HWSW Informatikai Kerekasztal: media center olcsó pc-ből, ötletek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc Értékeld a témát: -----

#311 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 14. 10:58

A hangolási problémára nem tudok mit mondani. Nekem nem UPC hanem sima MatávKábelTV vagymiatököm van. Itt a Hauppauge mindent megtalál.
Scannelés után szépen sorban megjelennek a csatornák valahogy így:

Unknown (179250khz)
TV Markiza
DUNA Televizio
Unknown (203750khz)

stb...

Ezek után Settings/TV/Guide/Add listings to channel menüben kézzel hozzárendeled a megtalált "Unknown"-hoz a megfelelő Guide programot, és kész. A csatorna nevet is látni fogod meg az EPG-t is.

BTW egy frissen telepített töküres MCE-re én csak a Dscaler MPEG2 Decodert teszem csak fel.
http://www.free-code...PEG_Filters.htm

Meg ha nem vagyok lusta, az AC3Filtert.
http://www.free-code.../AC3_Filter.htm

#312 Felhasználó inaktív   regeszter 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 14. 12:45

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 14:29

1, Az EPG 05:00 és 10:00 között (AM) frissítődik, de. 10 küröl kerül fel a friss.
szerk: csak azt módosíthatod külön utillal, hogy mikor töltse le az EPGt. Automatikusan, mindennap.
2, Computer Management -> Hardware, és nézd meg minden eszköz Power Options vagymi beállításait.
Nálam pl. az egér NEM ébresztheti fel a gépet, csak bill. vagy távirányító.

Esetleg valami processz fut a háttérben (indexelés, izébigyó, meg mintha a Media Center / WMP is csinálna valami "rendszerezést").

Regeszter: miért az MS berakja ezt a képességet? Hol, mikor, milyen Windowsba?

Állíts be egy ütemezett feladatot a windowsba és nézd meg, h el fog indulni akkor is, ha le van hibernálva a gép.

#313 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 17:45

És tényleg.

Bocsánat a kételkedésemért, de amikor utoljára (1-2 éve talán) próbáltam a hibernálást, akkor bizony nem sikerült. Tán' még felébrednie sem, de hogy csak úgy Windowsból ütemezve felébredni, az tuti nem ment (ezért nem is használtam eddig).

Ami még szebb, a távirányítóval ilyenkor képes felébredni, míg teljesen kikapcsolva nem.
:confused:

Ezennel megkövetlek, mert igazat szóltál elvárs :)

Ja, és az S3 standby még mindig nem megy nálam. Így jártam.

szerk: dumppo-val beállítottam, hogy "dumppo admin minsleep=s4", és így standby helyett azonnal hibernálja magát. Akár Power Options-ben állítva, akár a Shutdown/Standby-t választva, akár a távirányítóról. Nagyon kellemes. Ezek után nincs is szükség az Auto Shutdown programra, mert beállítottam hogy 30 perc után menjen standby-ba a gép, és akkor szépen hibernálja magát. TV-felvételnél meg simán felébred. Legalábbis azt hiszem, mindjárt kiderül.

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2006. 06. 14. 17:51 -kor

#314 Felhasználó inaktív   Ba.G 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 22:09

Na, megoldódott a dolog: nagyon láma vagyok, mert az FM-be dugtam az antennát elsőre, így - a másik lyukba dugva ;) - már mindjárt minden szép és jó, bár már a másik is kezdett tetszeni.  :D

A korábban sorolt adók ugyan továbbra is hiányoznak a guide-ból, sőt, a TV Paprikát összebrowsolni se sikerült valamiért, de annyi baj legyen.

Az én távirányítóm sajna bekapcsolni nem tud valamiért (ezt a tesztek is írják), de a hibernálás azt hiszem működik: "A készülék kikapcsolásához a távirányító is elég, ám bekapcsolni csakis a készülék gombjával lehet, ami kissé kényelmetlen megoldás." Pár másodperc alatt elmegy alukálni, hármat csipog közben - apropó, ezt nerm lehet kikapcsolni a BIOSban vagy valahol? húzzam le a hangszórót? :) -, billentyűről egyet csippantva ugyanolyan rövid idő alatt feláll, az egeret meg kikapcsoltam a power managementjében, ahogy írtad. Hogy lehetne rávenni, hogy távról is bekapcsolható legyen?

Szerkesztette: Ba.G 2006. 06. 14. 22:10 -kor

#315 Felhasználó inaktív   Flash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 23:18

Sziasztok!

Használ valaki közületek DVB-T hibrid tunert MCE-vel?
Nekem egy Avermedia M115 tunerem van, és ha digit adásokat akarok nézni, akkor nem tudok FM rádiót hallgatni többé, nem indul el a MCE-ben a rádió, nem tudok keresni sem.
Ha átállítom a TV (!) beállításoknál vissza analógra a jelforrást, akkor semmi gond, megy a rádió...  Valami MCE bug lehet. Ötlet?
Ja, ha már rádió: RDS infókat megjeleníteni képes progiról tud valaki? Elég gáz, hogy csak a frekvenciát mutatja a MCE.

Más: nekem is rendes MCE távirányítóm van, a hozzá tartozó USB vevővel ( van ugyan egy integrált CIR vevő a gépen, de azzal nem megy). Kikapcsolni, standby-ba küldeni vagy hibernálni tudom a gépet távirányítóval (beállítástól függően), de felébreszteni egyik módból sem... működik ez utóbbi valakinek?

#316 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 07:20

Nekem megy S1-S3-S4 esetén is. Mármint leáll, aztán felébred távirányítóval.
Az alaplapon az USB_PWR jumpert át kellett tenni, hogy az USB kikaccsolva is kapjon feszt.
Abit NF7 lapon 3x2 USB van, 3 darab külön jumperral.

Power Optionsben be van állítva, hogy az eszköz(ök) felébreszthetik a gépet? Mármint az USB port is, meg a távirányító is, meg a mindenféle egyebek is (nekem feltesz 4-5 eszközt az MS remote).
Meg volt régebben szó valami USB-hackról is, amit mindjárt telepítés után feltettem (elméletileg service packekben már ki lett javítva).

#317 Felhasználó inaktív   BenJoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 08:54

Van itt egy hasznos link (angolul) az S3-ról és egyebekről: http://thegreenbutto...ShowThread.aspx

#318 Felhasználó inaktív   BenJoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 09:16

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 8:20

Power Optionsben be van állítva, hogy az eszköz(ök) felébreszthetik a gépet? Mármint az USB port is, meg a távirányító is, meg a mindenféle egyebek is (nekem feltesz 4-5 eszközt az MS remote).

Ez magyar XP-ben hol is van?

#319 Felhasználó inaktív   BenJoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 09:24

HTPC-hez a legszebb megoldás távirányítóval történő bekpacsra és egyebekre talán az IMON.

hivatalos oldal: SoundGraph
Tom's Hardware teszt (magyarul): teszt
Egy régebbi magyar teszt: teszt
Prohardver fóruma: prohardver

#320 Felhasználó inaktív   Mincza2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 10:03

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 9:47

Ácsi. A hibernálásból csak a CMOS tudja ébreszteni, azt pedig a Windows nem tudja programozni. Őszintén szólva némileg meglep, hogy ez az Auto Shutdown képes rá. Én mindenesetre nem szeretem, ha egy kitudja milyen program turkál a BIOSban. És mi van, ha rossz regisztert babrál? Minden BIOS máshol tárolja ezeket az adatokat, elég csak egy rubrikával odébb ikszelni, és van egy döglött gép.

Bástya E!

Évek óta digizgetek TV-kártyával XP és anno még win98 alól is.
Mindig is úgy vettem fel TV-ről, hogy távollétem esetén hibernált állapotból ébred a műsor kezdete előtt(nem csak készenlétiből), aztán felvétel után vissz is küldöm mélyaludni.
Sőt, én rendszeresen vekkernek is használom a PC-t, néhány MP3 ver fel reggelenként, esetleg a reggeli híradó.

A hibernált állapotból ébresztés egy beépített opció, ha az alaplap támogatja a hibernálást (manapság mindegyik). A feladatütemezőben, az ütemezett feladat Beállítások fülön  ki kell pipálni a "Szgép ébresztése a feladat futtatásához" (Wake PC to run the task) opciót és slussz. 
Ja, a BIOS-ban a maxima energiatakarékosság okán az S4 opciót érdemes választani.

PS: bocsi az ismétlésért, elnéztem a topic végét, most  látom, hogy már megbírált más is...

Szerkesztette: Mincza2 2006. 06. 16. 10:11 -kor

#321 Felhasználó inaktív   jozsiba26 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 14:15

Sziasztok!

Lenne pár kérédem a MCE-vel kapcsolatban.

Először is hogy milyen formátumba veszi fel (mpeg2,wmv, divx) (vagy képes képes felvenni)  az adásokat( beleértve a time shift-et is), hogy annak minőség mennyire testreszabható (bitráta, felbontás, stb).

A felvételi funkciói mennyire sok rétüek, értem én ezalatt, képes időzitett felvételre (esetleg meg lehet adni neki a EPG-ből?) s annak napi, heti, havi ismétlésére, s itt van e lehetőség felvételenként a felvétel tipusának (mpeg, wmv, divx) minőségének felvételkénti beállitásra?
Van e lehetőség a 2 tuneres kártyával egyszerre két adás felvételére? Van e lehetőség a felvett adások vágására vagy erre továbbra is külső programok (premier, studio) kellnek?

Én most egy gyári HTPC-t néztem ki konkrétan az acer Aspire iDea 500-t,  igaz majd csak vmikor agusztus táján lesz csak kapható nálunk.

Ez egy core duo-s Viiv compatible, 2 analóg-digitális tunnerre van, HDMI kinenet, 250Gb HDD-vel DVD-rw, 7.1-es kimenet, Wifi, stb.,  28 dBA- max zajszintel.
Gondolom egy ilyen készüléknél már nem lehet gond az irányitóval való kezelés, az időzitett felvételek normális kezelése altatott állapotban is.

Ha a fenti kérédesket meg tudnátok válaszoni azt nagyon megköszönném!

ui: Néztem még az ansys-nek a HTPC-it, azokon vmi saját fejlesztésü magyar nyelvü kezelőfelület van magyar részletes EPG-vel, erről rendszerről tudtok vmit?

Szerkesztette: jozsiba26 2006. 06. 16. 14:17 -kor

#322 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 15:54

Idézet: jozsiba26 - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 15:15

Sziasztok!

Lenne pár kérédem a MCE-vel kapcsolatban.

1, MPEG2 720*576*25fps, 2.5-3-4.5-6mbps, hang 384kbps MPEG, fixen. 3rd party utillal megoldható az MPEG2/WMV konverzió. MPEG2-ből meg azt csinálsz, amit akarsz :)
2, Időzítés, sorozat, kulcsszó, akármi, megoldható. Valójában az MCE-nek van talán a legjobb és komplexebb megoldása. Felvételnél megadható a minőség (4 fokozatban), más NEM.
3, 2 tuner OK, duplatuner szintén. Egyiken nézed másikon felveszed vagy mindkettőn felveszed.
4, Core Duo :respect: , 28dBa nagyon sok!!! 20 fölött már zajos.
*szerk: látom hogy idleben "csak" 23dBa. Az is sok :) És sajnos ez nem egy könnyen modolható valami.
5, láttam élőben (kikapcsolva) Ansyst, nem győzött meg. Gagyi ház, gagyi kinézet, SZVSZ komolytalan.
6, Az Ansys nem feljesztett semmit, csak kicsit átalakította a Media Portalt (ugye GPL). EPG-t meg vélhetően ugyanúgy állít elő, mind mindenki a fórumon, XMLTV-vel.

Jó dolog a Media Portal, de qrva lassú, instabil, darabos.

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2006. 06. 16. 15:59 -kor

#323 Felhasználó inaktív   jozsiba26 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 16:28

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 15:54

1, MPEG2 720*576*25fps, 2.5-3-4.5-6mbps, hang 384kbps MPEG, fixen. 3rd party utillal megoldható az MPEG2/WMV konverzió. MPEG2-ből meg azt csinálsz, amit akarsz :)
2, Időzítés, sorozat, kulcsszó, akármi, megoldható. Valójában az MCE-nek van talán a legjobb és komplexebb megoldása. Felvételnél megadható a minőség (4 fokozatban), más NEM.
3, 2 tuner OK, duplatuner szintén. Egyiken nézed másikon felveszed vagy mindkettőn felveszed.
4, Core Duo :respect: , 28dBa nagyon sok!!! 20 fölött már zajos.
*szerk: látom hogy idleben "csak" 23dBa. Az is sok :) És sajnos ez nem egy könnyen modolható valami.
5, láttam élőben (kikapcsolva) Ansyst, nem győzött meg. Gagyi ház, gagyi kinézet, SZVSZ komolytalan.
6, Az Ansys nem feljesztett semmit, csak kicsit átalakította a Media Portalt (ugye GPL). EPG-t meg vélhetően ugyanúgy állít elő, mind mindenki a fórumon, XMLTV-vel.

Jó dolog a Media Portal, de qrva lassú, instabil, darabos.

Köszi szépen :respect: !

A 6mbps maximális értéken nem lehet növelni?
Mert van egy lg recorderem s annál 10mbps a legjobb minőség utánna meg az 5mbps-os, de ez utóbbival már nem mindig vagyok megelégedve, főleg ha utána még fel is akarom dolgozni.

Mondjuk nekem is soknak tünt a 28, csak amugy nem igazán vagyok otthon a témában, aztán a "szak"sajtóban nagyon oda meg vissza voltak tőle hogy milyen halk, de akkor ennyit az "elfogulatlan" leirásokról.

Igazából majd a nappaliba akarnék vmi multimédia center szerüséget összehozni, de akkor lehet, hogy jobban járok ha a "könnyebb" ut helyett, magam próbálok vmi épkézláb rendszert összehozni.

Csak még kis hazánkban (főleg vidéken) elég nehéz hozzájutni a megfelelő alkatrészekhez :( .

Szerkesztette: jozsiba26 2006. 06. 16. 16:29 -kor

#324 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 18:50

Idézet: jozsiba26 - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 15:28

... nekem is soknak tünt a 28, csak amugy nem igazán vagyok otthon a témában ...

Ha a VIA-s ketyeréket elfelejtjük, jelen pillanatban a leghalkabb konfigot A64-el lehet gazdaságosan csinálni. Az A64-et stabilan visszafogva 0,8...1,1V-ra, egy mikroATX-es alaplapra integrált nVidia6500-el venti nélkül is elmegy 1500MHz körül, ami már elég harapós.
Ha pedig mégis kellene a kakaó be lehet állítani Cool&Quiet-tel dinamikusan kapcsolgatósra

#325 Felhasználó inaktív   zolli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 11:23

Valakinek van már tapasztalata Sapphire Theatrix karival?
Mert egy pár oldallal visszáb írták hogy az MCE Rollup2-vel viszi az Ati Theater 550pro chipes karikat.
Sőt a felépítése is ugyan olyan mit amit az ATI adott ki referenciakártyát. Szóval alméletileg viszi, MCE Drivert külön még nem láttam hozzá, Vagy csak úgy tapasztalata nincs valakinek? Mennyi az esélye hogy megy MCE-vel? Mert az User's-ben most 19.900Ft. ;)
Megéri?

@Bástya elvtárs

Azt nem lehet valahogy átállítani hogy hova vegye fel az adásokat?

Szerkesztette: zolli 2006. 06. 17. 11:24 -kor

Zolli

#326 Felhasználó inaktív   gaspika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 21:06

Idézet: zolli - Dátum: 2006. jún. 17., szombat - 11:23

Mert egy pár oldallal visszáb írták hogy az MCE Rollup2-vel viszi az Ati Theater 550pro chipes karikat.
Sőt a felépítése is ugyan olyan mit amit az ATI adott ki referenciakártyát. Szóval alméletileg viszi, MCE Drivert külön még nem láttam hozzá, Vagy csak úgy tapasztalata nincs valakinek? Mennyi az esélye hogy megy MCE-vel? Mert az User's-ben most 19.900Ft. ;)
Megéri?

@Bástya elvtárs

Nagyon jól megy MCE-vel. A drájver ugyan az mint az XP-hez.

#327 Felhasználó inaktív   gaspika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 21:07

Idézet: zolli - Dátum: 2006. jún. 17., szombat - 11:23

Megéri?

@Bástya elvtárs

Megy Rollup2 nélkül is.

#328 Felhasználó inaktív   zolli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 09:39

Köszi, az jó hogy meg anélkül is mert nekem állandóan beszrik tőle az MCE mint most is.  :reklamacio:  By Microsoft, meg is látszik.  :omg:  hogy hivatalos.  :Đ
Ja, és milyen csatlakozója van, normál RF vagy ami a képeken is van ha rákeresel a google-ban. Annak most nem tom mi a neve mind1 ennyi lenne az összes kérdésem.
Zolli

#329 Felhasználó inaktív   gaspika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 12:08

Idézet: zolli - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 9:39

Köszi, az jó hogy meg anélkül is mert nekem állandóan beszrik tőle az MCE mint most is.  :reklamacio:  By Microsoft, meg is látszik.  :omg:  hogy hivatalos.  :Đ
Ja, és milyen csatlakozója van, normál RF vagy ami a képeken is van ha rákeresel a google-ban. Annak most nem tom mi a neve mind1 ennyi lenne az összes kérdésem.

Normál csatlakozója van, nem csavaros. Egy a TV-nek egy a rádiónak.

#330 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 13:26

Idézet: zolli - Dátum: 2006. jún. 17., szombat - 12:23

De, a partíciót beállíthatod, azon belül fixen "x:\Recorded TV"

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.