HWSW Informatikai Kerekasztal: media center olcsó pc-ből, ötletek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc Értékeld a témát: -----

#1581 Felhasználó inaktív   Jetpilot 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 21. 21:09

üdv

nálatok is siet egy napot a LEADTEK Helpsite-os EPG? vagy csak nálam nem jó?

megmutatom: KÉP Ez a film holnap este lesz.

#1582 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 21:32

Idézet: Jetpilot - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 20:09

üdv

nálatok is siet egy napot a LEADTEK Helpsite-os EPG? vagy csak nálam nem jó?

megmutatom: KÉP Ez a film holnap este lesz.

Frissítsd a műsorfüzetet, jó lesz az. Ez egy ilyen időszak, bármi előfordulhat, míg be nem állnak a dolgok. A hajnali frissítésnek ez az eredménye, most átállítottam estire. Holnap kiderül, bevált-e.

Szerkesztette: bzoley 2008. 07. 21. 21:36 -kor

#1583 Felhasználó inaktív   Jetpilot 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 22:08

Idézet: bzoley - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 22:32

Frissítsd a műsorfüzetet, jó lesz az. Ez egy ilyen időszak, bármi előfordulhat, míg be nem állnak a dolgok. A hajnali frissítésnek ez az eredménye, most átállítottam estire. Holnap kiderül, bevált-e.

köszi, jónak tűnik :)  :respect:

#1584 Felhasználó inaktív   Jetpilot 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 22:19

Idézet: homerb - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 12:34

Sziasztok.
Már megkérdeztem egy másik topicba hogy hogyan lehet Vista MediaCenter alatt hangsávolt váltani de értelmes választ sajnos nem kaptam, a Media Control Plugin nálam csak nagyon ritkán volt jó, meg ha sikarült is neki átváltani és nam azt mondja hogy nincs két hangsáv akkor az kb fél órás küzdelem minden egyes ujratelepítésnél...

Végig olvastam az 53 oldalt, de itt is csak valt egyí két ember aki ezzel a problémával szembesült de nekik sem lett megoldva a dolog:(

ezeket csinálhatod:
1, FFDShow-ban engedélyezni kell a Stream Switcher-t, ezután már lehet váltani.
vagy
2, VirtualDubMod-dal kitörlöd azt a hangsávot ami nem kell.

#1585 Felhasználó inaktív   wickham40 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 22. 07:59

Idézet: bzoley - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 17:41

Két óra múlva talán benn lesz.

@bzoley
Köszönöm, ma lecsekkolom.

@mindenki

erről hallottatok már?:
Windows Media Center TV Pack Released to OEMs Friday
de a végleges csak:
September 3 at the CEDIA conference in Denver
hogy mi lesz benne:
H.264 decoding, and more...  (már nagyon várom a HD supportot!..csak kár hogy a végelges lekési az olimpiát)

#1586 Felhasználó inaktív   hhatika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 08:49

Idézet: fattaeld - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 16:02

ha idom engedi, irok egy progit, ami szetszedi a tvxbnek emesztheto formara az x napra leszedett ujsagot. (de sajnos mivel csak phpban vagyok otthon, ezert azzal probalom.)

előbbi kiejelentésemet megváltoztatván kicsit, szóval az a baj az új portos megjelenéssel, hogy a főműsoridősávot aztuán jeleníti meg, miután végigment az az összes nap reggeltől este 8ig műsorán. Tehát amikor a tvxb odaér a legrabbelt html-en, akkor uygan letölti ugyanúgy xml-be, csak a dátum nem stimmel. Pont anniyval későbbi dátumra teszi be este 8tól, mint ahány nap van egyszerre megjelenítve (i_xday=...).

A lényeg a lényeg: vegyünk alapul mától egy 8napos megjelenítést egy tvcsatornára, július 22-től július 29-ig minden műsor meglesz műsorkezdéstől este fél8-8ig, aztán július 30-ai dátumtól 8 napra előre pedig este nyolckörültől műsorzárásig -  AMI UGYE NEMJÓ

Egyelőre ez a diagnosztika, szóval azt lehetne csinálni, hogy a table törésnél cut-paste automatizált paranccsal visszatenni időrendbe az esti műsorokat is... én viszont a php-hez nem értek, a részletes guide 100szor jobben megy  :up:

#1587 Felhasználó inaktív   Sentinel80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 09:13

Sziasztok!

Gyűrűdzik a HDTV sugárzás indulása,  Olimpia, m2 stb...Eljött az idő mikor a hdtv ket nem csak mozizásra használhatjuk.....
Azonban nem tudom hallottátok e, sajnos a jelenleg megvásárolt tv tunerek és hdtv k nagy valószínűséggel nem lesznek jók ehhez. A gond az az hogy a legtöbb eszköz mpg2 kódolást használ, azonban ez mpeg4 ben fog menni.

Mondok egy példát: Hauppague hvr-1300 mpeg2 dvb-t, sony 32p3000 mpeg2 dvb-t. Azonban jópofák a kiagyalók, vegyünk ehhez megfelelő box ot 19-20e ért, és akkor tudjuk fogni, na erre mondom azt hogy hát persze...

Nem tudom nektek erről mi a véleményetek.
Member of the MediaPortal Localisation and Test-team

Sony BRAVIA 32P3000, Thermaltake Bach VB8001 BNSD US Edition with iMON VFD + Spectrum Analyser Display Panel , Thermaltake Purepower 420W, AMD X2 3600Mhz, ASUS M2N, 2GB RAM, Samsung 200GB HDD, Gigabyte ATI Radeon x1650 Silent Pipe II, Hauppague hvr-1300 DVB-T Hybrid, Logitech Harmony 525 Remote, Yamaha RXV-359, Front: 2x Yamaha NS-50F, Sub: YST-SW012 with Yamaha Active Servo Technology II, Rear+Center Yamaha - NS-P60.

#1588 Felhasználó inaktív   simpox 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 09:31

Sziasztok,

A Bástya féle EPG fel fog éledni szerintetek? (Jó lenne nagyon)

#1589 Felhasználó inaktív   popla 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 09:46

Idézet: Jetpilot - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 16:41

A Leadtek EPG-t ismeritek?
LINK

hahó

néztem ezt az epg-t, de asszem h. a hotfix ami a zip-ben van vistához való... nálam viszont mce2005 fut... tudom azért használni? simán kihagyom a hotfixeket és csak a registryt módosítom? ...vagy ennyire azért nem egyszerű?

köszi
p

#1590 Felhasználó inaktív   fattaeld 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 11:02

Idézet: hhatika - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 8:49

...portos megjelenéssel, hogy a főműsoridősávot aztuán jeleníti meg, miután végigment az az összes nap reggeltől este 8ig műsorán...

Tegnap este konzultáltam bzoleyval (*) es az xmltv alpha-ja leszedi frankon a portrol a cuccot. RGO nem szukseges a tvxb-hez kiegeszitot irni. Azt meg nem teszteltem, hogy ez mennyire jo a bladerunnernek, de a mediaportalnak nagyon tetszik.

Egyebkent teljesen igazad van a html szerkezetet illetoen, talan ezert szedi naponkent.

(*) ez uton is köszönöm

MSI Media Live, A64-X2-5000+, 2Gram, 400+750Gvinyo, Hauppauge PVR-USB2 + Pinnacle PCTV Stereo tuner, Pioneer DVR-K06RS, MSRC, W7+VMC

#1591 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 11:15

Idézet: Sentinel80 - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 8:13

Mondok egy példát: Hauppague hvr-1300 mpeg2 dvb-t,

Rossz példa. Csak Mpeg2 DVB-T kártya nincs. Legfeljebb hülye a szoftver az Mpeg4-hez, vagy szándékosan van tiltva. Ez megkerülhető egy normális szoft használatával. Tévénél már más a helyzet. Azokat tényleg ki lehet dobni, vagy még rákölteni.

fattaeld:
Semmi gond a BladeRunner-rel, eddig legalábbis nem volt.

#1592 Felhasználó inaktív   hhatika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 12:07

bzoley:
Én nem szeretném, ha titkokat árulnál el, de az xmltv-t te configolod, hogy mit, hova meg honnan? Illetve a kimeneti xml-file tartalmát te állítgatod be hasonlóan a tvxb-is ini buzeráláshoz? Gondolok itt egészen konkrétan a <title>;<sub-title>;<desc>;<category> tagokra...
:confused:

Szerkesztette: hhatika 2008. 07. 22. 12:10 -kor

#1593 Felhasználó inaktív   fattaeld 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 14:57

Idézet: hhatika - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 12:07

..te állítgatod be hasonlóan a tvxb-is ini buzeráláshoz?..

szerintem ebben az esetben nem kell tenned semmit, csak annyit, hogy az aplha xmltv-vel szeded le a musort. igy fog lejonni:

<programme start="20080722171500 +0200" stop="20080722180500 +0200" channel="002.port.hu">
    <title lang="hu">Pengető</title>
    <desc lang="hu">  Pengető (magyar zenei sorozat) - Tommy K. Junior &amp; Full Blast Magyar sztárzenekarok az A38 Állóhajón</desc>
    <category lang="en">Art_Music</category>
    <category lang="hu">Zene</category>
  </programme>

MSI Media Live, A64-X2-5000+, 2Gram, 400+750Gvinyo, Hauppauge PVR-USB2 + Pinnacle PCTV Stereo tuner, Pioneer DVR-K06RS, MSRC, W7+VMC

#1594 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 16:08

Guide tényleg nem megy, de mivel Bivalybasznádon vagyok, mobillal netezek, 3G hálózat nincs, g.ci lassú, és még távoli asztallal sem tudok beokosítani a szerverre (vajon miért nem? t-gány nem engedi?), legkorábban csütörtökön fog menni a guide.

Mindenkitől elnézést kérek.

#1595 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 17:57

Idézet: hhatika - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 11:07

bzoley:
Én nem szeretném, ha titkokat árulnál el, de az xmltv-t te configolod, hogy mit, hova meg honnan?

Nincs itt titok. Azt hogy mit, és hova, azt én döntöm el. A programba nem nagyon kell belenyúlkálni, jó az úgy, ahogy van. Meg nem is olyan egyszerű, mert nem elég egy ini-t megszerkeszteni.

Szerkesztette: bzoley 2008. 07. 22. 17:58 -kor

#1596 Felhasználó inaktív   wickham40 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 19:08

Idézet: bzoley - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 17:57

Nincs itt titok. Azt hogy mit, és hova, azt én döntöm el. A programba nem nagyon kell belenyúlkálni, jó az úgy, ahogy van. Meg nem is olyan egyszerű, mert nem elég egy ini-t megszerkeszteni.

@bzoley
köszi, jön a hbo comedy

Eddig én mindig tvxb-t használtam bladerunnerpro-val. Régebben még azzal is ment a description, de az bukott be először (legalábbis nekem). Ennek az xmltv-nek a desc része szuper jó. Kérdésem, hogy ez mennyire változtatható tetszés szerint, ha saját rendszert akar az ember.  Konkrétan, hogy állatható-e hogy melyikhez jöjjön, melyikhez ne illetve, hogy hánytól hányig töltse le?

Olvastam a honlapodat is, de nem találtam erre választ...

Köszi,

wh

#1597 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 20:55

Idézet: wickham40 - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 18:08

Olvastam a honlapodat is, de nem találtam erre választ...

Azért nem találtál rá választ, mert ilyenre nincs lehetőséged, vagy nem árt ha Perl-ben jó vagy. Előbbiből a program doksijában művelődhetsz, utóbbiban pedig az XMLTV oldalán. Részletesen le van írva, hogy készíthetsz saját grabbert, hogy fordíthatod azt be a programba. De nem véletlen, hogy csak egy grabber van.

#1598 Felhasználó inaktív   doctormax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 11:34

Bocsika,hogy ide írok.

Lenne egy kérdésem,mégpedig valaki tud olyan szoftvert, ami 5.1, ac-3, dolby digital hangból dolby prologic hangot tud készíteni,köszi.

#1599 Felhasználó inaktív   Sentinel80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 12:49

Sziasztok!

Én nem értem a problémát. Nekem az új xmltv vel nem volt gondom. Én is a TVXB t használtam egy darabig, de miután a fejlesztőjével megszakadt a kapcsolatom, rá 1-2 hónapra el is xarodot.  Még mindig az általam neki adot port.hu s tvxb.ini volt fent legutóbb mikor ott jártam.

xmltv.exe hez parancssorból kell adni a parancsokat aki nem tudja annak szívesen bemásolom. Kikomentezi mindenki ami nem kell a csatornák közül és már csak rendszeresen futtatni kell.

Javaslom aki guide xml elt akar az új xmltv t használni. A tvxb jelenleg alkalmatlan.

Sony BRAVIA 32P3000, Thermaltake Bach VB8001 BNSD US Edition with iMON VFD + Spectrum Analyser Display Panel , Thermaltake Purepower 420W, AMD X2 3600Mhz, ASUS M2N, 2GB RAM, Samsung 200GB HDD, Gigabyte ATI Radeon x1650 Silent Pipe II, Hauppague hvr-1300 DVB-T Hybrid, Logitech Harmony 525 Remote, Yamaha RXV-359, Front: 2x Yamaha NS-50F, Sub: YST-SW012 with Yamaha Active Servo Technology II, Rear+Center Yamaha - NS-P60.

#1600 Felhasználó inaktív   Sentinel80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 12:52

Idézet: bzoley - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 11:15

Rossz példa. Csak Mpeg2 DVB-T kártya nincs. Legfeljebb hülye a szoftver az Mpeg4-hez, vagy szándékosan van tiltva. Ez megkerülhető egy normális szoft használatával. Tévénél már más a helyzet. Azokat tényleg ki lehet dobni, vagy még rákölteni.

fattaeld:
Semmi gond a BladeRunner-rel, eddig legalábbis nem volt.

Szerintem a példa jó, a chipeket nem lehet rajta cserélni:) bírom az ilyen beszólásokat. Ha a specifikációban ez van én elhiszem. Ilyen okokból nem lehet dvd lejátszon divx et nézni:) pedig arra is volt olyan okos emberke aki azt mondta hogy csak firmware kérdés:D

Szóval nemcsak szoftveres a gond.

A hozzászólásommal csak azt akartam jelezni hogy sokan meg fognak lepődni mikor HDTV zni akarnak az olimpia idején.

Ami megoldás lehet, hogy kábelen küldik majd a HDTV jelet ha tudják egyáltalán és így nem lesz gond az mpeg4 semminek.

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.