Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 13:19
Ami nagyon fontos, hogy TV-tunerből csak MCE Certifiedet vegyél. Az meg csak a HW-s MPEG enkóderrel rendelkező ketyeréknek van - Hauppage PVR 150/250/350/500, néhány AverMedia kütyü, stb. Mindenképpen 20-30e forint
Cserébe, mivel HW-ből nyomja az ipart, akármilyen gépben elmegy, gyakorlatilag nincs CPU használat.
Én most keresek ilyet, olcsón.
Én rászántam a pénzt egy Hauppauge WinTV PVR-150-re, és nem bántam meg:
Idézet
Nos, elsődleges tesztek a Hauppauge PVR-150-nel: 720x576@25fps, MPEG2 4800kbit/s avg, 6400kbit/s peak, kb. 5-10% processzorterhelés mellett rögzít, vinyóhoz kb. 3-5 másodpercenként nyúl egy pillanatra, mellette ha akarok DVD-t írok
Körülnéztem a media center-szerű programok között a neten, nagyon sok támogatja a PVR-150/250/350 kártyákat (sőt leginkább ezek vannak teljes körűen támogatva, eléggé elterjedt kártyák), szóval szerintem megéri azt a plusz 10e forintot amivel drágább mondjuk egy Terratec Cinergy 400-nál (ami mondjuk egy jó tunernek nevezhető szerintem).
Kifejezetten mediacenterbe inkább a PVR-350 javasolható, főleg ha gyengébb a gép, mivel ez nem csak hardveres MPEG2 enkóder chipet, hanem hardveres MPEG2 dekóder chipet is tartalmaz, ergo a lejátszás (vagy akár a párhuzamos felvétel/lejátszás!) sem lehetetlen még egy 5-600MHz-es gépnél sem.