media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc
Elküldve: 2006. 06. 10. 09:44
Elküldve: 2006. 06. 10. 10:23
Idézet: PET^ - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 10:44
Nem. Saját USB-s vevője van, amit hozzá adnak a csomagban (plusz két IR transmittert ha lenne set-top boxod).
BTW EPG:
Írtam valahol egy linket, itt van újra:
http://w3.enternet.h.../mceguidehu.reg
Telepíted és lesz magyar EPG-d (kivéve szexcsatornák). A honlapomon ( http://w3.enternet.hu/cszolee ) van némi leírás is róla, hogy kell beállítani.
Röviden:
- telepíted a reget, ekkor már a weboldalamról szedi a kész EPG-t (400-500k-s guide.bin)
- scanneled a csatornákat (válaszd Germany-t)
- után az "Add listings to channel" opcióval tudod a megtalált csatornához hozzárendelni a műsort, illetve nevet.

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Elküldve: 2006. 06. 10. 12:12
Elküldve: 2006. 06. 11. 09:30
Web Képek Csoportok Címtár
Speciális keresés
Beállítások
Keresés: web magyar lapok lapok Magyarországról
Web „Auto Startup & Shutdown 2.0 download”: 1–10., összesen: kb. 1 180 000 találat. (0,31 másodperc)
PC Auto Shutdown 2.0 - download free - Download.rol.ro
PC Auto Shutdown 2.0 free download - PC Auto Shutdown 2.0 - PC Auto Shutdown is ... Utilitare Desktop > Ecrane Start-Up sau Shutdown > PC Auto Shutdown 2.0 ...
download.rol.ro/dhtml/pc_auto_shutdown_20.htm - 24k - Tárolt változat - Hasonló lapok
BootBot free download. An enhanced version of the Windows shut ...
BootBot free download. An enhanced version of the Windows shut down screen that lets ... Logo Randomizer will randomly change your startup, shutdown wait, ...
www.freedownloadscenter.com/Shell_and_Desktop/Startup_Shutdown_Screen_Tools/BootBot.html - 26k - Tárolt változat - Hasonló lapok
GTI Desktop+ free download. A set of integrated desktop utilities ...
Allows you to manage and cycle your startup and shutdown logos (under Win95/98) and your ... Auto-changes the Windows 95/98/NT4.0 wallpaper, screen saver, ...
www.freedownloadscenter.com/Shell_and_Desktop/Desktop_Randomizers_and_Changers/GTI_Desktop_.html - 26k - Tárolt változat - Hasonló lapok
[ További találatok a(z) „www.freedownloadscenter.com” tartományból ]
Auto Power-on Shut-down Lite Free Download Page - Review and ...
Startup monitor to control Windows startup, system services, IE extensions ... Auto Power-on Shut-down 1.46 Allow you to control your computer resume from ...
www.top-shareware.net/Auto_Poweron_Shutdown_Lite.html - 28k - Tárolt változat - Hasonló lapok
Elküldve: 2006. 06. 11. 09:33
Idézet: PET^ - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 13:12
Bár végülis belegondolva, talán valami WinLIRC vagy hasonló IR távirányító kezelő programmal elképzelhető.
Ki kell próbálni.
Elküldve: 2006. 06. 11. 09:36
Úgy néz ki, pár napja nem megy a részletes csatorna infó ("xmltv --slow"). Nem tölt le részletes infót (ami a popupban jelenne meg), csak a sima rövid infót, ami a sokcsatornás listában van. Így nincsenek epizód leírások, egyéb okosságok.
Más is próbálta? Netán frissíteni kéne valamit? A port.hu változtatott?
Kár érte
Elküldve: 2006. 06. 11. 10:10
Idézet: BenJoe - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 9:52
1. Beállítom a felvételre használt programban (tv kártyához adott, christv, gbpvr - ki mit használ) a felvételt (időpont, csatorna, felvételi minőség...) Persze engedélyezni kell az op. rendszerben a programnak az automatikus indulását.
2. Beállítom az Auto Startup & Shutdown 2.0 programban, hogy kapcsolja be a gépet x időpontban és kapcsolja ki y időpontban (mondjuk 2-2 perccel a felvétel indítása előtt és letelte után)
3. Hibernálom a gépet (v. készenlétbe is lehet tenni:S1-S3): egyszerűen megnyomod a billenyűzeten (ha van ilyen) a hibernálás gombot, vagy start menüből, illetve az említett programban ezt is lehet időzíteni.
Pl.: Reggel 7-kor elindítasz egy dvd írást és tudod h. 20 perc múlva végez, így még előtte az Auto Startup & Shutdown-ban beállítod h. 7 óra 22 perckor hibernálja (v. tegye készenlétbe) a gépet, és du. 4 óra előtt 2 perccel kapcsolja be, majd du. 5 után 2 perccel kapcsolja ki, mert 4 és 5 óra között megy a felvenni kívánt műsor. Persze ezt lehet periódikusan is csinálni, ha mondjuk de. és du. is van amit fel szeretnél venni, csak akkor az első felvétel után, ill. minden az utolsó előtti felvétel után értelemszerűen ismét hibernálni kell a gépet, nem pedig kikapcsolni.
A beállított időeltolás csatornafüggő. Tehát pl. rtlklub-nál nem lesz elég 2 perc, ha 12-vel fogják később kezdeni és 12 perccel fogják később befejezni a műsort. Így jobb ha többet állítasz be.
Javítson ki vki, ha vmiben tévednék.
egy dolgot ne mértek. A hibernálás az teljes kikapcsolást jelent, csak a vinyóra írja a memória tartalmát a gép. Ilyenkor hogy kapcsolja be a program a gépet, ha nem fut, és a gép tulajdonképpen hibernáláskor áramtalanítva van. Nem csak a bios tudná bekapcsolni a hibernált gépet?
A suspend to ram-ról inkább el tudom képzelni, hogy felébred, a sima standyról meg pláne.
Elküldve: 2006. 06. 12. 08:32
Idézet: PeC - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 11:10
A suspend to ram-ról inkább el tudom képzelni, hogy felébred, a sima standyról meg pláne.
Én eddig akárhány PVR programot próbáltam, ami tudott időzített felvételt, mind fel tudta ébreszteni hibernálásból is a gépet. Nem értem, mi értelme így külön programot felhasználni ehhez.
A windows xp feladatütemezője is fel tudja ébreszteni a gépet, ha kéred:win xp feladatütemező beállító ablaka
Szerkesztette: regeszter 2006. 06. 12. 08:33 -kor
Elküldve: 2006. 06. 12. 08:47
Elküldve: 2006. 06. 13. 09:29
Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 9:47
Ha az m$ berakja ezt a képességet a windowsba, akkor elhiheted, hogy szabványos a dolog és ezért nem fog meghalni a géped.
Elküldve: 2006. 06. 13. 10:21
A problémám a következő:
A gépemet mindig stand by módba kapcsolom ki, illetve úgy van beállítva, hogyha nem csinál semmit, akkor 10 perc múlva kapcsoljon ki stand by-ba. Használom az általad csinált EPG-t (köszönet érte), és minden nap hajnali 1 órakor a gép bekapcsol, viszont nem kapcsol ki. Van e lehetőség arra, hogy ne legyen automatikus frissítés, csak manuális, és ezt hol kell beéllítani. (feltéve ha emiatt kapcsol be)
Tisztelettel: szutyis
Elküldve: 2006. 06. 13. 13:29
szerk: csak azt módosíthatod külön utillal, hogy mikor töltse le az EPGt. Automatikusan, mindennap.
2, Computer Management -> Hardware, és nézd meg minden eszköz Power Options vagymi beállításait.
Nálam pl. az egér NEM ébresztheti fel a gépet, csak bill. vagy távirányító.
Esetleg valami processz fut a háttérben (indexelés, izébigyó, meg mintha a Media Center / WMP is csinálna valami "rendszerezést").
Regeszter: miért az MS berakja ezt a képességet? Hol, mikor, milyen Windowsba?
Szerkesztette: Bástya elvtárs 2006. 06. 13. 13:32 -kor
Elküldve: 2006. 06. 14. 07:14
My Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Themes\DownloadSites\100 DisplayName: themui.dll,-2015 URL:http://go.microsoft.com/fwlink/LinkId=488
Ezért? Pedig nem tudom hányszor megetettem vele a regedet.
Büntetlenül törölhetem ezt?
m1, m2, Duna stb. továbbra sincs. Nem értem: talán ez a tuner csak a kábelsávot fogja...?
Szerkesztette: Ba.G 2006. 06. 14. 07:14 -kor
Elküldve: 2006. 06. 14. 08:13
Idézet: Ba.G - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 8:14
Ezért? Pedig nem tudom hányszor megetettem vele a regedet.
Büntetlenül törölhetem ezt?
Nem tudom te mit írsz, meg mi az, meg miféle themeui, az valami nagyon tökmás
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Media Center\Service\EPG]
"discSvc"="http://w3.enternet.hu/cszolee/GetTVServicesMetaInfo.html"
1, A fentit beírod
2, Set up TV signal (Germany, Cable)
3, Use guide? Yes
4, Scan for channels
5, Add listings to channel
Kb. ennyi, 2-3 friss MCE-vel is próbáltam és ment.
Az xmltv --slow viszont NEM. Ötletek?
Elküldve: 2006. 06. 14. 08:28
Elküldve: 2006. 06. 14. 09:55
Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 8:13
Kb. ennyi, 2-3 friss MCE-vel is próbáltam és ment.
Az xmltv --slow viszont NEM. Ötletek?
Ez végül is nem "tök friss" MCE volt, hanem OEM (előre telepített). Így vettem a MM-ból, ott meg biztosan próbálták már állítgatni. Pl. van vmi "próbaidős" nvidia driver, holott az alaplapi Inteles. Nem tudom ez minek, tán mpeg2 dekódoláshoz próbálták? Majd leszedem, bár azt hiszem hamarosan teszek bele egy Aopen PCX6600-s Low Profile kártyát.
A fenébe, innen most nem tudom megnézni, csak otthon. A microsoft.com MCE demo swf-ében nem lehet a menü ilyen mélységéig leásni...: szóval a \Settings\Guide menüben talán a Restore...(?) menüpont alatt mondott valami ilyesmit, hogy nem tud a go.microsoft.com-ra csatlakozni, így kerestem rá erre a registryben.
De a probléma valami módon megoldódott, Guide van!!!
Úgy tűnik, nekem is csak rövid ismertető van - Hová menjünk moziba? stílusban
Köszönöm az eddigi segítséget!
Szerkesztette: Ba.G 2006. 06. 14. 10:01 -kor
Elküldve: 2006. 06. 14. 10:05
Szerkesztette: Ba.G 2006. 06. 14. 10:05 -kor
Elküldve: 2006. 06. 14. 10:15
Idézet: gaspika - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 8:28
A "kész", betöltött EPG-t a My TV\Guide menü alatt láthatod, ahol nekem eddig csak ~"Data unaccessable" állt a csatornák sávjában. Illetve párnál még mindig. (Ez gondolom marad is, mert bár a görög, orosz, kínai műsorokra nagy igény mutatkozna
Szerkesztette: Ba.G 2006. 06. 14. 10:16 -kor

Súgó
A téma zárva.