HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések II.

#181 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 17. 16:31

idézet:
Ezt írta lameXpert:
...Mert a lényegtől független, csakazértis demonstrálás, talán tényleg nem világfájdalom. Csak némi mentális zavar. :)[/quote] Félrebeszélsz. Figyelemmel követtem azt a topikot, már az előző napokban is, csak nem volt kedvem beleszólni. Most sem volt persze, de ha már egyszer így alakult, minek fogjam vissza magam...

Szóval, nem feltétlenül úgyvan az, ahogy beképzeled magadnak.

Akinek fájhat itt valami, az nem én vagyok. Fáj talán a többfrontos ellentámadás, magyarázatokat gyártasz, pedig egy a lényeg: nem vagyok egyedül a véleményemmel. Nem mintha én igényelném a megerősítést, önmagam számára, mert én mindenképpen tisztában vagyok a saját véleményemmel. Elvileg talán inkább neked kellene elgondolkodni, persze gyakorlatilag arra várhatunk...

Húzóember, aki gyakran visszafelé húz... erről van itt szó.

#182 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 03. 17. 16:35

idézet:
Ezt írta Signal:
Félrebeszélsz. Figyelemmel követtem azt a topikot, már az előző napokban is, csak nem volt kedvem beleszólni. Most sem volt persze, de ha már egyszer így alakult, minek fogjam vissza magam...

Szóval, nem feltétlenül úgyvan az, ahogy beképzeled magadnak.

Akinek fájhat itt valami, az nem én vagyok. Fáj talán a többfrontos ellentámadás, magyarázatokat gyártasz, pedig egy a lényeg: nem vagyok egyedül a véleményemmel. Nem mintha én igényelném a megerősítést, önmagam számára, mert én mindenképpen tisztában vagyok a saját véleményemmel. Elvileg talán inkább neked kellene elgondolkodni, persze gyakorlatilag arra várhatunk...

Húzóember, aki gyakran visszafelé húz... erről van itt szó.[/quote]

Éljen a falka...... csahol a falka. :D

(Azért tényleg elgondolkodhatnál, mennyire szakemberi "véleményeid" tudnak lenni, ha akarsz. :) )
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#183 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 16:37

okos enged, ha már szenved

#184 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 16:41

:(

----atyuska----

#185 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 21:47

Kézfogás (nem találtam ikont hozzá)
"Légy szerény mint én..."

#186 Felhasználó inaktív   DKG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 01:10

[QUOTE]lameXpert, Signal:
Jó a HWSW, mert ilyen emberek mint ti, nem sajnálják a fáradságot, válaszolnak a problémákra. Még akkor is ha az illető, önző és tiszteletlen..., taníthatatlan. Nincs első, kivívott tisztelet van. Ti már kivívtátok, érthetnétek, a problémákért szál az ember a topicba, helyette kap friss x-számú csörtét és pont ti vívtatok. Még jó hogy máshol is olvastam tőletek, nem sérült a kép... :)

UI: Nem kötekedni akartam, választ sem várok ...

#187 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 03. 18. 07:31

idézet:
Ezt írta DKG:
lameXpert, Signal:
Jó a HWSW, mert ilyen emberek mint ti, nem sajnálják a fáradságot, válaszolnak a problémákra. Még akkor is ha az illető, önző és tiszteletlen..., taníthatatlan. Nincs első, kivívott tisztelet van. Ti már kivívtátok, érthetnétek, a problémákért szál az ember a topicba, helyette kap friss x-számú csörtét és pont ti vívtatok. Még jó hogy máshol is olvastam tőletek, nem sérült a kép... :)

UI: Nem kötekedni akartam, választ sem várok ...
[/quote]

Senki nem tökéletes, én végképp nem.

Viszont azt hiszem, a "csörték" is hozzájárulhatnak a dolgok tisztázásához - természetesen egy bizonyos színvonalon és fokig -, ha lehetőleg nem emocionálisan és zsigerileg folyik, hanem érvek és ráció alapján.

Az biztos, hogy bizonyos fokú szövegértés kell hozzá. :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#188 Felhasználó inaktív   Normika 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 19. 10:45

Lamer kérdés: mostanában az ikonok a fórumon nekem nem mozognak. Pl. ez: :p
A tesztfórumon meg teljesen rapszodikus. Van amelyik mozog, van, amelyik nem. Tulajdonképpen persze, semmi érdemi haszna nincs, de olyan jópofa némelyik. Valami ötlete nincs valakinek?

Angol XP, Service pack 1, IE6.

Ja és lehet hogy semmi köze hozzá, de mintha a Zonealarm telepítése után kezdte volna ezt el. De lehet hogy hülyeséget mondok.
Reggeli Londonban
Ebéd New Yorkban
Csomag a Bermudákon                               British Airways

#189 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 19. 13:43

idézet:
Ezt írta Normika:
...Ja és lehet hogy semmi köze hozzá, de mintha a Zonealarm telepítése után kezdte volna ezt el. De lehet hogy hülyeséget mondok.[/quote]
Valószínűleg nem hülyeség, mert bár én nem használok ZoneAlarm-et, de valamikor használtam AtGuard tűzfalat, az is megállította az animált GIF-eket, egy periódus után. Eleinte nem tudtam, mitől van ez, de aztán feltűnt, hogy a vinyóra mentett weboldalakon rendesen mozognak a GIF-ek, viszont ami a netről jön, az megáll. Utána már hamar találtam a tűzfal beállításai között egy eldugott opciót: "Make animated GIF non repeated". A dolog értelme, hogy az ilyen GIF tulajdonképpen egy apró program, amiben akár vírus is lehet.

Másrészt, ilyenkor nem hagyom ki az alkalmat, hogy ne dicsekedjek el egy régi esettel, az egykori Terminál fórum idejéből, HWSW fórum még nem is volt akkor. Amerikából írt valaki, a Microsoft helyi képviseletén elhajtották, nem tudták a probléma okát.

Én természetesen azonnal löktem a választ: "fogadjunk AtGuard tűzfalat használsz..." :cool: ;)

[ 2004. március 19.: Signal szerkesztette a hozzászólást ]

#190 Felhasználó inaktív   Normika 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 19. 14:33

idézet:
Ezt írta Signal:

Valószínűleg nem hülyeség, mert bár én nem használok ZoneAlarm-et, de valamikor használtam AtGuard tűzfalat, az is megállította az animált GIF-eket, egy periódus után. Eleinte nem tudtam, mitől van ez, de aztán feltűnt, hogy a vinyóra mentett weboldalakon rendesen mozognak a GIF-ek, viszont ami a netről jön, az megáll. Utána már hamar találtam a tűzfal beállításai között egy eldugott opciót: "Make animated GIF non repeated". A dolog értelme, hogy az ilyen GIF tulajdonképpen egy apró program, amiben akár vírus is lehet.

Másrészt, ilyenkor nem hagyom ki az alkalmat, hogy ne dicsekedjek el egy régi esettel, az egykori Terminál fórum idejéből, HWSW fórum még nem is volt akkor. Amerikából írt valaki, a Microsoft helyi képviseletén elhajtották, nem tudták a probléma okát.

Én természetesen azonnal löktem a választ: "fogadjunk AtGuard tűzfalat használsz..." :cool: ;)

[ 2004. március 19.: Signal szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]
Köszönöm a választ. Átnyálazom hátha találok valamit :)
Reggeli Londonban
Ebéd New Yorkban

#191 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 19. 21:38

Megoldottam...

Végül is jobban utánanéztem. Bár nem volt ! a rendszerben, de a mem és más buszok pl. az IDE-nél is sima MS vezérlő volt...

Kézzel frissítettem NF-ra, és most már 2500 az átvitel.
Okuljatok ebből. Vmiért nem rakta fel jól az XP a cuccot. :) Sima Nforce 2.41

Üdv!

[ 2004. március 20.: Charles szerkesztette a hozzászólást ]
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#192 Felhasználó inaktív   Normika 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 10:54

Próbálok felrakni egy Angol XP-t service pack-kel újrafésülve egy gépre. [url="http://"https://forum.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=1&t=000017&p=2"]Itt[/url] található a probléma egésze a topic végén. Csak azért pofátlankodtam át ide, mert ez lehet hogy inkább ide tartozik.
A gép:
- 60 Gb Maxtor
- BVC3A alaplap
- Geforce 4MX
- 256 Mb RAM
- Celeron 450 Mhz (75*6)

Azt írja rögtön az első újraindításnál a telepítés folyamán hogy aszongya: "Unmountable Boot Volume". Előtte win98 volt rajta. A vinyó 3 20 Gb-os partícióban van, jelenleg a telepítő a C-t gyorsformázta NTFS-re, egyébként előtte azt írta rá hogy "Unknown" a többinél látta a FAT32-es fájlrendszert. Most meg ez. Valaki tud nekem segíteni? Köszönöm!

[ 2004. március 20.: Normika szerkesztette a hozzászólást ]
Reggeli Londonban
Ebéd New Yorkban

#193 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 14:42

idézet:
Ezt írta Normika:
...Azt írja rögtön az első újraindításnál a telepítés folyamán hogy aszongya: "Unmountable Boot Volume".
[/quote] Ezzel próbáld inkább megcsinálni a boot partíciót:

[url="http://"http://www.maxtor.com/en/support/downloads/maxblast3.htm"]http://www.maxtor.co...s/maxblast3.htm[/url]

Elvileg mindegy volna, mivel csinálod, de némelyik Maxtornak vannak ilyen furcsaságai.

#194 Felhasználó inaktív   Infernal 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 20. 18:31

Sziasztok !
Lenne egy kérdésem:
Hol és hogyan lehet a hibernáláshoz használt fájlnak (hiberfil.sys) új útvonalat -elhelyezkedési helyet- megadni ?
Előre is Thanx!

#195 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 21:07

Kép

:D
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#196 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 21:23

idézet:
Ezt írta Infernal:
Sziasztok !
Lenne egy kérdésem:
Hol és hogyan lehet a hibernáláshoz használt fájlnak (hiberfil.sys) új útvonalat -elhelyezkedési helyet- megadni ?
Előre is Thanx!
[/quote] Röviden: sehogy. Esetleg letiltani lehet a hibernálást és akkor nem foglalja a helyet.

Bővebbben: a hiberfil.sys-t mindenképpen a Windows könyvtárral azonos meghajtón hozza létre a rendszer, annak gyökerében. Ugyanakkor az ntldr az aktív partíción keresi, vagyis "önmaga mellett". Ez látszólag ellentmondás, úgyhogy amennyiben a Windows könyvtár nem az aktív partíción van, hibernáláskor a rendszer létrehoz egy kis szöveges fájlt az aktív partíción, ennek neve szintén hiberfil.sys, de csak annyi szerepe van, hogy a bootfolyamat során megmondja az ntldr-nek, hogy a másik partíción van a "valódi" hiberfil.sys. Vagyis átirányítja a bootfolyamatot. Utána az ntldr megnéz a hiberfil.sys elején bizonyos információkat, amiből megállapítja, hogy most ezt a fájlt kell betölteni a memóriába (tehát hibernálásból való visszatérést kell végezni), vagy pedig egy normál bootolást kell végrehajtani. Csak az utóbbi esetben nézi meg a boot.ini tartalmát és annak függvényében bootmenüt jelenít meg stb. Ezért van az, hogy hibernálásból visszatérve nincs bootmenü, nincs választási lehetőség, ilyenkor csak a hiberfil.sys töltődhet be. Az átirányítást végző kis fájl ennek során törlődik, így ezt esetleg az láthatja, aki külső programmal megnézi a vinyót hibernált helyzetben.

Másszóval, a bootfolyamat során az ntldr először mindenképpen a hiberfil.sys-t keresi a gyökérben. Ha ott van, megnézi a tartalmát, ha nincs, akkor a boot.ini szerint megy tovább a folyamat.

[ 2004. március 20.: Signal szerkesztette a hozzászólást ]

#197 Felhasználó inaktív   Infernal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 22:35

idézet:
Ezt írta Signal:
...[/quote]
Köszi a választ !

[ 2004. március 20.: Infernal szerkesztette a hozzászólást ]

#198 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 23:30

idézet:
Ezt írta Aewyn:
Az XP folyamatosan percegeti a winyót: két másodperc csend, seek-el egy picit, megint csend, megént seekel. Totál összevissza. [/quote]

Ha csak XP-ben csinalja, akkor [url="http://"http://download.microsoft.com/download/winme/Install/1.0/WinMe/EN-US/Tweakui.exe"]tweakui[/url]-ban ki kell szedni egy pipat:
> General - Optimize hard disk when idle

Nyilvan mashol is lehet ezt allitani, de nem neztem utana, mert rajtam nem segithet (seagate vinyom van). Vagy neked is Seagate-ed van?

#199 Felhasználó inaktív   Meetal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 21. 22:17

Hello!
Az a problémám, hogy az Xp Pro-t eddig ugy használtam, hogy a engedéjezve volt a vendég fiók. Én rendszergazdiként jelentkeztem be, mert más használta a vendég fiókot.
A saját Dokumentumok könyvtáramat áthelyeztem egy másik meghajtóra. Ezt a vendég fiókból nem lehetett elérni.
Most ujra raktam az XP-t és nem tudom megnyitni az áthelyezett könyvtárat.(hozzáférés nem lehetséges).
Mit tegyek, hogy megnyithassan a könyvtárat? Fontosak lennének a fileok!
Előre is Köszi!
:confused: :(
Jó Chello, sosem rossz!!!
www.bakonypaintball.hu

#200 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 21. 22:35

Nemtom idevag e a kerdes, de nem vagyok az az uj topic nyitogatos fajta.
Szal a problema a kovetkezo a problema win xp alatt.Adva van egy program egy progi, aminek kotelezoen meg kell adni egy bizonyos savszelesseget.Ez nem is lenne baj csakhogy ez megeszei az osszes kimeno savszelt.Szoval az kellene hogy beallitom a proginak a kimeno savszelessegem es kozben pedig egy masik progival korlatozom ennek a proginak max kimeno savszelesseget.Meg lehet ezt oldani?
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.