HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés.... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés.... Értékeld a témát: -----

#2841 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 30. 07:41

Idézet: petyus_ - Dátum: 2005. júl. 30., szombat - 7:12

Sziasztok!

Én most nem tápokról, hanem egy hibáról kérdeznék, amit sztem a táp okoz. Hát a tápom egy 8 hónapos 400W-os Codegen :rolleyes: . A gépem az aláírásomban megtalálható. A következő a gond. Ha be van kapcsolva a gép, és véletlenül meglököm az asztalt (de néha magától is) a gép fogja magát és kikapcsol. De kikapcsolás után jópárszor el kezd ki-be kapcsolgatn, és általában a végén bekapcsolva marad.
Ellenőriztem minden vezeték a helyén van-e, de nem találtam sehol se hibát.

Akkor ez valószínű a táp lesz?

Nem egyértelmű, látni kéne a gépet.

Idézet

Nidec Betasl venti vanik benne. Minőségi a táp, nincs garicimke. Papst vagy Is-Tech ventihez mit szolsz?

Nem rosszak.
Sunont is kipróbálhatod.

#2842 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 30. 07:46

Idézet: petyus_ - Dátum: 2005. júl. 30., szombat - 8:12

[...]Ha be van kapcsolva a gép, és véletlenül meglököm az asztalt (de néha magától is) a gép fogja magát és kikapcsol. [...]

Kocogtasd meg a táp oldalát, ha ekkor kikapcsol, akkor valószínű, hogy a tápban vmi elengedte magát.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#2843 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 07. 30. 10:55

Srácok. Nyugi :D .
Az, hogy két táp tök egyforma, semmit sem jelent. Az FSP, legendásan túlméretez, jó okkal. Azoka  tápok többet is elbírnak, mint ami rájuk van írva, de ezt a túlméretezettséfget mindenki egyéni módon dönti el (kodegentől fsp-ig ugye elég sok jó példa akad :) ). Így lehet, hogy kjét tök egyforma belű táp, ugyanazokkal az alkatrészekkel kap más matricát, más adatokkal. Ami módosul, a túltehervédelmet intéző ellenálláshálózat (nem túl könnyű kiszúrni :) ).
Az a linkelt 350-es semennyire sem hasonlít a 400-asra :) . Általában egy panel van és ez lefed egy teljes palettát a típuson belül, teljesítményben, kb. 250-400W-ig.

Petyus_: Az ilyen leállások nagyon veszélyesyek a gépedre, főleg a merevlemezekre! A tápcsatlakozó (230-as) máris gyanús, illetve az alaplapi, durva esetben pedig a tápon belüli forraszok gyengülése, ez akár nagyon destruktív eredményt is produkálhat!
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2844 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 30. 10:59

Ventizés:
Szervertápoknál sosem az alacsony zajra, hanem a megbízhatóan működő és több, mint elég szellőztetésre gyúrnak, ez az élettartamban döntő jelentőségű, nem csak a tápnak. Ha szervertápot veszel, ezzel jár. Kicserélni halkabbra lehet, de azért könyörgöm, ne egy feleakkora levegőmennyiséget se mozgató ys-tech-re. Az eredetihez képest a légszállítás minimum a 3/4-e legyen.

A Stacker szerelhetősége meg azt hiszem, nem a táp hibájánbak róható fel...
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 07. 30. 18:20

Idézet: didyman - Dátum: 2005. júl. 30., szombat - 11:59

Ventizés:
Szervertápoknál sosem az alacsony zajra, hanem a megbízhatóan működő és több, mint elég szellőztetésre gyúrnak, ez az élettartamban döntő jelentőségű, nem csak a tápnak. Ha szervertápot veszel, ezzel jár. Kicserélni halkabbra lehet, de azért könyörgöm, ne egy feleakkora levegőmennyiséget se mozgató ys-tech-re. Az eredetihez képest a légszállítás minimum a 3/4-e legyen.

A Stacker szerelhetősége meg azt hiszem, nem a táp hibájánbak róható fel...

:respect:  mester talán Neked elhiszi(k), ha már engem csak kiröhögni tudtak:Đ

szerk. amúgy nem a legkisebb légszálításu YS-Tech ventit kell megvenni (nekem az van a procin meg a VGA-n is) hanem az egyel nagyobbat, az 17dba az még bőven halk és már levegőt is nyomat.

Szerkesztette: diegho 2005. 07. 30. 18:22 -kor

#2846 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 30. 23:37

:) Pedg Neked is elhihetnék, dehát mindenkinek a saját gyereke a legszebb :) .

Elküldve: 2005. 07. 30. 23:41

Idézet: didyman - Dátum: 2005. júl. 31., vasárnap - 0:37

:) Pedg Neked is elhihetnék, dehát mindenkinek a saját gyereke a legszebb :) .

igaz :D ezé reklámozom minden havernak az UP tápot :Đ

Szerkesztette: diegho 2005. 07. 30. 23:42 -kor

#2848 Felhasználó inaktív   Examinator 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 31. 00:09

diegho, neked is elhittem.  :up: 

didyman, majd figyelek a venti választásnál.

De ez az FSP táp... 4,999V az 5V-n és meg sem mozdul, akármit is csinálok a gépen, 12V-nak is max. 1,6% ingadozása van.  :eek:

Core2 Duo E6600@3600; Asus P5W64 WS Pro; Team Xtreem 2x1GB 667@800MHz 3-3-3-8; MSI 7900GTO; Creative X-Fi; WD Raptor 150GB; WD 5000YS; NEC 4551A; Plextor PlexWriter Premium; FSP-460-60PFN; Antec P180; DELL 2405FPW 24"; Ilyama AS4314UTB 17"; Klipsch Promedia 5.1; diNovo Media Desktop Laser; Hauppauge WinTV USB2.

#2849 Felhasználó inaktív   Examinator 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 31. 00:14

Ha már táp... A Lian-Li házban levő 300w-s táp sem semmi. Stabil feszekkel megy már kb. 3 éve és még a ventije is szinte hangtalan. Milyen bél van benne?

Core2 Duo E6600@3600; Asus P5W64 WS Pro; Team Xtreem 2x1GB 667@800MHz 3-3-3-8; MSI 7900GTO; Creative X-Fi; WD Raptor 150GB; WD 5000YS; NEC 4551A; Plextor PlexWriter Premium; FSP-460-60PFN; Antec P180; DELL 2405FPW 24"; Ilyama AS4314UTB 17"; Klipsch Promedia 5.1; diNovo Media Desktop Laser; Hauppauge WinTV USB2.

#2850 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 31. 00:47

Idézet: Examinator - Dátum: 2005. júl. 31., vasárnap - 0:09

De ez az FSP táp... 4,999V az 5V-n és meg sem mozdul, akármit is csinálok a gépen, 12V-nak is max. 1,6% ingadozása van.  :eek:

Igen,a jól összerakott FSP-k azok ilyenek...Nem véletlen mondta Stol neked ,hogy a szerver FSP-t vedd! A Zen is ilyen "premium" FSP kategória, meg is lehet nézni róla a teszteket minden oldalon el vannak ájulva tőle...

Egyébként eddig volt chieftec,Enermax,FSP,Super flower,Acorp,Vargáné :D, Delta táp a kezeim között...

Ez a mostani FSP Zen (Blustorm is volt a kezeim között de az nem igazán fogott meg) az Enermaxom (550-es) és egy 300-as Delta volt az ami magasan kimagaslott a többi táp közül amiket láttam...A Chieftech sem fogott meg abszolut ,nálam instabil volt egy 360-as darab,bár már abból is újabb széria van...

#2851 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 31. 10:11

Járt nálam egy gép....

Kép
[
Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép
[

Kép
[

Elküldve: 2005. 07. 31. 11:02

Idézet: Examinator - Dátum: 2005. júl. 31., vasárnap - 1:09

FSP szerver táp. mégis mire számítottál? ingadozás szerverországban nem elfogadott. ;)

Elküldve: 2005. 07. 31. 11:11

Idézet: stol - Dátum: 2005. júl. 31., vasárnap - 11:11

Járt nálam egy gép....

8A 12V-on :D :respect:  :omg: és micsoda bizalomgerjesztő bordák... na és az első képen jobb alul vajon mi hiányzik a nyákról?  :think:

Szerkesztette: diegho 2005. 07. 31. 11:12 -kor

#2854 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 31. 11:15

Kicsit mintha szellős lenne a design :D
Amugy, ettől az előlhátul elszivós UPtől nem kellene azért annyire elcseppenni folyamatosan. Az alul/hátul ventis, 12 centissel szerelt tápoknál az egy dolog hogy a proci a táp szájába okádja a meleget, rendes szellőzésű házat kell vásárolni netán, és akkor nincs ilyen gond. Az UPvel viszont az a sz*r, hogy snassz volt a parasztoknak áttervezni a panelt, igy a második 8as venti kvülről van felhebrákolva a burkolatra, ami azért überjó, mert a rövidebb házakba imád nem beférni, vagy elélógnak az adatkábelek, ami le is fogja az áer ugy 90%át. Nomeg, ha van is hely előtte, ha előlről szijja a levegőt, akkor meg a melegedő ODD/HDDkről rántja a hőt. Arról nem is szólva, hogy tudjisten miért, de a 350es UPt olyan sz*rpicsa rövid drótokkal adják, ami egy codegennek is becsületére válna.
Na mindegy, nem leszólni akarom, csak mindössze közöltem, hogy van más is akinek a "maga gyereke a legszebb".
Azontól, szervertáp: szervercuccban minden ordit, de ha csendesités a lényeg, meg az élettartam, a coolink meg a többi ilyen dzsunkisztáni ventillátortstatisztákat el kell felejteni, és valami értelmesebb Nidec-Beta, Panaflo, Sunon ventit beleszórni, vagy kergetni Papst-ot heroináron, esetleg Sanyo-D-akármit. Adott esetben meg szóbajöhet a burkolatcsere is, veszel egy 320asUPt, kibontod, kikapod a belét, csere, pakolsz bele rendes ventiket, és van jól szellőző, bika tápod, a maradék meg jó teszttápnak vagy másodgépbe, akármibe.

#2855 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 31. 11:41

Idézet: diegho - Dátum: 2005. júl. 31., vasárnap - 12:11

[...]na és az első képen jobb alul vajon mi hiányzik a nyákról?  :think:

Semmi :) Szépen be van forrasztva a 2x fél(negyed?) menetes, légmagos tekercs :) Átkötésnek is hívják...
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

Elküldve: 2005. 07. 31. 11:57

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. júl. 31., vasárnap - 12:15

Kicsit mintha szellős lenne a design :D
Amugy, ettől az előlhátul elszivós UPtől nem kellene azért annyire elcseppenni folyamatosan. Az alul/hátul ventis, 12 centissel szerelt tápoknál az egy dolog hogy a proci a táp szájába okádja a meleget, rendes szellőzésű házat kell vásárolni netán, és akkor nincs ilyen gond. Az UPvel viszont az a sz*r, hogy snassz volt a parasztoknak áttervezni a panelt, igy a második 8as venti kvülről van felhebrákolva a burkolatra, ami azért überjó, mert a rövidebb házakba imád nem beférni, vagy elélógnak az adatkábelek, ami le is fogja az áer ugy 90%át. Nomeg, ha van is hely előtte, ha előlről szijja a levegőt, akkor meg a melegedő ODD/HDDkről rántja a hőt. Arról nem is szólva, hogy tudjisten miért, de a 350es UPt olyan sz*rpicsa rövid drótokkal adják, ami egy codegennek is becsületére válna.
Na mindegy, nem leszólni akarom, csak mindössze közöltem, hogy van más is akinek a "maga gyereke a legszebb".
Azontól, szervertáp: szervercuccban minden ordit, de ha csendesités a lényeg, meg az élettartam, a coolink meg a többi ilyen dzsunkisztáni ventillátortstatisztákat el kell felejteni, és valami értelmesebb Nidec-Beta, Panaflo, Sunon ventit beleszórni, vagy kergetni Papst-ot heroináron, esetleg Sanyo-D-akármit. Adott esetben meg szóbajöhet a burkolatcsere is, veszel egy 320asUPt, kibontod, kikapod a belét, csere, pakolsz bele rendes ventiket, és van jól szellőző, bika tápod, a maradék meg jó teszttápnak vagy másodgépbe, akármibe.

Nem tudom miről beszélsz ventik terén de ha még nem hallottál az YS-Tech ről akkor nézz utánna nyugodtan. Jó minőség, olcsó, halk és valamelyik oldalon volt teszt ahol bizony ugyanannyi levegőszállítást mértek mint a papst-nál, csak 2decibellel hangosabb papíron (ergó ezt se hallani) és harmad annyiba kerül.

A házakról ne nyissunk vitát, nálam egy szaros codegenben megy az up 320-as és a táp előtt van a dvd író meg a dvd meg a mobilrack  és mégis hűvös a levegő ami kijön, és halk, ezt úgy mondom hogy le van véve a ház oldala és csak a rohadt chipset ventit hallani (eddig a vga-t is lehetett de ráraktam egy YS-Tech 8 centiset most kussol) amit ha megállítok csak a vinyót hallom max.

Nem tudom, asszem Sunrise Enermaxába vannak YS-Tech ventik ő nagyon elégedett velük.

#2857 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 31. 12:36

Én raktam bele neki :) . Nekem is tetszett a hangjuk.
Szervernél mégsem koma az, hogy ha egy venti 1-2 év alatt meghalódik, beáll, mert poros lesz, bezajosodik, kiszárad, nem forog annyira. Az említett márkákra nem csak rá van írva, hogy 50000 óra, azok ha mennek egyhuzamban 5-6 évet, aztán is ugyanolyan levegőszállítási és zajparamétereket fognak mutatni. A Papst és az említettek iparibb ventijei még durvábbak, 8-10 év teljesen oké náluk és azt is érdemes megemlíteni, hogy milyen arányban hibásodnak meg. Ha az Ys is lerak ilyen ventiket harmad áron, akkor elhiszem, hogy lehet egy kalap alatt említeni őket.

#2858 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 31. 14:23

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. júl. 31., vasárnap - 1:47

Igen,a jól összerakott FSP-k azok ilyenek...Nem véletlen mondta Stol neked ,hogy a szerver FSP-t vedd! A Zen is ilyen "premium" FSP kategória, meg is lehet nézni róla a teszteket minden oldalon el vannak ájulva tőle...

Egyébként eddig volt chieftec,Enermax,FSP,Super flower,Acorp,Vargáné :D, Delta táp a kezeim között...

Ez a mostani FSP Zen (Blustorm is volt a kezeim között de az nem igazán fogott meg)

Kezdetek belezavarni.

Csendes tapot szeretnek, nem heroinaron.

Mi a baja a BlueStorm-nak?

#2859 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 31. 14:43

Jó minőség, plusz halk, plusz hosszü élettartam, és még olcsó is, na persze.  A többi gyártó meg csonthülye és a csőd szélén tántorog ugyebár...
Igen, ezt a hűvös levegőt már ismerem, itt mindenkinek hűvös levegő jün a tápjából, az intel sose fagy, az amd 3 fokos, és a hondák termelik a benzint....
Házakról pedig nyissál vitát egész nyugodtan, főleg a codegenekről, mert azokból jóóóó kevés fut át a kezeim között, ugyhogy tudom milyen az amikor 3an vakarják a fejüket fölötte, hogy egy ökörnagy deluxe lap hogy fog beférni 2 ODD+rack mellé. Az L-es (LONG) változatokra ezek nem állnak, de a sima rövidekkel,  épitettem már el elég UPt, szinte minden gyártótl macera az UPt beletólni, vagy egy nagyobb deszkát.

#2860 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 31. 15:14

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. júl. 31., vasárnap - 14:23

Kezdetek belezavarni.

Csendes tapot szeretnek, nem heroinaron.

Mi a baja a BlueStorm-nak?

1. Mit jelent számodra a csend?
2. Nagyon jó és nagyon csendes táp csak horror áron van...
3. Nézz meg egy Bluestormot szétszedve meg egy szerver FSP-t...Ha semmit sem értessz hozzá is látni fogod a különbséget...De a Zen-t is megnézheted a Bluestorm mellett...
4. Nálam a Bluestorm nem számít csendes tápnak...Ami még a csendes kategóriába belefér az a Noisetaker az enermaxtól meg a Tagan tápok is jók még...Ami nagyon jó még de nálunk nem kapható az az ElanVital Greenerg...Csendben jegyzem meg ,hogy nagyobb terhelés alatt mindegyik őrült hangos lesz az én fülem számára...
5. A Codegen házakból valóban csak a hozzú széria használható valamire ,de én is megjegyezném ha minőségi alkatrészeket akar valaki belepakolni akkor szarrá kell moddolni még a long típust is...Nekem is codegenem van egy szerver ház 9011 de hát szenvedtem vele sokat mire olyan ház lett belőle amibe minden passzol rendesen...
6. YS ventik tényleg jók de a Papst az Papst...Ne keverjük a premium kategóriát a közepesen jóval...Ez ugyan az a vita ,hogy a Bluestorm is jó táp de ha látsz egy szerver FSP-t vagy Enermaxot vagy egy Zen-t akkor máris egy kategóriával lejjebb csúszik minimum...
7. Amiket papíron ráírnak dB(A) értékeket én azokban nem hiszek...Mindegyik máshogy méri...Ott van egy Aerocool ventim ami 12 volton silentnek van nevezve és 5 volton nem bírom ki a hangját, csupán azért mert semmi másnak nincs hagja a gépben...Szóval óvatosan ezekkel az értékekkel és kinek min a hangos és csendes...

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.