HWSW Informatikai Kerekasztal: media center olcsó pc-ből, ötletek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc Értékeld a témát: -----

#621 Felhasználó inaktív   Jimmyy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 14. 01:30

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 16:22

Device Manager / View by connection / megkeresed az illetékes USB Root Hub-ot, és a Power Management-jében kikapcsolod az "Allow the computer to turn off..."-ot. És lőn, megy, még Hibernálással is :respect:

Ha mégsem, akkor telepítsd az "USBBIOSx" hacket.

A tunered meg sehogy sem fog menni analógban, mert nem HW-s éspervagy nincs neki SW-s MCE tömörítője.

BTW a dCut nem megy a Nero Video Decoderrel sem.

Kösz a Választ. Minden király amit írtál, csak nekem merült fel újabb probléma: suspend után visszjön a gép de vmiért az Nvidia Ge6100 videókártya nem adja a TVnek a VGA kimenetén a jelet így sötét kép jelenikmeg. Ha restartot vagy hibernálást nyomok akkor jó marad a TVn a kép, ezért kérdezném meg hogy Vkinek működik a hibernáció utáni távirányítóval történő indítás? Nekem a suspendből is csak USBBIOSx hackkel megy, de a hibernálás esetén teljesen kikapcsol a gép. Esetleg ötlet?

Más: Miért nem frissíti nekem a zenéket? hiába teszek be a megadott folderbe új számot nem frissíti sem azonnal, sem MCE újraindításakor. Van vmi beállítás amit nem láttam? Talán fel kéne tennem a frissítéseket? (Merthogy most nincs fent egy sem)
Köszi,
Jimmy

#622 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 14. 18:14

Idézet: Jimmyy - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 2:30

Kösz a Választ. Minden király amit írtál, csak nekem merült fel újabb probléma: suspend után visszjön a gép de vmiért az Nvidia Ge6100 videókártya nem adja a TVnek a VGA kimenetén a jelet így sötét kép jelenikmeg. Ha restartot vagy hibernálást nyomok akkor jó marad a TVn a kép, ezért kérdezném meg hogy Vkinek működik a hibernáció utáni távirányítóval történő indítás? Nekem a suspendből is csak USBBIOSx hackkel megy, de a hibernálás esetén teljesen kikapcsol a gép. Esetleg ötlet?

Más: Miért nem frissíti nekem a zenéket? hiába teszek be a megadott folderbe új számot nem frissíti sem azonnal, sem MCE újraindításakor. Van vmi beállítás amit nem láttam? Talán fel kéne tennem a frissítéseket? (Merthogy most nincs fent egy sem)
Köszi,
Jimmy

ugyanilyen gondjaim voltak, nálam teljes reinstall segitett csak. olvass vissza, leírtam a nyűgjeimet, hátha tényleg ráillik a tiedre.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#623 Felhasználó inaktív   tic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 07:54

Üdvözlet Fórumlakók!

Hosszú tépelődés után, HTPC-t vettem asztali DVD író helyett. A választásom nem könnyíti meg az életemet.
Próbálkozott már valaki VHS kazetta digitalizálásával? Nálam gyári kazetták esetén az MCE a record gomb  lenyomása hatástalan. Saját készítésű VHS, HI8 megy. Próbáltam külső S-VIDEO forrásként DVD lejátszót, megy. Rádiós videó átjátszó nem megy.

Minden gondolat és megoldás érdekel.

üdv.
tic

#624 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 08:17

Idézet: tic - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 8:54

Próbálkozott már valaki VHS kazetta digitalizálásával? Nálam gyári kazetták esetén az MCE a record gomb  lenyomása hatástalan.

Jaja, ezekben is van valami másolásvédelem. Régebben a 2-videós módszerrel állítólag ment a másolás, de az vagy' 15 éve volt :)

#625 Felhasználó inaktív   tic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 08:25

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 9:17

Jaja, ezekben is van valami másolásvédelem. Régebben a 2-videós módszerrel állítólag ment a másolás, de az vagy' 15 éve volt :)

Ezzel csak az a gondom hogy a TV HDD-jére minden további nélkül fel tudom másolni az anyagot a gyári VHS-ről.

A két videósnál mire gondoltál?

tic

#626 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 08:58

Idézet: tic - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 9:25

A két videósnál mire gondoltál?

Nem tudom, soha nem volt 2 videóm. De valami kódolás / védelem azokon is van, gondolom valami spec. vagy nem spec. átjátszókábellel lehetett megoldani.

De őszintén szólva fingom sincs :)

#627 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 09:07

Nagyon régi videókon még nem volt Macrovision védelem. Lehet venni dobozt tizenpárezer pézér, ami leszedi ezt a védelmet.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#628 Felhasználó inaktív   simpox 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 08:33

Hali!

Következő problémába futottam bele...
Hozzámkerült egy divx film amin mind az angol, mind a magyar hang rajta volt (dual channel) és gondoltam megoldom frappánsan, feltelepítette a Morgan Stream Switcher progit ami leválasztani méltatott volna az angol hangot...
Az eredmény, a codec felpakolása után, hogy a magyar hang hallatszott csak DE innentől kezdve nem műlödött a TV (Nem találta a tuner kártyát az MCE).
Eventlog-ban persze semmi, codec eltávolítása nem segített...
Az eredmény, hogy most van egy friss MCE-m újra...:)
Ettől függetlenül, ha valakinek van valami ötlete, hogy hogyan lehetne megoldani, hogy az ilyen dualchannel-es divx-ek alatt ne szoljon csak a magyar hang azt nagyon megköszönném!

Simpox

#629 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 09:33

a, DivX kodek fel, és beállítod az igényelt streamet
b, akármilyen codec fel, és Media Player Classic.
Én mindig MPC-vel nézem a divikszet, mert... csak. Sokkal jobb erre a célra, mint az MCE.

#630 Felhasználó inaktív   simpox 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 10:00

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 9:33

Én mindig MPC-vel nézem a divikszet, mert... csak. Sokkal jobb erre a célra, mint az MCE.

Hmmm... nekem nem sikerült megtalálni, hogy hol állítom be az igényelt stream-et... segítenél?
Nem hinném, hogy bármi kényelmesebb annál, mint amikor rángatom távírányítóval az MPC-t:)

#631 Felhasználó inaktív   hhatika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 18:54

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 9:33

Arról nem is beszélve, hogy ugye codecpack-kal nem is próbálkozunk, egyébként nekem az MCE alatt noproblémó megy az divikszesavis filmnézés...

Bástya et, a guideban van egy kis hiba az iniben  a Discovery Travel/Living csatinál.
Igy kivülről a title=...;...nél lehet a baj, ugyanis a cimbe irja azt, hogy ismeretterjesztő film. Egyébként utána már a részletes description ok. Update pls ;-)

PS : amúgy dCut ugyanúgy hibával áll le nálam... .:-(

#632 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 12:27

Sziasztok!

Van egy XP MCE kompatibilis TV-tunerem HW-es tömrítéssel stb..

Tudna esetleg valaki olyan tunert mondani, ami Vista MCE kompatibilis? Ugyanis a mostani tunerem nem hajlandó felismerni :(
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#633 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 13:56

Nekem Avermedia 116 van, tökéletes megy a Vistával.

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#634 Felhasználó inaktív   simpox 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 15:18

Idézet: hhatika - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 18:54

Arról nem is beszélve, hogy ugye codecpack-kal nem is próbálkozunk, egyébként nekem az MCE alatt noproblémó megy az divikszesavis filmnézés...

Bástya et, a guideban van egy kis hiba az iniben  a Discovery Travel/Living csatinál.
Igy kivülről a title=...;...nél lehet a baj, ugyanis a cimbe irja azt, hogy ismeretterjesztő film. Egyébként utána már a részletes description ok. Update pls ;-)

PS : amúgy dCut ugyanúgy hibával áll le nálam... .:-(

:))
Bocs, de nem bírom ki....:)))
Szóval a kérdés arra vonatkozott, hogy van-e megoldás arra, hogy dual-channel-es DivX-nél csak az egyik hang menjen és ne mind a kettő egyszerre... ILLETVE be lehet-e állítani valamiféle-fajta tool-al, hogy melyik legyen a default hang?

Erre kapok választ:
Ne használjak codec pack-ot.... - Nem használok:) Nem is használtam:) Nem is fogok:)
Ne használjam az MCE-t inkább Media Player Classic-ot:)) Ez a csúúcs!!!

Na, félreértés ne essék nincs semmi bajom a Media Player Classic-al, DE hamár ott van beüzemelve egy külön számítógép MediaCenternek... továbbmegyek... ehhez a géphez nincs hozzádugva billentyű, egér és még monitor se csak egy TV és egy Távrángató... akkor nem gondolja remélem senki komolyan, hogy odaballagok egy billentyűvel, egérrel majd lelovom az MCE-t, elinditom a mediaplayert stb.-stb.... vicc

Bástya: Az alapvető probléma, hogy én teljesen másképpen használom a MCE-t mint te. Nekem ez egy külön gép ott a TV alatt. Te gondolom a saját asztalidon tekered az MCE-t és úgy abban az esetben lehet kényelmesebb klikk-klikk az .avi-n és nézed a filmet... de nekem marha kényelmes ott a MCE felületen kolbászolva kiválasztani a filmet és kész...

Na a lényeg, ha nem tud senki megoldást erre a dual-channel DivX vs. MCE problémára akkor megprobalok kikisérletezni valamit aztán ha rájövök beírom...
Csak gondoltam esetleg belefutott már a nagyérdemű esetleg ebbe a problémába.

Na pás

Simpox

Szerkesztette: simpox 2007. 01. 17. 15:20 -kor

#635 Felhasználó inaktív   simpox 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 15:28

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 12:27

Sziasztok!

Van egy XP MCE kompatibilis TV-tunerem HW-es tömrítéssel stb..

Tudna esetleg valaki olyan tunert mondani, ami Vista MCE kompatibilis? Ugyanis a mostani tunerem nem hajlandó felismerni :(

Nekem a Club3d TV-tuner figyel a gépben és minden szempontbol tokéletes választás volt.
Nevetségesen olcsón 11K körül lehet(ett) kapni.
Ha érdekel itt egy beszámoló a kártyáról:

http://prohardver.hu...od=40&id=316400

Ja és kérdésedre a válasz:) Igen megy Vista alatt.

Szerkesztette: simpox 2007. 01. 17. 15:29 -kor

#636 Felhasználó inaktív   lucas82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 16:01

Szia Simpox!

Nekem is külön MCE gépem van a nappaliban, de én szoktam használni billentyűzetet és egeret is, mivel a távirányítóval nem lehet teljes körűen vezérelni a rendszert.
Én úgy szoktam váltani audó sávot, ha a divx dual-channel-es, hogy miután elindítottam a filmet az MCE-t kis ablakra rakom és a tálca jobb sarkában megjelenő divx iconra jobb egérrel rákattintok és az Audio Tracks menüpontban átváltom az audió sávot.

Ha DVD-n akarok hangsávot váltani, akkor a billentyű shift+ctrl+a billentyűkombinációval váltogatok a hangsávok közül.

üdv lucas82 

#637 Felhasználó inaktív   lucas82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 16:18

Nem ismer valaki olyan programot, amely segítségével a hálózatba kötött gépek processzor-teljesítménye megosztható egymás között?
Engem azért érdekelne, mert a MCE barebone számítógépem sajnos kicsit szággatottan játssza le a HDTV felbontású mkv-ket és arra gondoltam, hogy a másik gépem processzora besegíthetne a számítási feladatba.

Ha valaki tud hozzászólni a dologhoz az légyszíves tegye meg!
Előre is köszönöm!
lucas82

#638 Felhasználó inaktív   simpox 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 19:06

Idézet: lucas82 - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 16:18

Nem ismer valaki olyan programot, amely segítségével a hálózatba kötött gépek processzor-teljesítménye megosztható egymás között?
Engem azért érdekelne, mert a MCE barebone számítógépem sajnos kicsit szággatottan játssza le a HDTV felbontású mkv-ket és arra gondoltam, hogy a másik gépem processzora besegíthetne a számítási feladatba.

Ha valaki tud hozzászólni a dologhoz az légyszíves tegye meg!
Előre is köszönöm!  
lucas82

:) na ilyet nem fogsz találni:)

#639 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 22:49

Idézet: simpox - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 16:28

Nekem a Club3d TV-tuner figyel a gépben és minden szempontbol tokéletes választás volt.
Nevetségesen olcsón 11K körül lehet(ett) kapni.
Ha érdekel itt egy beszámoló a kártyáról:

http://prohardver.hu...od=40&id=316400

Ja és kérdésedre a válasz:) Igen megy Vista alatt.

Köszi. Azon gondolkodtam még, hogy nem lehet, hogy azért nem ismerte fel a MCe a tunerem, mert Vista RC1-el próbálta?
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#640 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 22:56

Drivert raktál fel hozzá?

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.