HWSW Informatikai Kerekasztal: D-Link hálózati eszközök - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (71 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

D-Link hálózati eszközök routerek, hálókártyák, cable/dsl modemek

#1 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 01. 01:08

Annyi D-Link-es topic nyílt - és gombamódon szaporodnak - hogy érdemes lenne egy nagy,közös D-Link topicot nyitni, amiben minden jólelkű D-Link tulajdonos leírhatná ügyes-bajos gondját ezekkel az eszközökkel kapcsolatban - mi pedig, jólelkű, ügyes-bajos gondokkal rendelkező, szintén D-Link tulajdonosok - hát, megpróbálnánk orvosolni ezeket ;) :up:

-C0pp3rM!n3-

#2 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 20:55

Hajrá!

Most no problem (kopp...kopp...kopp) ;)
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#3 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 23:25

heles ;)

-C0pp3rM!n3-

#4 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 00:29

Sziasztok!
A D-Link DWL 2000+ AP-vel kapcsolatban azt szeretném megtudni, hogy képes-e arra, úgy működjön, hogy a vezetéknélküli interfészen kliens módban csatlakozon egy AP-hoz, a velezékes interfészen pedig egy másik eszközhöz. A másik eszköz építené ki a PPPoE kapcsolatot a D-Link routeren keresztül a wlan-os AP felé. Meg lehet oldani ezt ezzel az eszközzel?
A segítséget előre is köszönöm!
Üdv, Oli

#5 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 14:37

Megválaszolom a kérdésemet :) Szóval valószínüleg nem menne a dolog. Több helyen olvastam, hogy a csak ugyanilyen fajta AP-val tudna kliens módban működni az eszköz. Azt kiszem más eszközt kell keresgélnem.  :(
Oli

#6 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 20:59

AP-AP módban kompatibilitási problémák adódhatnak, ha nem DLink eszközt kötsz rá  :rolleyes:

Ha jól olvastam ezeket támogatja a router:
Access Point Mode - wireless kliensekkel tud kommunikálni
Access Point Client Mode - kliens mód, AP-hoz kapcsolódik, viszont nem kommunikál wifi kliensekkel
Wireless Bridge Mode - híd összekötés - csak ugyanolyan eszközzel ajánlott
Multi-Point Bridge Mode - többszörös hídösszekötés
Repeater Mode - rákötött AP/router sugárzási területét lehet vele kiterjeszteni

Amúgy netleosztáshoz erősen ajánlott egy DI (router) sorozatból 614/624/714

-C0pp3rM!n3-

Szerkesztette: Coppermine 2005. 03. 04. 21:17 -kor

#7 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 23:10

Valami ilyesmi konfigurációt szeretnék összehozni:
Kép
A kérdőjel helyére gondoltam a D-Link 2000AP+ -t.

#8 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 05. 11:47

namost ez a SMC2804WBRP-G egy router. akkor minek elé egy AP? A router WAN portjára egyszerűben rákötöd a PPPoE eszközt. Vagy az AP-val szeretnél még további klienseket rákötni a routerre?
szerintem 1 ap + 1 router teljesen felesleges (vagy csak én látom rosszul?)

-C0pp3rM!n3-

#9 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 05. 13:48

Idézet: Coppermine - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 12:47

namost ez a SMC2804WBRP-G egy router. akkor minek elé egy AP? A router WAN portjára egyszerűben rákötöd a PPPoE eszközt. Vagy az AP-val szeretnél még további klienseket rákötni a routerre?
szerintem 1 ap + 1 router teljesen felesleges (vagy csak én látom rosszul?)

-C0pp3rM!n3-

Wlan-ról kapom a netet (pppoe-n), de a jel olyan gyenge, hogy minenképpen kell külső antenna. Ezt a netet szeretném egy asztali pc-nek, és egy notebooknak szétosztani egy másik "lokális" wlan-t kialakítva. A pppoe kapcsolatot az SMC építené ki, és osztaná, a kérdőjeles eszköz meg csak annyit csinálna (?), hogy az SMC router WAN portjába dugva a sima ethernetet wlan-ra alakítja.

A legegyszerűbb persze az volna, hogy simán fognék egy linux-os pc, tennék bele két wlan adaptert, meg aztán az mindent megcsinálna, csak az a baj ezzel, hogy nagy és zümmög :). A másik probléma pedig, hogy akkor minek vettem az SMC-s routert  :)

Oli

#10 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 05. 16:26

PPPoE -> SMC router -> AP kialakítás szerintem működne, viszont ha az AP-t kliens módba teszed, akkor nem fog kommunikálni a rákötött wifi cuccokkal. most abban nem vagyok biztos, hogy hogyha az AP-t LAN-on kötöd be a routerbe, akkor nem fogja leosztani a netet az AP-ra kapcsolódó kliensekre.
Szerintem ilyen szinten ez megvalósítható, de ez már kinövi a DLink topicot, érdemes lenne megkérdezni itt:
https://forum.hwsw.h...showtopic=35895

üdv

-C0pp3rM!n3-

#11 Felhasználó inaktív   astraclassic 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 08. 20:27

Sziasztok!
A problémám a következő: adott egy IBM T20 notebook, egy di 614+ router és egy dwl 120+ vezeték nélküli  usb-s adapter. Utóbbi 2 D-Link gyártmány. (Hasonló problémát már láttam a fórumban,de nem pont ezekkel az eszközökkel és a megoldás sem volt egyértelmű.) Fenti konfig majd egy évig hibátlanul működött win2k alatt a hozzáadott driverekkel. De aztán egyéb okok miatt winXP-t telepítettem és utána jöttek a gondok: minden feltelepül az eszközkezelőben semmi hiba, a hálózati kapcsolat felépül. A kapcsolat aztán a legkülönbözőbb időpontokban váratlanul megszakad. Mindegy, hogy net használat közben, vagy csak a másik gépre csatlakozom. Ha használom az air plus utility programot, akkor az át van húzva egy fekete X-el, ha csak windowst használom,akkor annak az ikonja van pirossal kiikszelve. Próbáltam már SP nélkül, SP1-gyel, SP2-vel, zero wireless configuration bekapcsolásával, tiltásával, fix IP cimmel, DHCP által osztottal de az eredmény ugyanaz. Felhívtam a D-Link hazai támogatóját, de ott gyakorlatilag nem segítettek. Van valakinek ötlete?

#12 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 11:59

Esetleg vmilyen időszakonként szakad a kapcsolat? Ha szakad felépül újra vagy csak restart vagy egyéb beavatkozás során? Eszközkezelőben nem jelez hibát a kártyánál?

-C0pp3rM!n3-

#13 Felhasználó inaktív   korfballfan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 13:33

Sziasztok!

Kiszemeltem a D-Link DI-824VUP típusú routert otthonra. Pénteken kötik be a kábeles internetet (nem UPC, hanem más, helyi szolgáltató) , de a routert már most meg akarom venni, hogy pénteken össze tudjam rakni a dolgokat. Az lenne a kérdésem, hogy van-e tapasztalatotok ezzel a típussal?

Ezt a routert összehasonlítva a Linksys WRT54G és az SMC2804WBRP-G típusokkal, melyiket érdemesebb választani?

A Linksys mellett a buherálhatósága szól, az SMC mellett az, hogy már kipróbáltam a notebook-ommal, és messziről is jól látták egymást, a D-Link mellett pedig a soros portos print-server. Mit gondoltok?
D-Linkről nem hallottam eddig túl sok jót, de a benne lévő dolgok alapján számomra az felelne meg leginkább. Vagy inkább ne kockáztassak, és vegyem az SMC-t?

Milyen különbségek vannak a routerek rádióadóinak erőssége között? Melyiknek nagyobb a hatótávolsága?

Melyik működése stabilabb, melyiknél nem kell félnem a kábel modemes problémától?

Gyorsan válaszoljatok, mert ma meg akarom venni a cuccot!

Köszi a választ! (és bocs, ha már máshol is olvastad a kérdésem, tényleg sürgős!)

#14 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 14:59

Idézet: korfballfan - Dátum: 2005. márc. 9., szerda - 12:33

Sziasztok!

Kiszemeltem a D-Link DI-824VUP típusú routert otthonra. Pénteken kötik be a kábeles internetet (nem UPC, hanem más, helyi szolgáltató) , de a routert már most meg akarom venni, hogy pénteken össze tudjam rakni a dolgokat. Az lenne a kérdésem, hogy van-e tapasztalatotok ezzel a típussal?

Ezt a routert összehasonlítva a Linksys WRT54G és az SMC2804WBRP-G típusokkal, melyiket érdemesebb választani?

A Linksys mellett a buherálhatósága szól, az SMC mellett az, hogy már kipróbáltam a notebook-ommal, és messziről is jól látták egymást, a D-Link mellett pedig a soros portos print-server. Mit gondoltok?
D-Linkről nem hallottam eddig túl sok jót, de a benne lévő dolgok alapján számomra az felelne meg leginkább. Vagy inkább ne kockáztassak, és vegyem az SMC-t?

Milyen különbségek vannak a routerek rádióadóinak erőssége között? Melyiknek nagyobb a hatótávolsága?

Melyik működése stabilabb, melyiknél nem kell félnem a kábel modemes problémától?

Gyorsan válaszoljatok, mert ma meg akarom venni a cuccot!

Köszi a választ! (és bocs, ha már máshol is olvastad a kérdésem, tényleg sürgős!)

Gondolom otthoni netleosztásra nem annyira kell a printer server, de a 824VUP az elég jó cuccos, szerintem megéri - és még VPN is van benne (IPSec, L2TP, PPTP). Viszont ez bruttó 42-45k körül van :rolleyes: , míg a Linksys meg 30k körül, és ugyanígy 54Mbit-es. Nem akarok a DLink ellen beszélni, de egy otthoni hálóra épp elég egy Linksys is. Namost ha nagyon printszervereskedni akarsz, akkor meg SMC, mert azon meg USB printserver port van, így mindent összegezve az SMC fekszik szerintem neked.

üdv

-C0pp3rM!n3- 

#15 Felhasználó inaktív   astraclassic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 20:38

Idézet: Coppermine - Dátum: 2005. márc. 9., szerda - 12:59

Esetleg vmilyen időszakonként szakad a kapcsolat? Ha szakad felépül újra vagy csak restart vagy egyéb beavatkozás során? Eszközkezelőben nem jelez hibát a kártyánál?

-C0pp3rM!n3-

Amint felépült a kapcsolat utána rövid időn belül és ezen csak a restart segít. Eleinte, amikor úgy próbálgattam, hogy nem volt fenn semmilyen SP, akkor volt olyan is, hogy majd 1 órát elment. Pontosabban amig neteztem addig nem volt baj, csak azután, hogy a másik gép megosztott könyvtárába próbáltam belépni.  De most már annyit állítgattam, hogy szinte perceken belül megszakad a kapcsolat. Az eszközkezelő pedig továbbra sem jelez hibát.

#16 Felhasználó inaktív   Meridabigyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 08:26

Idézet: astraclassic - Dátum: 2005. márc. 9., szerda - 21:38

Amint felépült a kapcsolat utána rövid időn belül és ezen csak a restart segít. Eleinte, amikor úgy próbálgattam, hogy nem volt fenn semmilyen SP, akkor volt olyan is, hogy majd 1 órát elment. Pontosabban amig neteztem addig nem volt baj, csak azután, hogy a másik gép megosztott könyvtárába próbáltam belépni.  De most már annyit állítgattam, hogy szinte perceken belül megszakad a kapcsolat. Az eszközkezelő pedig továbbra sem jelez hibát.

1. Ha meg tudod oldani, akkor telepítsd vissza (vagy kérj kölcsön egy gépet), a win2K-t. Erős a gyanúm, hogy már azzal sem lenne jó... Ha esetleg mégis, akkor driverhiba. Én is szívtam a driverrel egy sort...a d-link honlapjáról letöltött driver nem volt jó hozzá. (semmiféle hibát nem jelzett az XP, csak egyszerűen nem látott maga körül Ap-t a kártya).
2. Ha win2K-val sem megy, akkor a routered tápja a szar...állítólag ez jellemző a D-Link tápjára. Kiszárad egy pufferkondi benne, és nagyobb terhelés esetén bekakukkol a router. Ha tudsz kölcsönkérni egy tápot hozzá (figyelj az értékekre, polaritásra), még ezt megpróbálhatnád.

#17 Felhasználó inaktív   mcpagony 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 10:27

Na nekem egy olyan problémám lenne hogy adott egy DWL-900+ AP, amely egy smc routerhez csatlakozik, a routerhez 2 gép kábelen, a dwl-hez egy laptop, a probléma hogy sehonnan sem tudom elérni az acces point webes admin felületét, bármit csinálok, se kábelen se vezeték nélkül, már reseteltem is egy csomószor, de az admin felület még soha nem jött be, amúgy minden működik, csak hát minden alapértelmezetten, a routert el tudom érni bárhonnan! Mi lehet a probléma?

#18 Felhasználó inaktív   Meridabigyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 12:03

Idézet: mcpagony - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 11:27

Na nekem egy olyan problémám lenne hogy adott egy DWL-900+ AP, amely egy smc routerhez csatlakozik, a routerhez 2 gép kábelen, a dwl-hez egy laptop, a probléma hogy sehonnan sem tudom elérni az acces point webes admin felületét, bármit csinálok, se kábelen se vezeték nélkül, már reseteltem is egy csomószor, de az admin felület még soha nem jött be, amúgy minden működik, csak hát minden alapértelmezetten, a routert el tudom érni bárhonnan! Mi lehet a probléma?

milyen ip-vel próbálod?

#19 Felhasználó inaktív   astraclassic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 21:36

Idézet: Meridabigyó - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 9:26

1. Ha meg tudod oldani, akkor telepítsd vissza (vagy kérj kölcsön egy gépet), a win2K-t. Erős a gyanúm, hogy már azzal sem lenne jó... Ha esetleg mégis, akkor driverhiba. Én is szívtam a driverrel egy sort...a d-link honlapjáról letöltött driver nem volt jó hozzá. (semmiféle hibát nem jelzett az XP, csak egyszerűen nem látott maga körül Ap-t a kártya).
2. Ha win2K-val sem megy, akkor a routered tápja a szar...állítólag ez jellemző a D-Link tápjára. Kiszárad egy pufferkondi benne, és nagyobb terhelés esetén bekakukkol a router. Ha tudsz kölcsönkérni egy tápot hozzá (figyelj az értékekre, polaritásra), még ezt megpróbálhatnád.

Másfél hetes sikertelen próbálkozás után winxp le a notebookról és vissza rá a win2k. Valamint csinálva egy kis partíció a winxp számára, ahol megy a próbálgatás. Közben frissítettem a firmware-t a routeren, telepítettem a neten található legfrissebb drivereket az acces pointhoz, de a helyzet továbbra is változatlan.  :( Viszont win2k alatt a kapcsolat továbbra is probléma mentes. És hogy még tovább bonyolítsam a helyzetet, egyik este elkértem a szomszéd gépét (winxp sp2-vel), amelyre felraktuk a gyári drivert és azzal  is simán elment egy félórát gond nélkül. Ebből arra következtetek, hogy az xp telepít magának valamilyen olyan összetevőt, amit használ a notebookhoz és ez nem fér össze az acces pointtal.

#20 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 21:43

Légyszíves valaki nézzen már át ebbe a topicba :::
https://forum.hwsw.h...showtopic=84025
és segítsen rajtam...
macbook air 2014

Téma megosztása:

• (71 Oldal)
  • +