HWSW Informatikai Kerekasztal: media center olcsó pc-ből, ötletek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc Értékeld a témát: -----

#291 Felhasználó inaktív   PET^ 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 10. 09:44

Egy gyors kérdés: Microsoft MCE távirányítót lehet használni egy laptop beépített IR vevőjével? Mert ha igen, akkor beszerzek egyet, mivel kicsit csúszik Media Center összerakása...

#292 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 10:23

Idézet: PET^ - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 10:44

Egy gyors kérdés: Microsoft MCE távirányítót lehet használni egy laptop beépített IR vevőjével? Mert ha igen, akkor beszerzek egyet, mivel kicsit csúszik Media Center összerakása...

Nem. Saját USB-s vevője van, amit hozzá adnak a csomagban (plusz két IR transmittert ha lenne set-top boxod).

BTW EPG:

Írtam valahol egy linket, itt van újra:

http://w3.enternet.h.../mceguidehu.reg

Telepíted és lesz magyar EPG-d (kivéve szexcsatornák). A honlapomon ( http://w3.enternet.hu/cszolee ) van némi leírás is róla, hogy kell beállítani.

Röviden:
- telepíted a reget, ekkor már a weboldalamról szedi a kész EPG-t (400-500k-s guide.bin)
- scanneled a csatornákat (válaszd Germany-t)
- után az "Add listings to channel" opcióval tudod a megtalált csatornához hozzárendelni a műsort, illetve nevet.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#293 Felhasználó inaktív   PET^ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 12:12

Köszi a választ. Nekem laptopon pont az lenne a lényeg hogy ne kelljen rádugdosni állandóan a vevőt. Persze MC-nél már teljesen jó így.

#294 Felhasználó inaktív   spuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 22:40

hol találom meg az  Auto Startup & Shutdown 2.0  progit?
köszi

#295 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 09:30

Ugrás – Google kezdőlap  
Web    Képek    Csoportok    Címtár   
  Speciális keresés
  Beállítások   
Keresés: web magyar lapok lapok Magyarországról
Web „Auto Startup & Shutdown 2.0 download”: 1–10., összesen: kb. 1 180 000 találat. (0,31 másodperc)

PC Auto Shutdown 2.0 - download free - Download.rol.ro
PC Auto Shutdown 2.0 free download - PC Auto Shutdown 2.0 - PC Auto Shutdown is ... Utilitare Desktop > Ecrane Start-Up sau Shutdown > PC Auto Shutdown 2.0 ...
download.rol.ro/dhtml/pc_auto_shutdown_20.htm - 24k - Tárolt változat - Hasonló lapok

BootBot free download. An enhanced version of the Windows shut ...
BootBot free download. An enhanced version of the Windows shut down screen that lets ... Logo Randomizer will randomly change your startup, shutdown wait, ...
www.freedownloadscenter.com/Shell_and_Desktop/Startup_Shutdown_Screen_Tools/BootBot.html - 26k - Tárolt változat - Hasonló lapok

GTI Desktop+ free download. A set of integrated desktop utilities ...
    Allows you to manage and cycle your startup and shutdown logos (under Win95/98) and your ... Auto-changes the Windows 95/98/NT4.0 wallpaper, screen saver, ...
    www.freedownloadscenter.com/Shell_and_Desktop/Desktop_Randomizers_and_Changers/GTI_Desktop_.html - 26k - Tárolt változat - Hasonló lapok
    [ További találatok a(z) „www.freedownloadscenter.com” tartományból ]

Auto Power-on Shut-down Lite Free Download Page - Review and ...
Startup monitor to control Windows startup, system services, IE extensions ... Auto Power-on Shut-down 1.46 Allow you to control your computer resume from ...
www.top-shareware.net/Auto_Poweron_Shutdown_Lite.html - 28k - Tárolt változat - Hasonló lapok

#296 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 09:33

Idézet: PET^ - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 13:12

Köszi a választ. Nekem laptopon pont az lenne a lényeg hogy ne kelljen rádugdosni állandóan a vevőt. Persze MC-nél már teljesen jó így.

Bár végülis belegondolva, talán valami WinLIRC vagy hasonló IR távirányító kezelő programmal elképzelhető.
Ki kell próbálni.

#297 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 09:36

Na még egy.

Úgy néz ki, pár napja nem megy a részletes csatorna infó ("xmltv --slow"). Nem tölt le részletes infót (ami a popupban jelenne meg), csak a sima rövid infót, ami a sokcsatornás listában van. Így nincsenek epizód leírások, egyéb okosságok.

Más is próbálta? Netán frissíteni kéne valamit? A port.hu változtatott?
Kár érte :(

#298 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 10:10

Idézet: BenJoe - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 9:52

Én így szoktam (még csak néhányszor):

1. Beállítom a felvételre használt programban (tv kártyához adott, christv, gbpvr - ki mit használ) a felvételt (időpont, csatorna, felvételi minőség...) Persze engedélyezni kell az op. rendszerben a programnak az automatikus indulását.

2. Beállítom az Auto Startup & Shutdown 2.0 programban, hogy kapcsolja be a gépet x időpontban és kapcsolja ki y időpontban (mondjuk 2-2 perccel a felvétel indítása előtt és letelte után)

3. Hibernálom a gépet (v. készenlétbe is lehet tenni:S1-S3): egyszerűen megnyomod a billenyűzeten (ha van ilyen) a hibernálás gombot, vagy start menüből, illetve az említett programban ezt is lehet időzíteni.

Pl.: Reggel 7-kor elindítasz egy dvd írást és tudod h. 20 perc múlva végez, így még előtte az Auto Startup & Shutdown-ban beállítod h. 7 óra 22 perckor hibernálja (v. tegye készenlétbe) a gépet, és du. 4 óra előtt 2 perccel kapcsolja be, majd du. 5 után 2 perccel kapcsolja ki, mert 4 és 5 óra között megy a felvenni kívánt műsor. Persze ezt lehet periódikusan is csinálni, ha mondjuk de. és du. is van amit fel szeretnél venni, csak akkor az első felvétel után, ill. minden az utolsó előtti felvétel után értelemszerűen ismét hibernálni kell a gépet, nem pedig kikapcsolni.
A beállított időeltolás csatornafüggő. Tehát pl. rtlklub-nál nem lesz elég 2 perc, ha 12-vel fogják később kezdeni és 12 perccel fogják később befejezni a műsort. Így jobb ha többet állítasz be.

Javítson ki vki, ha vmiben tévednék.

egy dolgot ne mértek. A hibernálás az teljes kikapcsolást jelent, csak a vinyóra írja a memória tartalmát a gép. Ilyenkor hogy kapcsolja be a program a gépet, ha nem fut, és a gép tulajdonképpen hibernáláskor áramtalanítva van. Nem csak a bios tudná bekapcsolni a hibernált gépet?

A suspend to ram-ról inkább el tudom képzelni, hogy felébred, a sima standyról meg pláne.
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#299 Felhasználó inaktív   regeszter 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 12. 08:32

Idézet: PeC - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 11:10

egy dolgot ne mértek. A hibernálás az teljes kikapcsolást jelent, csak a vinyóra írja a memória tartalmát a gép. Ilyenkor hogy kapcsolja be a program a gépet, ha nem fut, és a gép tulajdonképpen hibernáláskor áramtalanítva van. Nem csak a bios tudná bekapcsolni a hibernált gépet?

A suspend to ram-ról inkább el tudom képzelni, hogy felébred, a sima standyról meg pláne.

Én eddig akárhány PVR programot próbáltam, ami tudott időzített felvételt, mind fel tudta ébreszteni hibernálásból is a gépet. Nem értem, mi értelme így külön programot felhasználni ehhez. :smoker:

A windows xp feladatütemezője is fel tudja ébreszteni a gépet, ha kéred:win xp feladatütemező beállító ablaka

Szerkesztette: regeszter 2006. 06. 12. 08:33 -kor

#300 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 12. 08:47

Ácsi. A hibernálásból csak a CMOS tudja ébreszteni, azt pedig a Windows nem tudja programozni. Őszintén szólva némileg meglep, hogy ez az Auto Shutdown képes rá. Én mindenesetre nem szeretem, ha egy kitudja milyen program turkál a BIOSban. És mi van, ha rossz regisztert babrál? Minden BIOS máshol tárolja ezeket az adatokat, elég csak egy rubrikával odébb ikszelni, és van egy döglött gép.

#301 Felhasználó inaktív   ludnik 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 09:19

Egy regisztrációs kódot tud valaki adni hozzá?

#302 Felhasználó inaktív   regeszter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 09:29

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 9:47

Ácsi. A hibernálásból csak a CMOS tudja ébreszteni, azt pedig a Windows nem tudja programozni. Őszintén szólva némileg meglep, hogy ez az Auto Shutdown képes rá. Én mindenesetre nem szeretem, ha egy kitudja milyen program turkál a BIOSban. És mi van, ha rossz regisztert babrál? Minden BIOS máshol tárolja ezeket az adatokat, elég csak egy rubrikával odébb ikszelni, és van egy döglött gép.

Ha az m$ berakja ezt a képességet a windowsba, akkor elhiheted, hogy szabványos a dolog és ezért nem fog meghalni a géped.

#303 Felhasználó inaktív   szutyis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 10:21

Tisztelt Bástya elvtárs!

A problémám a következő:

A gépemet mindig stand by módba kapcsolom ki, illetve úgy van beállítva, hogyha nem csinál semmit, akkor 10 perc múlva kapcsoljon ki stand by-ba. Használom az általad csinált EPG-t (köszönet érte), és minden nap hajnali 1 órakor a gép bekapcsol, viszont nem kapcsol ki. Van e lehetőség arra, hogy ne legyen automatikus frissítés, csak manuális, és ezt hol kell beéllítani. (feltéve ha emiatt kapcsol be)

Tisztelettel: szutyis

#304 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 13. 13:29

1, Az EPG 05:00 és 10:00 között (AM) frissítődik, de. 10 küröl kerül fel a friss.
szerk: csak azt módosíthatod külön utillal, hogy mikor töltse le az EPGt. Automatikusan, mindennap.
2, Computer Management -> Hardware, és nézd meg minden eszköz Power Options vagymi beállításait.
Nálam pl. az egér NEM ébresztheti fel a gépet, csak bill. vagy távirányító.

Esetleg valami processz fut a háttérben (indexelés, izébigyó, meg mintha a Media Center / WMP is csinálna valami "rendszerezést").

Regeszter: miért az MS berakja ezt a képességet? Hol, mikor, milyen Windowsba?

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2006. 06. 13. 13:32 -kor

#305 Felhasználó inaktív   Ba.G 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 07:14

Nekem továbbra sem megy. Van a registryben egy ilyen:
My Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Themes\DownloadSites\100   DisplayName: themui.dll,-2015   URL:http://go.microsoft.com/fwlink/LinkId=488

Ezért? Pedig nem tudom hányszor megetettem vele a regedet. :)  :omg:
Büntetlenül törölhetem ezt?

m1, m2, Duna stb. továbbra sincs. Nem értem: talán ez a tuner csak a kábelsávot fogja...? :)

Szerkesztette: Ba.G 2006. 06. 14. 07:14 -kor

#306 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 08:13

Idézet: Ba.G - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 8:14

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Themes\DownloadSites\100   DisplayName: themui.dll,-2015   URL:http://go.microsoft.com/fwlink/LinkId=488

Ezért? Pedig nem tudom hányszor megetettem vele a regedet. :)  :omg:
Büntetlenül törölhetem ezt?

Nem tudom te mit írsz, meg mi az, meg miféle themeui, az valami nagyon tökmás :)

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Media Center\Service\EPG]
"discSvc"="http://w3.enternet.hu/cszolee/GetTVServicesMetaInfo.html"

1, A fentit beírod
2, Set up TV signal (Germany, Cable)
3, Use guide? Yes
4, Scan for channels
5, Add listings to channel

Kb. ennyi, 2-3 friss MCE-vel is próbáltam és ment.

Az xmltv --slow viszont NEM. Ötletek?

#307 Felhasználó inaktív   gaspika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 08:28

Ezt az EPG-t hol kellene látnom? A főmenüben? Mindent megcsináltam amit Bástya elvtárs leírt.

#308 Felhasználó inaktív   Ba.G 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 09:55

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 8:13

Nem tudom te mit írsz, meg mi az, meg miféle themeui, az valami nagyon tökmás :) (...)
Kb. ennyi, 2-3 friss MCE-vel is próbáltam és ment.

Az xmltv --slow viszont NEM. Ötletek?

Ez végül is nem "tök friss" MCE volt, hanem OEM (előre telepített). Így vettem a MM-ból, ott meg biztosan próbálták már állítgatni. Pl. van vmi "próbaidős" nvidia driver, holott az alaplapi Inteles. Nem tudom ez minek, tán mpeg2 dekódoláshoz próbálták? Majd leszedem, bár azt hiszem hamarosan teszek bele egy Aopen PCX6600-s Low Profile kártyát.  :) Modjuk ahhoz biztos van saját driver.

A fenébe, innen most nem tudom megnézni, csak otthon. A microsoft.com MCE demo swf-ében nem lehet a menü ilyen mélységéig leásni...: szóval a \Settings\Guide menüben talán a Restore...(?) menüpont alatt mondott valami ilyesmit, hogy nem tud a go.microsoft.com-ra csatlakozni, így kerestem rá erre a registryben.

De a probléma valami módon megoldódott, Guide van!!! :) az összelegelészett ~40 csatornára, már amelyik a port.hu-n megvan. Deko TV, ERT.sat, RTR Planeta, CCTV4 meg még pár roppant fontos adó nincs a választékban, de ennél bosszantóbb, hogy az m1-et, m2-t, Duna TV-t nem találja az automatikus hangolás. Hogy lehet egyenként felveni őket? Az MCE által használt "csatorna" hogyan felelhető meg az UPC csatornakiosztásának ? Van vmi váltószám? :) Vagy hogy tudnám a pontos frekvenciaértékre hangolni? Finomhangolás esetleg...? Elkélne pár helyen. (Hopp, most gonoltam rá: talán a tuner sajár szoftverében, MCE-n kívül - ha ez lehetséges...?)

Úgy tűnik, nekem is csak rövid ismertető van - Hová menjünk moziba? stílusban :) -, de a -slowt ugye még nem volt alkalmam élőben tapasztalni. :)  :( Lehet, hogy a port.hu-n megkezdődött a vakáció?  :omg: Talán érdemes lenne megkérdezni náluk?

Köszönöm az eddigi segítséget!  :respect:

Szerkesztette: Ba.G 2006. 06. 14. 10:01 -kor

#309 Felhasználó inaktív   Ba.G 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 10:05

A port.hu webes felületén pedig ott van a részletes műsorújság, imdb linkekkel. Nem tudom az hogy viszonyul az EPG-hez...

Szerkesztette: Ba.G 2006. 06. 14. 10:05 -kor

#310 Felhasználó inaktív   Ba.G 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 14. 10:15

Idézet: gaspika - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 8:28

Ezt az EPG-t hol kellene látnom? A főmenüben? Mindent megcsináltam amit Bástya elvtárs leírt.

A "kész", betöltött EPG-t a My TV\Guide menü alatt láthatod, ahol nekem eddig csak ~"Data unaccessable" állt a csatornák sávjában. Illetve párnál még mindig. (Ez gondolom marad is, mert bár a görög, orosz, kínai műsorokra nagy igény mutatkozna :), a tévétársaságok nem fogják felkínálni az - esetleg nem is létező - EPG-jüket a port.hu-nak az én két szép mongólredős szememért...  ;) [Nem is olyan.]) Viszont az m1, Duna TV stb. nem ártana. Este megpróbálom kézzel.  ;)  :up:

Szerkesztette: Ba.G 2006. 06. 14. 10:16 -kor

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.