-C0pp3rM!n3-
D-Link hálózati eszközök routerek, hálókártyák, cable/dsl modemek
Elküldve: 2005. 03. 01. 01:08
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2005. 03. 02. 20:55
Most no problem (kopp...kopp...kopp)
Elküldve: 2005. 03. 04. 00:29
A D-Link DWL 2000+ AP-vel kapcsolatban azt szeretném megtudni, hogy képes-e arra, úgy működjön, hogy a vezetéknélküli interfészen kliens módban csatlakozon egy AP-hoz, a velezékes interfészen pedig egy másik eszközhöz. A másik eszköz építené ki a PPPoE kapcsolatot a D-Link routeren keresztül a wlan-os AP felé. Meg lehet oldani ezt ezzel az eszközzel?
A segítséget előre is köszönöm!
Üdv, Oli
Elküldve: 2005. 03. 04. 14:37
Oli
Elküldve: 2005. 03. 04. 20:59
Ha jól olvastam ezeket támogatja a router:
Access Point Mode - wireless kliensekkel tud kommunikálni
Access Point Client Mode - kliens mód, AP-hoz kapcsolódik, viszont nem kommunikál wifi kliensekkel
Wireless Bridge Mode - híd összekötés - csak ugyanolyan eszközzel ajánlott
Multi-Point Bridge Mode - többszörös hídösszekötés
Repeater Mode - rákötött AP/router sugárzási területét lehet vele kiterjeszteni
Amúgy netleosztáshoz erősen ajánlott egy DI (router) sorozatból 614/624/714
-C0pp3rM!n3-
Szerkesztette: Coppermine 2005. 03. 04. 21:17 -kor
Elküldve: 2005. 03. 04. 23:10

A kérdőjel helyére gondoltam a D-Link 2000AP+ -t.
Elküldve: 2005. 03. 05. 11:47
szerintem 1 ap + 1 router teljesen felesleges (vagy csak én látom rosszul?)
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2005. 03. 05. 13:48
Idézet: Coppermine - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 12:47
szerintem 1 ap + 1 router teljesen felesleges (vagy csak én látom rosszul?)
-C0pp3rM!n3-
Wlan-ról kapom a netet (pppoe-n), de a jel olyan gyenge, hogy minenképpen kell külső antenna. Ezt a netet szeretném egy asztali pc-nek, és egy notebooknak szétosztani egy másik "lokális" wlan-t kialakítva. A pppoe kapcsolatot az SMC építené ki, és osztaná, a kérdőjeles eszköz meg csak annyit csinálna (?), hogy az SMC router WAN portjába dugva a sima ethernetet wlan-ra alakítja.
A legegyszerűbb persze az volna, hogy simán fognék egy linux-os pc, tennék bele két wlan adaptert, meg aztán az mindent megcsinálna, csak az a baj ezzel, hogy nagy és zümmög
Oli
Elküldve: 2005. 03. 05. 16:26
Szerintem ilyen szinten ez megvalósítható, de ez már kinövi a DLink topicot, érdemes lenne megkérdezni itt:
https://forum.hwsw.h...showtopic=35895
üdv
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2005. 03. 08. 20:27
A problémám a következő: adott egy IBM T20 notebook, egy di 614+ router és egy dwl 120+ vezeték nélküli usb-s adapter. Utóbbi 2 D-Link gyártmány. (Hasonló problémát már láttam a fórumban,de nem pont ezekkel az eszközökkel és a megoldás sem volt egyértelmű.) Fenti konfig majd egy évig hibátlanul működött win2k alatt a hozzáadott driverekkel. De aztán egyéb okok miatt winXP-t telepítettem és utána jöttek a gondok: minden feltelepül az eszközkezelőben semmi hiba, a hálózati kapcsolat felépül. A kapcsolat aztán a legkülönbözőbb időpontokban váratlanul megszakad. Mindegy, hogy net használat közben, vagy csak a másik gépre csatlakozom. Ha használom az air plus utility programot, akkor az át van húzva egy fekete X-el, ha csak windowst használom,akkor annak az ikonja van pirossal kiikszelve. Próbáltam már SP nélkül, SP1-gyel, SP2-vel, zero wireless configuration bekapcsolásával, tiltásával, fix IP cimmel, DHCP által osztottal de az eredmény ugyanaz. Felhívtam a D-Link hazai támogatóját, de ott gyakorlatilag nem segítettek. Van valakinek ötlete?
Elküldve: 2005. 03. 09. 11:59
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2005. 03. 09. 13:33
Kiszemeltem a D-Link DI-824VUP típusú routert otthonra. Pénteken kötik be a kábeles internetet (nem UPC, hanem más, helyi szolgáltató) , de a routert már most meg akarom venni, hogy pénteken össze tudjam rakni a dolgokat. Az lenne a kérdésem, hogy van-e tapasztalatotok ezzel a típussal?
Ezt a routert összehasonlítva a Linksys WRT54G és az SMC2804WBRP-G típusokkal, melyiket érdemesebb választani?
A Linksys mellett a buherálhatósága szól, az SMC mellett az, hogy már kipróbáltam a notebook-ommal, és messziről is jól látták egymást, a D-Link mellett pedig a soros portos print-server. Mit gondoltok?
D-Linkről nem hallottam eddig túl sok jót, de a benne lévő dolgok alapján számomra az felelne meg leginkább. Vagy inkább ne kockáztassak, és vegyem az SMC-t?
Milyen különbségek vannak a routerek rádióadóinak erőssége között? Melyiknek nagyobb a hatótávolsága?
Melyik működése stabilabb, melyiknél nem kell félnem a kábel modemes problémától?
Gyorsan válaszoljatok, mert ma meg akarom venni a cuccot!
Köszi a választ! (és bocs, ha már máshol is olvastad a kérdésem, tényleg sürgős!)
Elküldve: 2005. 03. 09. 14:59
Idézet: korfballfan - Dátum: 2005. márc. 9., szerda - 12:33
Kiszemeltem a D-Link DI-824VUP típusú routert otthonra. Pénteken kötik be a kábeles internetet (nem UPC, hanem más, helyi szolgáltató) , de a routert már most meg akarom venni, hogy pénteken össze tudjam rakni a dolgokat. Az lenne a kérdésem, hogy van-e tapasztalatotok ezzel a típussal?
Ezt a routert összehasonlítva a Linksys WRT54G és az SMC2804WBRP-G típusokkal, melyiket érdemesebb választani?
A Linksys mellett a buherálhatósága szól, az SMC mellett az, hogy már kipróbáltam a notebook-ommal, és messziről is jól látták egymást, a D-Link mellett pedig a soros portos print-server. Mit gondoltok?
D-Linkről nem hallottam eddig túl sok jót, de a benne lévő dolgok alapján számomra az felelne meg leginkább. Vagy inkább ne kockáztassak, és vegyem az SMC-t?
Milyen különbségek vannak a routerek rádióadóinak erőssége között? Melyiknek nagyobb a hatótávolsága?
Melyik működése stabilabb, melyiknél nem kell félnem a kábel modemes problémától?
Gyorsan válaszoljatok, mert ma meg akarom venni a cuccot!
Köszi a választ! (és bocs, ha már máshol is olvastad a kérdésem, tényleg sürgős!)
Gondolom otthoni netleosztásra nem annyira kell a printer server, de a 824VUP az elég jó cuccos, szerintem megéri - és még VPN is van benne (IPSec, L2TP, PPTP). Viszont ez bruttó 42-45k körül van
üdv
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2005. 03. 09. 20:38
Idézet: Coppermine - Dátum: 2005. márc. 9., szerda - 12:59
-C0pp3rM!n3-
Amint felépült a kapcsolat utána rövid időn belül és ezen csak a restart segít. Eleinte, amikor úgy próbálgattam, hogy nem volt fenn semmilyen SP, akkor volt olyan is, hogy majd 1 órát elment. Pontosabban amig neteztem addig nem volt baj, csak azután, hogy a másik gép megosztott könyvtárába próbáltam belépni. De most már annyit állítgattam, hogy szinte perceken belül megszakad a kapcsolat. Az eszközkezelő pedig továbbra sem jelez hibát.
Elküldve: 2005. 03. 11. 08:26
Idézet: astraclassic - Dátum: 2005. márc. 9., szerda - 21:38
1. Ha meg tudod oldani, akkor telepítsd vissza (vagy kérj kölcsön egy gépet), a win2K-t. Erős a gyanúm, hogy már azzal sem lenne jó... Ha esetleg mégis, akkor driverhiba. Én is szívtam a driverrel egy sort...a d-link honlapjáról letöltött driver nem volt jó hozzá. (semmiféle hibát nem jelzett az XP, csak egyszerűen nem látott maga körül Ap-t a kártya).
2. Ha win2K-val sem megy, akkor a routered tápja a szar...állítólag ez jellemző a D-Link tápjára. Kiszárad egy pufferkondi benne, és nagyobb terhelés esetén bekakukkol a router. Ha tudsz kölcsönkérni egy tápot hozzá (figyelj az értékekre, polaritásra), még ezt megpróbálhatnád.
Elküldve: 2005. 03. 11. 10:27
Elküldve: 2005. 03. 11. 12:03
Idézet: mcpagony - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 11:27
milyen ip-vel próbálod?
Elküldve: 2005. 03. 11. 21:36
Idézet: Meridabigyó - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 9:26
2. Ha win2K-val sem megy, akkor a routered tápja a szar...állítólag ez jellemző a D-Link tápjára. Kiszárad egy pufferkondi benne, és nagyobb terhelés esetén bekakukkol a router. Ha tudsz kölcsönkérni egy tápot hozzá (figyelj az értékekre, polaritásra), még ezt megpróbálhatnád.
Másfél hetes sikertelen próbálkozás után winxp le a notebookról és vissza rá a win2k. Valamint csinálva egy kis partíció a winxp számára, ahol megy a próbálgatás. Közben frissítettem a firmware-t a routeren, telepítettem a neten található legfrissebb drivereket az acces pointhoz, de a helyzet továbbra is változatlan.
Elküldve: 2005. 03. 11. 21:43
https://forum.hwsw.h...showtopic=84025
és segítsen rajtam...

Súgó
A téma zárva.