HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#641 Felhasználó inaktív   TSR 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 27. 14:17

Idézet: desiderius - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 9:51

Nálam most canon+quink van egymás mellett, gond nélkül.

nálam Q-ink, G&G, Rainbowjet figyel egyszerre... de működik  :D
Többet se rendelek attól a cégtől aki így válogatta a cuccot :down:

#642 Felhasználó inaktív   \/ega 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 01:49

Na hat skacok!

Gondoltam majd en az okos, itt majd rajovok melyik a legtutibb utangyartott patron de hat ahanyan vagytok annyi felet mondtok....igy hat nem lettem okosabb!

Igy hat ugy dontottem ,hogy a legelterjedtebb 3-4 markabol bevasarolok 1-1 patront es letesztelem oket! Itt leginkabb a szinhusegre es a minosegre gondoltam, hogy mennyire tartosak azt nem nagyon fogom tudni megallapitani es mivel BCI-24 C ill. B patronokrol van szo - ha meg nem mondtam volna -  azt hiszem az arukat tekintve a tartossag nem eppen szempont...

Mindegyik patronnal nyomtatok tobb, nagyon reszletes kepet, majd visszaszkennelve megnezem oket , hogy melyik patron mit tudott, mennyire folyt meg, lett cakkos, eletlen vagy epp ellenkezoleg, tiszta, eles, stb.

Papir termeszetesen minden esetben ugyan az lesz...egy kozepes ill. jo minosegu matt papirra gondoltam...semmi foto semmi extra....ezeken az egyszerubb papirokon jonnek inkabb ki a hibak...

Igy elso korben G&G, Qink, Datawrite, Printstar patronokra gondoltam...ezek vannak 200-400 Ft kozott...InkTec es hasonlo 1000 Ft-os vagy dragabb utangyartott patronok kizarva...Itt csak ez a 2-400 ft-os kategoria johet most szoba! Ha van meg otletetek ,hogy milyen patronokat nezzek meg, vagy melyik legyen az a 3-4 patron akkr hajra...irjatok meg...

Termeszetsen gyari canon patron is megmerkozik majd....az lesz az etalon....nem igerem ,hogy 2 nap vagy 2 het alatt megcsinalom...majd ahogy idom engedi....majd kozze is teszem szepen nagyfelbontasban a kepek egy-egy reszletet ,hogy melyik patron mit porodukalt...

Remelem sokat tudok majd segiteni vele....hogy a kepek alapjan mindneki eldontse szerinte melyik marka hozta a legjobb minoseget es szinhuseget!

Zsulre es Csibere szamitok a patronok beszerzeset illetoen...barati aron es a koltsegkimelest szemelott tartva postai utanvetellel....szigoruan teszt jellegge....

Velemeny?

Egyebkent egy ujsagnal mint grafikus dolgozom...tehat nem idegen a tema :)

#643 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 28. 08:29

Ezt én már felvetettem egyszer, de többen lehurrogtak így nem álltam neki. De ha vállalod a dolgot akor én adok patront (2 típust is : Pearl Type és Ecoline) valami jelképes áron vagy akár ingyen és amennyire Csirkét ismerem ő is benne lesz a buliban, de akkor csináljuk meg a tesztet normálisan.

Gondolok itt:

-Legyen benne az összes piacon kapható (ritkaságok kivételével) Canon kompatibilis patron.
-Beszéljük meg, hogy mindegyikkel legalább 2 referenciaképet kell kinyomtatni (tudok adni ilyeneket!)
-Találjuk ki milyen beállításokkal/profilokkal nyomtassunk
-Valami extra durva scannerrel kell digizni az eredményeket és TIF-ben közzétenni (adok tárhelyet is)

Továbbá minden patronszett után ki kell tisztítani a fejet, hogy ne keveredjen benne a tinta. (meleg desztvízzel...)

Ebben az esetben én több patrontípust ingyen biztosítok a teszthez.

Ki mit tud még hozzáadni a patron projecthez?
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#644 Felhasználó inaktív   \/ega 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 14:19

En talan nem bonyolitanam el ennyire a dolgot!

Ket dolgot vennek alapul...egy vektoros abrat nyomtatnek...ertelem szeruen a legelesebb kep elerese vegett...azt vizsgalnam nagyitva (szkennelve), hogy a festek, hogy viselkedik, megfolyik e, cakkos lesz e...ilyesmi...

Masik proba keppen 3 alapszint nyomtatnek (esetleg valami kevertet is, hogy abban az esetben ,hogy viselkedik) es visszaszkennelve megneznem a szinkodokat, mennyiben ternek el az eredetitol...

Mindent standard beallitasok mellett, hogy ne befolyasoljuk szoftveresen az ertekeket!     

Amennyiben ingyen biztositasz hozza 1-1 patront abban az esetben ha igenyed van ra, vissza is juttatom hozzad teszt utan oket...gyakorlatilag 90%-os allapotban...

Ami meg a szkennelest illeti egy 1200 max 2400 dpi-s szkenner megteszi...olyan nygyitasnal mar boven latszanak a hibak, nem tudod uberelni , akarmilyen a nyomtatot...

Na hat roviden ennyire gondoltam....

#645 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 14:34

Ok, ahogy gondolod. Az ajánlatom ettől függetlenül áll, Pearl Type és Ecoline patronokat tudok biztosítani (Nem kell visszaküldeni őket :) ) de a nyomtatófejet minden alkalommal át kell mosni, mert különben nem ér az egész semmit.... Továbbá írjuk össze milyen típusokat kellene még tesztelni...

#646 Felhasználó inaktív   \/ega 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 15:14

Hat ha jol tudom Qink-et is forgalmaztok...gondolom az is menne...G&G-t azt mindenhol lehet szerezni...azzal nem lenen gond...meg esetleg datawrite-ot is meg lehetne probalni...azt az Itmedianal lehet beszerezni....

Mas tipp?

#647 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 15:37

Qink mintha Csirkénél lenne, szerintem őt is rá lehetne dumálni egy szett adományozására, G&G-t meg kell venni sajna mert az nálunk nincs...

#648 Felhasználó inaktív   TSR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 16:15

Én is beszállhatok a tesztelésbe egy ideje már az ezel a vegyesvágottal üzemel a nyomi. :cool:
A 3eBk, 6-C,Y,M színekre tudok nyomtatni tesztábrát, illetve szöveget (utóbbinál lehet jobban kivehető az eredmény)

Csak egy etalont kellene alkotni hogy milyen szöveg, betűtipus, méret legyen + szkennelési beállítás (gondolom lenne értelme)
+ahogy korábban már elhangzott biztos van értelme a PAPÍR minőségének is (kaka tintával lehet jobbat nyomtat jó papírra mint eredetivel normálra....)

Akinek eredeti van még benne vagy azt használ vállalhatná ugyanezt az eredmények összehasonlításáért (a fejet nem szívesen mosogatom míg működik meg garanciális)

Az megoldható hogy szöveg nyomtatáskor csak az egyik patronból csurogjon a tinta?  :confused:
Mik lehetnek a színkombinációk a patronokhoz? (pl.wordben----- színek----R=?,G=?,B=? értékek)

#649 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 17:08

Idézet: TSR - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 17:15

[...]
Az megoldható hogy szöveg nyomtatáskor csak az egyik patronból csurogjon a tinta?  :confused:
[...]

Persze.
Kijelölöd a szöveget, és átszínezed yellow-ra, cyan-ra, magenta-ra.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#650 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 17:48

Idézet: Rocker Legény - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 21:55

Még egy olyan kérdésem volna, hogy ha veszek GnG utángyártott patronokat, akkor az nem baj ha berakom a még maradék Canon patron mellé?

Amikor én átváltottam utángyártott patronra (G@G), akkor nekem is az volt a gondom, hogy lehet-e őket keverni. Mármint az eredetit, és az utángyártottat.
Szóval kicseréltem azt hiszem két színt, és normál papíron semmi külömbség nem volt. Viszont amikor fotópapírra nyomtattam, akkor a színek, igen csak furcsák voltak, valamint mint ha nem egyenletesen terült volna rá a tinta. Gondoltam a G@G-hez nem jó ez a fotópapír. Kicseréltem az összes patront utángyártottra, és azóta szépen nyomtat.
Tehát nekem nem vált be a keverés.
Ja, canon i560-as a nyomtatóm.
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#651 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 17:54

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 16:37

Qink mintha Csirkénél lenne, szerintem őt is rá lehetne dumálni egy szett adományozására, G&G-t meg kell venni sajna mert az nálunk nincs...

Természetesen egy garnitúra Qink-et adok, de szerintem akad G&G is. ;)
Elértek mail-ben is, meg telefonon is, ha úgy jobb. (most egy kicsit el vagyunk havazva az évvége miatt)
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#652 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 17:59

Akkor ezt megbeszéltük :)

Holnap egyeztetünk mailokat és mehet a móka.

A tesztképek tekintetében azért nézzétek meg a készülő weboldalunkra feltett pár képet, hátha azok közül is érdemes kipróbálni valamelyiket....

referencia képek

#653 Felhasználó inaktív   TSR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 20:48

Idézet: Teaway - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 18:08

Persze.
Kijelölöd a szöveget, és átszínezed yellow-ra, cyan-ra, magenta-ra.

jó csak elég ha félrekattintok a színnél a, hülyén hangozhat de pl a kiválasztott sárgához biztos nem kever-e mást színt is pl egy kicsit a 6C,vagy 6M-es tartályból (az a 16millió féle árnyalat kissé megtévesztő lehet)
Word betűszínekben behoz alapban sárgát + világossárgát is. A kettő között csak a fehasznált festékmennyiségben lehet a különbség?

Mert így a 3különböző tipuus ha összemosódik pl képnél nehéz kiszűrni melyik gyártóé mit mutat

#654 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 11:56

Idézet: TSR - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 21:48

jó csak elég ha félrekattintok a színnél a, hülyén hangozhat de pl a kiválasztott sárgához biztos nem kever-e mást színt is pl egy kicsit a 6C,vagy 6M-es tartályból (az a 16millió féle árnyalat kissé megtévesztő lehet)
Word betűszínekben behoz alapban sárgát + világossárgát is. A kettő között csak a fehasznált festékmennyiségben lehet a különbség?

Mert így a 3különböző tipuus ha összemosódik pl képnél nehéz kiszűrni melyik gyártóé mit mutat

Akkor próbáld meg a VordPad-del, ott biztos, hogy nem kever hozzá semmit se, mert kipróbáltam. 100%-os fedettséggel telíti a betűket.
Lásd kép.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#655 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 12:54

Idézet: Teaway - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 12:56

Akkor próbáld meg a VordPad-del, ott biztos, hogy nem kever hozzá semmit se, mert kipróbáltam. 100%-os fedettséggel telíti a betűket.
Lásd kép.

Ebben se legyél biztos!
A nyomtató drivere már nem biztos, hogy a papíron ugyanazokat a szineket keveri, mint amit a monitoron látsz.
A legbiztosabb, ha nincs patron a gépben (már ha lehet ilyet), vagy üres patron van a gépben. Hátránya, hogy a fej nem szeret szárazon 'járni'.
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#656 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 13:24

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 13:54

Ebben se legyél biztos!
A nyomtató drivere már nem biztos, hogy a papíron ugyanazokat a szineket keveri, mint amit a monitoron látsz.
A legbiztosabb, ha nincs patron a gépben (már ha lehet ilyet), vagy üres patron van a gépben. Hátránya, hogy a fej nem szeret szárazon 'járni'.

Lehet, hogy van ilyen eset is, de nálam csak és kizárólag azt a színt használja, amit beállítok. Mondjuk nekem nincs fotonyomim, csak egy sima fekete/háromszínű patronos HP-m.

#657 Felhasználó inaktív   TSR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 14:30

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 13:54

Ebben se legyél biztos!

ilyet azért nem jáccok még ha garis is a gép.....

#658 Felhasználó inaktív   TSR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 14:34

Idézet: Teaway - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 14:24

Lehet, hogy van ilyen eset is, de nálam csak és kizárólag azt a színt használja, amit beállítok. Mondjuk nekem nincs fotonyomim, csak egy sima fekete/háromszínű patronos HP-m.

erre azért nem vennék mérget.....
honnan tudod hogy a nyomtatott sárga színben nics egy két csepp vörös, vagy kék esetleg mindkettőből. (Bár esetedben tökmindegy mert ugyanaz a gyártója a színeknek....)

#659 Felhasználó inaktív   squadlipi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 19:17

Üdvözlet mindenkinek !
Lassan végigolvastam a fórumot és döntő többségben a Canon nyomtatókhoz való újratöltőkről és patronokról esett szó. Nekem az lenne a kérdésem, hogy Epsonhoz, történetesen CX3650-hez melyik utángyártottat javasoljátok, G&G, Qink vagy Inktec ? Volt-e valakinek tapasztalata az ehhez a tipushoz való patronokkal ? Jelenleg az eredeti tintákkal üzemel de nemsokára ki kell cserélnem őket. Köszi

#660 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 20:24

Idézet: TSR - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 15:34

erre azért nem vennék mérget.....
honnan tudod hogy a nyomtatott sárga színben nics egy két csepp vörös, vagy kék esetleg mindkettőből. (Bár esetedben tökmindegy mert ugyanaz a gyártója a színeknek....)

Mert megnéztük nagyítóval, egy csepp sincs benne.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.