HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés.... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés.... Értékeld a témát: -----

#1621 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 08. 20:35

Idézet: Gabesz - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 21:27

Vettem tápot, Chieftec ATX-410-212 lett végül. Még nem próbáltam csak érdekelne, hogy egy ilyen 6 értinkezős csatlakozó mire való rajta?

Kb. ilyen és három 12V (sárga) megy bele és három fekete szál.

OOO - sárga
OOO - fekete

PCI-E lapokhoz? :think:

PCI-E VGA-hoz sztem. :)
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 05. 08. 20:52

Idézet: Vangelis - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 17:53

Én 350 es codegánnyal hajtom a masinériámat:
-Asus A7N8X-E DELUXE, AMD 2600+ BARTON2x512KINGSTON DUAL KITT,Sapphire 9550 ViVo, Samsung S-ATA 40GB 2MB cache,160Gb Samsung 8MB PATA,VORTEX MX300 PCI,109D PIO, ASUS DVD ROM ATA 66,LG L1730B DVI TFT,+

Hát mondjuk van benne védő aramkör, de kicsit félek vagy nem kéne:?

van benne védelem? hmhm...

#1623 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 08. 21:03

Diegho: Nem igazán tudom :think: Abban nem vagyok biztos, hogy ez még az a régi széria-e, amit anno a PH! is tesztelt (típusszám ide vagy oda). Szkeptikus vagyok.
Wep: Az egy FSP táp. Szóval jó :) .
Zsolt7: Ez erősen a 12V halálának tűnik. Milyen proci és alaplap van alatta? Az enermax kevesebb 5V-ja miatt ne félj, még az is bőven sok. 12V-on elég ütős :up: . Ha nem szempont az ár, akkor ezzel egy jó dartabig elintézted a tápkérdést :) .
A fulladozó CT420 esetleg egy újrakondizás után (ha régóta megy már, mondjuk egy-két éve ilyen terheléssel) nyugodtan használható máshova.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1624 Felhasználó inaktív   wep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 21:07

didyman, köszi a választ!

Erősen dilettáns egyedtől 1000 ft-ért vettem, csak a márkanév alapján ;)  ( bontott, de szinte új).
Ezek szerint nyugodtan mehet a gépembe.
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag viszont van.

Nincs ez elb*szva, csak másra lesz majd jó..

#1625 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 21:28

:nevet2: Mákos! :)
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1626 Felhasználó inaktív   wep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 21:35

Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 22:28

:nevet2: Mákos! :)

Ja, Devecseri "lomisokˇ" voltak, a cucc egy ausztriában megunt gépben volt, valószínűleg alaplaphibás, de a selejtezés előtt megpróbálkoztak egy tápcserével, aztán mivel nem lett jó, az egész gép go a kukába, onnan mentették a delikvensek. Belenéztem, megtetszett a táp, megvettem ;)
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag viszont van.

Nincs ez elb*szva, csak másra lesz majd jó..

#1627 Felhasználó inaktív   Szamar 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 08. 23:24

Hello!

A napokban vettem egy FSP BlueStorm 500 W-os tápegységet, többek között az itt olvasottak alapján (meg tetszett is :), és a mostani tápegységem is FSP). Szétszedni nem akartam komolyabb szemrevételezés céljából, de két nagyobb kondenzátorról anélkül is leolvasható, hogy típusuk TEAPO LXK (200 V/1000 uF, 85 C).
Kérdésem, hogy ezek mennyire "minőségi" elkók? Nem 105 fokos jelzésű kondenzátorokat szoktak tápegységekben használni?
Másik kérdésem, hogy ha valaha tönkremennek a tápegységben a kondenzátorok, akkor a cseréjük után a tápegység tovább használható, vagy esetleg a kondenzátorok elromlása általában más alkatrész(ek) tönkremenetelét is maga után vonja? (Gondolom a gép többi alkatrésze azért jó eséllyel egyben marad ilyenkor... :))

A választ előre is köszönöm.

#1628 Felhasználó inaktív   Zsolt7 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 23:48

Didyman!

Köszi a választ, a +5V-től kicsit tartottam.
A lapom: Asus p4C800 deluxe
Proci P4 3,0 gHz
Semmi sincs húzva.

99,9 %, hogy Enermax lesz belőlet.
Másik jobbat ne találtam.
Üdv.

#1629 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 05:53

Jó döntés! :up: Az árát meg sem merem kérdezni :) .
Szamar: A Teapo is az úgynevezett "fertőzött" cégek egyike, de ez a gyengeség az alacsony ESR kondikhoz használt elektrolit hibájára vezethető vissza, a standard szériák nem érintettek és az alacsony működési frekvencia miatt a primer pufik sokkal tovább bírják. A 85 fokos kondik használata itt sajnos elég általános. A Teapo LXK azt hiszem általános felhasználású, 2000 óra élettartamú típus. Hígul a piac, ez van :( . Bár az FSP régebbi tápjaiban is akad Teapo (most szériát nem tudnék mondani). Az én tápomban még Hitachi volt. Most Nippon van, mert kaptam bele 100Ft-ért :Đ .

#1630 Felhasználó inaktív   Szamar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 09:48

Köszönöm a választ, Didyman!

Továbbra is érdekelne még, hogy ha a tápegységben tönkremegy valamelyik kondenzátor, akkor az jó eséllyel a táp más alkatrészeit is "magával rántja", vagy a kérdéses kondenzátor cseréjével többnyire megoldható a probléma?

#1631 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 12:13

A kimeneti pufik száradása nem szokott kritikus lenni, amennyiben az alaplapon van elég kapacitás még mögötte, mert ingadozhat tőle a delej amúgy, ez esetleg bebillenti a túl-alulfeszvédelmet (ahol van :) ). A kisebb (mert azoknak a tetején nincs a jellegzetes bevágás, ami miatt a "vent" feliratot megkaphatják, vagyis szeleppel védettek), illetve robbanó kondik már problémásak, vagy rövidzárnak, vagy lerobbannak és a sapka okoz galibát. A primer pufik is szeretnek robbanni, szelep ide vagy oda, a hálózat felőli sokk olykor túl sokk :) . Ami még említésre érdemes lehet, a ház (föld) felé a két AC ágról hidegítő kondik, azok elég gyakran szeretnek elrobbanni, de a kerámia nem jó vezető, csere után nem nagyon van bajuk.

#1632 Felhasználó inaktív   Pelican 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 13:38

:up:

Szerkesztette: Pelican 2005. 05. 09. 13:41 -kor

Elküldve: 2005. 05. 09. 18:40

Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 22:03

Diegho: Nem igazán tudom :think: Abban nem vagyok biztos, hogy ez még az a régi széria-e, amit anno a PH! is tesztelt (típusszám ide vagy oda). Szkeptikus vagyok.
Wep: Az egy FSP táp. Szóval jó :) .
Zsolt7: Ez erősen a 12V halálának tűnik. Milyen proci és alaplap van alatta? Az enermax kevesebb 5V-ja miatt ne félj, még az is bőven sok. 12V-on elég ütős :up: . Ha nem szempont az ár, akkor ezzel egy jó dartabig elintézted a tápkérdést :) .
A fulladozó CT420 esetleg egy újrakondizás után (ha régóta megy már, mondjuk egy-két éve ilyen terheléssel) nyugodtan használható máshova.

Itt a páf-ban és más fórumon is volt szó arról, hogy a Coolink AP-400DX (asszem ez a pontos típus) gyakran halálozik el és az esetek többségében visz magával valamit.

A PH!-s teszt alapján nem ítélnék meg semmit, mert 1-2 nap alatt nem fog kiderülni milyen a táp, ahhoz legalább fél év kellene.

#1634 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 18:51

Egek, most tényleg ilyen félreérthetően írok le valamit? Tudom, hogy a dx széria a döglődős, de már másodjára írod le nekem, de neeem, én neeeeeeeeeeeeeem arról beszélek, egy csumpa szóval sem említettem.
Az X-ről annyit, hogy volt már a kezemben, de régen. Ha az a széria volt ph-tesztben, akkor az ok. Mint írtam már nemegyszer, a ph tesztjét nem nagyon komálom, le is írtam, mi a bajom vele, a tartósság az egyik.
Azt írtam, hogy hála pár éves sorozatgyártás mellett eltöltött időmnek, tudom, hogy a kezdeti széria ugyanazon típusszám alatt hajlamos valahogy felhígulni idővel. és a DX-ek bűn szereplése miatt enyhe szkeptikussággal szemlélem az új X-eket, mert nem láttam még belülről.
Így már világos? :)

Elküldve: 2005. 05. 09. 21:49

Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 19:51

Egek, most tényleg ilyen félreérthetően írok le valamit? Tudom, hogy a dx széria a döglődős, de már másodjára írod le nekem, de neeem, én neeeeeeeeeeeeeem arról beszélek, egy csumpa szóval sem említettem.
Az X-ről annyit, hogy volt már a kezemben, de régen. Ha az a széria volt ph-tesztben, akkor az ok. Mint írtam már nemegyszer, a ph tesztjét nem nagyon komálom, le is írtam, mi a bajom vele, a tartósság az egyik.
Azt írtam, hogy hála pár éves sorozatgyártás mellett eltöltött időmnek, tudom, hogy a kezdeti széria ugyanazon típusszám alatt hajlamos valahogy felhígulni idővel. és a DX-ek bűn szereplése miatt enyhe szkeptikussággal szemlélem az új X-eket, mert nem láttam még belülről.
Így már világos? :)

világos ph!-n mindkét széria volt...

#1636 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 22:49

Lehet kapni valahol 150-200W körüli ATX-es márkás tápot (Pl.:FSP)... :think:
A legkisebb mindenhol 300W-os, ami felesleges ahhoz amihez nekem kell...  :rolleyes:

Szerkesztette: PAraNoIA21 2005. 05. 09. 22:50 -kor

Elküldve: 2005. 05. 09. 22:56

Idézet: PAraNoIA21 - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 23:49

Lehet kapni valahol 150-200W körüli ATX-es márkás tápot (Pl.:FSP)... :think:
A legkisebb mindenhol 300W-os, ami felesleges ahhoz amihez nekem kell...  :rolleyes:

szerintem nem kapsz kisebbet, esetleg kiveszel egyet egy barebone gépből.

#1638 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 23:00

Idézet: diegho - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 22:56

szerintem nem kapsz kisebbet, esetleg kiveszel egyet egy barebone gépből.

vagy marad a megpróbálok szerezni valami régebbi márkás gépből project...  :Đ

Elküldve: 2005. 05. 09. 23:13

Idézet: PAraNoIA21 - Dátum: 2005. máj. 10., kedd - 0:00

vagy marad a megpróbálok szerezni valami régebbi márkás gépből project...  :Đ

jaja. Dell gépekben láttam normális tápot, meg IBM-ben. Compaq-ban láttam Codegen-t is  :eek:

#1640 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 23:42

Idézet: diegho - Dátum: 2005. máj. 10., kedd - 0:13

jaja. Dell gépekben láttam normális tápot, meg IBM-ben. Compaq-ban láttam Codegen-t is  :eek:

De mikortájt?
Régebben Codegenék FSP belet matricáztak fel, addig nem volt velük különösebb baj.

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.