HWSW Informatikai Kerekasztal: media center olcsó pc-ből, ötletek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc Értékeld a témát: -----

#271 Felhasználó inaktív   PET^ 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 18. 15:37

Valahogy fel lehet éleszteni hálózaton keresztül? Nekem egyenlőre fileszerver menne így, és nem kellene állandóan mennie ezért kérdem.

#272 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 17:03

Idézet: PET^ - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 12:13

A64 3200+ S754? Erre érdemes építeni? Suspend to RAM beállítás nehéz? Tápventi akkor is megy?

Az hogy leáll-e a venti sajnos alalplap függő. A 754 helyett viszont a 939-es A64 a C&Q miatt sokkal jobb választás: egy A64 1V-al is elmegy min hűtéssel 1GHz fölött (enyém pl 1,1V-al: 5*266=1335MHz) és a számítási teljesítményt nézve még itt is baromi erős.

Szerkesztette: wassermann 2006. 05. 18. 17:07 -kor

#273 Felhasználó inaktív   PET^ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 21:37

Idézet: wassermann - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 17:03

Az hogy leáll-e a venti sajnos alalplap függő. A 754 helyett viszont a 939-es A64 a C&Q miatt sokkal jobb választás: egy A64 1V-al is elmegy min hűtéssel 1GHz fölött (enyém pl 1,1V-al: 5*266=1335MHz) és a számítási teljesítményt nézve még itt is baromi erős.

CnQ megy S754-n is. Lefelé még nem próbáltam húzni.

#274 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 07:31

S1 - Power-on Suspend (minden megy, kivéve a vinyók)
S2 - nincs :)
S3 - Suspend-To-RAM
S4 - Hibernate
S5 - Power Off

#275 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 07:55

Idézet: PET^ - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 16:37

Valahogy fel lehet éleszteni hálózaton keresztül? Nekem egyenlőre fileszerver menne így, és nem kellene állandóan mennie ezért kérdem.

Wake-On LAN (WOL)
Ezt általában minden támogatja, de kell hozzá megfelelő csomag is (valami Magic Packet, vagymi).

#276 Felhasználó inaktív   PET^ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 08:16

Igen-igen. Ez kellene, de nem találok hozzá Magic Packet-et. Pont ez a baj...

#277 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 19. 11:04

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 7:31

S1 - Power-on Suspend (minden megy, kivéve a vinyók)
S2 - nincs :)
S3 - Suspend-To-RAM
S4 - Hibernate
S5 - Power Off

:up: Na így minden tiszta!  :respect:
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#278 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 10:02

Idézet: PET^ - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 9:16

Igen-igen. Ez kellene, de nem találok hozzá Magic Packet-et. Pont ez a baj...

http://www.gold-soft...wnload3423.html

Elméletileg ez tudja.

#279 Felhasználó inaktív   StarT 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 20. 14:52

Sziasztok.

Szóval felraktam a 2005-öst, és a tv tunerem driverét, de a Media Center-ben nem látszik, és nem is lehet beállítani. Mi lehet a hiba? A driver a legujabb. A TV Tuner tipusa: Leadtek Winfast TV2000 XP.

Köszi.

#280 Felhasználó inaktív   PET^ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 16:00

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 10:02

Köszi!

#281 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 18:41

Idézet: StarT - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 15:52

A TV Tuner tipusa: Leadtek Winfast TV2000 XP.

Nem kompatibilis, így jártál :)
Mondjuk én is, úgyhogy megértelek.

#282 Felhasználó inaktív   BenJoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 13:06

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 7:54

Viszont ha sikerül beállítani a Suspend-To-Ram (S3) standby-t, akkor szinte semmit nem fogyaszt amíg alszik, és simán felébred amikor felvétel van. Aztán a beállított idő után szépen visszaalszik.

Erről a suspend-to-ram (S3) standby-ról tudna vki bővebb információt írni, nagyon láma vagyok. Ezt az alaplapnak kell támogatnia? Mi is történik ilyenkor? Mi az S3 és S4 (hibernálás) közötti különbség? Ilyenkor kevesebbet fogyaszt a gép...?

Szerkesztette: BenJoe 2006. 06. 02. 13:07 -kor

#283 Felhasználó inaktív   BenJoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 14:44

Most a hibernálás v. a készenléti állapot a jobb tv tunerrel való időzített felvételhez. Melyik esetben tudom egy progivel (pl. auto poweron & shutdown 2.0) ezt használni. Melyiknél van nagyobb áramfelvétel napközben? Vki tényleg elmagyarázhatná

#284 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 16:00

Szerintem az S4-nél szinte teljesen kikapcsol - de hátha idetéved egy nálam is hozzáértőbb!

#285 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 13:08

S0 - PowerOn
S1 - PowerOn Suspend (HDD-k nem mennek, minden más elméletileg igen)
S2 - nincs (az S3 "elődje" volt)
S3 - Suspend To RAM - minden kikapcs, csak a RAM megy csökkentett órajelen. Ha elmegy az áram, akkor szívás van :)
S4 - Hibernate - minden kikapcs, a RAM tartalmát HDD-re menti, aztán mindent kikapcsol. Csak Wakeup by RTC-vel lehet éleszteni, vagy normál indítással. Nem kell neki áram.
S5 - PowerOff.

Szerk: S1 és S3-nál felébred a gép, ha valami ütemezett feladat van pl. TV-felvétel. S4-nél nem, hacsak Windowsból valahogy meg nem tudod buherálni a BIOS-féle "RTC Alarm" vagy "Wakeup by RTC" értékét.

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2006. 06. 03. 13:09 -kor

#286 Felhasználó inaktív   BenJoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 10:07

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 13:08

S0 - PowerOn
S1 - PowerOn Suspend (HDD-k nem mennek, minden más elméletileg igen)
S2 - nincs (az S3 "elődje" volt)
S3 - Suspend To RAM - minden kikapcs, csak a RAM megy csökkentett órajelen. Ha elmegy az áram, akkor szívás van :)
S4 - Hibernate - minden kikapcs, a RAM tartalmát HDD-re menti, aztán mindent kikapcsol. Csak Wakeup by RTC-vel lehet éleszteni, vagy normál indítással. Nem kell neki áram.
S5 - PowerOff.

Szerk: S1 és S3-nál felébred a gép, ha valami ütemezett feladat van pl. TV-felvétel. S4-nél nem, hacsak Windowsból valahogy meg nem tudod buherálni a BIOS-féle "RTC Alarm" vagy "Wakeup by RTC" értékét.

Köszi a tájékoztatást!

Megnéztem és az alaplapom tudja az S3 STR-t. Szóval ha a bios-ban S1-et v. S3 STR-t állítok be, akkor a Windowsban készenléti állapotra váltásnál S1 v. S3 lesz, ugye? Míg hibernálásnál egyértelműen a hibernálás.

Az Auto Startup & Shutdown 2.0 nevezetű programmal ha beállítom ütemezett feladatként a hibernálást és utána egy bekapcsolást, akkor bekapcsol a gép, tehát S4-ből (hibernálásból) is. Így már csak a tv felvevő programban kell időzített felvételt beállítani és minden szuper. Ezek szerint ez a legjobb megoldás.

#287 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 19:10

Kb. igen :)

Íme egy MS util, amivel nézegetheted, buherálhatod, ha akarod.

Használata:
dumppo admin minsleep=(S0-3) - ez akkor is S3 - legalábbis nekem - ha a BIOSban csak S1 van. Gondolom ez az a bizonyos érték, ami miatt "újra kell tenni a Windowst ha a BIOSban S1-ről S3-ra állítod".
dumppo admin maxsleep=(S4 szokik lenni standard)

pl:
dumppo.exe admin minsleep=S3

(nevezd át dumppo.zip-re és tömörítsd ki)

Csatolt fájl:

#288 Felhasználó inaktív   ludnik 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 18:04

Na akkor konkrétan le tudná valaki írni mit hogy kell beállítani, hogy bekapcsoljon(esetleg is kapcsoljon) magától a gép ha beállítok egy felvételt? Tehát a biosban, a media centerben mit kell beállítani és milyen módon kell leállítani a gépet hogy fel is ébredjen? Milyen extra program kell a megvalósításához. A BIOS-om amint látom s1-et és s3-at támogat. Köszi a segítséget.

#289 Felhasználó inaktív   Ba.G 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 23:11

Vettem egy Albacomp (FIC) Spectrát. Ez tud S3-at, távirányítóval ki is lehet kapcsolni - ezek szerint RAM-ba szuszpendálni :) -, viszont bekapcsolni nem lehet. Erre van valami szoftveres gyógymód? Érdekes, adtak hozzá egy drótos-jackes IR-vevőt - talán a tunerhez (AverMedia M150) -, de még nem próbáltan dugdosni. :) Lehet, hogy az a megoldás...? (Több tesztben is nehezményezték, hogy távról nem lehet bekapcsolni.) Néha viszont bekapcsol ukk-mukk-fukk reggelre, ezt nem tudom milyen megfontolásból teszi, hacsak a MM-ban be nem programozták a Falutévére. :)

Persze telepített MCE 2005 volt/van rajta, de az EPG-ve legyelőre nem boldugultam, Bástya elvtárs. :(
Szükség lenne az útmutatásodra, hogy a dolgozó nép is megértse, mi bölcs vezérünk! :respect: :D

Az UPC csatornák egy részét (de nem mindet, m1, m2, Duna, ez-az kimarad) összeszedegeti, némelyiket nem ártana finomhangolni valahol..., de a Guide tök üres. Ezen a héten egyelőre nem próbálkoztam ugyan, dee boldog lennék, ha valahogy ki tudnék farolni a zsákutcából. (Az oldaladat beállítottam a registryben, többször is :) :respect:, a 36 csatornás port.hu-t ki is lehet választani, de semmi műsort nem talál. Vagy meg kell szerkesztenem a chanellinfo.xml-t? A Bladerunnert felraktam, de beállítani nem biztos, hogy sikerült, de ha jól értem, nem is kellene. Szóval ez az egész egyelőre magas nekem, ha van türelmed, szeretném felvértezni magam a szükséges minimális tudománnyal. Lehetőleg szájbarágósan, akár link formájában. :) Sok :respect:

Szerkesztette: Ba.G 2006. 06. 08. 23:26 -kor

#290 Felhasználó inaktív   BenJoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 09:52

Idézet: ludnik - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 18:04

Na akkor konkrétan le tudná valaki írni mit hogy kell beállítani, hogy bekapcsoljon(esetleg is kapcsoljon) magától a gép ha beállítok egy felvételt? Tehát a biosban, a media centerben mit kell beállítani és milyen módon kell leállítani a gépet hogy fel is ébredjen? Milyen extra program kell a megvalósításához. A BIOS-om amint látom s1-et és s3-at támogat. Köszi a segítséget.

Én így szoktam (még csak néhányszor):

1. Beállítom a felvételre használt programban (tv kártyához adott, christv, gbpvr - ki mit használ) a felvételt (időpont, csatorna, felvételi minőség...) Persze engedélyezni kell az op. rendszerben a programnak az automatikus indulását.

2. Beállítom az Auto Startup & Shutdown 2.0 programban, hogy kapcsolja be a gépet x időpontban és kapcsolja ki y időpontban (mondjuk 2-2 perccel a felvétel indítása előtt és letelte után)

3. Hibernálom a gépet (v. készenlétbe is lehet tenni:S1-S3): egyszerűen megnyomod a billenyűzeten (ha van ilyen) a hibernálás gombot, vagy start menüből, illetve az említett programban ezt is lehet időzíteni.

Pl.: Reggel 7-kor elindítasz egy dvd írást és tudod h. 20 perc múlva végez, így még előtte az Auto Startup & Shutdown-ban beállítod h. 7 óra 22 perckor hibernálja (v. tegye készenlétbe) a gépet, és du. 4 óra előtt 2 perccel kapcsolja be, majd du. 5 után 2 perccel kapcsolja ki, mert 4 és 5 óra között megy a felvenni kívánt műsor. Persze ezt lehet periódikusan is csinálni, ha mondjuk de. és du. is van amit fel szeretnél venni, csak akkor az első felvétel után, ill. minden az utolsó előtti felvétel után értelemszerűen ismét hibernálni kell a gépet, nem pedig kikapcsolni.
A beállított időeltolás csatornafüggő. Tehát pl. rtlklub-nál nem lesz elég 2 perc, ha 12-vel fogják később kezdeni és 12 perccel fogják később befejezni a műsort. Így jobb ha többet állítasz be.

Javítson ki vki, ha vmiben tévednék.

Szerkesztette: BenJoe 2006. 06. 09. 09:57 -kor

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »