HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés.... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés.... Értékeld a témát: -----

#1761 Felhasználó inaktív   LaMotta 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 15. 21:36

Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 5:11

Gabesz: Igen, a -5V az :) .

LaMotta: Bizony csere, de hamar! Az alaplap miatt a 12V erősebben terhelt, a proci viszont ha thunderbird, akkor bizony sokat eszik, ha duron, akkor békésebb a fogyasztása, de ezt leszámítva tényleg nem nagy étvágyú.
24 tűs tápot akkor érdemes venni, ha platformot fogsz váltani és tápot nem akarsz cserélni. Viszont ki tudja, hogy mekkora tápra lesz akkor majd szükséged, illetve elég lehet egy 20->24 átalakító is, ha nem nagyfogyasztó gép lesz.
A sorrendet kb. fel is állítottad :) , a CT360A 20, a D 24 tűs, ATX2.0.
Enermax-ban az ATX1.3-at vedd (a 12V-os csati és a jobban terhelhető 12V miatt)!

Szia didyman :)!

Köszönöm szépen a segítséget! Rendes vagy :respect:! Így már sokkal könnyeb és érthetőbb minden :)! No meg a döntés is egyszerűbb. Egyébként vacak Acorp van benne :rolleyes:... Pfujjj... Ki vele :)!

#1762 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 16. 20:10

Aktív - Passzív mi a különbség?

PFC a fogyasztás optimalizálásra.  :confused:

Előre is köszi a választ !
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#1763 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 00:38

Tehát egy Sirtec enm ejánláson kívűl más nem érkezett a hszemhez.
Egy linket kaphatok, ahol érdemi infók vannak a csíftek olyasféle tápjairól,mint amilyen az enyém is? Vagy ha vki fejből tolja úgyis jó. Ha jól gondolom itt csak 1db 12V ág van?
2,Vki segítene kiszámolni akkor, hogy mennyire nyüstölöm meg a mostani tápom? Úgy néz ki, hogy amíg nem kerül bele erősebb VGA, és nem adok több feszt a procinak, addig elég.

De ez 2 instabil pont nálam, pláne hogy évekre szeretném a tápot venni...
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1764 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 10:21

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 0:38

Egy linket kaphatok, ahol érdemi infók vannak a csíftek olyasféle tápjairól,mint amilyen az enyém is? Vagy ha vki fejből tolja úgyis jó. Ha jól gondolom itt csak 1db 12V ág van?
2,Vki segítene kiszámolni akkor, hogy mennyire nyüstölöm meg a mostani tápom? Úgy néz ki, hogy amíg nem kerül bele erősebb VGA, és nem adok több feszt a procinak, addig elég.

Valós teljesítményfelvételben a táp egyenáramú oldaláról csúcsértékben sem mész 250 watt fölé...

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 05. 17. 10:24

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 1:38

A te 410-es tápodnak 2db 12V-os ága van 15 ill 18A össz terhelhetőségük 288W
A géped szerintem még 300W-ot sem fogyaszt átlag használat mellett.

#1766 Felhasználó inaktív   Kovido 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 17. 11:44

Idézet: Kovido - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 11:31

Sziasztok,

adott az aláírásban szereplő konfig. A gép kb. 2-3hetente lekapcsol. Egyszerűen elmegy az áram. Szünetmentes tápon van(Smart 620) Újra bekapcsolom, megy mintha nemtörtént volna semmi. Az alaplapi szenzor 11,78V-ot mutat. Nem megy ez alá.
Terhelés alatt több óra játék húzott kártyával nincs gond. Több napos töltögetés alapjáraton nincs gond.
Szerintetek?
Ennek a Chieftec tápnak két 12V-os ága van, meg 3 molex köteg. Hogy kell őket bekötni, hogy a két szál kilegyen használva?

Kösz

Erre valaki tud valami infot adni?
DFI Lanparty Ultra-D, Athlon64 3700+@3000Mhz, vízhűtés, 2*512MB A-Data Vitesta 566 (270MHz, 3-4-4-8), Galaxy 7300GT 256 MB (500/1400)+víz, Sony SDM S93 TFT, WD Raptor 74 GB, Pioneer 111L, Chieftec Dragon ház, YS.Tech 8cm 5db + YS.Tech 9cm 1db case cooler, Tagan Easycon 530W

#1767 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 11:57

7/24be UD-zek(proci maxon), proci fesz emelve, VGA fesz már nincs emelve, memóriáknak fesz emelve, chipsetnek is kicsit.Azt mondjátok ezt még egy erősebb VGAval (az is szépen tunigolva tehát 70-80W) is el fogja bírni? Ha már ennyit szenvedtem hogy legyen watercooling, akkor tuning sem marad el.Ha most játszok, akkor is nekilódul a táp és közel forró levegőt fúj már ki-holott a házban hideg van.

Akkor +nyugodtam. De ha nem bírja, rajtatok verem le :) ! És még nektek kell majd a spirál tis leszedni  akkor :Đ !

Kössz a helpet!

Szerkesztette: MC Pite 2005. 05. 17. 11:58 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1768 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 12:27

Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 7:53

Qnadam: Nem. Felhasználói hiba. Cserélje ki a júzert és nyomjon le egy gombot. :Đ
IRQ-ütközés is szokott ilyet kivágni, lett valami új dolog berakva, átrakva?

innye de rég voltam erre :) nem változott benne semmi, viszont most már el se indul...
gigás duron van benne, 1 vinyó, cdíró, dvdíró, más lényeges nem nagyon, 300as tápot gondoltam bele, milyet vegyek ami jó és minél ócsóbb? :)
ja és lehetőség szerint még ma beszerezhető
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1769 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 15:14

konkretizálok. Chieftec CT300A 300W-os, élettartamgarival br 7500ért megéri?
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1770 Felhasználó inaktív   cheoppy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 15:49

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem-problámám: Ma fölraktam az AsusProbe-ot az 1 hetes windows xp sp2-re, és amikor játszanék az NFSUG2-vel, elkezd villogni, hogy a 3.3V leesett 2.9V körülire. Ha kilépek(vagy alt-tabozok) minden azonnal helyreáll (illetve a 3.3V beáll 3.1V-nak, de ez évek óta így van). Usb-s joystick-kal tolnám a játékot, de ha windowsban nyomogatom, akkor tünetmentes, így szerintem csak a videókártya maradt, bár nem tudom a 3.3V-t az hogyan befolyáolja.
A konfig: Asus p4p800 deluxe, 2.4Ghz Pentium 4, 400W Mercury táp. Múlthéten kapott egy 160GB-os Samsung wincsit a 40GB-os maxtor és 4GB-os Seagate helyett, és egy sp2-es windowst, más elvileg nem változott.(És az előző windows-on folyton ment az Asusprobe, minden hibajelzés nélkül)

Valaki meg tudja mondani, hogy ezt mi okozhatja, és milyen következményei lehetnek?
Ez utalhat-e táphibára, egyáltalán merjem-e használni a gépet, nem veszélyes így?

Köszi!

#1771 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 15:58

Idézet: cheoppy - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 15:49

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem-problámám: Ma fölraktam az AsusProbe-ot az 1 hetes windows xp sp2-re, és amikor játszanék az NFSUG2-vel, elkezd villogni, hogy a 3.3V leesett 2.9V körülire. Ha kilépek(vagy alt-tabozok) minden azonnal helyreáll (illetve a 3.3V beáll 3.1V-nak, de ez évek óta így van). Usb-s joystick-kal tolnám a játékot, de ha windowsban nyomogatom, akkor tünetmentes, így szerintem csak a videókártya maradt, bár nem tudom a 3.3V-t az hogyan befolyáolja.
A konfig: Asus p4p800 deluxe, 2.4Ghz Pentium 4, 400W Mercury táp. Múlthéten kapott egy 160GB-os Samsung wincsit a 40GB-os maxtor és 4GB-os Seagate helyett, és egy sp2-es windowst, más elvileg nem változott.(És az előző windows-on folyton ment az Asusprobe, minden hibajelzés nélkül)

Valaki meg tudja mondani, hogy ezt mi okozhatja, és milyen következményei lehetnek?
Ez utalhat-e táphibára, egyáltalán merjem-e használni a gépet, nem veszélyes így?

Köszi!

Mercury közel sem életbiztosítás...Cseréld a topicban kitárgyalt nevesebb márkák egyikére...

#1772 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 16:59

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 11:57

7/24be UD-zek(proci maxon), proci fesz emelve, VGA fesz már nincs emelve, memóriáknak fesz emelve, chipsetnek is kicsit.Azt mondjátok ezt még egy erősebb VGAval (az is szépen tunigolva tehát 70-80W) is el fogja bírni? Ha már ennyit szenvedtem hogy legyen watercooling, akkor tuning sem marad el.Ha most játszok, akkor is nekilódul a táp és közel forró levegőt fúj már ki-holott a házban hideg van.

Akkor +nyugodtam. De ha nem bírja, rajtatok verem le :) ! És még nektek kell majd a spirál tis leszedni  akkor :Đ !

Kössz a helpet!

Aham, hamarabb fog megfőni a proci tápja, mint a PSU.

#1773 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 17:00

Idézet: cheoppy - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 15:49

Sziasztok!

Köszi!

FOS a táp, tessék cserélni, min egy 350-es FSP Blus Storm-ra.
;)

#1774 Felhasználó inaktív   cheoppy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 18:03

Idézet: stol - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 17:00

FOS a táp, tessék cserélni, min egy 350-es FSP Blus Storm-ra.
;)

Akkor lehet hogy rászánom magam a cserére, érdekelne hogy ebben az árkategóriában (15-20e) ez az FSB Bluestorm mennyire minőségi táp? Van ennyiért jobb vagy nincs jelentős különbség a tápok között?

#1775 Felhasználó inaktív   PMiki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 19:07

Mesterek!

A segítségeteket kérném az itt akciózott passzív tápokról.

1, Melyik a legjobb?
2, Melyiket vennétek?
3, Jó-e az áruk?

Tehát a versenyzők:

FSP Zen 300W 23.900 Ft nettó
Antec Phantom 350W 38.150 Ft nettó
TT Pure Power 350W 30.840 Ft nettó

PMiki
Csak a csend elég halk...

#1776 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 08:09

Idézet: cheoppy - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 18:03

Akkor lehet hogy rászánom magam a cserére, érdekelne hogy ebben az árkategóriában (15-20e) ez az FSB Bluestorm mennyire minőségi táp? Van ennyiért jobb vagy nincs jelentős különbség a tápok között?

Az FSP nagyon jó kis táp :)

#1777 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 09:32

Tisztelt hozzáértők! Ez normális?

Kép

Épp DVD-t írok, és közben ezt csinálja.

Szerk.:

Ha meg befejezem, akkor ezt csinálja:
Kép

Jah, és két 5 V-os (plus!) talál a SpeedFan. Ez így jó?

Szerkesztette: bigsee 2005. 05. 18. 10:19 -kor

GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1778 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 18. 11:11

Az alabbi ket tapot szemeltem ki, elsosorban a kedvezo arfekvesuk miatt:
- <Q-Tech 500W> (11e) - Ugyan 'szuroproba szeruen' beleolvastam 20-25 oldalt az elozmenyekbe, de pillanatnyilag nem latok mas ellene szolo ervet, mint hogy nem tartozik a sokat emlegetett 'elit' markak koze. Milyen gyakorlati tapasztalatokat sikerult leszurni vele kapcsolatban?
- <Chieftec 410W (ATX-410-212)> (11.5e) - Ez meg ugyan Chieftec, de 'gyanusan olcso', ha lehet ilyet mondani.

11-12e HUF erejeig melyiket erdemes valasztani, ha szempont a csendes mukodes (120mm-es ventilator - bar nyilvan ez sem biztositek minden esetben)?
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#1779 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 11:15

Idézet: HookR - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 12:11

Az alabbi ket tapot szemeltem ki, elsosorban a kedvezo arfekvesuk miatt:
- <Q-Tech 500W> (11e) - Ugyan 'szuroproba szeruen' beleolvastam 20-25 oldalt az elozmenyekbe, de pillanatnyilag nem latok mas ellene szolo ervet, mint hogy nem tartozik a sokat emlegetett 'elit' markak koze. Milyen gyakorlati tapasztalatokat sikerult leszurni vele kapcsolatban?
- <Chieftec 410W (ATX-410-212)> (11.5e) - Ez meg ugyan Chieftec, de 'gyanusan olcso', ha lehet ilyet mondani.

11-12e HUF erejeig melyiket erdemes valasztani, ha szempont a csendes mukodes (120mm-es ventilator - bar nyilvan ez sem biztositek minden esetben)?

Hátrány: rövid tápzsinór...
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1780 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 12:11

Idézet: bigsee - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 12:15

Szamomra nem is annyira a rovid tapzsinor, mintsem a nem kelloen csendes mukodes jelenti a hatranyt.

"To conclude, I will give this power supply 7.0 out of 10, for being a very good performer at a very low price, losing it's points for the noise it generates. I would recommend it for any low to mid cost system the but not to a hardcore enthusiast or a silence addict."
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91