HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés.... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés.... Értékeld a témát: -----

#1541 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 04. 11:41

Tápra kell egy műteher, és máris nem nyekken meg. Egy lestrapált CD-rom megteszi ha nem órákig akarod pörgetni róla.

#1542 Felhasználó inaktív   kexman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 11:42

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 10:06

Par masodperc alatt nem fog megsulni a chipset, raadasul, ha az nf3-as deszkad van azok meg passzivan szoktak menni, csak gondolom a GB kivetelezik megint. :)

hat ja a GB ezekszerint megint kivetelezik
zalman zalman zalman ! ez kell nekem.

de azon gondolkodom hogy ha ra is jovok melyik cooler nyekereg mit tudok vele csinalni !?

olajozzam meg ? :)
hatha nem is csapagyas ? :))))

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 05. 04. 11:48

még egy Barton se hal bele pár másodperc bordanélküliségbe. Legalábbis nálam 15mp-et simán kibírt és még mindig megy valamelyik gépben.

#1544 Felhasználó inaktív   kexman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 13:58

hmmm
erdekes dolgot tapasztaltam most hogy hazaertem
a pc speaker nyivogott mint allat !
nem tudom miert !
kiszedtem ... sokat ugysem hasznalom

elindul a gep de windows-ba nem akar bebootolni
eloszor gondolta a linux nyirta ki a boot reszt.

aztan erdekesen tapasztaltam hogy amikor az xp-t valahogy raveszem hogy bootoljon aszongya hogy nem talalja a
/windows/system32/config/system -et ! ami ott van
linux alol latom az egesz hdd-t !
na errefele fogom a boot cd-t hogy javitsam meg azzal
errefel eljutok odaaig amikor kerdi (feketefeher ablak) hogy valasszam ki melyik windowst szeretnem megjavitani

kivalasztom hogy :1 c:\windows
erre egy nagy bazi reboot ! csak ugy !

aztan meg probaltam ujratenni is errefel kek halal !
mi a loszar !?
osszefuggesben van a pc speaker nyavogasa es e ?

ugye nem az alaplapom keszuli meghalni magat !?

Elküldve: 2005. 05. 04. 14:14

kösd vissza a speakert és hallgasd meg mit vinnyog.

#1546 Felhasználó inaktív   kexman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 15:22

erdekes modom visszakotottem es mar nem vinnyog!
de nem csipogott ! hanem vinnyogott folyamatosan
most pedig nem tudok a windowsba sem bemenni sem repair-elni sem UJRATENNI !

ezeket a kekhalalokat kapok : PAGE_FAULT_IN_NON_PAGED_AREA es BAD_POOL_CELLAR

neten utananeztem es azt irja hogy lehet RAM problema !

de lehet videokari ram problemaja is !

vagy l1 vagy l2 cache !!!

de azt nem ertem hogy akkor a linux hogy indul el semmi problema nelkul ???

#1547 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 04. 21:14

Idézet: diegho - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 12:48

még egy Barton se hal bele pár másodperc bordanélküliségbe. Legalábbis nálam 15mp-et simán kibírt és még mindig megy valamelyik gépben.

Hmmm...Szóval, ha egy socketA-s prociról lekapom a bordát pár másodperc erejéig, abba nem hal bele? :Đ Maximum ha nem kap tápot :nevet2:
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1548 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 21:30

Vagy ahogyan a tudósok mondták, a bátor ventillátor meg nem áll sállálá....
AMDről, koksz mindegy milyen, aztán KIB*SZOTT okos dolog levenni a bordát. MErt vagy beindul a COP vagy sem. Láttam én már indián füstjeleket eregetni Throughbred-B-t Asus mindenféle qfan-cop istenf*szával felszerelt lapban, de csak rajta. Még P4est is el lehet igy fingatni, főleg húzatottat, de mindegy. Tudom, FSP ettől is véd.

#1549 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 21:38

Csak egy kérdés a hozzáértőktől: Cooler Master Real Power 450W-os táp jó választás lehet? A lényeg stabil, hosszú életű és halk legyen  :D
Ennél többet elmondani nem tudok... :)

(ha már volt róla szó bocs, igen régen olvastam ezt a topicot majdnem végig és erre már nem emlékszem)

#1550 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 05. 05:13

Idézet: kexman - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 16:22

erdekes modom visszakotottem es mar nem vinnyog!
de nem csipogott ! hanem vinnyogott folyamatosan
most pedig nem tudok a windowsba sem bemenni sem repair-elni sem UJRATENNI !

ezeket a kekhalalokat kapok : PAGE_FAULT_IN_NON_PAGED_AREA es BAD_POOL_CELLAR

neten utananeztem es azt irja hogy lehet RAM problema !

de lehet videokari ram problemaja is !

vagy l1 vagy l2 cache !!!

de azt nem ertem hogy akkor a linux hogy indul el semmi problema nelkul ???

Néhány hónappal ezelőtt anyukám rángatott hozzám, hogy valami gáz van a szerverrel, folyamatosan vísitott, kérdeztem, hogy hányszor beepel? Nem, folyamatosan szólal meg!

Hát utánanéztem mi a gondja, ferdén csatlakoztam az alaplapi tápcsatlakozó. :omg: Micsoda kontakthiba. :D Ezt csak eszembe jutottam.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#1551 Felhasználó inaktív   icejack 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 05. 08:40

re

ha meg valaki emlekszik a 2*6800gt sli +tap problemara, akkor itt a megoldas enermax 565aw, ahogy itt javasoltatok. tegnap megjott a kicsike, az aratol azt hittem szivrohamot kapok, pedig meg nem vagyok oreg, mindegy, szepen beepult, es lass csodat minden frankon megy. rogoton ki is ragasztottam a kis matricat a haz elejere: enermax power inside :). ezzel egyutt az 1 hetes 560-as thermaltake tapom eladosorba kerult, ha valaki ilyenrol almodik irjon. koszi a helpet!

#1552 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 13:24

Tanács kéne gyorsan-gyorsan  :cool:
A következő tápok között választhatok 460-as chieftec erről ennyit tudok, de nem sok variáció lehet, illetve a Mistrálban véve Chieftec 460W ENH-07469B 12cm es ventilátorral vagy a Sirtec 480W PW-302DF 2 ventilátorral.
Melyiket válasszam? Melyik lezs a halkabb?
Most kéne délután.
Még valami egy régebbi gondolom 20 tűs alaplaphoz lesz.Köszi!

#1553 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 14:19

Senki? :confused:

#1554 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 14:28

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 14:24

Tanács kéne gyorsan-gyorsan  :cool:
A következő tápok között választhatok 460-as chieftec erről ennyit tudok, de nem sok variáció lehet, illetve a Mistrálban véve Chieftec 460W ENH-07469B 12cm es ventilátorral vagy a Sirtec 480W PW-302DF 2 ventilátorral.
Melyiket válasszam? Melyik lezs a halkabb?
Most kéne délután.
Még valami egy régebbi gondolom 20 tűs alaplaphoz lesz.Köszi!

Ha a Sirtec ugyanaz, amit eddig is árultak már pár hónapja, akkor 12V-on elég gyenge ahhoz képest, inkább a 0746GB-t venném. (talán halkabb is). +átalakító...

#1555 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 14:31

Idézet: didyman - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 6:51

220uF/25V az első szembejövő elektronikai boltban :) . Bekötésnél figyelj a polaritására :) .

Na, itt van a kezemben.

Kis henger, 2 hosszú lábbal :).
Az egyik rövidebb,  és mellette szürke a henger, a többi részen fekete. Melyiken gyüjjön be, és melyiken menjen ki belőle a delej?

Elküldve: 2005. 05. 05. 19:50

Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 22:14

Hmmm...Szóval, ha egy socketA-s prociról lekapom a bordát pár másodperc erejéig, abba nem hal bele? :Đ Maximum ha nem kap tápot :nevet2:

Bármikor megmutathatom hogy nem hal bele. Tudod van egy olyan valami aminek az a neve BIOS és abban van egy olyan opció hogy Thermal Throttling...
Persze lehet hogy csak az Epox bírt egy olyan lapot csinálni amiben ez működik, de működik.

szerk: Jah és persze szépen ugrott vissza az órajele a procikának, majd kikapcsoltam, nem akartam kinyírni csak próba volt.
Az asus lapokat meg sem említeném, sajnos gyártottak socketA-ra nagyon sok szemetet. Egyértelmüen ha socketA akkor Epox vagy Abit.

Szerkesztette: diegho 2005. 05. 05. 19:54 -kor

#1557 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 20:30

A kioktató szöveged nagyon cép :up: :kma: , csakhogy mellétaláltál. Amibe belenyúltál, az az, hogy pl. az Epox nem a thermal throttling-gal védi a processzort, hanem egy saját, szintén az AXP diódájára alapozott, szintén CPU Overhetaing Protection-nek nevezett eljárással. Az Epox ezt külön beállítgatás nélkül, állandó védelemként alkalmazza, csak akkor veszed észre, ha beint és sípol a lap.
Ha az Athlon csupasz szilíciummagja hirtelen léghűtésre kerül, borda nélkül (ezt írtad), a mag uskve másfél négyzetcentinyi felületén 50-70W kell eldisszipáljon. A felület és a teljesítmény alapján számolható, hogy mennyi idő kell neki ahhoz, hogy elérje a kritikus hőmérsékletet (század, ezred másodperc, ami ugyan a gigaHz mellett nagy idő), ami felett valszeg károsodni fog a mag. A thermal throttling nagy hibája, hogy csak az órajelet fogja meg, de a procin órajel nélkül is, a szivárgóáramok révén nagyon nagy teljesítmény fog elmenni zérus freki mellett is, pusztán a rajta lévő tápfesz miatt. Rajtad kívül sokan próbálgatták ezt, én nem tudok pozitív eredményről...
A TT-t  egyébként nem a leszálló bordák miatt találtak ki, hanem megálló ventik, meg apróka bordák ellen.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1558 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 20:40

Idézet: diegho - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 20:50

Bármikor megmutathatom hogy nem hal bele. Tudod van egy olyan valami aminek az a neve BIOS és abban van egy olyan opció hogy Thermal Throttling...
Persze lehet hogy csak az Epox bírt egy olyan lapot csinálni amiben ez működik, de működik.

szerk: Jah és persze szépen ugrott vissza az órajele a procikának, majd kikapcsoltam, nem akartam kinyírni csak próba volt.
Az asus lapokat meg sem említeném, sajnos gyártottak socketA-ra nagyon sok szemetet. Egyértelmüen ha socketA akkor Epox vagy Abit.

Hali!

Én úgy fingattam ki a 2000XP+, hogy az elöző lapom (MSI K7T-Turbo 2), amikor bedugtam a tápot, akkor 1 másodpercre bekapcsolt. Hát éppen cseréltem a szilikont, vagy már a faxom sem emléxik rá, de az a lényeg, hogy le volt szedve a borda a prociról. Nem tudom milyen elgondolás alapján bedugtam a 220-at, hát a cooler a kezemben elkezd forogni,  :look:. Mondom magamba, ez nem itt kéne legyen - mármint a kezemben -, hanem ott ni, azon a kis barna frinc-francon. Persze ez mind azon az 1 másodperces időtartam alatt. Mondanom se kell, ez volt a története az első XP-mnek... :D
De szerencsémre, a procin semmilyen "égési sérülés" nem volt, és a "VIZES" boltba kicserélték garanciába. Az is egy szép volt, tisztán emléxem rá.
Beviszem a procit a boltba, mondom nem műxik!!! Srác megfogja, forgatja, nézi nagyítóval, hogy nincs-e letörve a sarka, hát nem volt. Aztán:
-Te Józsi, nézd már meg ezeket a kis hajszálrepedéseket a magon!!! Hát Józsi megnézte, aztán ezt mondta:
-Cseréld ki, ilyennel még nem találkoztunk!!!  :pokeas2:
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#1559 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 21:01

Szerencséd volt. Kevésbé láma boltos ugy visszab*szta volna hogy még.
Amugy, amit didyman irt a prociról: a COP, TT mind arra voló, hogy elnyekkenő ventinél megvédje a procit. A legtöbb, és ez egészen érthető a legutolsó bartonokig, AMD féle COP súlyosan alul van amugy méretezve, lévén mire a szenzor értesül arról, hogy öcsém gebasto van melegszem, addigra a régebbi morgan, spitfire, thunderbird, palomino és throughbred magok elfüstölnek, lévén csúcson a puccér mag képes 50-70fok/sec-el melegedni, a barton megúszhatja, csak majd 1-2 hónap múlva fel fog tünni, hogy hopika, már nem viszi a 200as FSBt. Aztán már a 166ot se. Egyszeri jocó meg majd veri magát hogy sz*r, elromlott.
Througbred olyantól is meg tud főni, hogy a bordád nem réz vagy rézmagos, ilyen használatra maga a gyártó se vállal garanciát.

#1560 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 21:06

A COP lényege, hogy kikerüli a szenzortokatúrát, a diódát igyekszik minél közvetlenebb módon mintavételezni, aztán ezalapján minél hamarabb beavatkozni. De pont bekapcsoláskor, ez nem sokat ér.

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.