Tápkérdés....
Elküldve: 2005. 05. 04. 11:41
Elküldve: 2005. 05. 04. 11:42
Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 10:06
hat ja a GB ezekszerint megint kivetelezik
zalman zalman zalman ! ez kell nekem.
de azon gondolkodom hogy ha ra is jovok melyik cooler nyekereg mit tudok vele csinalni !?
olajozzam meg ?
hatha nem is csapagyas ?
Elküldve: 2005. 05. 04. 11:48
Elküldve: 2005. 05. 04. 13:58
erdekes dolgot tapasztaltam most hogy hazaertem
a pc speaker nyivogott mint allat !
nem tudom miert !
kiszedtem ... sokat ugysem hasznalom
elindul a gep de windows-ba nem akar bebootolni
eloszor gondolta a linux nyirta ki a boot reszt.
aztan erdekesen tapasztaltam hogy amikor az xp-t valahogy raveszem hogy bootoljon aszongya hogy nem talalja a
/windows/system32/config/system -et ! ami ott van
linux alol latom az egesz hdd-t !
na errefele fogom a boot cd-t hogy javitsam meg azzal
errefel eljutok odaaig amikor kerdi (feketefeher ablak) hogy valasszam ki melyik windowst szeretnem megjavitani
kivalasztom hogy :1 c:\windows
erre egy nagy bazi reboot ! csak ugy !
aztan meg probaltam ujratenni is errefel kek halal !
mi a loszar !?
osszefuggesben van a pc speaker nyavogasa es e ?
ugye nem az alaplapom keszuli meghalni magat !?
Elküldve: 2005. 05. 04. 15:22
de nem csipogott ! hanem vinnyogott folyamatosan
most pedig nem tudok a windowsba sem bemenni sem repair-elni sem UJRATENNI !
ezeket a kekhalalokat kapok : PAGE_FAULT_IN_NON_PAGED_AREA es BAD_POOL_CELLAR
neten utananeztem es azt irja hogy lehet RAM problema !
de lehet videokari ram problemaja is !
vagy l1 vagy l2 cache !!!
de azt nem ertem hogy akkor a linux hogy indul el semmi problema nelkul ???
Elküldve: 2005. 05. 04. 21:14
Idézet: diegho - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 12:48
Hmmm...Szóval, ha egy socketA-s prociról lekapom a bordát pár másodperc erejéig, abba nem hal bele? :Đ Maximum ha nem kap tápot
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2005. 05. 04. 21:30
AMDről, koksz mindegy milyen, aztán KIB*SZOTT okos dolog levenni a bordát. MErt vagy beindul a COP vagy sem. Láttam én már indián füstjeleket eregetni Throughbred-B-t Asus mindenféle qfan-cop istenf*szával felszerelt lapban, de csak rajta. Még P4est is el lehet igy fingatni, főleg húzatottat, de mindegy. Tudom, FSP ettől is véd.
Elküldve: 2005. 05. 04. 21:38
Ennél többet elmondani nem tudok...
(ha már volt róla szó bocs, igen régen olvastam ezt a topicot majdnem végig és erre már nem emlékszem)
Elküldve: 2005. 05. 05. 05:13
Idézet: kexman - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 16:22
de nem csipogott ! hanem vinnyogott folyamatosan
most pedig nem tudok a windowsba sem bemenni sem repair-elni sem UJRATENNI !
ezeket a kekhalalokat kapok : PAGE_FAULT_IN_NON_PAGED_AREA es BAD_POOL_CELLAR
neten utananeztem es azt irja hogy lehet RAM problema !
de lehet videokari ram problemaja is !
vagy l1 vagy l2 cache !!!
de azt nem ertem hogy akkor a linux hogy indul el semmi problema nelkul ???
Néhány hónappal ezelőtt anyukám rángatott hozzám, hogy valami gáz van a szerverrel, folyamatosan vísitott, kérdeztem, hogy hányszor beepel? Nem, folyamatosan szólal meg!
Hát utánanéztem mi a gondja, ferdén csatlakoztam az alaplapi tápcsatlakozó.
Elküldve: 2005. 05. 05. 08:40
ha meg valaki emlekszik a 2*6800gt sli +tap problemara, akkor itt a megoldas enermax 565aw, ahogy itt javasoltatok. tegnap megjott a kicsike, az aratol azt hittem szivrohamot kapok, pedig meg nem vagyok oreg, mindegy, szepen beepult, es lass csodat minden frankon megy. rogoton ki is ragasztottam a kis matricat a haz elejere: enermax power inside
Elküldve: 2005. 05. 05. 13:24
A következő tápok között választhatok 460-as chieftec erről ennyit tudok, de nem sok variáció lehet, illetve a Mistrálban véve Chieftec 460W ENH-07469B 12cm es ventilátorral vagy a Sirtec 480W PW-302DF 2 ventilátorral.
Melyiket válasszam? Melyik lezs a halkabb?
Most kéne délután.
Még valami egy régebbi gondolom 20 tűs alaplaphoz lesz.Köszi!
Elküldve: 2005. 05. 05. 14:28
Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 14:24
A következő tápok között választhatok 460-as chieftec erről ennyit tudok, de nem sok variáció lehet, illetve a Mistrálban véve Chieftec 460W ENH-07469B 12cm es ventilátorral vagy a Sirtec 480W PW-302DF 2 ventilátorral.
Melyiket válasszam? Melyik lezs a halkabb?
Most kéne délután.
Még valami egy régebbi gondolom 20 tűs alaplaphoz lesz.Köszi!
Ha a Sirtec ugyanaz, amit eddig is árultak már pár hónapja, akkor 12V-on elég gyenge ahhoz képest, inkább a 0746GB-t venném. (talán halkabb is). +átalakító...
Elküldve: 2005. 05. 05. 14:31
Idézet: didyman - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 6:51
Na, itt van a kezemben.
Kis henger, 2 hosszú lábbal
Az egyik rövidebb, és mellette szürke a henger, a többi részen fekete. Melyiken gyüjjön be, és melyiken menjen ki belőle a delej?
Elküldve: 2005. 05. 05. 19:50
Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 22:14
Bármikor megmutathatom hogy nem hal bele. Tudod van egy olyan valami aminek az a neve BIOS és abban van egy olyan opció hogy Thermal Throttling...
Persze lehet hogy csak az Epox bírt egy olyan lapot csinálni amiben ez működik, de működik.
szerk: Jah és persze szépen ugrott vissza az órajele a procikának, majd kikapcsoltam, nem akartam kinyírni csak próba volt.
Az asus lapokat meg sem említeném, sajnos gyártottak socketA-ra nagyon sok szemetet. Egyértelmüen ha socketA akkor Epox vagy Abit.
Szerkesztette: diegho 2005. 05. 05. 19:54 -kor
Elküldve: 2005. 05. 05. 20:30
Ha az Athlon csupasz szilíciummagja hirtelen léghűtésre kerül, borda nélkül (ezt írtad), a mag uskve másfél négyzetcentinyi felületén 50-70W kell eldisszipáljon. A felület és a teljesítmény alapján számolható, hogy mennyi idő kell neki ahhoz, hogy elérje a kritikus hőmérsékletet (század, ezred másodperc, ami ugyan a gigaHz mellett nagy idő), ami felett valszeg károsodni fog a mag. A thermal throttling nagy hibája, hogy csak az órajelet fogja meg, de a procin órajel nélkül is, a szivárgóáramok révén nagyon nagy teljesítmény fog elmenni zérus freki mellett is, pusztán a rajta lévő tápfesz miatt. Rajtad kívül sokan próbálgatták ezt, én nem tudok pozitív eredményről...
A TT-t egyébként nem a leszálló bordák miatt találtak ki, hanem megálló ventik, meg apróka bordák ellen.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2005. 05. 05. 20:40
Idézet: diegho - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 20:50
Persze lehet hogy csak az Epox bírt egy olyan lapot csinálni amiben ez működik, de működik.
szerk: Jah és persze szépen ugrott vissza az órajele a procikának, majd kikapcsoltam, nem akartam kinyírni csak próba volt.
Az asus lapokat meg sem említeném, sajnos gyártottak socketA-ra nagyon sok szemetet. Egyértelmüen ha socketA akkor Epox vagy Abit.
Hali!
Én úgy fingattam ki a 2000XP+, hogy az elöző lapom (MSI K7T-Turbo 2), amikor bedugtam a tápot, akkor 1 másodpercre bekapcsolt. Hát éppen cseréltem a szilikont, vagy már a faxom sem emléxik rá, de az a lényeg, hogy le volt szedve a borda a prociról. Nem tudom milyen elgondolás alapján bedugtam a 220-at, hát a cooler a kezemben elkezd forogni,
De szerencsémre, a procin semmilyen "égési sérülés" nem volt, és a "VIZES" boltba kicserélték garanciába. Az is egy szép volt, tisztán emléxem rá.
Beviszem a procit a boltba, mondom nem műxik!!! Srác megfogja, forgatja, nézi nagyítóval, hogy nincs-e letörve a sarka, hát nem volt. Aztán:
-Te Józsi, nézd már meg ezeket a kis hajszálrepedéseket a magon!!! Hát Józsi megnézte, aztán ezt mondta:
-Cseréld ki, ilyennel még nem találkoztunk!!!
Elküldve: 2005. 05. 05. 21:01
Amugy, amit didyman irt a prociról: a COP, TT mind arra voló, hogy elnyekkenő ventinél megvédje a procit. A legtöbb, és ez egészen érthető a legutolsó bartonokig, AMD féle COP súlyosan alul van amugy méretezve, lévén mire a szenzor értesül arról, hogy öcsém gebasto van melegszem, addigra a régebbi morgan, spitfire, thunderbird, palomino és throughbred magok elfüstölnek, lévén csúcson a puccér mag képes 50-70fok/sec-el melegedni, a barton megúszhatja, csak majd 1-2 hónap múlva fel fog tünni, hogy hopika, már nem viszi a 200as FSBt. Aztán már a 166ot se. Egyszeri jocó meg majd veri magát hogy sz*r, elromlott.
Througbred olyantól is meg tud főni, hogy a bordád nem réz vagy rézmagos, ilyen használatra maga a gyártó se vállal garanciát.
Elküldve: 2005. 05. 05. 21:06

Súgó
A téma zárva.