HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés.... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés.... Értékeld a témát: -----

#1281 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 04. 20. 21:36

Diegho: A 320-as UP-ben nem 200-as FSP van! Felejtsük már el ezt a 150%-os túlméretezést, eez nem az UP mániája, hanem a codegen-é...

Thom: Az Enermax, ha 12V-on 22A-t tud, (két széria azonos névvel, de a tiéd gondolom ATX1.3-as lesz, mert mást nem tudsz megdugni az A64-re) akkor azt! Az FSP valszeg halkabb, de nem hangos az enermax sem.

MCoy: A Tagan teljesítménye is bőven elég. A TT-t nem ajánlom!

KP: Jó kérdés, a húzott CD azért eszik rendesen, viszont fika VGA van mellette. A mobil barci nem eszik sokat összevisszahúzva sem, de van mellette 9800...Szvsz ők ketten fogyasztanak többet.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 04. 20. 21:46

Idézet: didyman - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 22:26

Hány bivalyerős (vagyis a régi szériájú, mert arról beszélünk) FSP-t hallottál már? Az utolsó nálam járt, ami nem volt két éves sem, a maga 300W-os teljesítményével és a hőfokfogott ventijével is igen hangzatos volt.
De ha átventized, az már nem ugyanaz. Tudod: Ami majdnem az, az nem ugyanaz :p . Mert ennyi erővel minden táp jellegzetessége a csend, ha x->3x egyenlet a hűtőbordákra és lassúbb, halkabb venti a likakra...

mondom egy Compaq közel 1 millás über gépben volt egy FSP táp, asszem 400W-os, alig lehetett hallani, ez 2 éve volt. Bár lehet a compaq átventizte.

Elküldve: 2005. 04. 20. 21:48

Idézet: didyman - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 22:36

Diegho: A 320-as UP-ben nem 200-as FSP van! Felejtsük már el ezt a 150%-os túlméretezést, eez nem az UP mániája, hanem a codegen-é...

kb. 200W-ot írtam nem?  :think:

#1284 Felhasználó inaktív   -KP- 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 21. 06:23

Idézet: didyman - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 22:36

KP: Jó kérdés, a húzott CD azért eszik rendesen, viszont fika VGA van mellette. A mobil barci nem eszik sokat összevisszahúzva sem, de van mellette 9800...Szvsz ők ketten fogyasztanak többet.

Lehet megpróbálom az 550est csendesíteni. Majd értekezem tts kollégával ezügyben.

#1285 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 07:54

Compaq nem csak FSPt használ, mi se kettőt épitünk át, raknak bele mindent amit érnek. Van hogy egy szérián belül van 2-3 féle vinyó és cd, és a tápokkal sincs ez másként, simán van hogy az egyik FSP, a másik Delta. Abba kéne hagyni ez az FSP-FSP-FSP fetisizmust. Szép meg jó meg minden, de van rajta kivül is táp a világon. És van bizony amiben más táp igencsak jobb mint az FSP. Nekem pl enermaxom van már jó ideje, mégse racsinozok a tetejére napjában négyszer, mert annak ellenére, hogy mit tud, qrva drága, és a csend nem erőssége.
Az UPvel nem az a baj, hogy a 200as bél van a 320asban, hanem az a baj, hogy a 320asban meg a 460asban ugyanaz a bél van, a 300as. Szerintem az FSP már időtlen idők óta nem gyárt 200as, 250es tápot, mert minek? Mert cca 2 forintal olcsóbb lenne mint egy 300as bél, amit meg tonnaszám tolnak? Simán megfogja, bedobozolja a 300ast 200asnak és max lassab ventit rak bele, és árulja minitowerbe vagy barebone-ba. És ez abszolut nem csak tápfronton van igy, az intel az első nortwoodok óta igy gyárt procit, nem a gyárilag nem olyan jól sikerült lett a kisebbnek beszabályozva, mert már akkor 89%os hatásfokkal dolgoztak (1 300*300as wafer 89%ban tartalmazott ép chipeket), ezért volt az 1,6-1,8A olyan orbák módon húzható, mert a magja egy és ugyanaz volt mint a 2,0, 2,4, 2,8asnak, csak beszabályozták. És régebben meg azt is csinálták,( nem flamelésből, de főleg az AMD)  hogy eladta azt is aminek félig sz*r volt, fél cache, alacsonyabb órajelet birt csak, fűtött mint a kályha, stb.

#1286 Felhasználó inaktív   hzcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 11:48

Nah +vettem a Coolermastert. Estére beépítem és véleményezem :)

#1287 Felhasználó inaktív   gsc73 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 11:57

Sziasztok!

2 kérdésem lenne!

1: gépfejlestés előtt állok (low end...de...), és persze táp is kell.

Sepmtron 2200+, 60gb Hdd, 512DDR,1 CD író,  ATI9100, +TV tuner

Volt itt emlegetve korábban a gugánál (is) kapható Ultra POwer tápegység (UP 320W ALU ATX konkrétan). Megvehető ez ehhez a konfoghoz? (nem lesz semmi tuning...)

2: van egy celeron 366-os konfig, amibe kéne nagyon olcsó táp. Ajánlottak egy új (bár itt sokat szídott)  Codegen 300W-osat. bele merjem rakni, vagy Codegent akkor se, ha ilyen "kicsi" konfogba lenne?
(Ha nem akkor honnan?)

Köszi!

g.
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, komód, szvetter, cekker (bevásárlószatyor), fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, pléh, drót, dunsztos üveg, abrosz, dunyha, lavór, papundekli, sámli, hokedli...szocreál. (és a "hamár" szó, ami akár milliókba is kerülhet...:)

#1288 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 12:04

Kb 5 kavics a UP, a codegen meg 3,5k. Az a plusz 1,5-2k nem olyan életveszély szerintem. Amugy a semprongyhoz elég lesz a 320as UP, épitettem ilyen felállásban már nemegy gépet.

#1289 Felhasználó inaktív   Ethan1 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 21. 12:37

Sziasztok!

A táp hibájára gyanakszom, ugyanis a gépem az utóbbi 1-2 napban érdekesen kapcsol be: megnyomom a gombot (ekkor a ventillátor, HDD stb feléled, a monitor nem kap képet, nem kapcsol még be), eltelik fél perc, megjön a monitorra a kép és elindul a bootolás. Vajon a táp lehet hibás? Egyébként a gép stabil, ha elindult nincs működési gond vele... ha vkinek van ötlete mi lehet a gond, kérem hogy ossza meg velem, mert nem tudom mi ez...

Elküldve: 2005. 04. 21. 12:38

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 8:54

Compaq nem csak FSPt használ, mi se kettőt épitünk át, raknak bele mindent amit érnek. Van hogy egy szérián belül van 2-3 féle vinyó és cd, és a tápokkal sincs ez másként, simán van hogy az egyik FSP, a másik Delta. Abba kéne hagyni ez az FSP-FSP-FSP fetisizmust. Szép meg jó meg minden, de van rajta kivül is táp a világon. És van bizony amiben más táp igencsak jobb mint az FSP. Nekem pl enermaxom van már jó ideje, mégse racsinozok a tetejére napjában négyszer, mert annak ellenére, hogy mit tud, qrva drága, és a csend nem erőssége.
Az UPvel nem az a baj, hogy a 200as bél van a 320asban, hanem az a baj, hogy a 320asban meg a 460asban ugyanaz a bél van, a 300as. Szerintem az FSP már időtlen idők óta nem gyárt 200as, 250es tápot, mert minek? Mert cca 2 forintal olcsóbb lenne mint egy 300as bél, amit meg tonnaszám tolnak? Simán megfogja, bedobozolja a 300ast 200asnak és max lassab ventit rak bele, és árulja minitowerbe vagy barebone-ba. És ez abszolut nem csak tápfronton van igy, az intel az első nortwoodok óta igy gyárt procit, nem a gyárilag nem olyan jól sikerült lett a kisebbnek beszabályozva, mert már akkor 89%os hatásfokkal dolgoztak (1 300*300as wafer 89%ban tartalmazott ép chipeket), ezért volt az 1,6-1,8A olyan orbák módon húzható, mert a magja egy és ugyanaz volt mint a 2,0, 2,4, 2,8asnak, csak beszabályozták. És régebben meg azt is csinálták,( nem flamelésből, de főleg az AMD)  hogy eladta azt is aminek félig sz*r volt, fél cache, alacsonyabb órajelet birt csak, fűtött mint a kályha, stb.

Ha visszaolvasol akkor mindezt én már rég elmondtam az FSP tápokról kb 1-2 hónappal ezelőtt és a procikról kb. 2-3 évvel ezelőtt. Szóval megint nem mondtál semmi újat számomra, pedig úgy érzem nekem akartad ezt célozni.

/OFF
Ha már processzoroknál tartunk volt egy időszak, amikor nem nagyot gyártottak, hanem a kicsik órajelét emelték fel lásd ominózus P3 korszak, mikor egyes modellek érdekes módon +0,025V-al érkeztek, mert nem bírtak lépést tartani az Athlonokkal.

Elküldve: 2005. 04. 21. 12:39

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 8:54

Ha visszaolvasol akkor mindezt én már rég elmondtam az FSP tápokról kb 1-2 hónappal ezelőtt és a procikról kb. 2-3 évvel ezelőtt. Szóval megint nem mondtál semmi újat számomra, pedig úgy érzem nekem akartad ezt célozni.

/OFF
Ha már processzoroknál tartunk volt egy időszak, amikor nem nagyot gyártottak, hanem a kicsik órajelét emelték fel lásd ominózus P3 korszak, mikor egyes modellek érdekes módon +0,025V-al érkeztek, mert nem bírtak lépést tartani az Athlonokkal.

#1292 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 12:57

Ez érdekes. Ethan-nak két szólása van itt és a táphalálos totyikban, hozzászólásainak száma viszont 1. A fórum ismét jól megy.

Ez lehet tápprobléma, de nem tűnik annak szerintem. Ki tudod róbálni másik táppal? Mi a konfig?

GSC: Hááát, szvsz vegyél ahhoz is UP-t.

Mai napi termés:
A7V333, 1700+, Gef3Ti200, vinyó, cd. Wintelepítés, aquamark, stb. A táp: Emko ATX. A terhelhetősége: 5V-on 15A! Erről ment ugye a proci, memória, VGA...Még csak bele sem ingott a fesz. Csontstabil végig, semmi erőlködés. Ezzel a konfggal kb. egyenértékű fogyasztásban egy mai Sempron-os, alap VGA-s konfig. Szóval így gondolkozzunk a fogyasztáson, meg hogy 12V-on hány A kell...
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1293 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 13:03

Úgy fest már mindent elmondtak helyettem évekkel ezelőtt, igy aztán azt hiszem számomra már nem is akad más, minthogy megcsicskuljak a tapasztaltabb pénzesspanos fórumtárs mértéktelen teszttapaszalata alatt, majd önnön gyarlóságom súlya alatt meggörbült háttal elpityeredjek, és éjszaka torokhangú visítással ébredve, harmadik ujjapercemig beszakadt körmeim maradékai alól lóg tapétacafrangos ujjaimmal nekilátok átnyiszálni a verőereimet egy rozsdás zsilettpengével, miközben szabad kezemmel üvöltve verem a vállamat egy sündisznóbőrös vezeklőkorbáccsal, de előtte még a mikrosütőben melegitett tortaformával a homlokomba billogozom hogy mea culpa.

#1294 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 13:05

Idézet: hzcs - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 20:15

P4E 3GHz Prescott (most 1.5GHz), Abit Is7-E, 2x256 ddr400, 2 vinyó, 2 optika, 9600xt, 3-4 kieg. venit, kislemez (:D), meg az 1-1,5 éves 300-as kodegen, de elég emleget fúj hátul (bár a proci is a tápba fújja a melegét)

Fényképet, tudnál küöldeni a "Codegenről"??
Alól van a rácsa?!
Lehet, hogy 300-as FSP.
:rolleyes:

#1295 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 21. 13:19

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 14:03

Úgy fest már mindent elmondtak helyettem évekkel ezelőtt, igy aztán azt hiszem számomra már nem is akad más, minthogy megcsicskuljak a tapasztaltabb pénzesspanos fórumtárs mértéktelen teszttapaszalata alatt, majd önnön gyarlóságom súlya alatt meggörbült háttal elpityeredjek, és éjszaka torokhangú visítással ébredve, harmadik ujjapercemig beszakadt körmeim maradékai alól lóg tapétacafrangos ujjaimmal nekilátok átnyiszálni a verőereimet egy rozsdás zsilettpengével, miközben szabad kezemmel üvöltve verem a vállamat egy sündisznóbőrös vezeklőkorbáccsal, de előtte még a mikrosütőben melegitett tortaformával a homlokomba billogozom hogy mea culpa.

Akarsz róla beszélni?

#1296 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 13:45

"miközben szabad kezemmel üvöltve verem a vállamat egy sündisznóbőrös vezeklőkorbáccsal, de előtte még a mikrosütőben melegitett tortaformával a homlokomba billogozom hogy mea culpa. "

Hö. Majdnem kiestem a székből.  :D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#1297 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 15:51

Nahát, hozta isten (meg egy fekete autó) mifelénk, Zsivaagoo kollega! :)

#1298 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 16:19

Idézet: didyman - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 13:57

Mai napi termés:
A7V333, 1700+, Gef3Ti200, vinyó, cd. Wintelepítés, aquamark, stb. A táp: Emko ATX. A terhelhetősége: 5V-on 15A! Erről ment ugye a proci, memória, VGA...Még csak bele sem ingott a fesz. Csontstabil végig, semmi erőlködés. Ezzel a konfggal kb. egyenértékű fogyasztásban egy mai Sempron-os, alap VGA-s konfig. Szóval így gondolkozzunk a fogyasztáson, meg hogy 12V-on hány A kell...

Pontosan. Pampog a nép hogy kevés a 12v amikor a lapja 5v-ból eteti a procit.

#1299 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 16:31

Vagy azt se tudja miből eteti, mennyit fogyaszt. Csak az bömböl hogy erokúlötötvenesalegjobb, tagannégynyócvanast vegyé me világitós.
Emelett már csak az a kedvencem, amikor megveszi  a paraszt a hűtőszekrénnyi chieftec, casetek, antec, lóf*sztek házat, amibe aztán bekerül "A" konfig: 1 alaplap, max 2 ram, 1 vga, 1 vinyó és 1 dvd furdák, esetleg egy esbé lájv mer az a kiráj. Nameg 700db venti, előlapi apámf*sza, katódcső, és már jön is a kósza spricc hogy mekkora überruler gépe is van, ide nekem a plexioroszlányt is. A gépbe meg ha bekiabálok, akkor egy hétig visszhagzik olyan üres. Osztán mehet a galériájába meg a hé nézzé má be ez a zén gépem totyikba, ahol a hulladék, bergmancsővel meg maradék alaplapszivaccsal összeb*szott hulladékok kupaca már az égig ér. Vagy mehet az übermodder topikba, ahol a sok tudor megosztja hogy is bökik a stájszot vmod meg vóterkúler témában, de egy elektrotech könyvet egy nem látott még kinyitva, csak a tomsz*rvert meg a sárkieksztrémer, és minden este ordasi meg murgács plakátokra hokizik elalvás előtt.

#1300 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 16:48

Tumor ba..meg, hozom a pelust.

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.