HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések II.

#441 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 05. 01. 11:06

Idézet: D-vid - Dátum: 2004. máj 1, szombat - 10:26

Sziasztok! Kövi lenne a problémám az xp-vel: NEM MEGY FÖL EZ A SZAR!.....

Én nem kennék föl szart a gépemre....
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#442 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 01. 11:24

Idézet: D-vid - Dátum: 2004. máj 1, szombat - 10:26

Sziasztok! Kövi lenne a problémám az xp-vel: NEM MEGY FÖL EZ A SZAR!
Telepitéskor amikor elöször újraindul és a rendszerösszetevöket (asszem) vizsgálja és lefagy.
Már volt fönn ezen a gépen xp régebben. Az akkori gépem  pIII 900mhz 512 ram GF2,  20gb.
Enyit változott azóta: 1400mhz GFfx5200ultra 20+80gb. Proci nincs húzva. Alaplap frissitve van a proci miatt. Már 3 különböző xp-t próbáltam. Szal nem cd hiba. Eddig a régi 20-asra próbáltam rakni. Lehet hogy a 80-ason menne? Már próbáltam hogy kivettem a videókarit a tunert a hangkártyát, szal "üresre" felrakni, de nem ment. Próbáltam más memóriájával, mert talán hibás, de nem. Lehet alaplap? Vagy xp alergia? Akinek van valami tippje az segitsen lécci mert kéne az xp! Köszi

Load BIOS defaults.

Mellesleg Win98SE rulez.  :smoker:

Az EU-ban már az XP-k sem mennek fel?  :respect:

Szerkesztette: Warrior 2004. 05. 01. 11:26 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#443 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 01. 13:40

Idézet: D-vid - Dátum: 2004. máj 1, szombat - 9:26

Sziasztok! Kövi lenne a problémám az xp-vel: NEM MEGY FÖL EZ A SZAR!
Telepitéskor amikor elöször újraindul és a rendszerösszetevöket (asszem) vizsgálja és lefagy.
Már volt fönn ezen a gépen xp régebben. Az akkori gépem  pIII 900mhz 512 ram GF2,  20gb.
Enyit változott azóta: 1400mhz GFfx5200ultra 20+80gb. Proci nincs húzva. Alaplap frissitve van a proci miatt. Már 3 különböző xp-t próbáltam. Szal nem cd hiba. Eddig a régi 20-asra próbáltam rakni. Lehet hogy a 80-ason menne? Már próbáltam hogy kivettem a videókarit a tunert a hangkártyát, szal "üresre" felrakni, de nem ment. Próbáltam más memóriájával, mert talán hibás, de nem. Lehet alaplap? Vagy xp alergia? Akinek van valami tippje az segitsen lécci mert kéne az xp! Köszi

Tedd vissza a telepítés idelyére a régi vga-t.
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy

#444 Felhasználó inaktív   D-vid 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 01. 15:05

Kössz warrior de nem jutttam vele semmire.
Kecsöpp kipróbáltam ugy is meg videokari nélkül. azé kösz neked is.
Szerintetek lehet gond hogy nem ntfs particiora rakom föl?

#445 Felhasználó inaktív   ledpapa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 01. 15:21

Idézet: D-vid - Dátum: 2004. máj 1, szombat - 14:05

Az nem lehet gond, a gyorsformázás viszont esetenként igen.

#446 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 01. 17:09

Idézet: D-vid - Dátum: 2004. máj 1, szombat - 15:05

Kössz warrior de nem jutttam vele semmire.
Kecsöpp kipróbáltam ugy is meg videokari nélkül. azé kösz neked is.

Hacsak nem linux particio :) habár akkor odáig se jut el.

De miért nem NTFS-re teszed?

#447 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 01. 18:47

Összehajítottam egy gépet régi alkatrészekből, és Windows XP-t szerettem volna feltenni rá. Az alaplap Shuttle HOT-661 (i440BX) a vinyó Seagate ST320011A (20GB), a többi nem érdekes. A telepítés közben, amikor az első reboot után elkezd betöltődni az XP, a következő hibaüzenetet kapom:

UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME

A Microsoft Knowledge Base oldalán megtaláltam a magyarázatot:

http://support.microsoft.com/default.aspx?...&NoWebContent=1

Itt részletesen leírják a hiba okát, és megoldást is adnak rá. Az utasítás egyértelmű: cseréljem ki az IDE-kábelt 80 eresere. Eddig rendben is volna, csakhogy az alaplap IDE-csatlakozója miatt (eggyel több tűje van) nem tudom beledugni a drótot. A BIOS-ban kikapcsoltam az UDMA-t, de az sem segített. Mit csináljak?

#448 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 01. 20:04

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2004. április 29, csütörtök - 22:13

És két lépésben? először átvennéd a tulajdont, utána már be tudod állítani a jogosultságokat..

.. remélem, nem lesz nagy a kép

Egyszer amúgy én is így jártam, de érdekes, mert mp3-akról volt szó, és ami a legjobb, hogy csak néhány fájlról :) és nem tudtam miattuk a mappát mozgatni, amikor kellett volna..

Ha itt is nézted már a "subdir" opcióval együtt is, akkor több ötletem nincs :think:

Sajna mar neztem :( , olyan ez a winfos xp, mint egy no :D
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#449 Felhasználó inaktív   ledpapa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 01. 20:24

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2004. máj 1, szombat - 17:47

Összehajítottam egy gépet régi alkatrészekből, és Windows XP-t szerettem volna feltenni rá. Az alaplap Shuttle HOT-661 (i440BX) a vinyó Seagate ST320011A (20GB), a többi nem érdekes. A telepítés közben, amikor az első reboot után elkezd betöltődni az XP, a következő hibaüzenetet kapom:

UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME

A Microsoft Knowledge Base oldalán megtaláltam a magyarázatot:

http://support.microsoft.com/default.aspx?...&NoWebContent=1

Itt részletesen leírják a hiba okát, és megoldást is adnak rá. Az utasítás egyértelmű: cseréljem ki az IDE-kábelt 80 eresere. Eddig rendben is volna, csakhogy az alaplap IDE-csatlakozója miatt (eggyel több tűje van) nem tudom beledugni a drótot. A BIOS-ban kikapcsoltam az UDMA-t, de az sem segített. Mit csináljak?

Pontosabban a kábelen egyel kevesebb lyuk? 
Furd ki a műanyagot csak egy vékony réteg, alatta ott a lyuk.  :)

#450 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 01. 22:18

Idézet: ledpapa - Dátum: 2004. máj 1, szombat - 21:24

Furd ki a műanyagot csak egy vékony réteg, alatta ott a lyuk.  :)

Erre én is gondoltam, de nem csinálok vele több kárt, mint hasznot? Úgy értem, valszeg direkt nincs ott az a lyuk a kábelen, vagy tévednék?

#451 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 01. 22:23

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2004. máj 1, szombat - 23:18

Erre én is gondoltam, de nem csinálok vele több kárt, mint hasznot? Úgy értem, valszeg direkt nincs ott az a lyuk a kábelen, vagy tévednék?

Az egy nem használt láb. A lyuk azért nincs ott, hogy ne lehessen fordítva rádugni az alaplapra, csak ehhez az kellene, hogy az alaplapon is ki legyen hagyva a láb.. De egy kicsit nézegetsz, szvsz "lyukas" ide-kábelt is kapsz a boltban :)

ui: egyszer láttam ilyen esetet, akkor nekem az udma letiltása pedig megoldotta  :think:

szerk: tájszaulaás :D

Szerkesztette: FleetCommand 2004. 05. 01. 22:27 -kor

Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#452 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 09:40

Hálásan kösz a lukasztós tippet, végül is bevált :up:. Mindig tanul valami újat az ember.
Azért nem ment könnyen, célszerszám híján alig birtam a bugylibicskával kikaparni. :D

#453 Felhasználó inaktív   zombieman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 10:24

Kovetkezo a kerdesem: lehet-e ATA vinyorol FAT32-es XP rendszerparticiot SATA vinyon NTFS particiora Ghosttal atpakolni? gondolom az XP nem fog bootolni a SATA-rol csak ugy... ha ghostolas elott teszek fel egy SATA drivert az segit? :confused: egyeb teendo lesz?

#454 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 02. 11:30

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2004. máj 1, szombat - 23:23

Az egy nem használt láb. A lyuk azért nincs ott, hogy ne lehessen fordítva rádugni az alaplapra......

A lyuk nem azért nincs ott.

A 40 és 80 eres kábelek megkülönböztetője, az 80 eres pedig az UATA-66 és afeletti szabványokhoz kell .

Legalább a téveszméket pontosan..... :think:
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#455 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 23:36

Volt már olyan kérdés, hogy ki lehet-e valahogy szedni az xp-ból a megjegyzett jelszavakat? Ha volt, akkor merrefele keressem? Ha mégsem, akkor hogyan lehet ezt megoldani?
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#456 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 16:05

Kifejezetten az XP jelszavaira gondolsz (pl automatikus bejelentkezés) vagy az Internet Explorer jelszavaira?

#457 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 23:20

Idézet: Kecsöpp - Dátum: 2004. máj. 4, kedd - 17:05

Kifejezetten az XP jelszavaira gondolsz (pl automatikus bejelentkezés) vagy az Internet Explorer jelszavaira?

Igazából mindjettőre kíváncsi vagyok. De az IE passwordok előbbre valók.
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#458 Felhasználó inaktív   Zool 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 05. 10:24

Megkérdezném újra, hogy mitől lehet, hogy XP Prof Hun nem mutatja meg intézőben és tallózáskor csak a Primary Masteren levő hdd két partícióját és a Primary Slave CDRW-t. A másodlagos ide csatornára aggatott DVD-t és Racket nem látja. Ha intézőben baírom kézzel a meghajtóbetűjelet, akkor tallózható a DVD tartalma pl, de akkor is I: Meghajtónak találja meg. :D Emberi számítás szerint
C,D a hdd, E az RW; F kéne legyen a dvd, ha nincs a rack bekapcsolva.

Ja, eszközkezelő látja a csatornát és a rákötött eszközöket is.

#459 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 05. 16:04

Idézet: Zool - Dátum: 2004. máj. 5, szerda - 10:24

Megkérdezném újra, hogy mitől lehet, hogy XP Prof Hun nem mutatja meg intézőben és tallózáskor csak a Primary Masteren levő hdd két partícióját és a Primary Slave CDRW-t. A másodlagos ide csatornára aggatott DVD-t és Racket nem látja. Ha intézőben baírom kézzel a meghajtóbetűjelet, akkor tallózható a DVD tartalma pl, de akkor is I: Meghajtónak találja meg. :D Emberi számítás szerint
C,D a hdd, E az RW; F kéne legyen a dvd, ha nincs a rack bekapcsolva.

Ja, eszközkezelő látja a csatornát és a rákötött eszközöket is.

Ezt akkor szokja csinálni ha
1: valamiért el lett rejtve az 1-ik betü pl Tweak UI-val
2: betüjelek ütköznek a kiosztásba mert valahol át lett babrálva és azt ő megjegyezte

Tippkérdések(hátha valami olyan merül fel ami nem jutott eszedbe)

Win telepítéskor minden ezköz benne volt a gépbe és felismerte őket?

A lemezkezelőbe (az ezközkezelő alatt 3-al) látszik a vinyó megfelelő betűjellel? (talán érdemes lenne a C-n kívül mindet eltávolítani és úgy kiosztani újra a betüjeleket hogy az összes cucc benne van a gépbe)

Slave-master kiosztások megfelelőek a hdd/cd/.../dvd-ken? (nézd meg újra mielött rávágod az igent mind a racken és a beépített cuccokon is).

A kábelek biztos nem sérültek és a Master motyó a kábel "elvileges" master helyére (azaz a végére) van kötve?

Vírus? (kétlem)
.
.
.

Szerkesztette: Kecsöpp 2004. 05. 05. 16:05 -kor

#460 Felhasználó inaktív   bexxter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 05. 16:39

üdv!

tesztüzemben, egy ideje megyegetett egy windows-os szerver itthon.
a hw-t Casolitol vettem itt a hwsw-n, és mondta, hogy az egyik ram rossz. ennek ellenére ugyhagytam, nem volt kedvem keresgélni. aztán a lustaságom egybol elmult, mikor sokadszorra magátol ujraindult a gép, vagy ha nem indult ujra, akkor kékhalál,  "... fault in non paged area", meg valami memorias szoveg utana, mar nem emlexem.
kikerestem, egy 32mb -os modul volt rossz, kivettem.
Igy maradt a winxpnek 192mb ram.
web, mail, irc, es nehanapjan ftp, radio is uzemelt a serveren, tuzfallal es virusirtoval ellatva. miutan kivettem a rossz ramot, kb 1 honapig semmilyen gond nem volt, de most 3-4 napja megint elkezdte mint a rossz ram eseteben, de nem tudom megnezni mi a kékhalál uzenete, mert restartol.
aztán, 2napig ment, gondoltam felrakok masik tuzfalat, es netmegoszto progit. leszedtem a regit, fel az ujat, majd restart.
Innentol kezdve, az xp bootolas utan, ahogy vegigfut az a kek folyamatjelzo, kekhalallal restartol.
Ha csökkentett módban inditom, akkor az agp440.sys(?) betöltésénél megáll, és 40perc után is csak ott áll.
nem szivesen akarnám ujrainstallálni, vannak fontos dolgok is. (scsi rendszer, hirtelen atrakni sem tudok mindent masik gepbe)

valaki megoldást tud?

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.