HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés.... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés.... Értékeld a témát: -----

#1921 Felhasználó inaktív   Kham 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 26. 06:51

didyman: nem látszik a biosban, de egy másik rendszerventi sem, ott csak az procit, meg az északi hidat látom.

diegho: nem szeretnék szabályozni, csak az érdekelt, hogy mik a lehetőségek és igazából azt furcsállottam, hogy még csak a ford. számot sem látom.

Azért nem foglalkoztatott eddig a kérdés, hogy a rendszerventi ford. számát nem láttam, mert elvoltam vele, hogy az alaplaptól (ic-7) kapja az áramot és gondoltam, hogy ennyi, de most a táp miatt rájöttem, hogy akkor vmi nincs rendben? Miért is nem látom a ford. számokat?

Köszi
"Whatever I've done I've been staring down the barrel of a gun" DEPECHE MODE § Songwriter: Martin L. Gore § Lead singer: David Gahan § Appears on: "Ultra" album

#1922 Felhasználó inaktív   Kham 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 08:29

didyman: amennyiben nem monitorozott az alaplapi csatlakozó, akkor gondolom a táp esetében semmi érteleme sincs, hiszen az áramot sem az alaplapról veszi fel. Azért remélem csak jobb a Chieftec a pfc, meg a dualfan miatt, de akár vissza is cserélhetem.
"Whatever I've done I've been staring down the barrel of a gun" DEPECHE MODE § Songwriter: Martin L. Gore § Lead singer: David Gahan § Appears on: "Ultra" album

#1923 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 26. 10:40

Az aláírásomban szereplő konfighoz (+TV-tuner) milyen tápot ajánlotok? 10Knál többet nem nagyon akarok költeni rá.

És még valami: előfordulhat-e rossz táp miatt, h a winampom néha hangosan szól, héha alig hallom? Arra gondoltam ingadozik a fesz a hangkártya felé és azért csinálja ezt. Lehetséges?

Szerkesztette: petyus_ 2005. 05. 26. 10:46 -kor

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 05. 26. 19:17

Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 7:17

Azért az Azona nem olyan temetnivaló kategória, régen a DTK-val közös helyről jöttek-azok jó kis tápok.
Venti: A tápból jövő kanóc többnyire a kifelé fújó ventit figyeli, a belső pedig lehet más sebsségű, olyan is van, hogy párhuzamosan van kötve, de mivel a legtöbb esetben más típusú venti (laposabb pl.), ezért a fordulatszáma is más lehet. Leállítani nem szokta a táp, illetve a chieftec eme modellje biztosan nem.
A csati alaplapra való, hogy fordulatszámfüggő lenne a kijelzése, ezt nem tudom, ilyet még nem hallottam. BIOS-ban látszik a fordulatszám? A lapon lehet oplyan venticsatlakozó is, amelyik nincs monitorozva (a tápnak szokott lenni dedikált csati, de ez csak annyit jelent, hogy a BIOS-ban az a csatlakozó pwr_fan néven van kijelezve).

a kulcsszó régen...
most egy 410-es 2.0-ás CT-vel szop haverom, mert állandóan lekapcsolja a gépét, tök random, de a 400-as Huntkey táp meg simán viszi...

#1925 Felhasználó inaktív   mexi-cow 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 20:30

Szétszedtem a Superflowert SF 480-ast.
Lehet, hogy csak nekem új, de olyan intelligensen van szerelve belülről is, hogy csuhaj. Pl: van egy külön panel nem forrasztott, hanem oldható csatlakozókkal, 3 közül 2 kihasználatlan venticsati-hely (gondolom tömegpanel más típusokba is, de akkor is..micsoda lehetőségek :D ), 4 darab jumper lehetőség (egy tápban  :eek: , ez itt meg mire kell :think: ?), minden csati simán lehúzható, stb, stb.

Konkrét kérdésem a 14->12 cm-es venticseréhez az lenne, hogy az új ventinek 3 csatlakozója lesz, itt pedig a ventiból 4 vezeték jön. Egy sárga+fekete megy a tápba egy FG-in dugóba és egy piros+fekete a Fan1 dugóba a táp paneljén. Hogyan kötöm erre majd a 3 eres ventit?

Lassan eldöntöm, melyik típus lesz Papstból, de ugye a táp "automata" fokozata miatt vezérelhetőt kell vennem.  A táp a venti előírt fordulatszámtartományának teljes egészét ki tudja majd használni, vagyis akár le tud menni minimum üzemmódban a venti névleges minimum fordulatszámára és maxon a maxra? Fognak ezek találkozni?

#1926 Felhasználó inaktív   mexi-cow 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 20:32

Ja, és vajon mire dugható az a 2 érintkezős csati, aminek a tápban a végén egy bordára erősített gyanta (vagy nemtommi) csepp van? Van olyan alaplap, amin ezt a csatlakozást valami fogadja?

#1927 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 21:03

Idézet: mexi-cow - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 21:32

Ja, és vajon mire dugható az a 2 érintkezős csati, aminek a tápban a végén egy bordára erősített gyanta (vagy nemtommi) csepp van? Van olyan alaplap, amin ezt a csatlakozást valami fogadja?

Hőmérő.
Asus lapokon (na jó, némelyik Abiton is) ott a csatlakozás a számára.
term, term pow, trm, ilyesmi néven.

#1928 Felhasználó inaktív   Michell 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 27. 10:43

Idézet: Kham - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 9:26

és pusztán azért nem ment fel az xp a 160-gbosra, mert az már túl nagy neki és le kellett tölteni egy kisegítő progit a maxtortól, csak ez elsőre nem jutott eszembe. 60GB-os kiiktatva, már felnyomtam az xp-t a 160-asra, minden rendicseknek tűnik, remélhetőleg az is marad.

Kham!
Hasonló problémám nekem is volt, meg sem oldódott csak kikerültem, de szerintem egyáltalán nem egyértelműen táp.
Merthogy 1x olvastam is ilyet itt a HWSW-n. Nálam pedig úgy jelentkezett, hogy egy SATA 120 GB (nem kell kiegészités) került a gépbe egy IDE40GB és 2xSCSI18GB közé. Ezzel nincs gond ez mindig is ment, mert ez az IDE-ről boot-olt. Csak amikor az új W.-re akartam + Win Op. rendszert rakni az mindig ugyanazt művelte mint nálad. Persze ha mindkét SCSI diszket lehúzom az megoldja a gondot, de semmi egyéb fogyasztáscsökkentés nem (gyengébb VGA, DVD, IDE, egyik SCSI ideiglenes kiiktatása).

Egyébként üdv. mindenkinek, lenne még táp kérdésem, megjegyzésem is.
1. Nekem is 400-as Azona tápom van szerintem ugyanezt árulta a DTK is, csak a fesz adataim alapján összehasonlitva 300-asnak. Ennek ellenére kellene tovább használnom, ráadásul egy A64 alapkonfig alatt.

2. Kellene viszont egy valóban csendes táp, de a topik elolvasása 35-65. o. alapján + mostani CP "teszt" sem adott egyértelmű választ. Nekem egy Ga i865 lap, Northwood 3.0GHz, R9600Pro, +2x40GB+Combo drive alá kellene, tehát nem kell 450-es és max 12eft van nettó erre a célra. Ehhez mit javasoltok ?

Szerkesztette: Michell 2005. 05. 27. 10:51 -kor

#1929 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 27. 10:50

1, A64 alá az AZona 12V-os ága kicsit karcsú lehet.

2, Chieftec 360W-os, Mistr*l féle delta beles. 8k körül van (vagy annyi se).
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1930 Felhasználó inaktív   Michell 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 27. 10:57

Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 9:50

1, A64 alá az AZona 12V-os ága kicsit karcsú lehet.

2, Chieftec 360W-os, Mistr*l féle delta beles. 8k körül van (vagy annyi se).

Köszönöm.

A CP teszt alapján ugyebár egy Tagan TG330-U01 lenne szimpatikus, csak egy picit drága, illetve pont a legkisebbre tettek némi negativ megjegyzést.

Ha az A64-et 3000+ nem viszi az Azona, akkor az újonnan vett táppal próbálom majd, és az Azona marad a Gigabyte-os konfigban. Csak nem igy terveztem, mert ez utóbbi azért nem igazán csendes.

Szerkesztette: Michell 2005. 05. 27. 11:02 -kor

#1931 Felhasználó inaktív   Kham 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 11:33

Michell: végül én sem a táp "hibánál" kötöttem ki, hanem ott, hogy a régi vinyó vezérlő-elektronikája okozhatta a galibát. Anélkül okés a rendszer. Gondolom számodra egybefolyt a két szál:
1.: A kollega gépébe vettem a 360W-as Chieftec-et, mert asszittem, hogy kevés a konfighoz a noname 300W-osa (végül ugye a CT-vel is megvolt a véletlenszerű boot, így mivel nem szeretett volna áldozni tápra, ha nem muszály, nem hagytam benne a CT-t...)
2.: ...hanem kicseréltem az én 400W-os Azonámra. Amivel egyébként semmi problémám nem volt sosem, csak ha már vettem a CT-t gondoltam csak jobb lesz.

#1932 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 12:34

Az aláírásomban szereplő konfighoz (+TV-tuner) milyen tápot ajánlotok? 10Knál többet nem nagyon akarok költeni rá.
Esetleg melyik táp lenne az, amit egy következő (valószínűleg A64) konfighoz is tudnék használni?

#1933 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 13:09

Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 11:50

Chieftec 360W-os, Mistr*l féle delta beles. 8k körül van (vagy annyi se).

:up:
Üdvözlettel:
Gabi

Elküldve: 2005. 05. 27. 14:52

Idézet: petyus_ - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 13:34

Esetleg melyik táp lenne az, amit egy következő (valószínűleg A64) konfighoz is tudnék használni?

360-as CT

#1935 Felhasználó inaktív   mexi-cow 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 15:56

400 watt alatt még minőségi tápot se vennék, főleg nem A64-hez.. :rolleyes:

#1936 Felhasználó inaktív   Michell 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 17:59

Idézet: mexi-cow - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 14:56

Ilyen alacsony árfekvésben, és már 400W felett leginkább Chieftec 410W vagy 420W kapható, és hát ezekről aztán pont itt nem igazán pozitív a vélemény.
Egyébként a még javasolt kategóriában a HPC 360 van, vagy inkább csak a régebbi CT sorozat ?

#1937 Felhasználó inaktív   Michell 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 18:03

Idézet: Kham - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 10:33

vettem a 360W-as Chieftec-et,
kicseréltem az én 400W-os Azonámra.

Kham !
Ha már a fenti két táp most fordult meg a kezed közt, a hangjukról mi a szubjektív véleményed , egymáshoz viszonyítva ?

#1938 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 27. 20:23

Idézet: mexi-cow - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 16:56

Te már csak tudod... ;) Én (elnézést, Mi itt páran) meg biztos nem... :rolleyes:
Te is beleestél a tápkalkulátorok, Tomszhaver és a codegen címkestratégiájának hamis stratégiájába, melynek ugyanaz a piacmozgató dolog a célja: Költs, vegyél jobbat, nagyobbat. Az, hogy egy átlagos A64 konfig nem fogyaszt még 250W-ot sem tökighajtva, az már mellékes...Neked is ajánlom a névjegyemet, ott a konfigom részletezve. A 300-as tápom meg sem izzad vele.

Szerkesztette: didyman 2005. 05. 27. 20:29 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1939 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 22:52

Amúgy meg a fentebb említett CT-k nek igaz hogy volt egy hibás szériája de azóta úgy tom már azok nemigen kaphatóak. A 420 as ok küzül meg nem igazán van hibás.

Elküldve: 2005. 05. 28. 01:21

Idézet: Robi19 - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 23:52

Amúgy meg a fentebb említett CT-k nek igaz hogy volt egy hibás szériája de azóta úgy tom már azok nemigen kaphatóak. A 420 as ok küzül meg nem igazán van hibás.

most kapott haverom egy új 410-est ami melegszik és lekapcsolja a gépet. szerintem gyári hibás, átcseréltetjük 360-asra vagy Bluestormra.

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.