HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#2101 Felhasználó inaktív   laszlo04 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 13. 20:32

Üdv mindenkinek!

Az a problémám, hogy van egy Epson stylus photo r300-as nyomtatóm, és JR INKJET tintát használok utántöltésre, és szinte mindíg gond van a fúvókákkal.
Van mikor 5-6 fejtisztítás után jó lessz egy darabig, de 2-3 nap után, vagy akár pár nagyobb kép kinyomtatása után megint kihagy néhány fúvóka. Van mikor a light magenta 50%-a működik csak.
Tud esetleg valaki segíteni ebben a problémában?

Előreis nagyon köszönöm..

#2102 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 13. 21:00

Idézet: laszlo04 - Dátum: 2007. aug. 13., hétfő - 21:32

Üdv mindenkinek!

Az a problémám, hogy van egy Epson stylus photo r300-as nyomtatóm, és JR INKJET tintát használok utántöltésre, és szinte mindíg gond van a fúvókákkal.
Van mikor 5-6 fejtisztítás után jó lessz egy darabig, de 2-3 nap után, vagy akár pár nagyobb kép kinyomtatása után megint kihagy néhány fúvóka. Van mikor a light magenta 50%-a működik csak.
Tud esetleg valaki segíteni ebben a problémában?

Előreis nagyon köszönöm..

Hát...
Szerintem magad is kitalálod.
Nem kell azt a tintát használni!
Nem minden tinta, meg utángyártott patron szemét, de ha probléma van vele, akkor minek erőltetni? Keress másik tintát, de inkább patront.
Mennyibe kerül egyébként a tinta? Meg chipresetelő?
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#2103 Felhasználó inaktív   laszlo04 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 21:16

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. aug. 13., hétfő - 21:00

Hát...
Szerintem magad is kitalálod.
Nem kell azt a tintát használni!
Nem minden tinta, meg utángyártott patron szemét, de ha probléma van vele, akkor minek erőltetni? Keress másik tintát, de inkább patront.
Mennyibe kerül egyébként a tinta? Meg chipresetelő?

A tintát többen vettük, és literes kiszerelésbenn, így egy patron töltése ha jól emlékszem 200-300 ft körül van.
A literes tinta 7200ft / szín, a resetelő meg 3000 ft volt.
Canon nyomtatóba is használjuk, de azzal nincs gond.
Gondoltam arra is hogy valahogy levegő juthat töltéskor, vagy úgy általában a szívó csőbe és azért csinálja, de akkor keresek másfajta tintát....

Hálás köszönet. :respect:

Üdv: laszlo04

#2104 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 08. 13. 22:37

Samsung ML-2010PR laser printer vs Xerox 3117

Xerox

Samsung

melyiket tartjátok költségtakarékosabbnak, illetve jobbnak ? A Xeroxnak is és a Samsungnak is van 64 bites drivere is. A Xeroxnak Magyar nyelvű is, a másikról is azthiszem, hogy magyar.

#2105 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 22:55

Egészségügyi szempontból fontos kérdés : Mindegyik lézer nyomtató Ózont bocsájt ki, vagy csak a régebbiek ? A két fenti típus közzül, melyik bocsájt ki kevesebbet ? Illetve tényleg nyitott ablaknál célszerű lézernyomtatóval, vagy legalábbis jól szellőző helyen nyomtatni ? ( nem túl nagy a szobám).
Tintasugaras nyomtatót vennék egyébként, de eddig már volt / van egy Lexmark Z31, drága volt bele a patron, beszáradt, aztán volt egy Apollo, az rossz volt, utána jött egy Canon i350, azis beszáradt mivel a hideg lakásban kellett hagynom egy félévre, illetve volt egy Epson Stylus C45, az meg a radiátor mellett száradt be.

Szóval tintasugarst vennétek vagy lézert inkább ? Itt minden számít, de főleg az egészségügyi szempontok, azért nem lenne jó, ha ózont gyártana ...

#2106 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 23:01

Plussz fontos kérdés: csak akkor termel ózont amikor nyomtat, vagy akkoris amikor készenléti módban van?

#2107 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 13. 23:04

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 0:01

Plussz fontos kérdés: csak akkor termel ózont amikor nyomtat, vagy akkoris amikor készenléti módban van?

Amikor nyomtat, de amúgy tökmindegy, valamitől meg kell dögleni úgyis, annyira meg nem veszélyesek. Legalábbis én sokkal jobban félek attól, hogy valam kókuszdió a fejemre pottyan, aztán oda leszek, mint a nyomtatótól. Persze biztos hosszú távon lenne az igazi, de elég kis irodáimban is vannak 5-8ezres oldalt termelő nyomtatók, így a koncentrátum is nagyobb. Pedig igazán nőhetne a csajoknak három mellük, vagy valami egyéb jó dolog  :Đ
Make love not Wor.

#2108 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 06:43

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. aug. 13., hétfő - 23:55

Egészségügyi szempontból fontos kérdés : Mindegyik lézer nyomtató Ózont bocsájt ki, vagy csak a régebbiek ? A két fenti típus közzül, melyik bocsájt ki kevesebbet ? Illetve tényleg nyitott ablaknál célszerű lézernyomtatóval, vagy legalábbis jól szellőző helyen nyomtatni ? ( nem túl nagy a szobám).
Tintasugaras nyomtatót vennék egyébként, de eddig már volt / van egy Lexmark Z31, drága volt bele a patron, beszáradt, aztán volt egy Apollo, az rossz volt, utána jött egy Canon i350, azis beszáradt mivel a hideg lakásban kellett hagynom egy félévre, illetve volt egy Epson Stylus C45, az meg a radiátor mellett száradt be.

Szóval tintasugarst vennétek vagy lézert inkább ? Itt minden számít, de főleg az egészségügyi szempontok, azért nem lenne jó, ha ózont gyártana ...

Ahogy elnézem, nem a károsanyag-kibocsátás volt eddig sem a fő probléma. A nyomtató kiválasztásánál szerintem nálad nem ez a szempont. Persze attól is függ, hogy mennyit fogsz egyszerre nyomtatni. Mert ha napi 2 órában folyamatosan menni fog a printer, akkor bizony szellőztetni kell. De erre nem jó alternatíva a tintasugaras nyomtató, hisz épp sok oldal nyomtatása esetén NEM költséghatékony, magyarul: drágább a fenntartása, az üzemeltetése, mint a lézernek.
Nálunk dolgozott 1-2 hp laserjet 9000n, azok termeltek rendesen, de a méretük sem akkora, mint az általad választott printereknek (50ppm). 2 órányi nyomtatások után lehetett érezni rendesen az irodában az ózont. De az, mint mondtam, nagy teljesítményű printer.  :smoker:

ps.: ja, lézert, ill. tintasugarast inkább a példányszám függvényében válassz, ha sokat nyomtatsz (napi 50 oldal), akkor lézer ajánlott erősen. Még a színes lézereknek is jobb a fenntartásuk magas példányszám esetén, mint a tintasugarasoknak.

ps/2.: egészségügyi szempontból egy ilyen egyszerű asztali nyomtató, mivel nem is képes "nagy" nyomtatási teljesítményre, nem fog nagy megterhelést okozni. Ha zavarni fog, picit szellőztettek, s kész.

Szerkesztette: Warrior 2007. 08. 14. 06:48 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2109 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 17:26

Köszi, megrendeltem egy Xerox Phaser 3117 Laser Printert, csütörtökön, vagy ha nincs a nagykerben, akkor jövőhéten adják át.

#2110 Felhasználó inaktív   sn4ke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 12:40

egy gyors kérdés: samsung ML 1610-es lézernyomtatót lehet-e állítani a készüléken, hogy vastagabb (névjegykártya) papírt is fogadjon? siettem egy ismerősömnél a próbálkozásomra nem vette be a vastag papírt. ma megyek megint, a gépen magán van valami beállítási lehetőség papírvastagságra? köszönöm!

#2111 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 15:12

Idézet: laszlo04 - Dátum: 2007. aug. 13., hétfő - 22:16

A tintát többen vettük, és literes kiszerelésbenn, így egy patron töltése ha jól emlékszem 200-300 ft körül van.

Full Univerzális tinta nincs.
Amit vettetek arra nincs ráírva hogy mibe jó??!!
Ha Canonba jó akkor abba kell elhasználni.
Az Epsonokhoz totál más tinta kell !!!!!
Vannak literesnél kisebb csomagolások is, nem is biztos hogy drágább és legalább jó.

#2112 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 11:17

Idézet: sn4ke - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 13:40

egy gyors kérdés: samsung ML 1610-es lézernyomtatót lehet-e állítani a készüléken, hogy vastagabb (névjegykártya) papírt is fogadjon? siettem egy ismerősömnél a próbálkozásomra nem vette be a vastag papírt. ma megyek megint, a gépen magán van valami beállítási lehetőség papírvastagságra? köszönöm!

Nem lehet állítani a vastagságot, hanem a kézi adagolót kell használni. Sok esetben hátul van 1 kis ablak, amit lehajtva/kihajtva/eltávolítva/kirobbantva a papírt nem fogja "felgörgetni", hanem azon keresztül jön ki, persze az égetőn akkor is át kell mennie. Ez vastag papírokhoz javasolt.  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2113 Felhasználó inaktív   gibae 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 11:49

Sziasztok!
Van egy Canon Smartbase MPC 200-as multim. Én nagyon szeretem, amire nekem kell, azt szépen megcsinálja. Most új patront tettem bele (eredeti canont!!!) és kiírja, hogy "használt tinta tele". Állítólag van benne valami használt tinta tartály, amit ki kell üríteni (vagy cserélni benne valami szivacsot) Elég húzós árat mondtak rá. Mivel elég ragaszkodó vagyok a cuccaimhoz, nem tudtok olcsó házilagos kivitelezést a probléma megoldására?
Köszi! Éva

#2114 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 17:30

Idézet: laszlo04 - Dátum: 2007. aug. 13., hétfő - 22:16

Gondoltam arra is hogy valahogy levegő juthat töltéskor, vagy úgy általában a szívó csőbe és azért csinálja, de akkor keresek másfajta tintát....

Hálás köszönet. :respect:

Üdv: laszlo04

Jézusom!!
Ezt nagyon gyorsan felejtsétek el!
Literes kiszerelésben lehet/szabad tintát venni, de csak akkor, ha ahhoz a patronhoz való, amibe töltögeted!
Tinta != tinta!
Pár száz forint spórolás miatt kockáztatsz egy több 10eFt-os fejet, illetve nyomtatót.
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#2115 Felhasználó inaktív   nistvan28 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 18:43

Sziasztok.
Vettem egy canon pixma 800r nyomtatót, de még nem igazán sikerült sok oldalt kinyomtatnom, ugyanis U071, és U140-es küddal a patronokal van valami baja.
villog a kis fény néha, és akkor nem jó.
ki kell venni meg vissza , hogy egy kisideigjólegyen.
Tud valaki eben segíteni?
Vahy a patron lenne öreg?
a doboz elég poros volt amikor kihozták, lehet régóta állt már nekik raktáron.
kell bele uj patron?
köszi
Isti

#2116 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 18:48

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. aug. 13., hétfő - 23:55

Illetve tényleg nyitott ablaknál célszerű lézernyomtatóval, vagy legalábbis jól szellőző helyen nyomtatni ? ( nem túl nagy a szobám).

Irodában (4×7 méter, egy kis, ablaknak csúfolt billenthető valamivel meg az ajtóval, ami általában zárva van) nyolcan jutunk két lézernyomtatóra (három, volt, de az egyik csúnyán megdöglött) és egy fénymásolóra, egyelőre köszönjük, élünk. :)

#2117 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 18:52

Idézet: nistvan28 - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 19:43

kell bele uj patron?

Szerintem próbálj meg egy intenzívebb fejtisztítást, de előbb nézd meg, hogy nincs-e elkoszolódva a chip a patronokon.

#2118 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 22:59

Idézet: debaj - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 19:48

Irodában (4×7 méter, egy kis, ablaknak csúfolt billenthető valamivel meg az ajtóval, ami általában zárva van) nyolcan jutunk két lézernyomtatóra (három, volt, de az egyik csúnyán megdöglött) és egy fénymásolóra, egyelőre köszönjük, élünk. :)

:) 
A mobil telefónia is elterjedt, illetve a Mikrohullámú sütők. Igazából a tudósók egy része azt mondja, hogy mivel csak pár évtizede vannak ezen eszközök az emberiség számára elérhető formában, így még nehéz lenne megmondani, hogy melyek használata nem egészséges.

Ózonszint mérőt nem lehet kapni ?
Az ózonszintmérő a meteorológiai adások nyomán jutott az eszembe.

#2119 Felhasználó inaktív   ystray 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 20:36

A kövi problémával találtam szembe magamat:
a HP5150 nyomtatóm elkezdett "csíkosan" nyomtatni. DE a patron nem fogyott ki, ráadásul a Windows Xp nyomtató tesztoldalt tökéletesen nyomtatta ki.
erre drivercsere, és ezek után a nyomtatóm nem hajlandó semmit kinyomtatni (dolgozik a nyomtató, csak festék nem kerül a lapra) kivéve a tesztoldalt.
Hogy lehetne kijavítani??? (nem szeretném az egész rendszert újrarakni)
ystray

#2120 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 20:55

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 23:59

Ózonszint mérőt nem lehet kapni ?
Az ózonszintmérő a meteorológiai adások nyomán jutott az eszembe.

Orrod nem eleg jo ozonszintmeronek?

Ugyanis az ozon a mezei oxigennel ellentetben nem szagtalan, hanem van neki egy jellegzetes szuros szaga.

Egyebkent nem tudom melyik a veszelyesebb, az ozonlyukon atjuto UV-B-tol borrakot kapni, vagy ozonmergezest szenvedni a fenymasolotol.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.