HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés.... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés.... Értékeld a témát: -----

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 05. 12. 18:48

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 18:18

Sulyra nem volt veluk gond sose. :)

Nézted belülről is? Mert lehet, hogy csak a kondik szarok benne és kondicsere után már "táp" is lesz belőle.

#1722 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 12. 19:40

Idézet: diegho - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 19:48

Nézted belülről is? Mert lehet, hogy csak a kondik szarok benne és kondicsere után már "táp" is lesz belőle.

Csak amit a szellozolyukakon keresztul latni. Anyag volt bennuk pl. Codegenhez kepest, de lehet, hogy csak a nagy bordaknak volt koszonheto. :)
Azert inkabb azt mondom, hogy ami idot es penzt rakoltene az ember, hogy vmi emesztheto tapot fabrikaljon belole, es meg ugyis ketseges a vegeredmeny, inkabb vegyen egybol egy normalisabb tapot.
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

Elküldve: 2005. 05. 12. 20:02

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 20:40

Csak amit a szellozolyukakon keresztul latni. Anyag volt bennuk pl. Codegenhez kepest, de lehet, hogy csak a nagy bordaknak volt koszonheto. :)
Azert inkabb azt mondom, hogy ami idot es penzt rakoltene az ember, hogy vmi emesztheto tapot fabrikaljon belole, es meg ugyis ketseges a vegeredmeny, inkabb vegyen egybol egy normalisabb tapot.

Én is belenéztem, nem rosz ahhoz képest amennyibe kerül, Codegennél szerintem is komolyabb...

#1724 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 20:07

Idézet: diegho - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 21:02

Én is belenéztem, nem rosz ahhoz képest amennyibe kerül, Codegennél szerintem is komolyabb...

Azert Bartonnal nagyobb konfigot egyikre se biznek...
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#1725 Felhasználó inaktív   MegaN00b 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 12. 22:30

Sziasztok,
szeretném a tanácsotokat kérni. Úgy vettem észre, hogy sokan vagytok itt, akik alaposan értetek a harware-ek működéséhez, de a hozzászólásaitokból nem sikerült kihámoznom semmit, mivel én teljesen hülye vagyok ezekhez a dolgokhoz. Szóval, a következő a helyzet. Van egy új gépem (Abit 8-as lap /24 tűs/, P4 3G /3.4-re húzva/, 2 SATA-disk, 6600GT-s kártya, codegen 480W-os táppal) és van egy szép, magas villanyszámlám hozzá (mivel ez már a második gépem, és a gépek 0/24-ben mennek, ezért ez nagyjából 20eFt/hó). Másik jellegzetessége a codegen tápnak, hogy két 8-as ventillátor forog benne, ami nem kis zajt eredményez. Tudnátok javasolni egy olyan tápot, ami alacsony zajszintű (nem kell passzívnak lennie, annyi pénzem nekem sincs), és főleg alacsony (vagy legalább terheléstől függő) fogyasztású?
Köszi előre is.

#1726 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 22:45

Idézet: MegaN00b - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 23:30

Sziasztok,
szeretném a tanácsotokat kérni. Úgy vettem észre, hogy sokan vagytok itt, akik alaposan értetek a harware-ek működéséhez, de a hozzászólásaitokból nem sikerült kihámoznom semmit, mivel én teljesen hülye vagyok ezekhez a dolgokhoz. Szóval, a következő a helyzet. Van egy új gépem (Abit 8-as lap /24 tűs/, P4 3G /3.4-re húzva/, 2 SATA-disk, 6600GT-s kártya, codegen 480W-os táppal) és van egy szép, magas villanyszámlám hozzá (mivel ez már a második gépem, és a gépek 0/24-ben mennek, ezért ez nagyjából 20eFt/hó). Másik jellegzetessége a codegen tápnak, hogy két 8-as ventillátor forog benne, ami nem kis zajt eredményez. Tudnátok javasolni egy olyan tápot, ami alacsony zajszintű (nem kell passzívnak lennie, annyi pénzem nekem sincs), és főleg alacsony (vagy legalább terheléstől függő) fogyasztású?
Köszi előre is.

Mindegyik táp "terheléstől függő fogyasztású" :)

#1727 Felhasználó inaktív   shark7 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 23:04

sziasztok!

ma vettem egy enermax 300w-os tapot, es azt szeretnem kerdezni hogy mennyire baj hogy a +-12helyett 3-4 tized eltérés van?? meg az 5 volt sem 5volt!! haveromnal a szar acorppal 5szazadon belul van az elteres. egyebkent nekem is acorp volt ezelott es ott is nagy elteresek voltak...
ezeket az ertekeket az everestben neztem!

alaplapom: asus a7n8x

valaszokat elore is kosz: k7
ASUS A7N8X-E DELUXE, XP 3000+ proc, Dual 512MB Samsung RAM, 160GB SAMSUNG 8MB SATA WINCHESTER, PCTVPRO(zold paneles), DWL-520+ wless ethernet, ENERMAX 300W TAPE., FDD, TOSHIBA DVD IRO 2x

#1728 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 13. 06:46

Meganoob: A codegen-ben nincs beültetve a hőfokfüggő szabályozás (rejtély, hogy miért, amikor az összes szarabb modelljükben van-igaz, ebben legalább a túlfeszvédelem be van integrálva). A Chieftec bevált 420-as modelljének ATX2.0-és változatát nézd meg, nem rossz az ára. Vagy FSP Bluestorm.
A fogyasztást pl. erre specializált progikkal és a power management-el lehet visszafogni kicsit, mert gondolom, a tuningolt P4-sem renderel 24 órában 3d studioMAX-ot, olyankor pl. ha úgy van megcsinálva a rendszer, az egyik vinyó leállhat, proci órajele, feszültsége csökkenthető, így akár 20-30%-ot le lehet tolni a fogyasztásából. Monitort olyankor kikapcsolod, ha nem vagy a közelben.

Shark: Az alaplap szenzora közel sem pontos és hiteles-ne foglalkozz vele. Az enermax-ok amúgy sem jeleskednek a csontpontos feszekben, de mint sokszor elmondtam, ez nem fémjelzi a minőségüket-tűrésen belül nem érdekes az elmozdulás, mert 3 egymásra ható, de közösen szabályozott ág van, nincs az a konfig, amivel a teljes terhelési tartományban pontosak lehetnek a feszek, 1-200mV eltérés bárhol akad.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1729 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 09:19

Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 6:46

Meganoob: A codegen-ben nincs beültetve a hőfokfüggő szabályozás (rejtély, hogy miért, amikor az összes szarabb modelljükben van-igaz, ebben legalább a túlfeszvédelem be van integrálva). A Chieftec bevált 420-as modelljének ATX2.0-és változatát nézd meg, nem rossz az ára. Vagy FSP Bluestorm.
A fogyasztást pl. erre specializált progikkal és a power management-el lehet visszafogni kicsit, mert gondolom, a tuningolt P4-sem renderel 24 órában 3d studioMAX-ot, olyankor pl. ha úgy van megcsinálva a rendszer, az egyik vinyó leállhat, proci órajele, feszültsége csökkenthető, így akár 20-30%-ot le lehet tolni a fogyasztásából. Monitort olyankor kikapcsolod, ha nem vagy a közelben.

Shark: Az alaplap szenzora közel sem pontos és hiteles-ne foglalkozz vele. Az enermax-ok amúgy sem jeleskednek a csontpontos feszekben, de mint sokszor elmondtam, ez nem fémjelzi a minőségüket-tűrésen belül nem érdekes az elmozdulás, mert 3 egymásra ható, de közösen szabályozott ág van, nincs az a konfig, amivel a teljes terhelési tartományban pontosak lehetnek a feszek, 1-200mV eltérés bárhol akad.

Lehet választani :D

Vagy, halk, halkan költözik a másvilágra a géppel együtt, vagy, hangos, és hangosan költözik egyedül a másvilágra :D

#1730 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 09:35

szép napot :)

Kép

ez táphibára utal? időnként meg csak úgy simán megfagy... memtest86 órákig elvan vele hiba nélkül
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1731 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 09:45

A memó tévesztésére utal. Ha a memteszt fut vele évekig, akkor futtass egy goldmemoryt is, és utána gondolnék tápra.
Üdvözlettel:
Gabi

#1732 Felhasználó inaktív   jfru 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 10:19

Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 9:29

Halknak halk. Hogy a halkság mennyire megy az élettartam rovására, tekintve, hogy ugyanazokkal a relatíve nem túl erős minőségű (igyekeztem finom lenni) elkókkal van szerelve, mint egy csomó másik, nem tudom. A kondenzátorok szellőztetése nem valami jó benne. Egyébként tökös kis táp. Milyen konfigot kell etetnie? Mert ha nem túl nagyétvágyú a gép, akkor a táp hűvös maradhat, akkor nem olyan nagy probléma.

Sziasztok!

A Tagan 420W-assal egy ilyen konfigot hajtanék:

ASUS P4P800
Intel P4 3Ghz
2 db winchester
1 db dvd író
1 db dvd olvasó
Gef4 FX5600

talán egy videókártya csere lehet nemsokára

a konfig nincs húzva, nem is lesz és a gép sem fog menni 0/24-ben.

Elsődleges a halkság lenne, de persze a biztonság is számít, hogy ne rántson magával mindent ha hal.

Szóval akkor legyen a Tagan vagy van valakinek más halk táp tapasztalata.

Köszi

Elküldve: 2005. 05. 13. 13:12

Idézet: jfru - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 11:19

Sziasztok!

A Tagan 420W-assal egy ilyen konfigot hajtanék:

ASUS P4P800
Intel P4 3Ghz
2 db winchester
1 db dvd író
1 db dvd olvasó
Gef4 FX5600

talán egy videókártya csere lehet nemsokára

a konfig nincs húzva, nem is lesz és a gép sem fog menni 0/24-ben.

Elsődleges a halkság lenne, de persze a biztonság is számít, hogy ne rántson magával mindent ha hal.

Szóval akkor legyen a Tagan vagy van valakinek más halk táp tapasztalata.

Köszi

jó lesz oda a tagan.

#1734 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 14:09

Hi!

Nekem is nagyon hangos tud lenni a dula-fan-os CT tápom. Bekapcsoláskor semmi hangja, aztán kis idő eltelével iszonyatosan elkezd zúgni. Egyszer szétszedtem, hogy megnézzem, hátha lehet bele valami halk, de nagy teljesítményű ventit tenni, de csak az egyik lehúzható, a másik be van forrasztva. Annyira nem akarok belemenni a dologba :)
Most, ha minden igaz, akkor meg tudok tőle szabadulni.
Kérdésem az lenne, hogy 15K-ig milyen tápot érdemes venni, mostanság? Nem bánnám, ha nagyon halk lenne, mert a koliszobában van, hogy éjjel is megy a gépem, és szobatásamék nagyon szoktak szeretni ilyenkor.
Néztem egy 12cm-es ventivel szerelt CT-t 350W-os. 11K körül 3+3 év garanciával.
Valahogy így néz ki:
Kép

Szerkesztette: Dolfer 2005. 05. 13. 14:09 -kor

dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#1735 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 14:12

Ha a zörgős ventis chiefedet el akarod adni fosérsz*rér, szólj nyugodtan.

#1736 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 15:39

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 14:12

Ha a zörgős ventis chiefedet el akarod adni fosérsz*rér, szólj nyugodtan.

Amennyiben az általad specifikált feltételek aktuálisak lesznek (el akarom adni fosérsz*rér), szólok. :lollypop:  :kma: :Đ :Đ

Egyébként megvan már a helye... azzal nincs baj... A problémám az új táp választásával van. :p
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#1737 Felhasználó inaktív   Manoo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 05. 13. 17:52

Sziasztok!

A következő ,jelzések fogadnak napok ota eddig csak játék közben csinálta de most már naturban is és egyre nagyobbak a kihagyások(piros).
Ez táp hiba vagy esetleg máshol keressem a bajt?

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  tap.JPG (0byte)
    Letöltések:: 0

#1738 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 19:06

Az előző oldalakat olvasgatva jól vontam le a konzekvenciát, hogy a Tagan tápok elég jók??? Nekem úgy tűnik, hogy a mostani tápomnak sok lesz a konfig hamarost.
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1739 Felhasználó inaktív   Daler 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 13. 20:42

Hello!

Találkozott már valaki Atlas tápokkal?

Itt van néhány kép

http://www.tar.hu/daler/psu/a1.jpg
http://www.tar.hu/daler/psu/a2.jpg
http://www.tar.hu/daler/psu/a3.jpg
http://www.tar.hu/daler/psu/a4.jpg
http://www.tar.hu/daler/psu/a5.jpg
http://www.tar.hu/daler/psu/a6.jpg
http://www.tar.hu/daler/psu/a7.jpg
http://www.tar.hu/daler/psu/a8.jpg

Ismerős a pillangó, ill. a típusjelölés (SF-350TE).  :think:
Címke: http://www.tar.hu/daler/psu/a9.jpg
daler(kukac)freemail.hu            http://daler.uw.hu           

#1740 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 05:44

Hehe, ATX 2.03-as és 20 pines a táp?  :lol:  :pokeas2:  :nevet:  :nevet2:
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.