Na hat skacok!
Gondoltam majd en az okos, itt majd rajovok melyik a legtutibb utangyartott patron de hat ahanyan vagytok annyi felet mondtok....igy hat nem lettem okosabb!
Igy hat ugy dontottem ,hogy a legelterjedtebb 3-4 markabol bevasarolok 1-1 patront es letesztelem oket! Itt leginkabb a szinhusegre es a minosegre gondoltam, hogy mennyire tartosak azt nem nagyon fogom tudni megallapitani es mivel BCI-24 C ill. B patronokrol van szo - ha meg nem mondtam volna - azt hiszem az arukat tekintve a tartossag nem eppen szempont...
Mindegyik patronnal nyomtatok tobb, nagyon reszletes kepet, majd visszaszkennelve megnezem oket , hogy melyik patron mit tudott, mennyire folyt meg, lett cakkos, eletlen vagy epp ellenkezoleg, tiszta, eles, stb.
Papir termeszetesen minden esetben ugyan az lesz...egy kozepes ill. jo minosegu matt papirra gondoltam...semmi foto semmi extra....ezeken az egyszerubb papirokon jonnek inkabb ki a hibak...
Igy elso korben G&G, Qink, Datawrite, Printstar patronokra gondoltam...ezek vannak 200-400 Ft kozott...InkTec es hasonlo 1000 Ft-os vagy dragabb utangyartott patronok kizarva...Itt csak ez a 2-400 ft-os kategoria johet most szoba! Ha van meg otletetek ,hogy milyen patronokat nezzek meg, vagy melyik legyen az a 3-4 patron akkr hajra...irjatok meg...
Termeszetsen gyari canon patron is megmerkozik majd....az lesz az etalon....nem igerem ,hogy 2 nap vagy 2 het alatt megcsinalom...majd ahogy idom engedi....majd kozze is teszem szepen nagyfelbontasban a kepek egy-egy reszletet ,hogy melyik patron mit porodukalt...
Remelem sokat tudok majd segiteni vele....hogy a kepek alapjan mindneki eldontse szerinte melyik marka hozta a legjobb minoseget es szinhuseget!
Zsulre es Csibere szamitok a patronok beszerzeset illetoen...barati aron es a koltsegkimelest szemelott tartva postai utanvetellel....szigoruan teszt jellegge....
Velemeny?
Egyebkent egy ujsagnal mint grafikus dolgozom...tehat nem idegen a tema