HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések II.

#81 Felhasználó inaktív   Zolt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 02. 15:54

Sziasztok!

Akadt egy nagy problémám. Azt hiszem, drag-and-drop-pal valahogy eltávolítottam, vagy megváltoztattam a vezérlőpultot XP alatt. Legalábbis, ha pl a Vezérlőpult-Programok tel. és törl-re kattintok, azt írja, hogy "A Windows nem tudja elérni a megadott eszközt, elérési utat vagy féjlt. Lehet, hogy nem rendelkezik a hozzáféréshez szükséges engedélyekkel."
Az engedélyeken nem változtattam persze, nomeg másik másik rendszergazda jogú felhasználó sem tudja elérni a vezérlőpultot rendesen, de pl. a Sajátgép tulajdonságait sem (ez is vezérlőpulthoz tartozó lehet?).
Szóval a kérdés, hogy hogyan tudom valahogy visszaállítani a vezérlőpultomat?

Kösz,

Zolt

#82 Felhasználó inaktív   WolfSK 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 02. 23:05

idézet:
Ezt írta Szabcsi:

Valszeg Alt(Gr)+j akart lenni (ami ugye ezzel ekvivalens). :)
[/quote]

Vagy Alt + 161
Asus Workstation X58, i7 930, 4GB Corsair Dominator 1600Mhz, SSD Corsair X64, WD 1TB HDD, ATI 5770 1GB, Corsair VX450, Coolermaster Mystique 632

#83 Felhasználó inaktív   WolfSK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 23:11

idézet:
Ezt írta StLewis:

Néha be szokott jönni az hogy elíndítod egyszer csökkentett módban, aztán rendbejön...nekem is volt párszor hogy nem tudtam mi a baja: csökkentett mód -aztán restart és minden OK-s lett.
Meg prószáld ki a rendszervisszaállítást..esetleg :confused:

Lewis
[/quote]

THX, megpróbálom....
De van egy nagyobb gondom, bár ez kicsit off itt.
Feltettem próba képpen a Mandrake Linux 9-et. Minden f@sza, de mikor reboot után XP-t kapcsoltam, nem ment semmi USB-eszkoz. Sem egér, sem nyomtató, sem Bluetooth :-( Vissza a Linuxhoz, ott sem megy semmi USB-s. Linuxos partició delete, reboot, megint elojon a linuxos start menu(ezt hogy tudom kiszedni?) NT kiválaszt, de semmi változás, semmi USB-s eszkoz nem mukodik! A rendszerben meghajtóknál semmi hibát nem jelez, úgy néz ki minden OK, de mégsem... Van valami 5let valakinek?
Asus Workstation X58, i7 930, 4GB Corsair Dominator 1600Mhz, SSD Corsair X64, WD 1TB HDD, ATI 5770 1GB, Corsair VX450, Coolermaster Mystique 632

#84 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 23:33

idézet:
Ezt írta WolfSK:
... Linuxos partició delete, reboot, megint elojon a linuxos start menu(ezt hogy tudom kiszedni? ...[/quote] XP CD, bootolás, Javítókonzol, fixmbr parancs.

#85 Felhasználó inaktív   gabyka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 07:12

idézet:
Ezt írta gabyka:
Üdv Mindenkinek!

Sokat hallottam már róla, hogy lehet az xp-t "light"-osítani. No, de hogyan, erről még semmi összefoglalót nem találtam. Megtennétek, hogy összehozzunk(atok) valami ilyesmit? Egy abszolút alap rendszer kéne (minél kisebb helyet foglaljon ugye), net, háló, és egyébb nyalánkságok nélkül...
[/quote]

Hm? Senki semmit?
"Az akarok lenni, ami akkor voltam, amikor az akartam lenni, ami most vagyok..."

A munkahely nem kocsma, hogy mindennap bejárj...

#86 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 09:09

idézet:
Ezt írta gabyka:

Hm? Senki semmit?
[/quote]
Nincs értelme a dolognak. Láttam valahol az XP-t lájtosító programot, de felejtésre érdemes, hiszen csak olyan beállításokat, egyebeket foglal össze, amit magam is el tudok végezni, amikor telepítés után végigszaladok a beállítási lehetőségeken.

Másrészt éppen ezért, kezdőknek talán jól jöhet, de alapjában véve nem látom értelmét.

#87 Felhasználó inaktív   gabyka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 12:24

idézet:
Ezt írta Signal:

Nincs értelme a dolognak. Láttam valahol az XP-t lájtosító programot, de felejtésre érdemes, hiszen csak olyan beállításokat, egyebeket foglal össze, amit magam is el tudok végezni, amikor telepítés után végigszaladok a beállítási lehetőségeken.

Másrészt éppen ezért, kezdőknek talán jól jöhet, de alapjában véve nem látom értelmét.
[/quote]

Aha, köszi. Multimédiás gépnél lenne értelme, amin tényleg csak film+zene menne háló, net meg efféle sallangok nélkül.
Igaz megoldható a dolog egy dvd-játékossal csak ugye van aki még divxezik is...
"Az akarok lenni, ami akkor voltam, amikor az akartam lenni, ami most vagyok..."

#88 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 13:09

idézet:
Ezt írta gabyka:

Aha, köszi. Multimédiás gépnél lenne értelme, amin tényleg csak film+zene menne háló, net meg efféle sallangok nélkül.
Igaz megoldható a dolog egy dvd-játékossal csak ugye van aki még divxezik is...
[/quote]
Akkor eleve nincs szükség az alábbiakra:

c:WINDOWSsystem32dllcache
c:WINDOWSDriver Cachei386driver.cab
c:WINDOWSDriver Cachei386sp1.cab
c:hiberfil.sys

És máris felszabadul nem kevés hely. A dllcache-ben több ezer fájl is lehet, amit a Windows fájlvédelem használ, szükség esetén. Viszont a fájlvédelem még egy normál gépen is csak ritkán kényszerül fájlvisszaállításra, vagy ha igen, még akkor is oda lehet adni neki a CD-t. Viszont ilyenkor nem mindegy, hogy SP1 CD vagy nem.

Ugyanis az nem úgy működik, hogy összehasonlítgat a dllcache tartalmával, vagyis a folyamatos figyeléshez ez a mappa nem szükséges. Egyéb takarítgatások több munkával járnak, mint haszonnal, helynyereség nem jelentős.

Felesleges szolgáltatások letiltása:

Run: services.msc

#89 Felhasználó inaktív   gabyka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 13:11

idézet:
Ezt írta Signal:

Akkor eleve nincs szükség az alábbiakra:

c:WINDOWSsystem32dllcache
c:WINDOWSDriver Cachei386driver.cab
c:WINDOWSDriver Cachei386sp1.cab
c:hiberfil.sys

És máris felszabadul nem kevés hely. A dllcache-ben több ezer fájl is lehet, amit a Windows fájlvédelem használ, szükség esetén. Viszont a fájlvédelem még egy normál gépen is csak ritkán kényszerül fájlvisszaállításra, vagy ha igen, még akkor is oda lehet adni neki a CD-t. Viszont ilyenkor nem mindegy, hogy SP1 CD vagy nem.

Ugyanis az nem úgy működik, hogy összehasonlítgat a dllcache tartalmával, vagyis a folyamatos figyeléshez ez a mappa nem szükséges. Egyéb takarítgatások több munkával járnak, mint haszonnal, helynyereség nem jelentős.

Felesleges szolgáltatások letiltása:

Run: services.msc
[/quote]

Köszi, ilyesmire gondoltam. :)

#90 Felhasználó inaktív   Asterixx 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 08. 09:58

idézet:
Ezt írta Signal:
Kivéve, amikor a Ghost mégiscsak fájlszintű mentést végez, ugyanis kétféle üzemmódban képes működni. Például régen a Ghost 6.5 is tudta, hogy FAT partíciót fájlszinten csomagol...[/quote]

Szeretném megtudni azoknak a véleményét, akik a Ghostot és a Drive Image-et is ismerik, véleményük szerint melyik a jobb, illetve melyiknek milyen előnyei és hátrányai vannak. Azt már tudom, hogy a Drive Image könnyebben kezelhető, mert Windows alól több mindent tud végrehajtani. De engem inkább olyanok érdekelnek, hogy az egyikkel megbízhatóbb image-eket lehet-e készíteni, mint a másikkal, vagy melyik tömörít jobban.

[ 2004. március 09.: Asterixx szerkesztette a hozzászólást ]

#91 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 10:09

Sziasztok! Régebben valahol hallottam róla, hogy rá lehet venni az xp-t, hogy bizonyos programok felé w 98-nak látsszon. Lehet, hogy teljesen butaság, amit kérdezek. A lényeg az, hogy egy csak w95/98 oprendszeren futó programot valahogy xp-re fel lehet-e telepíteni és futtatni? Köszi: Fender

#92 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 13:10

idézet:
Ezt írta fender:
Sziasztok! Régebben valahol hallottam róla, hogy rá lehet venni az xp-t, hogy bizonyos programok felé w 98-nak látsszon. Lehet, hogy teljesen butaság, amit kérdezek. A lényeg az, hogy egy csak w95/98 oprendszeren futó programot valahogy xp-re fel lehet-e telepíteni és futtatni? Köszi: Fender[/quote] Egy lehetőség, hogy a programot indító parancsikonra jobbklikk, a tulajdonságoknál beállíthatod a kompatibilitást, de ez nem minden esetben ad eredményt. Ha esetleg publikus a program neve, talán jobban lehetne tippet adni.

#93 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 16:23

idézet:
Ezt írta Signal:
Egy lehetőség, hogy a programot indító parancsikonra jobbklikk, a tulajdonságoknál beállíthatod a kompatibilitást, de ez nem minden esetben ad eredményt. Ha esetleg publikus a program neve, talán jobban lehetne tippet adni.[/quote]

Köszi a választ, ugyan nem ismertem ezt a kompatibilitás váltó lehetőséget, de megpróbáltam, sajnos továbbra sem fut, azt írja ki, hogy this program will only run on windows 95/98 system. A program egyébként teljesen legális, címe: az én képregényhősöm: Garfield, és a borítón minden op. rendszert feltüntetett a forgalmazó, még az xp-t is. Már reklamáltam náluk, de még csak nem is reagálnak. Ezért gondoltam, hogy hátha magam is meg tudom oldani a kérdést. Nem tudom, hogy további ötlete van-e valakinek. Fender

#94 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 19:41

Ez szerintetek mitöl van? [url="http://"http://kecsopp.uw.hu/hwsw/kisfilm.rar"]http://kecsopp.uw.hu/hwsw/kisfilm.rar[/url] (128Kb)

Mert elég idegesítő. És mit lehet tenni ellene?

[ 2004. március 08.: Kecsöpp szerkesztette a hozzászólást ]
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy

#95 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 19:46

idézet:
Ezt írta Kecsöpp:
Ez szerintetek mitöl van? [url="http://"http://kecsopp.uw.hu/hwsw/kisfilm.rar"]http://kecsopp.uw.hu/hwsw/kisfilm.rar[/url] (128Kb)

Mert elég idegesítő. És mit lehet tenni ellene?

[/quote]

Nálam klikkre le akarja tölteni.Valami más?
"Légy szerény mint én..."

#96 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 19:57

idézet:
Ezt írta zoli62:

Nálam klikkre le akarja tölteni.Valami más?
[/quote]

:confused: persze mert egy rar amibe avi van csak ha kicsomagolva teszem fel akkor 3,2Mb így meg alig 130K

u.i.: de most akkor feltöltöm ide aviba [url="http://"http://kecsopp.uw.hu/hwsw/film.avi"]http://kecsopp.uw.hu/hwsw/film.avi[/url]

#97 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 02:24

nem megy egy tv kártya a háttérben véletlenül? nekem akkor szokott ilyeneket csinálni
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#98 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 02:48

idézet:
Ezt írta VKP:
nem megy egy tv kártya a háttérben véletlenül? nekem akkor szokott ilyeneket csinálni[/quote]

semmi nem megy csak a win alapszolgáltatásai meg a progi ami felveszi a kisfilmet de attól nem lehet mert több éve használom és ilyen még soha nem volt

#99 Felhasználó inaktív   Kalebris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 09:19

Nem tudom volt-e mar rola szo, de az erdekelne, hogy a winxp-ben van-e arra lehetoseg, hogy menet kozben rakjunk be vinyot es azt hasznalni is tudjuk, majd siman kivenni utanna, mint pl. linuxban a mount/umount-al????
En nem vagyok programozo;

#100 Felhasználó inaktív   Gallows-bird 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 12:55

Sziasztok!

Mostanában amikor kikapcsolom a gépet(Start/Kikapcsolás) Akkor nem leáll, hanem újraindul a gép, csak az áramtalannítás segít. Nem emléxem hogy elállítottam volna valamit. Volna ötletetek a gondra? Előre is köszönöm

Üdv

G.bird

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »