HWSW Informatikai Kerekasztal: media center olcsó pc-ből, ötletek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc Értékeld a témát: -----

#331 Felhasználó inaktív   zolli 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 18. 13:27

Vagyis ilyen
Kép

Nagyon köszi.
Akkor holnap megyek megvenni.
Neked is ilyened van?
milyen a képe?
Zolli

#332 Felhasználó inaktív   gaspika 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 19. 08:50

Idézet: zolli - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 13:27

Vagyis ilyen
Kép

Nagyon köszi.
Akkor holnap megyek megvenni.
Neked is ilyened van?
milyen a képe?

Igen ilyen.

#333 Felhasználó inaktív   zolli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 16:47

Nagyon köszi az infót. ;)
Szerdán jön a kari.  :Đ
Zolli

#334 Felhasználó inaktív   mcfly9 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 22:23

Sziasztok!

Most találtam csak rá a fórumra, de nagyon megtetszett...

Most tervezek egy MCE-t összerakni és a következő hardver van jelenleg a shortlisten:

P4 dualcore D930
1gb ram
2x technotrend budget S-1500 (DVB-S kártya, DiSeq-es váltóval Astra és Hotbird)

Pár nyitott kérdésem azért még van...
1. milyen analóg/DVB-T tunert érdemes emellé venni? Kábelem nincs, csak földi TV-re kéne (analóg: tv2, rtl, digi: m1, m2, duna)
2. EPG-t meg lehet valahogy oldalni, hogy minden csatornát tudjon? tehát ne csak a magyarokat, hanem a lényegesebb Astra/Hotbird csatornákat és a magyarokat is?
3. mitől függ, hogy ki tudom-e rakni egy LCD-re natív felbontásban (1366*768) a képet vagy sem? csomó fórumban megy a vita, hogy DVI vagy HDMI a nyerő 50/60 hz-en
3a. mennyire bika videokártyát érdemes belerakni? DVB-S2 nem játszik, szóval maradnak a DVB-S-en elérhető HD adások
4. felvételeket fileserver-en szeretném tárolni, hogy máshonnan is elérhetőek legyenek. ehez van egy viszonylag bika szerverem (4x300G SATA, Raid5, gigabit LAN)... reális, hogy hálón átmegy egy (esetleg 2) DVB-T vagy DVB-S adás felvétele?
5. DVB-S2 ugye nem játszik MCE-n a h.264 kódolás miatt?
6. egy analóg/dvb-t hybrid tuner ugye csak analógnak vagy digitálisnak látszik MCE-ben, és nem két külön tunerként? (így 6 tuner kell, ha dvb-s, dvb-t és analóg adásból akarok tetszőleges 2-t felvenni egy időben?)

Köszi a válaszokat...!

#335 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 12:04

Úgy tudom, az MCE egyszerre csak 2 tunerrel tud dolgozni.
Javítsatok ki, ha tévedek.

#336 Felhasználó inaktív   zolli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 12:46

Azt én is olvastam hogy max. 2 tuner kezelése oldható meg. ;)
A Volág legjobb MCE Fóruma: The Green Button
Nekem is lenne egy két lérdésem még?
Megtaláloma csatornálkat: m1, tv2, rtl, meg a lenti videót hogy már az is legyen. :)
Eddig minden ok csak amikor megnézem őket azon kapom a fejem hogy az m1-nek és a videónál nuku a hang. :(
Nem lehet ezzel valamit kezdeni?
Germny van beállítva (PAL)
És még sem jó.
Már szintem mindent próbáltam :(

Szerkesztette: zolli 2006. 06. 21. 12:47 -kor

Zolli

#337 Felhasználó inaktív   mcfly9 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 12:57

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 13:04

Úgy tudom, az MCE egyszerre csak 2 tunerrel tud dolgozni.
Javítsatok ki, ha tévedek.

Hello,

Több tuner is lazán megy :)

Hivatalosan az MCE2005 2 tunert, a Vista 4-et visz, de egy elég egyszerű trükkel (setup, device disable, másik device setup, enable) megszületnek a megfelelő registry bejegyzések, amikkel megy akár 4 szimultán recording is (UI nem tud kijelezni ennél többet, de elviekben megy több is).

Úgy néz ki a hibrid tuneres kérdésre megtaláltam a választ: az MCE csak vagy analóg vagy digi tunernek látja... így a megoldásom valszeg egy dual digi tuner, egy dual analóg és 2 DVB-S (ebből nem találtam dualtunerest...)

Mégolyasmiket hallottam, hogy a dualtuneres cuccokon néha gond az antenna jel erőssége... ezzel mi a helyzet?

#338 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 13:07

Tulajdonképpen mire kell neked 6 darab tuner? :think:

#339 Felhasználó inaktív   mcfly9 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 13:12

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 14:07

Tulajdonképpen mire kell neked 6 darab tuner? :think:

Nem a 6 tuner kell, hanem az, hogy tudjak egy műsort nézni és egyet felvenni... legyen az éppen esetleg 2 német csatorna szat-ról, vagy 2 magyar (digi az majd hosszú távon játszik, ha lesz RTL és  tv2 is digin...)

#340 Felhasználó inaktív   Ba.G 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 14:39

Szabad egy láma kérdést?: :)

Úgy veszem észre, a tuner (AverMedia M150) interlaced módban rögzít - ami nem is baj az álmoskönyvek szerint :) -, monitoron néze látszik a jellegzetes víszintes csíkozódás mozgásoknál. Tudom, elvileg tévén "kell(ene)" nézni a HTPC-t, hisz ez a dolog lényege :), bár progressiv scan esetén megint borul a formál logika... :) (Nincs ilyen megjelenítőm egyelőre, viszont ebbe a Spectrába most készülök tv-out videokártyát venni, addig monitoron nézem, így szúrt szemet.) Kérdés tehát, hogy az MCE-n belül (vagy kívül...) lehet-e állítani szoftveresen a visszajátszás interlaced/non-interlaced (progresszív/nem progresszív?) voltát. Ha egyáltalán jó helyen kapizsgálom a kérdés műszaki oldalát, egyébként innen az ihlet: Videopraktika: Az MPEG gyakorlata. (Sajnos a cikksorozat már csak a Google tárolta változatban van meg, úgy látom.) Ez a cikk ugyan az MPEG gyakorlatát vesézi ki a címe szerint is :), de hasznos, még akkor is, ha az MCE fájlformátuma nem ez. Hogy is van ez...(MCE/MPEG2 vonatkozásban)? Erre gondolok:

Idézet

Ha MPEG-2 készítésre alkalmas, támogatja-e a váltott soros (interlaced) tömörítést? Az egyszerűbb MPEG-2 tömörítők csak progresszív képes tömörítést alkalmaznak. Az így előállított anyag, TV-n történő kijátszáskor, a heves vízszintes kameramozgásoknál erősen vibrál. Az általunk birtokolt videoanyagok az esetek túlnyomó többségében váltott sorosak ("intelészesek"), azaz másodpercenként nem 25 egész képet, hanem 50 félképet tartalmaznak. (...) A megoldást nem a kóder, hanem a dekóder, lejátszó oldalon kell keresni. A szoftveres lejátszók között van olyan, amelyiknél beállítható a de-interlészes lejátszás. Ugyanakkor a TV készülékek nem képesek a de-interlészes anyagot "rendbe rakni", azokat vibrálva fogják kijátszani. Kézenfekvő tehát, úgy járunk a legjobban, az MPEG-et eleve interlészesre készítjük, így a TV-n szép lesz a kijátszás, a PC-n pedig a megfelelő lejátszó szoftver kiválasztása nyújtja a megoldást.

A megoldás a (leendő :) ) videokártya driverében van/lesz? Ott lehet - ha lehet - állítani? MCE-n kívül? MCE felületen? 

Szerkesztette: Ba.G 2006. 06. 21. 14:41 -kor

#341 Felhasználó inaktív   Flash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 23:05

Idézet: mcfly9 - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 13:57

Úgy néz ki a hibrid tuneres kérdésre megtaláltam a választ: az MCE csak vagy analóg vagy digi tunernek látja...

Igen, ezt alá tudom támasztani, az én hibrid tuneremmel is ez a helyzet, vagy analóg, vagy digi módban megy. Sajna MCE az FM rádiót se látja a tuneren, ha digire állítom be.

PowerCinema4-gyel nincs az utóbbi gond, azzal mindig megy az FM rádió, de ez is csak vagy analóg, vagy digi módban kezeli a tunert. De legalább a csatornákat nem felejti el váltáskor mint az MCE. Csak a tapasztalataim szerint kissé instabil... és bár kezeli az MCE távirányítót, egy csomó gomb nem használható :(

#342 Felhasználó inaktív   zolli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 09:41

Na, nekem már elegem van. :)
Nem igaz MCE alatt ilyen nem is tudom kásás a kép és elég ronda. Meg ha gyors mozgás van csíkozódik is nagyon :(
Szvsz, tegnap este leszedtem a MediaPortal 0.2 RC4-et és sokkal jobb a kép min MCE alatt.
De az miért is van hogy most minden szép és jó csak épp két csatornánál akadozik a hang vagyis inkább sistereg, nem tudom akérmilyenre állítottam a körzetet, Németország, Ausztria, Románia, stb.... akkor is ez van?
Esetleg az érthat a tunernek ha olyankor húzod ki a TV antennát a kariból amikor a gép be van kapcsolva? (TV nem ment)
Mondjuk ez érdekes lenne mert van ahol full jó a hang.
Nem tudom már mit csináljak
Zolli

#343 Felhasználó inaktív   zolli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 19:09

:respect:  :respect:  :respect: Akkr csak annyit mondjon meg valaki hogy miért zajos a hang csak két csatornán?
Csak annyit. :respect:  :respect:
Zolli

#344 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 01:22

Ki használ olyan MediaPc-t, amivel fel is fesz Tv adást egyből DVD-re vagy HDD-re? :)
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#345 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 11:11

Idézet: Socket - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 2:22

...

:confused:

Mire gondolsz? Hogy kinek van tunere?

#346 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 11:44

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 12:11

:confused:

Mire gondolsz? Hogy kinek van tunere?

Mondjuk. :D
Inkább tapasztalatra lennék kiváncsi, hogy ki hogyan használja felvételre ezeket a szerkezeteket. Én a realtime felvevésre gondolok ezalatt, tehát ami egyből tömörít és nem kell utánna még baszkurálni a tömörítéssel. (Pl. Theater 550 Pro)

Szerkesztette: Socket 2006. 06. 23. 11:44 -kor

#347 Felhasználó inaktív   zolli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 15:16

Én használom a RealTime kódolást pl. a kemrámról FireWire helyett már ezzel veszek át és nem kell vele annyit szenvedni. ;)
meg úhy néz ki hogy a TV-t is sikerült beüzemni.
Amúgy egy csatárnán már kipróbáltam és a felvétellelsincs semmi baj. ;)
Zolli

#348 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 08:19

Idézet: Socket - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 12:44

tehát ami egyből tömörít és nem kell utánna még baszkurálni a tömörítéssel. (Pl. Theater 550 Pro)

Ha HW-s kártyára gondolsz, akkor az MPEG2-t csinál - ezt sajnos nagyon is kell baszkurálni, mert mondjuk egy átlagos minőségű, 6mbps felvétel óránként kb. 3 giga (dvr-ms formátumban, MPEG2-ben 2,5gb körül).
Mármint óránként.

Én személy szerint Windows Media-ba tömörítem, mert
1, kb. 1/8-ra tömörít jelentősebb veszteség nélkül (1-pass QVBR 85, 640*512)
2, streaming formátum, mint amilyen a diviksz avi NEM :)
3, csak.

Szóval a HW tömörítés csak annyi, hogy nem terheli a gépet, de utána mindenképpen kell csinálni valamit az eredménnyel.
Azt olvastam, hogy az MPEG4 HW-tömörítős kütyüknek igen sz@r a minősége (hacsak nem teszed magas bitrátára, de akkor meg adtál egy pofont a sz@rnak).

#349 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 13:27

A DivX, illetve minden más MPEG4 minőségbeli fölénye a két menetben történő tömörítésnél mutatkozik meg igazán.

#350 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 13:46

Hmmm érdekes, én realtime-ba szoktam WMV-be tömöríteni.
De az az MPEG2 sem sok, ha az embernek van nagy vinyója.

Szerkesztette: Socket 2006. 06. 24. 13:48 -kor

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19