Elküldve: 2008. 03. 01. 09:53
Sziasztok!
Monorteles ADSL2-m van, a szolgáltató egy paradyne 6211-l1-xxx adsl egységet adott a kapcsolathoz, amivel folyamatosan problémáim vannak, naponta többször bontja a kapcsolatot, van hogy negyed óráig vissza se áll. Ha a szűrőt bennt hagyom a rendszerben akkor abszolút nem működik, szóval szűrő nélkül megy úgy ahogy. A házon belül egy linksys vrt300n gondoskodik a vezeték nélküli elérésről, ami tökéletesen működik a gépek látják egymást. Próbaképpen beraktam az ADSL és a router közé egy linuxos tűzfalat (smoothwall), mindent beállítgattam mindenhol, de így is szar a net.
Próbáltam már KTI és D-link vezetékes routerrel, smoothwall + switch verzióval, ezekkel sem működik normálisan.
A vitz az, hogy ha direktbe rádugom a notebookomra az ADSL modemet, akkor működik és nem is bont le, csak nekem 3 asztali és három notebook között kel szétdobni a netet, szóval kissé gáz lenne összehozni egy időbeosztást, hogy mikor-kié legyen az az egy jó tyúkbél....
Nem adom fel könnyen, szóval vettem egy Dlink DSL-g684t routert, hátha az a baj, hogy már túl van bonyolítva a rendszer, viszont ezt a D-link kütyüt nem tudom beüzemelni. Az adsl szűrő nélkül és azzal sem látja a telefonvonalat, ráadásul a szolgáltató sejtésem szerint MAC alapján ellenőrzi a vonalamat, azt pedig a D-linkben sehol nem tudom átírni.
Kérdéseim a következőek:
- Van e a Dlink DSL-g684t-hez olyan firmware, amiben állítható a MAC, vagy lehet e ezt bármilyen módon buherálni?
- Hogy tudom megnézni a paradyne ADSL egység beállításait webfelületen? A manualjában leírt alapértelmezett mód nem működik.
- Az ADSL szűrő mennyire befolyásolja a történetet?
- Gyanítom hogy a hiba nem az én rendszeremben lehet, tud e a szolgáltató valamit buherálni, ami befolyásolja a netem?
A válaszokat előre is köszönöm!