HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések II.

#401 Felhasználó inaktív   HBP 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 25. 12:04

Idézet: Zool - Dátum: 2004. április 25, vasárnap - 8:38

Zool

Oké! :)

#402 Felhasználó inaktív   Bazska 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 27. 00:52

Idézet: warze - Dátum: 2004. április 23, péntek - 13:02

Üdv Mindenkinek

A következő problémában kérném a szakértő segítségeteket: Az egyik vinyómat (Maxtor 40 GB 7200 Rpm) a mobilrackbe helyezve és arra fájlokat másolva a TotalCommander pár % után kiakad és az óra mellett egy kis sárga figyelmeztető háromszög jelenik meg vmi hasonló üzenettel:

A windowsnak nem sikerült a késleltetett írás, a hibát valószínűleg hardverhiba vagy a hálózat hibája okozhatja...

Az intézőben másolva is hasonló hibát kapok. Az OPRendszer magyar WinXP SP1.
Tényleg dobhatom ki a vincsit, vagy vmi driver probléma okozza a galibát?

A válaszokat előre is köszönöm. (Remélem gyorsan tudtok segíteni, mert ez az egyetlen rackem és estére szállítanom kéne egy nagyobb adatmennyiséget :-(

Ha kicsit konkrétabban leírod, hogy milyen konfigod van, egyszerűbb lenne. :(

Új alkatrészek vásárlása után pénteken én is szembesültem ezzel a problémával. Rákerestem a neten és kismillió embernek van ezzel parája.

Nekem az segített, hogy leszedtem (nem download, uninstall) az új, NForce 2 Ultra 400-as lapkakészlettel felszerelt alaplaphoz telepített Nvidia meghajtót, újraindítottam a gépet, majd az Nforce újratelepítésénél köszöntem szépen és nem kértem az IDe meghajtók telepítését.

Azóta prímaság van.

BZS

Szerkesztette: Bazska 2004. 04. 27. 00:53 -kor

#403 Felhasználó inaktív   Wasp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 27. 21:33

Tudna valaki ajánlani swap kezelő/tesztelő/elemző progit?

Olyanra gondolok, ami kiírja
-mikor
-melyik
-mekkora mértékben van terhelve/kihasznállva
-képfájl töredezetség mértéke
-..stb

Szerkesztette: Wasp 2004. 04. 27. 21:36 -kor

#404 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 09:55

Nem td valaki olyan progit winxp ala ami leszedi az osszes file rol es konyvtarrol a meglevo jogosultakat es tulajdonost?Ugyanis ha ujrarakom a winxp t akkor marad par konyvtaram es file om ami be nemtok belepni vagy hasznalni es ilyenkor egyenkentbe kell allitanom magamat mint tulajdonost.Azt mar probaltam, hogy magan a meghajton allitom be ezeket, de az alkonyvtarakat nem csinalja meg.
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#405 Felhasználó inaktív   vjanos65 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 28. 16:37

Sziasztok!
Ezt írom be az XP parancssorába:

C:\Documents and Settings\apa>C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe-UILoc
ale hu-HU -contentLocale HU

És ezt válaszolja:

A megadott nevet (C:\Program) a rendszer nem ismeri fel
belső vagy külső parancsként, futtatható programként vagy kötegfájlként.

A mozillát kéne így magyarítani ,de valamiért nem megy .Biztos nem jól csinálom !
Kérlek segítsetek!

#406 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 21:24

Idézet: vjanos65 - Dátum: 2004. április 28, szerda - 17:37

...És ezt válaszolja:

A megadott nevet (C:\Program) a rendszer nem ismeri fel
belső vagy külső parancsként, futtatható programként vagy kötegfájlként.

Ha szóköz van az elérési útban, idézőjeleket kell alkalmazni. Példa:

"C:\Program Files\Windows NT\Kellékek\wordpad.exe"

#407 Felhasználó inaktív   balight_knight 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 23:04

Kéne egy kis segítség.

Szóval ott csücsül az E meghatjtómon a kill bill2-dik része, de úgy itéltem, hogy ez egy szarminőségű videó - ergo el vele. Rákattintok, shift+del, erre kinyögi a windows, hogy:

"kill bill 2.avi nem törölhető: másik személy vagy program használja"

Már mindent bezártam, lefuttattam registry cleanert, de semmi :D Kéne gyorsan help, mert elég kicsi a vinyóm és ez így nagyon zavaró... előre is thx.
Shuttle SN85G4 Barebone, AMD64 3000+,512 Mb Corsair C2-XL, Sapphire ATI Radeon 9800 Pro 128mb

#408 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 05:59

Idézet: balight_knight - Dátum: 2004. április 29, csütörtök - 0:04

"kill bill 2.avi nem törölhető: másik személy vagy program használja"

Unable to Delete AVI Files in Windows XP?

http://personal-comp...3/v31/vic31.htm

http://www.techzonez...read.php?t=8442

#409 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 12:21

Üdv.

Van egy olyan problémám, hogy a magyar xp re nemtudom felrakni a SP1 et. Amint felmegy hanyatt vágja magát a win.

Kék képernyő és azt írja ki, hogy végzetes hiba bla-bla-bla
Onnatól fel sem lehet éleszteni a gépet. Mit csináljak?? Rakjam visza az Angolt (beépített sp1), vagy ...:confused: :think:

Régebben ugyanezzel a konfiggal ment ez a Sp1 magyar winnel, most meg  :(
üdv
tus

#410 Felhasználó inaktív   balight_knight 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 13:20

A cikkben említett bejegyzés a registryben nálam NEM LÉTEZIK :D

Mellesleg már sikerűl törölnöm a videót: miközben lejátszottam egy programmal :)
Shuttle SN85G4 Barebone, AMD64 3000+,512 Mb Corsair C2-XL, Sapphire ATI Radeon 9800 Pro 128mb

#411 Felhasználó inaktív   balight_knight 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 13:42

Én egy olyan programot keresek ami arra jó, hogy felhangosítsuk vele a windowst. Már mindent maxra toltam, de az AC+kodekes filmek még így is nagyon halkak. Ha a hangfalakat veszem hangosabbra, akkor zúgnak kiss. Van megoldás?

#412 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 19:24

Idézet: balight_knight - Dátum: 2004. április 29, csütörtök - 14:42

Én egy olyan programot keresek ami arra jó, hogy felhangosítsuk vele a windowst. Már mindent maxra toltam, de az AC+kodekes filmek még így is nagyon halkak. Ha a hangfalakat veszem hangosabbra, akkor zúgnak kiss. Van megoldás?

Magaban az ac3 filter ben is feltoltad a hangerot?
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#413 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 19:38

Idézet: balight_knight - Dátum: 2004. április 29, csütörtök - 14:42

A hangkártya-drivernél nagyobb hangerőt már csak szoftveres ekvalizerrel tudsz csinálni (habár az igazából torzítás :) )

Ha hangosításnál súg, akkor némítsd el a line in és a cd in-t.. habár jó lenne tudni milyen hangkártyád van, mert az is lehet, hogy az súg, akkor pedig nincs mit tenni  :)
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#414 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 19:41

Idézet: Evil. - Dátum: 2004. április 28, szerda - 10:55

Nem td valaki olyan progit winxp ala ami leszedi az osszes file rol es konyvtarrol a meglevo jogosultakat es tulajdonost?Ugyanis ha ujrarakom a winxp t akkor marad par konyvtaram es file om ami be nemtok belepni vagy hasznalni es ilyenkor egyenkentbe kell allitanom magamat mint tulajdonost.Azt mar probaltam, hogy magan a meghajton allitom be ezeket, de az alkonyvtarakat nem csinalja meg.

hm.. nekem ez működött alkönyvtárral együtt.. a Documents & Settings-ről van ugye szó általában (plusz amit egyénileg állítgatsz).. Miután saját tulajdonba vettem, az egész alkönyvtár az enyim lett mindennel együtt  :confused:
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#415 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 20:55

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2004. április 29, csütörtök - 20:41

hm.. nekem ez működött alkönyvtárral együtt.. a Documents & Settings-ről van ugye szó általában (plusz amit egyénileg állítgatsz).. Miután saját tulajdonba vettem, az egész alkönyvtár az enyim lett mindennel együtt  :confused:

Sose allitottam egyenileg semmit, egyszeruen winxp ujrainstallalasnal van egy csomo konyvtar es file amit csak az elobb emlitett modszer hasznalata utan tudok hasznalni.Sokkal kenyelmesebb lenne, ha egyszerre meg tudnam csinalni.Ja es nem a Documents & Settings rol van szo, hanem util, zene es egyebb konyvtarakrol.

#416 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 21:13

Idézet: Evil. - Dátum: 2004. április 29, csütörtök - 21:55

Sose allitottam egyenileg semmit, egyszeruen winxp ujrainstallalasnal van egy csomo konyvtar es file amit csak az elobb emlitett modszer hasznalata utan tudok hasznalni.Sokkal kenyelmesebb lenne, ha egyszerre meg tudnam csinalni.Ja es nem a Documents & Settings rol van szo, hanem util, zene es egyebb konyvtarakrol.

És két lépésben? először átvennéd a tulajdont, utána már be tudod állítani a jogosultságokat..

Kép
.. remélem, nem lesz nagy a kép

Egyszer amúgy én is így jártam, de érdekes, mert mp3-akról volt szó, és ami a legjobb, hogy csak néhány fájlról :) és nem tudtam miattuk a mappát mozgatni, amikor kellett volna..

Ha itt is nézted már a "subdir" opcióval együtt is, akkor több ötletem nincs :think:

#417 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 22:15

Sziasztok!

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy valahogyan meg lehetne-e azt oldani, hogy amikor a WindowsXP bebootol, akkor automatikusan csatlakozzon az ADSL kapcsolatom, amikor még csak a Windows login képernyője jelenik meg?
Meg lehet ezt egyáltalán csinálni? Nagyon jó és fontos lenne! Előre is köszönöm!
üdv.: Zsömbi

Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553 .:. Mobile AMD Turion64 X2 RM70 2.0 GHz .:. 3072 MByte DDR2 PC5300 .:. 320 GByte 5400 rpm SATA .:. ATi Mobility Radeon HD3470
OS Windows Vista Home Premium

#418 Felhasználó inaktív   oregcsoka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 29. 22:43

Urak, mi van akkor, ha az XP telepítő nem képes formázni a particiót, CRC hibára meg DISC error-ra hivatkozva, de a vinyó gyári progijával tesztelve a HDD hibátlan. Vírus lenne? :think:

#419 Felhasználó inaktív   balight_knight 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 23:19

Valamiért az AC3 codecben nem engedi följebb tolni a hangot... sőt, semmilyen beállításomra nem vátozik meg semmi, és el sem hajlandó menteni őket. Amúgy egy TRUSt 511-es 5.1-es hangkártyám van.

#420 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 00:11

Windows gazirtás! A következő komponensek közül mit lehet kiszedni, ami nem végja haza a rendszert?
- Accessories and Utilities
- MSN Explorer
- Networking Services
- Outlook Express
- Update Root Certificates
- Windows Media Player
- Windows Messenger
Vagy ezek mindegyike irtható?
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.