Windows XP kérdések II.
Elküldve: 2004. 03. 02. 15:54
Akadt egy nagy problémám. Azt hiszem, drag-and-drop-pal valahogy eltávolítottam, vagy megváltoztattam a vezérlőpultot XP alatt. Legalábbis, ha pl a Vezérlőpult-Programok tel. és törl-re kattintok, azt írja, hogy "A Windows nem tudja elérni a megadott eszközt, elérési utat vagy féjlt. Lehet, hogy nem rendelkezik a hozzáféréshez szükséges engedélyekkel."
Az engedélyeken nem változtattam persze, nomeg másik másik rendszergazda jogú felhasználó sem tudja elérni a vezérlőpultot rendesen, de pl. a Sajátgép tulajdonságait sem (ez is vezérlőpulthoz tartozó lehet?).
Szóval a kérdés, hogy hogyan tudom valahogy visszaállítani a vezérlőpultomat?
Kösz,
Zolt
Elküldve: 2004. 03. 02. 23:05
idézet:
Ezt írta Szabcsi:
Valszeg Alt(Gr)+j akart lenni (ami ugye ezzel ekvivalens).[/quote]
Vagy Alt + 161
Elküldve: 2004. 03. 02. 23:11
idézet:
Ezt írta StLewis:
Néha be szokott jönni az hogy elíndítod egyszer csökkentett módban, aztán rendbejön...nekem is volt párszor hogy nem tudtam mi a baja: csökkentett mód -aztán restart és minden OK-s lett.
Meg prószáld ki a rendszervisszaállítást..esetleg :confused:
Lewis[/quote]
THX, megpróbálom....
De van egy nagyobb gondom, bár ez kicsit off itt.
Feltettem próba képpen a Mandrake Linux 9-et. Minden f@sza, de mikor reboot után XP-t kapcsoltam, nem ment semmi USB-eszkoz. Sem egér, sem nyomtató, sem BluetoothVissza a Linuxhoz, ott sem megy semmi USB-s. Linuxos partició delete, reboot, megint elojon a linuxos start menu(ezt hogy tudom kiszedni?) NT kiválaszt, de semmi változás, semmi USB-s eszkoz nem mukodik! A rendszerben meghajtóknál semmi hibát nem jelez, úgy néz ki minden OK, de mégsem... Van valami 5let valakinek?
Elküldve: 2004. 03. 02. 23:33
idézet:
Ezt írta WolfSK:
... Linuxos partició delete, reboot, megint elojon a linuxos start menu(ezt hogy tudom kiszedni? ...[/quote] XP CD, bootolás, Javítókonzol, fixmbr parancs.
Elküldve: 2004. 03. 04. 07:12
idézet:
Ezt írta gabyka:
Üdv Mindenkinek!
Sokat hallottam már róla, hogy lehet az xp-t "light"-osítani. No, de hogyan, erről még semmi összefoglalót nem találtam. Megtennétek, hogy összehozzunk(atok) valami ilyesmit? Egy abszolút alap rendszer kéne (minél kisebb helyet foglaljon ugye), net, háló, és egyébb nyalánkságok nélkül...[/quote]
Hm? Senki semmit?
A munkahely nem kocsma, hogy mindennap bejárj...
Elküldve: 2004. 03. 04. 09:09
idézet:
Ezt írta gabyka:
Hm? Senki semmit?[/quote]
Nincs értelme a dolognak. Láttam valahol az XP-t lájtosító programot, de felejtésre érdemes, hiszen csak olyan beállításokat, egyebeket foglal össze, amit magam is el tudok végezni, amikor telepítés után végigszaladok a beállítási lehetőségeken.
Másrészt éppen ezért, kezdőknek talán jól jöhet, de alapjában véve nem látom értelmét.
Elküldve: 2004. 03. 04. 12:24
idézet:
Ezt írta Signal:
Nincs értelme a dolognak. Láttam valahol az XP-t lájtosító programot, de felejtésre érdemes, hiszen csak olyan beállításokat, egyebeket foglal össze, amit magam is el tudok végezni, amikor telepítés után végigszaladok a beállítási lehetőségeken.
Másrészt éppen ezért, kezdőknek talán jól jöhet, de alapjában véve nem látom értelmét.[/quote]
Aha, köszi. Multimédiás gépnél lenne értelme, amin tényleg csak film+zene menne háló, net meg efféle sallangok nélkül.
Igaz megoldható a dolog egy dvd-játékossal csak ugye van aki még divxezik is...
Elküldve: 2004. 03. 04. 13:09
idézet:
Ezt írta gabyka:
Aha, köszi. Multimédiás gépnél lenne értelme, amin tényleg csak film+zene menne háló, net meg efféle sallangok nélkül.
Igaz megoldható a dolog egy dvd-játékossal csak ugye van aki még divxezik is...[/quote]
Akkor eleve nincs szükség az alábbiakra:
c:WINDOWSsystem32dllcache
c:WINDOWSDriver Cachei386driver.cab
c:WINDOWSDriver Cachei386sp1.cab
c:hiberfil.sys
És máris felszabadul nem kevés hely. A dllcache-ben több ezer fájl is lehet, amit a Windows fájlvédelem használ, szükség esetén. Viszont a fájlvédelem még egy normál gépen is csak ritkán kényszerül fájlvisszaállításra, vagy ha igen, még akkor is oda lehet adni neki a CD-t. Viszont ilyenkor nem mindegy, hogy SP1 CD vagy nem.
Ugyanis az nem úgy működik, hogy összehasonlítgat a dllcache tartalmával, vagyis a folyamatos figyeléshez ez a mappa nem szükséges. Egyéb takarítgatások több munkával járnak, mint haszonnal, helynyereség nem jelentős.
Felesleges szolgáltatások letiltása:
Run: services.msc
Elküldve: 2004. 03. 04. 13:11
idézet:
Ezt írta Signal:
Akkor eleve nincs szükség az alábbiakra:
c:WINDOWSsystem32dllcache
c:WINDOWSDriver Cachei386driver.cab
c:WINDOWSDriver Cachei386sp1.cab
c:hiberfil.sys
És máris felszabadul nem kevés hely. A dllcache-ben több ezer fájl is lehet, amit a Windows fájlvédelem használ, szükség esetén. Viszont a fájlvédelem még egy normál gépen is csak ritkán kényszerül fájlvisszaállításra, vagy ha igen, még akkor is oda lehet adni neki a CD-t. Viszont ilyenkor nem mindegy, hogy SP1 CD vagy nem.
Ugyanis az nem úgy működik, hogy összehasonlítgat a dllcache tartalmával, vagyis a folyamatos figyeléshez ez a mappa nem szükséges. Egyéb takarítgatások több munkával járnak, mint haszonnal, helynyereség nem jelentős.
Felesleges szolgáltatások letiltása:
Run: services.msc[/quote]
Köszi, ilyesmire gondoltam.![]()
Elküldve: 2004. 03. 08. 09:58
idézet:
Ezt írta Signal:
Kivéve, amikor a Ghost mégiscsak fájlszintű mentést végez, ugyanis kétféle üzemmódban képes működni. Például régen a Ghost 6.5 is tudta, hogy FAT partíciót fájlszinten csomagol...[/quote]
Szeretném megtudni azoknak a véleményét, akik a Ghostot és a Drive Image-et is ismerik, véleményük szerint melyik a jobb, illetve melyiknek milyen előnyei és hátrányai vannak. Azt már tudom, hogy a Drive Image könnyebben kezelhető, mert Windows alól több mindent tud végrehajtani. De engem inkább olyanok érdekelnek, hogy az egyikkel megbízhatóbb image-eket lehet-e készíteni, mint a másikkal, vagy melyik tömörít jobban.
[ 2004. március 09.: Asterixx szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 08. 10:09
Elküldve: 2004. 03. 08. 13:10
idézet:
Ezt írta fender:
Sziasztok! Régebben valahol hallottam róla, hogy rá lehet venni az xp-t, hogy bizonyos programok felé w 98-nak látsszon. Lehet, hogy teljesen butaság, amit kérdezek. A lényeg az, hogy egy csak w95/98 oprendszeren futó programot valahogy xp-re fel lehet-e telepíteni és futtatni? Köszi: Fender[/quote] Egy lehetőség, hogy a programot indító parancsikonra jobbklikk, a tulajdonságoknál beállíthatod a kompatibilitást, de ez nem minden esetben ad eredményt. Ha esetleg publikus a program neve, talán jobban lehetne tippet adni.
Elküldve: 2004. 03. 08. 16:23
idézet:
Ezt írta Signal:
Egy lehetőség, hogy a programot indító parancsikonra jobbklikk, a tulajdonságoknál beállíthatod a kompatibilitást, de ez nem minden esetben ad eredményt. Ha esetleg publikus a program neve, talán jobban lehetne tippet adni.[/quote]
Köszi a választ, ugyan nem ismertem ezt a kompatibilitás váltó lehetőséget, de megpróbáltam, sajnos továbbra sem fut, azt írja ki, hogy this program will only run on windows 95/98 system. A program egyébként teljesen legális, címe: az én képregényhősöm: Garfield, és a borítón minden op. rendszert feltüntetett a forgalmazó, még az xp-t is. Már reklamáltam náluk, de még csak nem is reagálnak. Ezért gondoltam, hogy hátha magam is meg tudom oldani a kérdést. Nem tudom, hogy további ötlete van-e valakinek. Fender
Elküldve: 2004. 03. 08. 19:41
Mert elég idegesítő. És mit lehet tenni ellene?
[ 2004. március 08.: Kecsöpp szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 08. 19:46
idézet:
Ezt írta Kecsöpp:
Ez szerintetek mitöl van? [url="http://"http://kecsopp.uw.hu/hwsw/kisfilm.rar"]http://kecsopp.uw.hu/hwsw/kisfilm.rar[/url] (128Kb)
Mert elég idegesítő. És mit lehet tenni ellene?
[ 2004. március 08.: Kecsöpp szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Nálam klikkre le akarja tölteni.Valami más?
Elküldve: 2004. 03. 08. 19:57
idézet:
Ezt írta zoli62:
Nálam klikkre le akarja tölteni.Valami más?[/quote]
:confused: persze mert egy rar amibe avi van csak ha kicsomagolva teszem fel akkor 3,2Mb így meg alig 130K
u.i.: de most akkor feltöltöm ide aviba [url="http://"http://kecsopp.uw.hu/hwsw/film.avi"]http://kecsopp.uw.hu/hwsw/film.avi[/url]
[ 2004. március 08.: Kecsöpp szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 09. 02:24
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2004. 03. 09. 02:48
idézet:
Ezt írta VKP:
nem megy egy tv kártya a háttérben véletlenül? nekem akkor szokott ilyeneket csinálni[/quote]
semmi nem megy csak a win alapszolgáltatásai meg a progi ami felveszi a kisfilmet de attól nem lehet mert több éve használom és ilyen még soha nem volt
Elküldve: 2004. 03. 09. 09:19
Elküldve: 2004. 03. 09. 12:55
Mostanában amikor kikapcsolom a gépet(Start/Kikapcsolás) Akkor nem leáll, hanem újraindul a gép, csak az áramtalannítás segít. Nem emléxem hogy elállítottam volna valamit. Volna ötletetek a gondra? Előre is köszönöm
Üdv
G.bird

Súgó
A téma zárva.