HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#2641 Felhasználó inaktív   locseimisi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 14. 06:32

Sziasztok! Nekem egy olyan problémám van a Hp laserjet 3330 as multifunkciós gépemmel , hotgy bekapcsolás után kiírja (olvasó lámpa bememelegítése) majd lefagy. jobb esetben kiírja hogy kapcsoljam ki majd újra. a gépem látja őt usb-n és Lpt-n is toner van benne. megpróbáltam firmwaret upgredelni de nem akart összejönni ,mit lehet tenni? üdv!

#2642 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 14. 08:13

Idézet: locseimisi - Dátum: 2009. ápr. 14., kedd - 7:32

Sziasztok! Nekem egy olyan problémám van a Hp laserjet 3330 as multifunkciós gépemmel , hotgy bekapcsolás után kiírja (olvasó lámpa bememelegítése) majd lefagy. jobb esetben kiírja hogy kapcsoljam ki majd újra. a gépem látja őt usb-n és Lpt-n is toner van benne. megpróbáltam firmwaret upgredelni de nem akart összejönni ,mit lehet tenni? üdv!

Nem írja ki, hogy lapolvasó hiba? Mert az típushiba, 3 ilyen átkozott szerkezetünk van, csütörtökön megint behalt az egyik, mind volt már ezzel a hibával legalább 2x szervízben.
A lapolvasó fejmozgató rendszerében van valahol a gubanc.

#2643 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 10:52

Idézet: Bucy - Dátum: 2009. ápr. 14., kedd - 9:13

Nem írja ki, hogy lapolvasó hiba? Mert az típushiba, 3 ilyen átkozott szerkezetünk van, csütörtökön megint behalt az egyik, mind volt már ezzel a hibával legalább 2x szervízben.
A lapolvasó fejmozgató rendszerében van valahol a gubanc.

Még egy szavazat ez mellé!
Az olvasófej mozgatása, vagy pozicionálása gázos ezeknél.
Érdekes módon a 3030-as sorozat jobb lett, pedig az a kisebb. (de azért az sem problémamentes, mert néha bekapcsoláskor végpozícióban lévő fejet is még tovább akar húzni! :))
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#2644 Felhasználó inaktív   locseimisi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 15. 07:30

Az biztos hogy  a lapolvasóval van a hiba,de ki nem szokta írni. Software csere nem segít? üdv!

#2645 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 15. 10:11

Sziasztok!

Nemrég vettem egy HP CP1215 színes lézert. Főként számlanyomtatásra használjuk, a színes része ritkán kell.
Szükségem lenne még egy (fekete-fehér) lézerre, mivel bejött a HP (és sok más vacakkal kísérleteztem) azt szeretnék. Napi 100-150 oldalt kellene tudni és nagy előny a ha gyorsan elindulna, nem kellene 10-15 mp-t várni mire elindul a nyomtatás. Tud valaki ajánlani egy típust? Akár 60 ezer forintot is rászánnék..

:respect:

#2646 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 15. 12:02

Idézet: locseimisi - Dátum: 2009. ápr. 15., szerda - 8:30

Az biztos hogy  a lapolvasóval van a hiba,de ki nem szokta írni. Software csere nem segít? üdv!

Elég egyszerű (szerintem): húzd ki a gépből a nyomtatót, és úgy kapcsold be.
Ha úgy is csinálja, akkor csak nyomtatón belül kell keresni a hibát.
Firmware létezik-e a nyomtatóhoz, azt nem tudom. (gyanítom, hogy a központi márkaszerviz se ;))

#2647 Felhasználó inaktív   locseimisi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 15. 16:46

Erre már magamtól is rájöttem... :respect:

#2648 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 15. 17:28

Idézet: locseimisi - Dátum: 2009. ápr. 15., szerda - 17:46

Erre már magamtól is rájöttem... :respect:

Akkor miért kérdezed? ;)

#2649 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 15. 18:06

Idézet: =Oli= - Dátum: 2009. ápr. 15., szerda - 11:11

Sziasztok!

Nemrég vettem egy HP CP1215 színes lézert. Főként számlanyomtatásra használjuk, a színes része ritkán kell.
Szükségem lenne még egy (fekete-fehér) lézerre, mivel bejött a HP (és sok más vacakkal kísérleteztem) azt szeretnék. Napi 100-150 oldalt kellene tudni és nagy előny a ha gyorsan elindulna, nem kellene 10-15 mp-t várni mire elindul a nyomtatás. Tud valaki ajánlani egy típust? Akár 60 ezer forintot is rászánnék..

:respect:

Nagyon nem szokásom, de:
Újban kb. 30e oldal (tényleges és nem névleges) kapacitásút nehéz találni.
Én most vettem egy 1320n-es nyomtatót 27eFt-ért használtan hasonló célból/megfontolásból. Ennyiben benne volt, hogy a kopóalkatrészek fel lettek újítva (beégetőmű fólia, görgők, padok, stb.) és félig volt a toner. :)
A másik, hogy szerintem olyat érdemes választani, aminek olcsó a fenntartása. (utángyártott, jó lapköltséggel rendelkező toner való hozzá)
49x-es ugy. toner 8-9eFt (számlásan). Ez 6e oldalra jó.
A következő lépcső a 2430-as (dtn, tn?). Dtn-t vettünk 40eFt-ért. 12e oldalas toner 13-14eFt (ugy.). Viszont ez egy kicsit lassabban indul (de az is lehet, hogy csak a nyomtatási tempójához képest tűnik úgy). Meg egy kicsit hangosabb.

#2650 Felhasználó inaktív   locseimisi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 15. 19:31

Most annyira jutottam a géppel hogy kikötöttem a scennert és tudok vele tesztoldalt nyomtatni illetve a sz gépről is lehet nyomtatni 1-2 lapot utánna lefagy. Ha be van dugva a scanner szalagkábelje a vezérlő egység sípol amikor kigyullad a az olvasó lámpa,de nincs rajta egy púpos kondi sem...

#2651 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 15. 20:40

Idézet: locseimisi - Dátum: 2009. ápr. 15., szerda - 20:31

Most annyira jutottam a géppel hogy kikötöttem a scennert és tudok vele tesztoldalt nyomtatni illetve a sz gépről is lehet nyomtatni 1-2 lapot utánna lefagy. Ha be van dugva a scanner szalagkábelje a vezérlő egység sípol amikor kigyullad a az olvasó lámpa,de nincs rajta egy púpos kondi sem...

Addig tudsz vele nyomtatni amíg oda nem jut az ellenőrzésben, hogy megtalálja a lapolvasó hibát és letilt. 2 márkaszervíz, meg a saját beszállítónk szervizeseit is kérdeztem, azt mondták nem lehet külön választani, hogy legalább a nyomtató menjen. :(
Nem kondi gondja van az biztos.

#2652 Felhasználó inaktív   locseimisi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 16. 07:52

Idézet: Bucy - Dátum: 2009. ápr. 15., szerda - 20:40

Addig tudsz vele nyomtatni amíg oda nem jut az ellenőrzésben, hogy megtalálja a lapolvasó hibát és letilt. 2 márkaszervíz, meg a saját beszállítónk szervizeseit is kérdeztem, azt mondták nem lehet külön választani, hogy legalább a nyomtató menjen. :(
Nem kondi gondja van az biztos.

Ez pontosan így van..  (csak azt tudnám mi baja?!)

#2653 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 17. 10:37

Üdv!

A következő paraméterekkel rendelkező nyomtatót keresem:
1. Kétoldalas ADF
2. Automatikus duplex
3. Monokróm lézer
4. Scan - akár fekete-fehér is lehet, de ha színes nem tragédia
5. Fax
6. Hálózat
7. Olyan 100k körül

Ez nagyjából a HP 3390-nek felel meg, de azt nem gyártják és nem bírok rájönni, hogy mi az utód - de gondolom, valami színes cucc, ami viszont drága és szükségtelen.

Köszi a segítséget.

#2654 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 18. 06:20

Sziasztok!

Lexmark E230 lézer nyomtatóm van.
Miért van az, hogy a nyomatató teszt oldalán azt jelzi ki, hogy a dob egység 80%-os elhasználtságon áll, holott még csak 4000 oldalt nyomtattam vele. Tudtommal 15 ezer, vagy 30 ezer oldalas a dob egység, nem?
Ha 100%-on lesz, akkor le fog tiltani, vagy csak kigyullad a lámpa, hogy cseréljem?
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#2655 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 25. 17:15

Brother HL-2035 HELP!!!!

Az a szitu a nyomtatóval, hogy a töltés után egyszercsak gondolt egyet és letiltott a szerkezet.
A toner led egyfolytában világít.
A tonert ripityára szétszedtem, de nem találok benne semmit ami elromolhatott volna, illetve rendellenes működésre, állapotra utalna.
Por van benne, induláskor szépen felporozza a hengert, de egyszerűen letilt a szerkezet...
Tudna valaki segíteni mivel próbálkozzak?
A drum számlálót lereszeteltem, de nem segített.
SZAL HELP!!!! Sürgős lenne!

Szerkesztette: Sándor -P20- 2009. 04. 25. 17:16 -kor

#2656 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 27. 10:00

Aktuális fejlemények Brother HL-2035 fronton... :)

Némi keresgéglés a neten, és meglett a előző hozzászólásomban említett jelenség magyarázata, és a megoldás is.. :)
Szal a gyárilag a nyomtatóhóz adott  tonerból kihagytak egy apró alkaltrészt... :reklamacio: Egészen pontosan: "Brother Reset Gear " nevű műanyag kütyüt. http://www.a-levelsuk.co.uk/acatalog/Broth....html#a22
Ami nélkül a a nyomtatóhoz adott tonert hiába porozom fel, az nem reseteli a nyomtató elektronikáját, amitől a nyomtató 2940 oldal nyomtatása után egyszerűen letilt....
Mivel most már juszt sem akartam tonert venni, ezért nekiálltam kitalálni hogyan lehet a nyomtató tudtára adni hogy egy egy új toner van benne....
A lényeg lehet!!! :)
Szal némi keresgélés után megtaláltam azt a kapcsolót amit ez a tonerből kihagyott kütyünek meg kellene nyomnia. Sajnos ehhez csak akkor lehet hozzáférni, ha nyitva a tonerfedél ajtaja.
Szal tonerfedél érzékelő kiktat....
Nyomtató bekapcsol, és amikor a motorok felzúgnak a toner bal oldalán levő kapcsoló megnyom.
Ezután nyomtató kikapcs, majd vissza, és lásd szépen müxik a kütyü....
Holnap némi képeanyagot is felrakok a könnyebb érthetőség kedvéért... :D:D:D

Szerkesztette: Sándor -P20- 2009. 04. 27. 10:02 -kor

#2657 Felhasználó inaktív   memo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 29. 12:12

Sziasztok,

Nekem egy xerox dc 332-es fénymásolóm van. Kicseréltem a fényhengert, blade-t, chipet a tonerban.
Töltőporral megtöltöttem.
Töltés után nagyon halványan másol (szinte láthatatlan).

Ez kb. a harmadik töltése a kazettának.

Van vmi. ötletetek, hogy miért csinálja ezt?

#2658 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 03. 08:16

Sziasztok!

Valahol olvastam, hogy tintasugaras nyomtatónál azt ajánlotta a gyártó, hogy ne kapcsolja ki az ember, maradjon bekapcsolva, mert így kevesebb téntát fogyaszt, szóval nem játssza el minden bekapcsoláskor a takarító folyamatot. Erről tudtok valamit?

Azért kérdezem mert most vettem itthonra egy tintasugaras multifunkciósat (HP C5380, teljesen véletlenszerű választás volt egyébként, ilyen is volt a boltban és amit tudott az megtetszett és pont erre volt szükségem), és jópárszor használnám csak szkennelésre, vagy mint kártyaolvasót, és ezért nem biztos hogy jó lenne a ki-be kapcsolgatás.

Mi a véleményetek?

#2659 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 05. 03. 14:50

Idézet: lugosi - Dátum: 2009. máj. 3., vasárnap - 8:16

(---)
Mi a véleményetek?

eddig volt canon ip sorozatból 5-6 db. óccsópatronos bci24 mindegyik. egyiket sem kapcsoltuk ki. a tintaszint figyelés ki volt kapcsolva, illetve a fekete erőssége vissza volt véve. mikor csíkosan nyomtatott, cseréltünk patront. 5-10k oldalt megéltek. sőt, az ip1500 13k-nál jár. utángyártottal. egyiknél sem jött elő hibaüzenet, h szervizmenüzni kelljen, stb, csak meghaltak, vagy szanálni kellett, annyira rossz minőségben nyomtattak, gondolom a kikopott fej miatt.
szóval, ha engem kérdezel, felesleges kikapcsolni. azért nézz egy fogyasztást, ha tudsz.
van egy nagy szatyor üres bci24 patronom. kell valakinek? :Đ

Szerkesztette: avman 2009. 05. 03. 14:51 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2660 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 10. 10:21

Egy ilyennel szemezek. Elvileg nyomtat, faxol, szkennel, másol, hálózatot is tud meg duplex nyomtatást, és ha igaz, megáll úgy 100k körül. Toner sem tűnik agyatlanul drágának, de samsung nyomtatót én speciel közelről még nem láttam. Pro-kontra érvek?

Thx.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.