiszakadhat a patronban valami ha rosszul van töltve?

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.