HWSW Informatikai Kerekasztal: media center olcsó pc-ből, ötletek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc Értékeld a témát: -----

#1501 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 28. 09:56

Idézet: durkonorbi - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 9:49

DVD szerű - bár emiatt azért korlátozott bővítési képességekkel bíró ház ez:

http://www.pixmania.com/hu/hu/510321/art/h...c-1s53a-ez.html

Bár mostanában van már minden alaplapon integrálva.... :)

Köszi, valami ilyesmire gondoltam. Ez még elfogadható árú is :)

#1502 Felhasználó inaktív   szepi23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 12:05

Idézet: Sentinel80 - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 9:56

Ja és mégvm szepi23i: a külső tv kártya illetve szoftveres kódolás felejtős dolog, hacsak nem akarsz idegbajt kapni:)

Köszi, akkor először megpróbálom az általad javasolt rogit, ha nem válik be, akkor lesz a Vista a megoldás. :respect:

#1503 Felhasználó inaktív   Sentinel80 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 28. 12:44

Idézet: szepi23 - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 12:05

Köszi, akkor először megpróbálom az általad javasolt rogit, ha nem válik be, akkor lesz a Vista a megoldás. :respect:

A vista kapcsán: nagyon erőforrásigényes és minimálisan lehet ,,változtatni''.  Tehát remélem sikerül az első megoldás mellett maradnod. A vista kapcsán alapból érdemes 2GB al nekifutni, különben HDD darálás lesz a vége. A másik dolog körülményes a rögzített felvételek fogyaszthatóvá téltele.
Member of the MediaPortal Localisation and Test-team

Sony BRAVIA 32P3000, Thermaltake Bach VB8001 BNSD US Edition with iMON VFD + Spectrum Analyser Display Panel , Thermaltake Purepower 420W, AMD X2 3600Mhz, ASUS M2N, 2GB RAM, Samsung 200GB HDD, Gigabyte ATI Radeon x1650 Silent Pipe II, Hauppague hvr-1300 DVB-T Hybrid, Logitech Harmony 525 Remote, Yamaha RXV-359, Front: 2x Yamaha NS-50F, Sub: YST-SW012 with Yamaha Active Servo Technology II, Rear+Center Yamaha - NS-P60.

#1504 Felhasználó inaktív   szepi23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 18:53

Idézet: Sentinel80 - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 13:44

A vista kapcsán: nagyon erőforrásigényes és minimálisan lehet ,,változtatni''.  Tehát remélem sikerül az első megoldás mellett maradnod. A vista kapcsán alapból érdemes 2GB al nekifutni, különben HDD darálás lesz a vége. A másik dolog körülményes a rögzített felvételek fogyaszthatóvá téltele.

THX, megpróbálom.
Szerinted ez a tunerkárta milyen? http://www.edigital....productid=35920
Most láttam, hogy ez nincs a támogatott listán. Ezek szerint nem is fog működni vele?

Szerkesztette: szepi23 2008. 05. 28. 19:13 -kor

#1505 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 20:52

Nekem ILYEN van kettő, tökéletesen megy XP és Vista MCE alatt is.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1506 Felhasználó inaktív   Sentinel80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 21:03

Idézet: szepi23 - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 18:53

THX, megpróbálom.
Szerinted ez a tunerkárta milyen? http://www.edigital....productid=35920
Most láttam, hogy ez nincs a támogatott listán. Ezek szerint nem is fog működni vele?

Ez egy hihetetlen ratyi kártya:) ha szívni akarsz vele akkor válaszd csak.  A keretprogramja is hajlamos fagyni, ráadásúl nem mai gyerek már. Ahogy mondtam, ha nem akarsz szenvedni mindenképp hauppague kártyát válasz.

Nekem elhiheted, ha olcsón akarod megúszni lehet mikor ráébredsz hogy jobbat kellet volna mégis venni már késő és ismét kénytelen leszel nézni másikat és ugyanott vagy mintha egy jobbat vettél volna. A pinnacle kártyákat is már jóelőre mondom, hogy felejsd el. A szoftveres kódolás és a a HTPC - 2 ellentétes fogalmak.

Az avermedia egy jó alternatíva az ár/teljesítmény viszonylatában. Otthon olyanom van és nincs vele gond. Azonban amit a kollega linkelt be szoftveres Avermedia kártya és a CPU d kinyul ha esetleg fel is szeretnél venni:)

Szerkesztette: Sentinel80 2008. 05. 28. 21:07 -kor

Member of the MediaPortal Localisation and Test-team

Sony BRAVIA 32P3000, Thermaltake Bach VB8001 BNSD US Edition with iMON VFD + Spectrum Analyser Display Panel , Thermaltake Purepower 420W, AMD X2 3600Mhz, ASUS M2N, 2GB RAM, Samsung 200GB HDD, Gigabyte ATI Radeon x1650 Silent Pipe II, Hauppague hvr-1300 DVB-T Hybrid, Logitech Harmony 525 Remote, Yamaha RXV-359, Front: 2x Yamaha NS-50F, Sub: YST-SW012 with Yamaha Active Servo Technology II, Rear+Center Yamaha - NS-P60.

#1507 Felhasználó inaktív   szepi23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 21:26

Idézet: Sentinel80 - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 22:03

Ez egy hihetetlen ratyi kártya:) ha szívni akarsz vele akkor válaszd csak.  A keretprogramja is hajlamos fagyni, ráadásúl nem mai gyerek már. Ahogy mondtam, ha nem akarsz szenvedni mindenképp hauppague kártyát válasz.

Nekem elhiheted, ha olcsón akarod megúszni lehet mikor ráébredsz hogy jobbat kellet volna mégis venni már késő és ismét kénytelen leszel nézni másikat és ugyanott vagy mintha egy jobbat vettél volna. A pinnacle kártyákat is már jóelőre mondom, hogy felejsd el. A szoftveres kódolás és a a HTPC - 2 ellentétes fogalmak.

Az avermedia egy jó alternatíva az ár/teljesítmény viszonylatában. Otthon olyanom van és nincs vele gond. Azonban amit a kollega linkelt be szoftveres Avermedia kártya és a CPU d kinyul ha esetleg fel is szeretnél venni:)

THX! Már el is felejtettem :). Mepróbáltam feltenni a Mediaportal-t, de hibaüzenettel leáll :(.

#1508 Felhasználó inaktív   tjanika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 13:49

Hali!

Egy WMC hez hasonlo feluletet keresek ami tud mkv fileokat lejatszani,kezeli az ape es flac-ot,egyutmukodik a tv tunerrel,es vinyorol tudja lejatszani a dvd filmeket.
Otlet?

#1509 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 14:21

Idézet: Sentinel80 - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 22:03

Ne beszélj már hülyeséget, Conexant csipes HW-s kártya, full MCE támogatással, és ráadásul a Leadtekeknek elég jó a képminősége.
Kb. pontosan ugyanazt tudja, mint egy Hauppauge PVR 150. Tán' még a csipek is ugyanazok.

A Leadtek program tényleg szar, de azt úgysem használja senki, ha már egyszer van MCE / Media Portal / akármi.

#1510 Felhasználó inaktív   szepi23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 15:34

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 15:21

Ne beszélj már hülyeséget, Conexant csipes HW-s kártya, full MCE támogatással, és ráadásul a Leadtekeknek elég jó a képminősége.
Kb. pontosan ugyanazt tudja, mint egy Hauppauge PVR 150. Tán' még a csipek is ugyanazok.

A Leadtek program tényleg szar, de azt úgysem használja senki, ha már egyszer van MCE / Media Portal / akármi.

De kár, hogy csak most derült ez ki, már leboltoltam egy használt PVR150-et, jövő héten érkezik postán. És abban rádió sincs. :(

#1511 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 05. 29. 20:55

Idézet: szepi23 - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 16:34

De kár,

ebből az a tanulság, miszerint nem biztos, h érdemes hallgatni olyanra, aki az általa - egyébként feleslegesen - favorizált termék nevét sem képes helyesen leírni...  :Đ

Szerkesztette: avman 2008. 05. 29. 20:56 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1512 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 08:59

Idézet: Sentinel80 - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 20:03

Azonban amit a kollega linkelt be szoftveres Avermedia kártya és a CPU d kinyul ha esetleg fel is szeretnél venni:)

Mint említettem volt 2 db ilyen kártya van a gépemben, van amikor mind a kettő rögzít egyszerre, nem annyira vettem észre, hog kinyúlt volna tőle a proci... (2giga ram, core2 2giga, vista media center)
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1513 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 16:31

Nem csoda, mert ezen is HW-s Conexant csip van.

#1514 Felhasználó inaktív   szepi23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 18:39

Idézet: avman - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 21:55

ebből az a tanulság, miszerint nem biztos, h érdemes hallgatni olyanra, aki az általa - egyébként feleslegesen - favorizált termék nevét sem képes helyesen leírni...  :Đ

Igazad van, most már mindegy... Megjött a wintv pvr150-em és tulajdonképpen nagyon meg vagyok vele elégedve. Gondolkozom a win vistán (az XP-m nem eredeti, ahogy öregszem egyre inkább adok az ilyen dolgokra :D ) Egy a kérdés, fog azon futni az Xp alatt néha használt Medal Of Honor PA (természetesen az eredeti  :cool: ). Vagy Vista home premium alatt az esélytelen?

#1515 Felhasználó inaktív   STom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 15:12

Van egy MSI DigiVox AD/II tunerem.
Van egy winXP prof. feltelepítve.
A kettő együtt nem müxik, pár hetes utánajárás után rájöttem, hogy WinXP Media Center Edition kell a tuner szoftverének.
A media centeres XP miben más, mint a professional?
Fel lehet-e tenni azokat a rendszerelemeket a professional verzióra, amik a media center sajátosságai?
Ha igen, akkor hol szerezhetem be/meg a media centeres cuccokat?

Megjegyzés.
A termék dobozán és a gyártó weboldalán a rendszerkövetelmények között ez szerepel:
Microsoft Windows XP SP2/MCE/Vista. Ebből az ember nem gondolná, hogy nem MCE-s XP-vel szarakodik (Nem lehet rendesen beállítani a TVszabványt, hiába állítok akármit is, mindig ugyanaz marad.)

Elnézést, ha volt már a kérdés, vagy nem megfelelő helyre írok, de a maradék türelmemhez képest még a kereső használatával is sok átolvasandó fórumoldal maradt...  :confused:

#1516 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 17:15

Az XP MCE logikusan az MCE-ben különbözik a sima XP-től.
Az MCE-t nem lehet külön telepíteni.
XP MCE-ből nincs magyar.

Vista Home Premiumban benne van az újabb verziója (magyar is).

Idézet

Nem lehet rendesen beállítani a TVszabványt, hiába állítok akármit is, mindig ugyanaz marad.

Bunkósan: tetszett volna normálisat venni :) Normális = Hauppauge, AverMedia, esetleg Leadtek. Bár a Leadtek szoftvere is rettenetesen szar.
Lehet használni Dscalert, ChrisTV-t, MediaPortalt, akármit helyette. Vagy MCE-t. Már ha van eHome kompatibilis drivere. De mivel ebben nincs HW MPEG2 tömörítés, az MCE-ben szoftveres enkódert kell használni, ami egy laptopnak (gondolom ezért USB-s?) nem biztos hogy jólesik. De ehhez a kütyühöz szerintem nincs ilyen állat.

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2008. 06. 09. 17:16 -kor

#1517 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 17:29

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 16:15

Bár a Leadtek szoftvere is rettenetesen szar.

Azért ez már szinte félrevezetésnek számít. Lehet, hogy neked nem tetszik, de azt nem tudnád megmondani, mitől szar. Keress a többi gyártó programja között olyat, ami legalább ennyire barátságosan bánik az erőforrásokkal, legalább ennyi funkcióval rendelkezik, és legalább ilyen kényelmes a használata. Egy MCE-ről már inkább el lehet mondani, hogy szar, és kimondottan felhasználó ellenes, pedig még csak nem is oem szoft.

#1518 Felhasználó inaktív   Orlando87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 19:49

Hello!

Olyan kérdésem lenne, hogy 64bites Vista Media Centerhez tud valaki olyan kiegészítőt, amivel internetes tv és rádióadásokat lehet nézni/hallgatni? Webmedia sajnos nem működik nekem 64 biten.

MediaPortal-ra pár napja én is rátaláltam, nagyon tetszik, azt sajnos azonban nem tudtam megoldani, hogy a laptopomon is tudjam nézni a tvadásokat a TVServer segítségével. A asztali "szervergépen" megy, de a laptopon nem. A másik gondom vele, hogy ha manuálisan akarok egy csatornát hozzáadni a listához, akkor valami NoTuningInfo vagy valami hasonló hibaüzenetet ír ki. Pedig tetszene a dolog, mert ugyanazon csatornalistához internetévéket és rádiókat is hozzá lehet adni. :s Ezekben esetleg tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a gond?

Én tunerkártyából egyébként a sajátomat ajánlanám. AverMedia AverTV Hybrid Ultra USB a neve. Media Centerhez szerintem első osztályú. Mondjuk a távirányítóját nagyon nem szeretem és a saját szoftverét sem, de ezeket nem is használom.

előre is köszi a válaszokat,
üdv.
L

#1519 Felhasználó inaktív   Orlando87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 19:52

Idézet: tjanika - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 13:49

Hali!

Egy WMC hez hasonlo feluletet keresek ami tud mkv fileokat lejatszani,kezeli az ape es flac-ot,egyutmukodik a tv tunerrel,es vinyorol tudja lejatszani a dvd filmeket.
Otlet?

MKV-t a megfelelő kodekekkel a VMC is viszi. DVD-t vinyóról szerintem tudsz lejátszani VMC-rel is ha előtte bemountolod őket majd hozzáadod a Médiatárhoz. Ape-ról és flac-ről nem tudok nyilatkozni. :s

#1520 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 17:20

Idézet: bzoley - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 18:29

...

Elfelejti a csatornákat, nem lehet rendesen hangolni, blabla.
Én nem használtam, de aki igen (fater) folyamatosan panaszkodott rá.

Jobb OEM szoftot nem tudok mondani (Hauppauge?), mert MCE-t használok :)

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.