HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#1581 Felhasználó inaktív   sanax 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 19. 21:21

Sziasztok! :respect:

Nem régen vagyok itt. Átnéztem nagyrészt a fórúm tartalmát, de nem találtam igazi megoldást a problémámra.
Van egy Canon Pixma IP 1600-am. Ma tötöttem újra a fekete patront, INKNARA settel (2000FT és három utántöltésre elég, 30 ml tinta van hozzá). Szépen dolgozik, de mint más én is találkoztam a problémával:
                -nem tudom nullázni a számlálót. :offtopic:
Találtam egy linket itt, de az már nem működik.
Kérdéseim:
              - hogyan tudom nullázni a számlálót? :think:
              - ha kifogy a tinta a számláló szerint, mi fog történni?( mert valahol azt olvastam, hogy a nyomtató leáll) :think:
              - ez a chipes dolog mit jelent?(mármint minden fejben van egy saját chip, ami azonosítja  a patront?) :think:

Ne gharagudjatok ha számotokra egyszerűt éas fárasztót kérdeztem , de valahogy el kell kezdeni a tanulást és egy ilyen fórum talán épp egymás segítésére jött létre!

Köszönöm!

sanax :respect:

#1582 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 20. 21:14

Nos, nekem megvan a kiszemelt multifunkciós nyomtatóm, ami nem más, mint Canon MP460. :cool: Fizunál veszem is (remélem, kopp-kopp). :D Esetleg van valakinek személyes tapasztalata a termékkel kapcsolatban? Mert teszteket olvastam a NET-en és csak 1 negatív dolog volt igazán vele kapcsolatban, ez pedig a scanner és ami a probléma: "Color-handling problems in scans"! Ez pontosan mit is jelent a gyakorlatba? Mert az MP150-es scannerjét használtam fotók bevitelére, de nem találtam úgy, hogy gondjai lettek volna a színekkel (tudtommal az MP460-ban is ez a scanner van). :think: Valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? :confused: :respect:

Szerkesztette: Csokis 2006. 11. 20. 21:15 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1583 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 14:19

Kérdeztem ugyebár, hogy amikor nyomtatót veszek, akkor a régi mátrix nyomtatómat leadhatom vagy sem. Nos, utána jártam az ügynek. :D Írtam levelet ezügyben a Canon-nak, amire a választ idézem:

Idézet

Köszönjük a megkeresését.
A vonatkozó 264/2004 (IX.23.) Kormányrendelet szerint az értékesítés helyén át kell venni a régi berendezést, melyet a hivatalos viszonteladó (Rotary Irodatechnika) meg is fog tenni:

"14. § (1) Új háztartási berendezés értékesítésekor a kereskedő köteles a fogyasztó által felajánlott, az értékesített berendezéssel azonos elsődleges használati célú és mennyiségű használt berendezést a birtokba adás helyén átvenni."

Ezek után felhívtam az üzletet (Rotary) és elmondtam, hogy mit szeretnék és mit írt a Canon, majd közölték, hogy bizony ez így van és nyugodtan vigyem a nyomtatómat, Ők minden további nélkül átveszik! Szuper! :respect: :D

Szerkesztette: Csokis 2006. 11. 23. 14:19 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1584 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 14:44

Idézet: sanax - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 21:21

- ha kifogy a tinta a számláló szerint, mi fog történni?( mert valahol azt olvastam, hogy a nyomtató leáll) :think:

Megáll a nyomtató, és kiírja, hogy cserélj patront.

#1585 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 15:22

Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 23., csütörtök - 14:44

Megáll a nyomtató, és kiírja, hogy cserélj patront.

Ezügyben a kérdésem az, hogy unokatesómnak Canon MP150-es multifunkciós nyomtatója van és neki már rég kiírta, hogy nincs már a fekete tartályban tinta, de azóta is vígan nyomtat még mindig vele! Ez akkor hogyan lehetséges? :think:

#1586 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 15:45

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. nov. 23., csütörtök - 15:22

Ez akkor hogyan lehetséges? :think:

Nem tudom, az én nyomtatómban ez fejvédelem miatt van. Mert ha kifogy a patronból a tinta, akkor megsülhetnek a fúvókák. Gondolom, ha egybe van a fej és a patron, ott nem alkalmaznak ilyen megoldást, hiszen alapesetben az üres patron fejestül megy a szemétbe, vagy vissza a gyártónak.

Lehet, hogy a fej előtti szivacsban maradt tintából nyomtat vígan az unokatesód. Nekem már eldobta mindhárom színes patront, amikor ránézésre a szivacsban még lett volna pár fénykép. :)

#1587 Felhasználó inaktív   istvan195 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 06:04

Idézet: sanax - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 21:21

Sziasztok! :respect:

Nem régen vagyok itt. Átnéztem nagyrészt a fórúm tartalmát, de nem találtam igazi megoldást a problémámra.
Van egy Canon Pixma IP 1600-am. Ma tötöttem újra a fekete patront, INKNARA settel (2000FT és három utántöltésre elég, 30 ml tinta van hozzá). Szépen dolgozik, de mint más én is találkoztam a problémával:
                   -nem tudom nullázni a számlálót. :offtopic:
Találtam egy linket itt, de az már nem működik.
Kérdéseim:
                 - hogyan tudom nullázni a számlálót? :think:
                 - ez a chipes dolog mit jelent?(mármint minden fejben van egy saját chip, ami azonosítja  a patront?) :think:

Ne gharagudjatok ha számotokra egyszerűt éas fárasztót kérdeztem , de valahogy el kell kezdeni a tanulást és egy ilyen fórum talán épp egymás segítésére jött létre!

Köszönöm!

sanax :respect:

A dolog engem is nagyon mozgat. Nekem ip1200 van. Ez ugyan az a cipő, csak kicsit szűkebb. Kerestem, találtam egy másik helyet ahol van service tool a gépeinkhez. Még nem használtam a szoftvert, most töltöttem le. Nagyon érdekelne az utántöltés technikájának tapasztalata. Ha megosztanád velem. Vajon hányszor tölthatjük a gyári patronokat? Mert a chip csere számomra nagyon rosszul hangzik. Az újratöltésig mennyit (oldalt) tudtál kb. nyomtatni? Íme a hely:  http://www.servicema...anon/ip1600.htm

#1588 Felhasználó inaktív   sanax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 20:37

Idézet: istvan195 - Dátum: 2006. nov. 24., péntek - 6:04

A dolog engem is nagyon mozgat. Nekem ip1200 van. Ez ugyan az a cipő, csak kicsit szűkebb. Kerestem, találtam egy másik helyet ahol van service tool a gépeinkhez. Még nem használtam a szoftvert, most töltöttem le. Nagyon érdekelne az utántöltés technikájának tapasztalata. Ha megosztanád velem. Vajon hányszor tölthatjük a gyári patronokat? Mert a chip csere számomra nagyon rosszul hangzik. Az újratöltésig mennyit (oldalt) tudtál kb. nyomtatni? Íme a hely:  http://www.servicema...anon/ip1600.htm

Letöltöttem a service tool-t. Nem tudom csak nekem nem müxik-e rendesen vagy tényleg nem tökéletes a dolog (vagy csak én nem tudom használni). Nem tudtam vele lenullázni a számlálót. Neked sikerült?
Más;
Azt mondta az eladóakitöl vettem a szettet, hogy ezt a három utántöltést simán bírni fogja a fej, amit az utántöltővel tudok eszközölni. Egyébként ez a csomag jó, tiszta és nem igényel semmilyen nagy tudást:) használható. A tinta nem folyik pacákban a papírra és szépen is dolgozik vele a masina.
Azt, hogy mennyit tudtam vele nyomtatni az relatív sok mindentől függ , ugye. Meg hát az asszony is szokta használni és nem tudom mennyit dolgozott vele.

#1589 Felhasználó inaktív   istvan195 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 25. 05:53

Idézet: sanax - Dátum: 2006. nov. 24., péntek - 20:37

Letöltöttem a service tool-t. Nem tudom csak nekem nem müxik-e rendesen vagy tényleg nem tökéletes a dolog (vagy csak én nem tudom használni). Nem tudtam vele lenullázni a számlálót. Neked sikerült?
Más;
Azt mondta az eladóakitöl ...

Köszi a töltési infót. A szoftvert még nem használtam, az eredeti patron még nem fogyott ki. Ma mégis igyekszem én is kipróbálni. Ilyen akadályok miatt kezdtem hamarabb a keresgélést. Ha már teljesen leáll a nyomtató, nagyon kínos olyankor kezdeni a keresgélést. A szoft valószínűleg máshol is ugyan ez. De azt is keresek máshol is. Még ma igyekszem jelentkezni a próba tapasztalataival.

#1590 Felhasználó inaktív   istvan195 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 25. 12:17

Idézet: istvan195 - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 5:53

Köszi a töltési infót. A szoftvert még nem használtam, az eredeti patron még nem fogyott ki. Ma mégis igyekszem én is kipróbálni. ...

A tinta még ugyan nem fogyott ki, de azért próbáltam a tool-t működtetni. Az orosz web lapon (alul) 5. lépésnek azt írja: kattintsunk a gyomtató típusnak megfelelő nyomógombra. Ez már nem működik. Ennek ellenére CLEAR WASTE INK COUNTER-ben működtettem a MAIN és a PLATEN gombokat is. Előtte és utána EEP-ROM INFO -t kértem (el is mentettem). Ebben a TotalINK=(Bk=00005131mg C=00001192mg M=00001150mg Y=00001096mg);CT INK=(Bk=042.8% C=039.3% M=037.9% Y=036.1% ) sorok adatai változtak, növekedtek. Majd, ha nyomtato utána ismét figyelem ezeket. Persze máshol is igyekszem kutakodni "törlés" ügyben.

Estleg nem tudna ebben jártasabb segíteni?

#1591 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 11. 25. 17:43

Tonerek, széken, csak a dobozok nagysága miatt fotóztam le :) Na vajon melyik bírja legtovább, a legnagyobb vagy  a legkisebb dobozos ? :D

Kép

Szerkesztette: Kory 2006. 11. 25. 17:43 -kor

#1592 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 25. 17:50

Idézet: Kory - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 17:43

Na vajon melyik bírja legtovább, a legnagyobb vagy  a legkisebb dobozos ? :D

"Szia dobozos!" :omg:

#1593 Felhasználó inaktív   szvoby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 25. 18:09

Sziasztok

Van egy HP Cp1700 (A3+) nyomtatóm, a gyárilag kapott színes patronoknak (N.o. 11) lejárt a szavatosságuk és persze nem akar nyomtatni ez a dög semmit...
Mivel nemrégiben töltettem a patrikat nem szeretném őket kidobálni...

Nem lehet valahogy megkerülni vagy 'átdátumozni' ezt a szavatosságot?

Köszi

Szerkesztette: szvoby 2006. 11. 25. 18:15 -kor

#1594 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 10:14

Idézet: Kory - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 18:43

Na vajon melyik bírja legtovább, a legnagyobb vagy  a legkisebb dobozos ? :D

A legkisebb dobozos.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#1595 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 11:54

Idézet: Teaway - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 10:14

A legkisebb dobozos.

:up:  :)

#1596 Felhasználó inaktív   Soockit 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 11. 26. 21:03

Sziasztok!

Kellene egy all-in-one nyomtató. Minden féle képen kell bele FAX is, ez nagyon fontos szempont.
A következő tipusokat néztem:
HP Officejet 6310
Lexmark X8350
HP PSC7310
Brother MFC-5440CN

A másik kérdésem, hogy van egy  Xerox Phaser 3450-es lézer nyomtatóm. Kifogyott már az egyik toner. Lehet ezeket a tonereket tölteni? Ha igen akkor hol és mennyiért. Egyáltalán érdemes vele foglalkozni? Érdekel a minősé, hogy milyen lesz majd a töltött toner!?
:::Soockit:::

"Nem az a gazdag ember akinek sok van, hanem az az igazán gazdag ember aki sokat ad!"

#1597 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 29. 13:26

szépnapot, hp laserjet 6p, 13e pénzért fél év garival, érdemes ilyet venni házi használatra? a töltött toner mennyire alkalmas megoldás benne?
C3903A rebuilt toner ~9e, ugyanez refilled kiadásban 6e pénz. gyáriból ugyanez 21e, és mindez 4000 oldalra elég elvileg.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1598 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 29. 14:10

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. nov. 29., szerda - 13:26

szépnapot, hp laserjet 6p, 13e pénzért fél év garival, érdemes ilyet venni házi használatra? a töltött toner mennyire alkalmas megoldás benne?
C3903A rebuilt toner ~9e, ugyanez refilled kiadásban 6e pénz. gyáriból ugyanez 21e, és mindez 4000 oldalra elég elvileg.

Ez relatív, mikoriak ezek a nyomtatók már?
20-25 ezer körül már újan kapsz lézert "házi használatra", ami ráadásul gyorsabb. (pl. Samsung 1610, 2010). Igaz, az originál toner nem olcsó.

Szerkesztette: Kory 2006. 11. 29. 14:12 -kor

#1599 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 29. 18:34

25e az majdnem 2x annyi, mint az eredeti elképzelés...
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1600 Felhasználó inaktív   zoz2000 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 29. 18:47

Sziasztok! Nagyjából végig sikerült olvasnom a topikot, de azért feltenném a szokásos kérdést, mert az idő folyamán változhattak a vélemények :)

Tehát otthoni használatra szeretnék venni egy lézernyomtatót. Szerintem egyenlőre évi 2000 lapnál több nem lesz vele nyomtatva.
A fórumból olvasottak(valamint egyéb helyekről) és a rá szánt összeg(25ezer körül) alapján szerintem a nagy többség a Samsung ML-2010-et ajánlaná(esetleg ML-1610), de én úgy hallottam, hogy az OKI nyomtatói talán még jobbak és megbízhatóbbak, mint pl. Samungok. Ezért a fórum átolvasása előtt én egyértelműen az OKI B4100-at akartam megvenni, de itt a topikban nem sok szó esik erről a készülékről.. :rolleyes:  Ezek szerint mégsem olyan jó nyomtató, mint gondoltam, vagy "csak" a fényhenger külön cseréje miatt hanyagolja mindenki? Mert hát igen, a henger árából már másik két ilyen OKI-t lehet venni, de ha csak otthoni felhasználásra kell mint nekem, akkor a gyári 25ezres lapérték helyett 20ezer lappal is számolva(és az általam megadott évi 2000-es laphasználattal) 10évig jó lesz benne a henger. Addigra meg szerintem már meg fog érni a cserére:)
Tehát a kérdésem, hogy ilyen jellegű használatra ajánlott-e az OKI, vagy akkor is inkább Samsung, vagy egyéb márka javasolt jobb minőségük miatt? A gazdaságosság nálam nem egy elsődleges szempont, mert toner bármelyikbe van ingyen nekem:)

Válaszaitokat előre is köszönöm! :respect:

Üdv: Zoz

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »