HWSW Informatikai Kerekasztal: media center olcsó pc-ből, ötletek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   Hombember 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 10. 20:52

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 19:38

Tedd fel a DVRMSToolbox-ot, anélkül semmi nem fog menni!

Ez eddig meg eleg erheto, ennyit meg en is fel tudtam fogni :-)
Bar az elobb nem irtam le kulon, de fel van telepitve a DCUT es el is inditja bootolaskor a Windows. A DVRMSToolbox is fel van telepitve, a Start menubol a beallito reszet el is erem, tehat ez is rendben levonek tunik.

A DCUT-ot elerem az MCE menujebol, kijelolom a  kivagando reszeket, csak utanna nem hajtja vegre a vagast, illetve a tomoritest sem. Var 1-2-3 masodpercet, aztan azt mondja, hogy kesz - egy 1 oras felvett filmre Lehet hogy a tomoritesig - tehat hogy atadja az anyagot a DVRMSToolbox-nak - mar el sem jut, hiszen a megvagott anyag sem keszul el, lehet hogy mar ott elhasal.

Mit rontok el?
Van esetleg valami step-by-step leiras valahol, hogy mit-mikor-milyen_sorrendben kell telepiteni es/vagy beallitani?

#542 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 10. 20:58

Bekonfigoltad rendesen, és feltelepítetted a Windows Media Encoder 9-et, és létrehoztál egy saját profilt, amit aztán szintén megadtál a dCut-nak?

#543 Felhasználó inaktív   Hombember 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 21:00

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 19:58

Bekonfigoltad rendesen, és feltelepítetted a Windows Media Encoder 9-et, és létrehoztál egy saját profilt, amit aztán szintén megadtál a dCut-nak?

A kerdeseid 2. es 4. pontjat nem tudtam, hogy kell, tehat azt nem csinaltam meg.
Akkor ezeket megcsinalom, aztan ha tovabbra sem megy, akkor jovok ujra.
Addig is koszi az eddig segitseget is.

#544 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 10. 21:05

Vista alatt, ha belépek a video könyvtárba, akkor kifagy a media center, illetve dob ablakot, hogy leáll. Van erre okossága vkinek?
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#545 Felhasználó inaktív   simpox 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 08:35

Idézet: VKP - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 21:05

Vista alatt, ha belépek a video könyvtárba, akkor kifagy a media center, illetve dob ablakot, hogy leáll. Van erre okossága vkinek?

Ez szerintem codec problem...

#546 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 08:56

EPG ügyileg az alábbiaknál sikerült részletes:

Retek Klub (18:00-03:00)
Csigatévé (u.a.)
Cool (u.a.)

Viasat3 (18:00-11:59)

Spektrum (00:01-23:59)
National Geographic (u.a.)
Discovery (u.a.)

Az összes többi maradt az eddigi Origo-s megoldás.

Úgy tapasztaltam, hogy részletes infót max. 2 napra előre szed le. Ha többet állítok be, akkor reklamál :( Ráadásul így sem szedi le az összes programhoz a részletes infót (pl. tegnap a kalózos filmhez NEM töltötte le). Nem igazán értem, mikor miért és hogyan dolgozik.

Még olyat lehetne, hogy külön inivel, külön TVXB-vel leszedni bizonyos (akár minden) csatorna részletes infóit; egyszerre annyit hogy elfogadja, aztán az xmlimport funkcióval összekombinálni a kettő / sok xml-t egy nagyon brutálisan részletes valamivé. Ráadásul tegnap megnéztem a legfrissebb xmltv-t is, és leszedte az infókat. Lehet hogy a kettőből lehetne egy működőt csinálni :)

Mindenesetre most így működik, úgyhogy használjátok egészséggel.

#547 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 10:31

Idézet: simpox - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 7:35

Ez szerintem codec problem...

Szerinted mit tegyek fel? Amikor hozzáadom a video library-hoz a köyvtárakat, akkor azt mondja, hogy nem talál bennük file-t. :(

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#548 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 10:35

Nekem két napja azt mondja, hogy 3 napnál régebbi a guide, töltsek frisset, de nem tud tölteni, mert guide server error...

#549 Felhasználó inaktív   mrenton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 13:39

Sziasztok,

Kellene egy kis segítség.
Set-Top Boxot szertnék használni.
Csak ugye a gond az, hogy a T-kabel-nél a csataronak többésge analóg, csak néhány jön a digitálisan(HBO,HBO2, cinemax).

Elviekben a media center fölismeri a set top boxot, igaz a kép feket-fehér, és fogalmam sincs milyen tipus (globalteck, de ez nincs az eszkoz listan MCE alatt), ezert nem lehet az MS távirányitóval irányitani.
Igazsag szerint azzal is beernem, ha az irányitas maradna a set-top box tavrianyitoe, csak mondjuk egyszerre jönne az analog és digitalis adas.

Kérdés, hogy ez megoldható e?

Tud esetleg valaki segiteni, néhány irányelvvel?

#550 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 13:50

Idézet: VKP - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 11:35

Nekem két napja azt mondja, hogy 3 napnál régebbi a guide, töltsek frisset, de nem tud tölteni, mert guide server error...

Ja. Nem értem. Letöltötte szépen, megcsinálta az XML-t, aztán az 5 megás XML-ből csinált 20k-s (üres) Guide-t. Amikor este csinálta, akkor még OK volt, éjjel 2-kor meg nem.

:confused:

Szerk.: naja, megvan az ok. Tudniillik a BRP a legvégén, miután kész a Guide, belehal a "Calculating checksum" lépésbe. Másik gépen megy. Hát ez nem akar összejönni 'szameg.

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2006. 12. 11. 14:14 -kor

#551 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 19:40

Nem tudom, szerintetek nem gond egy ilyen media centernél a bekapcsolási idő? Bios post, a windows betöltési ideje, stb. Vagy hibernálással megoldható? De ne nem tesz kárt a hibernálás a hdd-ben? Ha tartósan így van használva? Amikor a Media centereres xp elindul, maga a media center felület nem indul automatikusan, bár ez biztos megoldható, amíg elindul az is pár mp-os időveszteség.
Ha gyorsan fel akarok valamit venni mert a tv-ben van egy jó jelenet, akkor a htpc-t nem erre találták ki. Akkor már inkább berakom a kazettát v dvd-t, vagy hdd-s felvevőnél nem kell csinálni semmit, csak rec gomb.
Talán egy valamiért mégis van előnye, hogy nincs az új formátumok esetén kötelező firmware frissítés, és az ezzel járó para. Simán az adott kódek telepítésével megoldható a dolog.

Inkább ekkora beruházás helyett (asztali divx, vagy htpc építése) egy sokkal olcsóbb dolgon gondolkodok. Hogyan oldható meg hogy a vga tv outját kb 15m-re el lehessen vezetni? Mert a tv a másik szobában van, ilyen hosszú kábeleket meg nem kapni. Bár tartok tőle hogy a sima kompozit videójelet már nem lehet ilyen távolságon átnyomni.
Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#552 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 21:23

Elvagyok mint a hülyegyerek :)

Viszont legalább működik!

[001.port.hu]
name=m1
url=http://www.origo.hu/szorakozas/teve/kereso/index.html?.actionId=app.tvguide.action.Compl

exSearchAction&orderId=0&showDayId=[day=yyyy-mm-dd]&showTimeIntervalId=0&channelId=1
start=2
title=5;6
description=7
special=fulldescriptions, ignoreallformatting
descriptionhtmlstart=<span class="nfe10">
descriptionhtmlend=<hr>
descriptionhours=0500-1100

#553 Felhasználó inaktív   simpox 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 21:27

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 21:23

Elvagyok mint a hülyegyerek :)

Viszont legalább működik!

[001.port.hu]
name=m1
url=http://www.origo.hu/szorakozas/teve/kereso/index.html?.actionId=app.tvguide.action.Compl

exSearchAction&orderId=0&showDayId=[day=yyyy-mm-dd]&showTimeIntervalId=0&channelId=1
start=2
title=5;6
description=7
special=fulldescriptions, ignoreallformatting
descriptionhtmlstart=<span class="nfe10">
descriptionhtmlend=<hr>
descriptionhours=0500-1100

Bástya!
Nem megy a guide letoltes, tegnap még jo volt... Nem tudod mi lehet a baj?

#554 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 21:30

Idézet: attilav - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 18:40

Bár tartok tőle hogy a sima kompozit videójelet már nem lehet ilyen távolságon átnyomni.

Lehet kapni video/audio transmittert, viszi a videot/audiot meg a távirányító jelét, 2.4gigán megy, tizenpár pézér megkapod bármelyik tévés/antennás boltban.

#555 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 21:55

Idézet: simpox - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 22:27

Bástya!
Nem megy a guide letoltes, tegnap még jo volt... Nem tudod mi lehet a baj?

Ehh... tudom. A szerveren nem megy, a CRC számolásnál kilép a BladeRunnerPro.
Ideiglenesen itthonról futtatom amíg rá nem jövök mi a baj.

1-2 óra és rendben lesz.

#556 Felhasználó inaktív   simpox 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 22:13

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 21:55

Ehh... tudom. A szerveren nem megy, a CRC számolásnál kilép a BladeRunnerPro.
Ideiglenesen itthonról futtatom amíg rá nem jövök mi a baj.

1-2 óra és rendben lesz.

Oksa, nagyon koszi! Király vagy!
Látod már ennyire hozzászoktunk a guide-hoz:)

Jó munkát!

#557 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 06:43

Idézet: attilav - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 18:40

Nem tudom, szerintetek nem gond egy ilyen media centernél a bekapcsolási idő? Bios post, a windows betöltési ideje, stb. Vagy hibernálással megoldható? De ne nem tesz kárt a hibernálás a hdd-ben? Ha tartósan így van használva? Amikor a Media centereres xp elindul, maga a media center felület nem indul automatikusan, bár ez biztos megoldható, amíg elindul az is pár mp-os időveszteség.
Ha gyorsan fel akarok valamit venni mert a tv-ben van egy jó jelenet, akkor a htpc-t nem erre találták ki. Akkor már inkább berakom a kazettát v dvd-t, vagy hdd-s felvevőnél nem kell csinálni semmit, csak rec gomb.
Talán egy valamiért mégis van előnye, hogy nincs az új formátumok esetén kötelező firmware frissítés, és az ezzel járó para. Simán az adott kódek telepítésével megoldható a dolog.

Inkább ekkora beruházás helyett (asztali divx, vagy htpc építése) egy sokkal olcsóbb dolgon gondolkodok. Hogyan oldható meg hogy a vga tv outját kb 15m-re el lehessen vezetni? Mert a tv a másik szobában van, ilyen hosszú kábeleket meg nem kapni. Bár tartok tőle hogy a sima kompozit videójelet már nem lehet ilyen távolságon átnyomni.

1. miert kellene kikapcsolni? megetrajta bitorrent, 2dk, stb.
2. a hibernelas unta a felalllas kb 5masodperc, a standby-bol 1..2

#558 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 08:39

Idézet: aurum - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 7:43

1. miert kellene kikapcsolni? megetrajta bitorrent, 2dk, stb.
2. a hibernelas unta a felalllas kb 5masodperc, a standby-bol 1..2

1, jaja, nálam is vagy' 2 éve 24/7-ben megy :)
2, Standby S1 = 1-2 másodperc, Suspend-to-RAM S3 = 2-3 másodperc, Hibernate S4 = 10-15 másodperc. Ráadásul megfelelően beállítva a távirányítóval is lehet küldeni aludni, illetve felébreszteni.

S1-ben csak a CPU és a memória megy (plusz ventik), S3-ban csak a memória (még a táp is kikapcsol), S4-ben meg minden kikapcsol.

Amúgy a Media Center felületnél a Settings / General oldalon be lehet állítani az automatikus futtatást, de ha pl. előre programozod, akkor a háttérben futó ehrecvr.exe felveszi akkor is ha nem fut a Media Center. Illetőleg felébreszti a gépet minden Standby állapotból. Ha beállítod hogy 4 perccel előtte kezdjen felvenni, akkor semmiről nem maradsz le.

#559 Felhasználó inaktív   mrenton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 13:08

Hello,

Szoval tovabbleptem.
Es latzsik a feny az alagut vegen.
Szoval azt mondjatok, hogy az en esetbemben 2 TV kartya kellene?

Asszem nem ez lesz az irany, T-kabel teruleten mostmar minden csatorna elerhető digitalisan is. Szoval csomagot váltok.  persze meg mindig kerdes, hogy, hogyan lehet folsimertetnei ezt a set-top boxot korrekt modon a media centerrel. Mivel ugye a kep pillanatynailag fekete-feher valami oknal fogva. Kulonosen kerdeses a tavirnyaitas a MS táviranyitoval. Meg nem egesszen vilagos, hogy milyen elvek menten celszeru eljarni..

Ha esetleg van valakinek tapasztalata szivesen veszem.

#560 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 07:11

Nekem most nem megy a Guide. Letölti a frisset, de üres  :(

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.