HWSW Informatikai Kerekasztal: D-Link hálózati eszközök - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

D-Link hálózati eszközök routerek, hálókártyák, cable/dsl modemek

#1141 Felhasználó inaktív   MajaG 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 09. 14:57

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 13:57

Nekem is ilyen van. Valóban kellemes meleg, aminek nem igazán örülök. Viszont második hónapja stabilan megy az 1 megás netemmel. A Dlinkekről azt írták, a táprészükbe van beépítve a halál.
Én első közelítésben lecseréltetném akár azonos típusra.
A Siemensnél, ha még produkál életjeleket, én vakon kicserélném az elkókat.

Azt elvitte a t-com, mert nem saját modem volt. S ezt hozták helyette. Amúgy sem mennék vele semmire, mert a siemens beállítása meg más központba.. :(

Azóta próbáltam burkolattal, nélkül. Lényegtelen, nem a meleg miatt dob le. Itt lakok a központtól nem messze, ezért nem értem. :(
Asszem hétfő reggel telózás Datanetnek, hogy szóljanak t-comnak, valamit állítsanak a vonalon. Vagy cseréljenek modemet. 6 évig tökéletes volt.  Remélem a javítás nem az lesz náluk, hogy be raknak 4 megás profilba, mert akkor....  :reklamacio:

Egyéb ötletek?

#1142 Felhasználó inaktív   MajaG 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 08:14

Idézet: MajaG - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 13:33

Tegnap reggelre megadta magát a második generációs Siemens Xpresslinkem. 5,5 éves volt. vidám Délután már itt is volt az új modem. 1 fűtőtest D-link 360R formájában. Azóta összevissza bontja a vonalat, szinkronizál újra.Eddig a siemensszel semmi baj nem volt a 8megával. Lekaptam a borítást, hogy hátha a nagy melegtől, de visszanéztem a routerben és éjjel is bontott, teljesen meghatározatlan időközönként. :s S ma is reggel 6-tól ment délig, aztán most 1 óra alatt vagy 6x vesztette el a kapcsolatot a központtal.

Vonal adatok:

http://majag.tvn.hu/adsl_teszt.jpg
http://majag.tvn.hu/adsl_teszt1.jpg

Ötletek?

Vegyek 1 normális modemet, s hagyjam a t-com cseréit?
Pl 380T vagy ilyesmi.

Vagy van esély hogy ez a modem is rossz, s jó lesz ezzel a típussal is a 8 mega. A vonalam gyenge? Csak akkor miért ment tökéletesen az emelés óta a Siemensszel?

Válaszokat előre is köszi.

Ehh tegnap egész nap szakadt-szinkronizált, aztán fél 4-kor becsatlakozott. Azóta torrenttel, üres járattal, a router szerint van kapcsolat 16h és fél órája. Állíthattak a vonal tulajdonságon? :s Mindenesetre 24 órás bontásig nem nézem meg hogy állítottak-e.

#1143 Felhasználó inaktív   theHassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 08:19

Idézet: alej - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 13:42

Sziasztok!

D-link dir-100-as routerrel szeretném megosztani a kábeltévés netet otthon (pr-telekom, dinamikus IP-cím), csinálok mindent az útmutatás szerint, de amikor a "beállítások mentése folyamatban" részhez jutok, jön a hibaüzenet: "dwizzard mfc application hibát észlelt ezért leáll". Egy fffc_appcompat.txt -fájlt csatol a hibaüzenethez amit a gépen nem találok. Van valakinek ötlete mi lehet ez?

Köszi!

A legegyszerűbb megoldás, hogy nem a CD-n lévő beállítóprogramot használod (jól gondolom, hogy azt használtad?), hanem webböngészőből belépsz a routerkébe és elvégzed ott a dolgokat.
Semmit ne higgy el elsőre! Naponta kétszer az az óra is a pontos időt mutatja, amely húsz éve megállt.

#1144 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 22:54

Idézet: alej - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 15:42

Sziasztok!

D-link dir-100-as routerrel szeretném megosztani a kábeltévés netet otthon (pr-telekom, dinamikus IP-cím), csinálok mindent az útmutatás szerint, de amikor a "beállítások mentése folyamatban" részhez jutok, jön a hibaüzenet: "dwizzard mfc application hibát észlelt ezért leáll". Egy fffc_appcompat.txt -fájlt csatol a hibaüzenethez amit a gépen nem találok. Van valakinek ötlete mi lehet ez?

Köszi!

tegyél fel .NET Framework-öt, az elvileg segít ezen.

-C0pp3rM!n3-

#1145 Felhasználó inaktív   Attilaoh 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 19. 16:56

Üdv mindenkinek ! Lenne egy kis problémám amiben kérnék egy kis segítséget ! Tehát : a net kábelmodemen van behozva , itt fel van kötve egy d-link 524 wifis router ami szétosztja a netet . Eddig stimmel minden . Ezután van a gubanc . Ugyanis az elöbb felvázolt konfigban a gépek látták egymást is meg a netet is . Szükség volt arra hogy wifi jel legyen máshol is a lakásban , ennek a legegyszerűbb módja az volt ( hozzáértők szerint ) hogy veszünk még eggy d-link 524 wifi-s routert . Namost a routerek össze vannak kötve a net mükszik viszont a gépek nem látják egymást ! Mit tegyek most , hogy a gépek is lássák egymást ? Remélem érthetően irtam le a problémát ! Ha van ötlete valakinek az kérem segítsen !! Egy kérés : érthetően , és szájbarágósan írjátok le azötleteket mert még kezdő vagyok ebben a témában !! Előre is köszönöm ! mail: attilaoh@freemail.hu attilaoh@freemail.hu

#1146 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 17:45

Idézet: Attilaoh - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 16:56

veszünk még eggy d-link 524 wifi-s routert . Namost a routerek össze vannak kötve a net mükszik viszont a gépek nem látják egymást !

A routerek mi módon vannak összekötve? Ha az első router lanja a másodiknak az egyik lanjával van összekötve, akkor elvileg nem lehet hiba.

#1147 Felhasználó inaktív   Attilaoh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 18:24

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 17:45

A routerek mi módon vannak összekötve? Ha az első router lanja a másodiknak az egyik lanjával van összekötve, akkor elvileg nem lehet hiba.

Próbáltuk úgy is de nem volt akkor hálózat egyáltalán !

#1148 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 18:37

Idézet: Attilaoh - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 18:24

Próbáltuk úgy is de nem volt akkor hálózat egyáltalán !

Ezt nem értem. A router, ha lanjába van dugva a bemenet, akkor sima szvicsként működik. Ez olyan, mintha az első routernek csak több kimenete (meg két rádiója) lenne.
A második routerben ki kell kapcsolni a DHCP-t, az még bezavarhatott. Az internet felé meg átjáró az első router.

#1149 Felhasználó inaktív   Attilaoh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 19:13

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 18:37

Ezt nem értem. A router, ha lanjába van dugva a bemenet, akkor sima szvicsként működik. Ez olyan, mintha az első routernek csak több kimenete (meg két rádiója) lenne.
A második routerben ki kell kapcsolni a DHCP-t, az még bezavarhatott. Az internet felé meg átjáró az első router.

Azt hiszem elérkeztem arra a pontra hogy köszönetet mondjak a segítségért ! Kipróbáltam ujra azt a lehetőséget amit mondtál és bejött ! Amikor először próbáltam akkor valamit nem jól csináltam és ez lehetett a hiba de mostmár minden mükszik ! Mégegyszer köszönöm !

#1150 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 14:35

Használ valaki T-Klip szoftvert Dlink 524-el? Nálam random módon történnek a hívások. Általában minden harmadik-negyedik megy ki. UPNP be van kapcsolva.
"Légy szerény mint én..."

#1151 Felhasználó inaktív   chitchat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 10:01

Üdv!

A problémám a következő:Adott 1db di-524 router,2db vezetékes gép,1db vezeték nélküli kapcsolat EDIMAX kártyával.
A vezetékkell bekötött gépek közt simán be tudtam állítani a megosztást és működik is.
A harmadik vezeték nélküli gépet viszont sehogyan nem tudom beállítani úgy hogy lássa a többi gép megosztásait ill fordítva.
Kell valamit állítani a router kezelőfelületén?
Egyáltalán hogyan kell és mit beállítani ahhoz hogy ez működjön?
Segítségeteket előre is köszönöm.

#1152 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 10:19

Idézet: chitchat - Dátum: 2008. febr. 21., csütörtök - 11:01

Üdv

ez valszeg nem a router konfigurációján múlik, hanem XP-s mizéria, Itt a topicja

ez valszeg az oprendszer miatt van.

-C0pp3rM!n3-

#1153 Felhasználó inaktív   Attilaoh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 17:26

Üdv mindenkinek !
Az lenne a kérdésem hogy hogyan tudom beállítani a routeremet hogy ne akadályozza a DC++ müködését ? Ha aktív vagyok a DC++-ban akkor nem tudok keresni mert a routerem utban van . Mit tudok tenni ? ( DI-524 ) A segítséget előre is köszönöm !

#1154 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 18:55

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 14:35

Használ valaki T-Klip szoftvert Dlink 524-el? Nálam random módon történnek a hívások. Általában minden harmadik-negyedik megy ki. UPNP be van kapcsolva.

Kiegészíteném, a gépet DMZ-be rakva sem mindig működnek a hívások. Ebben az esetben is lehet, hogy a firmware a hibás?  Mert, ha jól gondolom, ilyenkor megkerülve a tűzfalat, a gép közvetlenül kijut az internetre, ugye.  Neophone kliens pedig gond nélkül megy.

Szerkesztette: zoli62 2008. 02. 21. 18:58 -kor

#1155 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 23:09

Idézet: Attilaoh - Dátum: 2008. febr. 21., csütörtök - 18:26

Üdv mindenkinek !
Az lenne a kérdésem hogy hogyan tudom beállítani a routeremet hogy ne akadályozza a DC++ müködését ? Ha aktív vagyok a DC++-ban akkor nem tudok keresni mert a routerem utban van . Mit tudok tenni ? ( DI-524 ) A segítséget előre is köszönöm !

le lett írva párszor ebben a topicban, hogy hogyan kell DC-t belőni D-Link SOHO eszközökre.. keress vissza..

-C0pp3rM!n3-

#1156 Felhasználó inaktív   Celtis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 22. 21:33

Sziasztok!

Van egy DI-524-em. Wifis netet osztottam meg vele (WAN porton egy WLAN bridge) két WLAN-os  + időnként egy notebook és egy vezetékes gépre. A Wifin WPA-PSK titkosítást használtam. Mindez kifogástalanul működött vagy másfél éven át.
Pár hete kábelnetet köttetem be és ekkor kezdődtek a bajok.

-A kábelmodem rákötése után a vezetékes LAN interfészen 2 perc alatt jött le egy-egy admin oldal.
Sokszori tápelvétel és hardreszet sem segített. Végül WLAN-ról történt belépés után a LAN-os elérés valamiért felgyorsult.

-Próbáltam egy új DELL ALTITUDE notival csatlakozni a WLAN-ra hosszas küzdés után 10-ből egyszer ha sikerül, utána nem szakad le. (A noti jó. Hasonló beállítású SMC routerre azonnal csatlakozik)

-Az egyik wifin csatlakozó gép stabilan csatlakozik, de adatforgalom csak elvétve van, inkább nem megy semmi.

Zavarás nincs, de a biztonság kedvéért csatornát módosítottam, eredménytelenül. Firmware friss, de régebbivel is ugyanez a helyzet. A WPA kikapcsolásával viszont az utóbbi két probléma is megszűnik.
Úgy néz ki, mintha a kábelmodem valamiért terhelné a routert, és performancia problémák lépnének fel.
Van esetleg ezzel kapcsolatban valami tapasztalat, okosság?

#1157 Felhasználó inaktív   mission 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 22. 22:47

Üdv!
Patt helyzetben vagyok! A 4megás adsl- em nem bír csak 1megával menni. A T-com szerint a vonal oké. Újra húztam a kábelezést, végig UTP van a földkábeltől. Router és szűrő nélkül is gyenge. Namost, lehet hogy rossz a modem. D-Link 360R. Viszem tesóm 4megás netjével letesztelni hátha. Valakinek hasonló élmény? Van más lehetőség a modem tesztre?
Jó barátság titka, a pontos elszámolás!

#1158 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 00:22

Idézet: mission - Dátum: 2008. febr. 22., péntek - 22:47

Üdv!
Patt helyzetben vagyok! A 4megás adsl- em nem bír csak 1megával menni. A T-com szerint a vonal oké. Újra húztam a kábelezést, végig UTP van a földkábeltől. Router és szűrő nélkül is gyenge. Namost, lehet hogy rossz a modem. D-Link 360R. Viszem tesóm 4megás netjével letesztelni hátha. Valakinek hasonló élmény? Van más lehetőség a modem tesztre?

Nincs. Próbáld meg 360T-vel, vagy 380T-vel. Azok stabilabban hozzák a kapcsolatot. Ha ott is ilyen, akkor a vonali paraméterek gyengék. Ilyenkor meg kell kérni a szolgáltatódat, hogy rakjanak vissza alacsonyabb csomagba.

#1159 Felhasználó inaktív   myxmaster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 09:53

Sziasztok!

Monorteles ADSL2-m van, a szolgáltató egy paradyne 6211-l1-xxx adsl egységet adott a kapcsolathoz, amivel folyamatosan problémáim vannak, naponta többször bontja a kapcsolatot, van hogy negyed óráig vissza se áll. Ha a szűrőt bennt hagyom a rendszerben akkor abszolút nem működik, szóval szűrő nélkül megy úgy ahogy. A házon belül egy linksys vrt300n gondoskodik a vezeték nélküli elérésről, ami tökéletesen működik a gépek látják egymást. Próbaképpen beraktam az ADSL és a router közé egy linuxos tűzfalat (smoothwall), mindent beállítgattam mindenhol, de így is szar a net.
Próbáltam már KTI és D-link vezetékes routerrel, smoothwall + switch verzióval, ezekkel sem működik normálisan.
A vitz az, hogy ha direktbe rádugom a notebookomra az ADSL modemet, akkor működik és nem is bont le, csak nekem 3 asztali és három notebook között kel szétdobni a netet, szóval kissé gáz lenne összehozni egy időbeosztást, hogy mikor-kié legyen az az egy jó tyúkbél....
Nem adom fel könnyen, szóval vettem egy Dlink DSL-g684t routert, hátha az a baj, hogy már túl van bonyolítva a rendszer, viszont ezt a D-link kütyüt nem tudom beüzemelni. Az adsl szűrő nélkül és azzal sem látja a telefonvonalat, ráadásul a szolgáltató sejtésem szerint MAC alapján ellenőrzi a vonalamat, azt pedig a D-linkben sehol nem tudom átírni.
Kérdéseim a következőek:
- Van e a Dlink DSL-g684t-hez olyan firmware, amiben állítható a MAC, vagy lehet e ezt bármilyen módon buherálni?
- Hogy tudom megnézni a paradyne ADSL egység beállításait webfelületen? A manualjában leírt alapértelmezett mód nem működik.
- Az ADSL szűrő mennyire befolyásolja a történetet?
- Gyanítom hogy a hiba nem az én rendszeremben lehet, tud e a szolgáltató valamit buherálni, ami befolyásolja a netem?

A válaszokat előre is köszönöm!

#1160 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 11:19

melyik a legobb firmware a 380T-re?
<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

Téma megosztása:

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első