HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések II.

#21 Felhasználó inaktív   ma-Zo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 19. 22:38

idézet:
Ezt írta Satriani:

Nálam sosem produkált ilyen hibaüzenetet :confused:

Használni egyébként pofonegyszerű, rájönnél Te is, ha elindulna egyszer :)
[/quote]

hmmm

#22 Felhasználó inaktív   Krapu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 19. 22:54

Tudnátok egy pontos proginevet írni erre a vinyómentésre??Még soha nem csináltam és jól jönne egy ilyen dolog.esetleg magyarnyelvű progi van??
Előre is köszönöm.

idézet:
Ezt írta csemberlen:
Sziasztok a kérdésem az lenne, hogy Ghosttal akarok mentést késziteni vinyó csere miatt. Viszont azt hallottam, hogy XP alatt ez nem annyira egyszerű mint a régebbi Windowsban. Kérnék segítséget LACI.[/quote]
Traffipaxjelzők, lézerblokkolók, játékok, számítógép és a HORGÁSZAT!

#23 Felhasználó inaktív   csemberlen 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 20. 08:19

Norton Ghost a program neve(létezik más fajta ia) és angol nyelvű sajnos!

#24 Felhasználó inaktív   Forrest Tomee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 09:34

idézet:
Ezt írta csemberlen:
Sziasztok a kérdésem az lenne, hogy Ghosttal akarok mentést késziteni vinyó csere miatt. Viszont azt hallottam, hogy XP alatt ez nem annyira egyszerű mint a régebbi Windowsban. Kérnék segítséget LACI.[/quote]

Elmondom én, hogy csinálom már évek óta.
2 bootlemez készítése a Norton Ghostal.
Bootolás a lemezekről és a ghosttal létrehozni a C: másolatát egy előkészített partícióra.
Mivel az XP-t ajánlott NTFS fájlrendszerrel használni ezért csináltam egy kicsi FAT32-es partíciót. Ide mentem el a ghost filet. Ezt azért kell mert ha gubanc van és visszarakom a mentett állapotot akkor a bootlemez /ami DOS-os/ nem látja az NTFS partíciókat csak a FAT-et.
Itt szépen kijelölöm az imaget és azt, hogy melyik partícióra menjen vissza. A ghost program maga látja már az NTFS részeket csak a boot lemez fájlkezelője nem!

Ezen felül érdemes a rendszer partíción csak a XP-t tartani + 1-2 dolgot ami ott szeret lenni, hogy ne legyen nagy az image fájl. - tehát a programokat egy másik partícióra telepíteni-

#25 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 12:12

idézet:
Ezt írta Forrest Tomee:
A ghost program maga látja már az NTFS részeket csak a boot lemez fájlkezelője nem!
[/quote]
Ez a mondat többféleképpen értelmezhető, hiszen egy DOS bootlemezre telepített DOS fájlkezelő valóban nem látja az NTFS-t, de azért valami nem áll nekem össze.

Tegyük inkább egyértelművé, hogy a legújabb Ghost verziónál már nem szükséges FAT32 partíció, legalábbis az általad említett okból. Itt a DOS-ban működő Ghost.exe már tartalmazza az NTFS drivert, tehát kezeli az azon lévő fájlokat is.

#26 Felhasználó inaktív   dlt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 02:06

Sziasztok!
XP kérdés: mitôl van az, hogy teljesen jelentéktelen m?veletek (pl egy ablak megnyitása) után is állandóan frissíti a desktopot. Eléggé idegesítô, hogy villognak az ikonok mint egy diszkólámpa ha kell, ha nem. Már csinálta ezt nekem régen is, de valahogy az elôzô telepítésemnél nem (valamit nagyon eltalálhattam akkor). Viszont a mostani (kb egy hete raktam újra) már megint csinálja. Az új Win egy új vinyónak köszönhetô. Lehet ez az új vinyótól (Samsung)? Vagy más ötlet?

Köszi!

#27 Felhasználó inaktív   szoeke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 09:10

:confused: A "programok hozzáadása és eltávolítása" ablakból hogyan tudom azokat a bejegyzéseket eltávolítani, amelyekhez a korábban tartotó fájlok mér le lettek törölve a winchasterről. Ebben az esetben ugyanis hiába kattintok a program eltávolítása ikonra, csak hibaüzenetet kapok, hogy nem találja az uninstall információkat tartalmazó file-t.

#28 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 10:30

idézet:
Ezt írta szoeke:
:confused: A "programok hozzáadása és eltávolítása" ablakból hogyan tudom azokat a bejegyzéseket eltávolítani, amelyekhez a korábban tartotó fájlok mér le lettek törölve a winchasterről. Ebben az esetben ugyanis hiába kattintok a program eltávolítása ikonra, csak hibaüzenetet kapok, hogy nem találja az uninstall információkat tartalmazó file-t.[/quote] Töröld innen: HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionUninstall

#29 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 10:38

idézet:
Ezt írta dlt:
Sziasztok!
XP kérdés: mitôl van az, hogy teljesen jelentéktelen m?veletek (pl egy ablak megnyitása) után is állandóan frissíti a desktopot. Eléggé idegesítô, hogy villognak az ikonok mint egy diszkólámpa ha kell, ha nem. Már csinálta ezt nekem régen is, de valahogy az elôzô telepítésemnél nem (valamit nagyon eltalálhattam akkor). Viszont a mostani (kb egy hete raktam újra) már megint csinálja. Az új Win egy új vinyónak köszönhetô. Lehet ez az új vinyótól (Samsung)? Vagy más ötlet?

Köszi!
[/quote] Telepítés után rögtön ez van? Tény, hogy az XP (például erőforrásoktól függően), különböző hardverekre különböző beállításokkal telepedhet (nem mintha a problémád beállítási lehetőségnek tűnne) , de azért hátha magad is teszel valamit ezért, mondjuk telepítés után?

#30 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 11:26

idézet:
Ezt írta szoeke:
:confused: A "programok hozzáadása és eltávolítása" ablakból hogyan tudom azokat a bejegyzéseket eltávolítani, amelyekhez a korábban tartotó fájlok mér le lettek törölve a winchasterről. Ebben az esetben ugyanis hiába kattintok a program eltávolítása ikonra, csak hibaüzenetet kapok, hogy nem találja az uninstall információkat tartalmazó file-t.[/quote]

Használj regcleanert.[url="http://"http://www.jv16.org/"]http://www.jv16.org/[/url]
"Légy szerény mint én..."

#31 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 02. 21. 11:28

idézet:
Ezt írta zoli62:

Használj regcleanert.[url="http://"http://www.jv16.org/"]http://www.jv16.org/[/url]
[/quote]

TweakUI-t :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#32 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 11:33

idézet:
Ezt írta Signal:
....... Itt a DOS-ban működő Ghost.exe már tartalmazza az NTFS drivert, tehát kezeli az azon lévő fájlokat is.[/quote]

Ez a mondat is többféleképpen értelmezhető - nyugi :) - de sem a Ghost, sem a DrivImage nem fájlszintű mentést végez, tehát nem is kell lássa a fájlokat, viszont tudni "szereti", mi az az operációs rendszer, aminek a képét lementi.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#33 Felhasználó inaktív   Bubu256 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 14:55

idézet:
Ezt írta ma-Zo:

Mondanál erről valamit bővebben, hogy kell használni....
Kép
[/quote]

A BootVis-hez már kell az SP1, annélkül nem indul!!

#34 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 15:53

idézet:
Ezt írta lameXpert:

Ez a mondat is többféleképpen értelmezhető - nyugi :) - de sem a Ghost, sem a DrivImage nem fájlszintű mentést végez, tehát nem is kell lássa a fájlokat, viszont tudni "szereti", mi az az operációs rendszer, aminek a képét lementi.
[/quote] Nem értem, már megint olyasmit akarsz nekem elmagyarázni, amivel tökéletesen tisztában vagyok. Hasonlóan a múltkori mágneses témához.

Itt arról volt szó, hogy amikor elindítom a progit DOS-ban, majd annak fájltallózójával elkezdek keresni egy image fájlt, vagy mondjuk menteni akarom azt, ehhez a felvetés szerint kellett egy FAT32 partíció. Mivel a régi Ghost (7.00) NTFS fájlrendszert nem ír, nem olvas, csak szektorszinten kezeli az NTFS partíciót. Tehát menthetek pl. CD-re, FAT/FAT32-re, hálózatra.

A Ghost 8.00 viszont lokális NTFS partíción is írja/olvassa a fájlrendszert, tehát ha vinyóra szeretnék menteni image fájlt, nem szükséges hozzá FAT partíció. Csodálkoznék, ha ezt nem tudnád, akkor viszont mire jó a fárasztás?

Nekem volt egy sejtésem, Forrest Tomee talán még ki sem próbálta ezt az újabb Ghost programot, amikor pedig fájlkezelőt említett, valójában a Ghost progin belüli fájltallózóra gondolt. Ugyanis csak a Ghost bootlemezről volt szó előzőleg. Erre vártam volna esetleg valami reakciót, nem azt, hogy a szektorszintű/fájlszintű témát elmagyarázzák nekem.
idézet:
sem a Ghost, sem a DrivImage nem fájlszintű mentést végez [/quote]Kivéve, amikor a Ghost mégiscsak fájlszintű mentést végez, ugyanis kétféle üzemmódban képes működni. Például régen a Ghost 6.5 is tudta, hogy FAT partíciót fájlszinten csomagol, ezért volt az, hogy az image nem tartalmazta a felesleges szektorok adatait, csak a fájlokat és persze a bootszektort, meg a progi saját beleírt információit. Ezáltal az image mérete kedvező volt, valamint helyreállítás után az is feltűnhetett a szemfülesebbeknek, hogy a töredezettség közben teljesen megszűnt, hiszen szépen egymás után másolódtak vissza a fájlok, függetlenül az eredeti elhelyezkedéstől. Arra nyilván odafigyelt a szellem, hogy az io.sys, command.com azért megfelelő szektorokba kerüljön, mivel bootolás szempontjából nem mindegy. Ha jól hallottam később, ez a szektorszintű/fájlszintű kezelés talán befolyásolható is a progi beállításai között (én nem használom mostanában, csak kipróbáltam az új NTFS feature-t).

#35 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 16:38

idézet:
Ezt írta lameXpert:
...- nyugi :) - de sem a Ghost, sem a DrivImage nem fájlszintű mentést végez...[/quote]
Ghost, Options, Image/Tape:
idézet:
Image All

When copying a partition from a disk to an image file or another disk, Ghost examines the source partition and decides whether to copy just the files and directory structure, or to do an image (sector by sector) copy. If it understands the internal format of the partition it defaults to copying the files and directory structure. Generally this is the best option, but occasionally if a disk has been set up with special hidden security files which are in specific positions on the partition, the only way to reproduce them accurately on the target partition is via an image or sector by sector copy.

The Image All switch forces Ghost to do a sector by sector copy of all partitions.
[/quote] Ilyenkor mi van? Az van, hogy nagy arccal, nagyot lehet esni... nyugi, előfordul bárkivel...

#36 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 16:54

idézet:
Ezt írta Signal:
Ilyenkor mi van? Az van, hogy nagy arccal, nagyot lehet esni... nyugi, előfordul bárkivel...[/quote]

Tudom gyakran bemutatod :D Főleg mágnesesen.

(A két üzemmódjárol a Ghostnak nem tudtam, ezügyi felvilágosítást köszönöm.)
¤

#37 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 17:12

Kérlek titeket ne személyeskedjetek.

----atyuska----

#38 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 17:40

idézet:
Ezt írta lameXpert:

Tudom gyakran bemutatod :D Főleg mágnesesen.

(A két üzemmódjárol a Ghostnak nem tudtam, ezügyi felvilágosítást köszönöm.)
[/quote] A mágneses ügyet hasonlóan szájbarágósan voltam kénytelen elmagyarázni, arról nem tehetek, hogy elfelejtetted talán a topik fellelhetőségét. Épp ezért céloztam rá itt. "Gyakran bemutatod", ez értelmezhetetlen számomra. Ritka esetekre sem emlékszem.

#39 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 22. 07:49

idézet:
Ezt írta Signal:
.... Ritka esetekre sem emlékszem.[/quote]

Igen. Ez lehet az oka. Meg a korai öregség. :)
¤

#40 Felhasználó inaktív   Forrest Tomee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 22. 09:36

idézet:
Ezt írta Signal:
Nekem volt egy sejtésem, Forrest Tomee talán még ki sem próbálta ezt az újabb Ghost programot,[/quote]

Köszi az infót ;)
Az új Ghostot használom, de mivel évek óta így mentek, ki sem próbáltam. Most majd kifogom :)

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

3 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 3 vendég, 0 anonim felhasználó