D-Link hálózati eszközök routerek, hálókártyák, cable/dsl modemek
Elküldve: 2009. 10. 21. 15:16
Elküldve: 2009. 10. 22. 09:32
Idézet: Elrohir - Dátum: 2009. okt. 22., csütörtök - 0:07
merd ki az adapteret, h a megfelelo feszt adja-e le. di-524 tapja szokott doglodni eleg surun.
firmware a legujabb ?
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2009. 10. 22. 11:18
Idézet: Coppermine - Dátum: 2009. okt. 22., csütörtök - 8:32
firmware a legujabb ?
-C0pp3rM!n3-
A firmwaret nem frissítettem, így az alap 2.04-s verziójú van.
Viszont nem tudom,hogyan kell feszültséget mérni, sose csináltam.
Ahogy ezt írom, meg is szakadt a net.
Elküldve: 2009. 10. 22. 15:40
Idézet: Elrohir - Dátum: 2009. okt. 22., csütörtök - 12:18
Viszont nem tudom,hogyan kell feszültséget mérni, sose csináltam.
Ahogy ezt írom, meg is szakadt a net.
kersz egy multimeter-t valakitol, bedugod az adaptert a 220-ba, a multimeter egyik palcikajat beledugod az adapter csatlakozojaba, a masikkal meg hozzaersz a csatlakozo tetejehez. ha az adapteren feltuntetett feszko alatti ertek jon ki, akkor valoszinuleg ez okozhatja az ingadozast.
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2009. 10. 22. 16:24
Idézet: Coppermine - Dátum: 2009. okt. 22., csütörtök - 14:40
-C0pp3rM!n3-
Köszönöm, megprobálom.
Elküldve: 2009. 10. 29. 09:32
D-link-313 vs install
Egy embertől vásároltam egy ilyen NAS-t. Úgy döntöttem felrakom első körben az eredeti szoftvert. Particiókat töröltem, unformated-re raktam. A router-en nem használom a DHCP-t.
Beraktam a CD-t szépen végig ment. Detektálta, hogy nálam más a címkiosztás: 192.168.2.1 tehát a 192.168.2.103-at adtam neki, lement a varázsló látom meghajtóként a WD 640 caviart - HDD-t. Ekkor jött az első meglepetés, nem engedet be az admin felületre. Beírtam az admin-t usernek, a jelszóhoz semmit, ahogy azt a d-link kézikönyv leírás is mondta, de olyan mintha ez nem állt volna vissza újratelepítésnél, nem engedet be.
Mondom magamban rendben rakok rá új szoftot és törlődik minden beállítás, ugyanazt a folyamatot végigcsináltam, azonban a formázás, újraindítás után 90% nál megáll az új firmware telepítője. Mondom magamban legalább az eredetivel jó: beraktam a CD-t ismét unformated, formating (látom a pislákoló zöld HDD led-et, újraindítás venti felpörög, HDD led kék lesz, de a folyamatjelző megáll 90% nál. Pont ott ahol feltérképezné és IP címet osztana ki neki. Mintha elmentette volna az első választásom (akár a Windowsba) és nem sikerül elfelejtetni vele. Egyszer sokszori próbálkozásra (lehet mikor a routert auto DHCP-re raktam, sikerült elérnem, hogy a hozzá adot segéd progi is látta végre, azonban ott ismét az admin jelszót kérte, mikor be akartam állítani, mondanom se kell a jelszót üresen hagyva nem tudtam belépni.
-Tudom valahogy ,,teljesen'' resetelni? az admin jelszót úgy tünik a hagyományos reset nem felejteti el vele. Hagyományos reset: reset nyomva tart, bekapcs megnyom, reset elneged ha zöldre vált a HDD led, újraindítást hallani, venti felpörög.
-miért akad el a telepítés a feltérképezés, hálozati meghajtó kiosztása előtt?
-Nem szereti a fix ip kiosztást? elsőre pedig úgy tünt szereti
Jelenleg csak USB meghajtóként müködik.
Szerkesztette: Sentinel80 2009. 10. 29. 09:36 -kor
Sony BRAVIA 32P3000, Thermaltake Bach VB8001 BNSD US Edition with iMON VFD + Spectrum Analyser Display Panel , Thermaltake Purepower 420W, AMD X2 3600Mhz, ASUS M2N, 2GB RAM, Samsung 200GB HDD, Gigabyte ATI Radeon x1650 Silent Pipe II, Hauppague hvr-1300 DVB-T Hybrid, Logitech Harmony 525 Remote, Yamaha RXV-359, Front: 2x Yamaha NS-50F, Sub: YST-SW012 with Yamaha Active Servo Technology II, Rear+Center Yamaha - NS-P60.
Elküldve: 2009. 11. 01. 12:18
Idézet: Sentinel80 - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 10:32
D-link-313 vs install
Egy embertől vásároltam egy ilyen NAS-t. Úgy döntöttem felrakom első körben az eredeti szoftvert. Particiókat töröltem, unformated-re raktam. A router-en nem használom a DHCP-t.
Beraktam a CD-t szépen végig ment. Detektálta, hogy nálam más a címkiosztás: 192.168.2.1 tehát a 192.168.2.103-at adtam neki, lement a varázsló látom meghajtóként a WD 640 caviart - HDD-t. Ekkor jött az első meglepetés, nem engedet be az admin felületre. Beírtam az admin-t usernek, a jelszóhoz semmit, ahogy azt a d-link kézikönyv leírás is mondta, de olyan mintha ez nem állt volna vissza újratelepítésnél, nem engedet be.
Mondom magamban rendben rakok rá új szoftot és törlődik minden beállítás, ugyanazt a folyamatot végigcsináltam, azonban a formázás, újraindítás után 90% nál megáll az új firmware telepítője. Mondom magamban legalább az eredetivel jó: beraktam a CD-t ismét unformated, formating (látom a pislákoló zöld HDD led-et, újraindítás venti felpörög, HDD led kék lesz, de a folyamatjelző megáll 90% nál. Pont ott ahol feltérképezné és IP címet osztana ki neki. Mintha elmentette volna az első választásom (akár a Windowsba) és nem sikerül elfelejtetni vele. Egyszer sokszori próbálkozásra (lehet mikor a routert auto DHCP-re raktam, sikerült elérnem, hogy a hozzá adot segéd progi is látta végre, azonban ott ismét az admin jelszót kérte, mikor be akartam állítani, mondanom se kell a jelszót üresen hagyva nem tudtam belépni.
-Tudom valahogy ,,teljesen'' resetelni? az admin jelszót úgy tünik a hagyományos reset nem felejteti el vele. Hagyományos reset: reset nyomva tart, bekapcs megnyom, reset elneged ha zöldre vált a HDD led, újraindítást hallani, venti felpörög.
-miért akad el a telepítés a feltérképezés, hálozati meghajtó kiosztása előtt?
-Nem szereti a fix ip kiosztást? elsőre pedig úgy tünt szereti
Jelenleg csak USB meghajtóként müködik.
első körben megkérdezném a sráctól a jelszót
telnettel próbáltál belépni rá reset után ?
username: root
password: 11111
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2009. 11. 01. 13:01
Idézet: Coppermine - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 12:18
telnettel próbáltál belépni rá reset után ?
username: root
password: 11111
-C0pp3rM!n3-
Szia!
Néha véletlenül csak a segédprogram ismerte fel, amivel kézzel lehet beállítani. Ott azonban szintén admin jelszót kér. Felhívtam a srácot, 2x verziót adot, de egyik se jó. Egy másik forumon azt írták van egy flash memoriája és ha azt sikerül reset-elni akkor minden rendben azonban, egy apró baj van csak ezzel, a reset nem működik..Visszavittem a szervízbe, a jövő héten ránéznek és megtudom mi a baja. Persze annak, nem örülök, hogy ilyen figyelmetlen volt a srác. Megbeszéltem vele, ha pénzbe kerül a szervíz, mert nem garanciális a probléma, azt ő fogja állni, hisz alapból ő az aki elfelejtette a jelszavát. Majd írok a fejleményekről.
Sony BRAVIA 32P3000, Thermaltake Bach VB8001 BNSD US Edition with iMON VFD + Spectrum Analyser Display Panel , Thermaltake Purepower 420W, AMD X2 3600Mhz, ASUS M2N, 2GB RAM, Samsung 200GB HDD, Gigabyte ATI Radeon x1650 Silent Pipe II, Hauppague hvr-1300 DVB-T Hybrid, Logitech Harmony 525 Remote, Yamaha RXV-359, Front: 2x Yamaha NS-50F, Sub: YST-SW012 with Yamaha Active Servo Technology II, Rear+Center Yamaha - NS-P60.
Elküldve: 2009. 11. 01. 16:59
Idézet: Sentinel80 - Dátum: 2009. nov. 1., vasárnap - 14:01
Néha véletlenül csak a segédprogram ismerte fel, amivel kézzel lehet beállítani. Ott azonban szintén admin jelszót kér. Felhívtam a srácot, 2x verziót adot, de egyik se jó. Egy másik forumon azt írták van egy flash memoriája és ha azt sikerül reset-elni akkor minden rendben azonban, egy apró baj van csak ezzel, a reset nem működik..Visszavittem a szervízbe, a jövő héten ránéznek és megtudom mi a baja. Persze annak, nem örülök, hogy ilyen figyelmetlen volt a srác. Megbeszéltem vele, ha pénzbe kerül a szervíz, mert nem garanciális a probléma, azt ő fogja állni, hisz alapból ő az aki elfelejtette a jelszavát. Majd írok a fejleményekről.
ha nem tudják a flash-t resetelni, akkor valszeg szét kell szedni, és az nvram-ot "kisütik". Ez nem nagy munka, max 10 perc összeszereléssel együtt, szervízköltsége sem lehet nagy.
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2009. 11. 08. 21:42
1: Hogy tudnám ezt letesztelni? (torrent kivételével)
2: Milyen routerek tudnak ennél többet? 60-80 ezer ft alatt?
kösz
Elküldve: 2009. 11. 08. 22:27
Idézet: Emre - Dátum: 2009. nov. 8., vasárnap - 22:42
kösz
1, 3rd party firmware. ha szerencséd van, tomato / ddwrt / openwrt rámegy. ha nincs, akkor szívás, gyári firmware-el ennyit tud.
2, 3rd-party képes routerek, D-Linkek közül ezek a következőek: DIR-300/320/330/400/600
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2009. 11. 19. 14:06
1,5 hónapja a T-com lecserélte a régi modemem (DSL-360t, R.I.P.) egy újabbra, mely úgymond viszi a megemelt sávszélességem (15 Mb/s / 1Mb/s). Ez az "új" eszköz a DSL-360r, felteszem, hogy az előbbi mutációja. Kb. 45 napig nem is volt baj, gyönyörűen vitte a megígért sebességet, melyet speedtest.net és a gyári T-com-os mérések is megerősítettek. Tehát a vonal bírja a megemelt vonalsebességet. Most azonban a DSL-360r elkezdett egy új szokást felvenni. Rapszodikus és kiszámíthatatlan lett az Internetkapcsolat. Gyakran szétkapcsol. Pontosabban: a hálózati ikon azt mutatja, hogy van kapcsolat , de csak helyi, internetes nem. A tünet az, hogy megszűnik az adatforgalom. S ráadásul, mivel ő úgy érzi, hogy kapcsolódva van, ezért nem is tárcsáz újra, holott úgy van beállítva a kapcsolat, hogy tárcsázzon vonalszakadás esetén. Ezért aztán FTP-ről - ha elmegyek otthonról - nem is tudok már letölteni, hiába állítom be jól a FlashFXP-t.
Lehet, hogy az olyannyira szidott ADSL-modem romlott el? Semmit nem állítottam a hálózati kapcsolataimon.
Vista Ultimate SP2 x64-esem van, a gépemmel minden OK. Laikusként azt gyanítom, hogy - kizárásos alapon - a modemmel lehet baj.
Előre is köszönöm a hozzáértő társak segítségét!
Szerkesztette: racketeer66 2009. 11. 19. 14:10 -kor
Elküldve: 2009. 11. 19. 18:25
Idézet: racketeer66 - Dátum: 2009. nov. 19., csütörtök - 15:06
nagyon úgy néz ki hogy a modem lesz.
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2010. 01. 06. 17:00
Van egy Dlink DI-524 G2-es HW, 3.13-ás FW-el. A problémám az, hogy rendszeresen bontja az MSN kapcsolatot, van amikor 10 percenként de van amikor 5. Digikábelen jön az internet, ppoe kapcsolaton. Torrent meg minden más megy szépen. Ha direktbe kötöm a digikábelt akkor nem csinálja.
Wifin is ledob gyakrabban mint kábeles kapcsolaton.
Újabb FW nincs, az MSN portjait beraktam az engedélyezett portok közé a D-Link konfigba. Próbáltam ki és bekapcsolt upnp-vel is, nem változik a helyzet.
Kedves olvasó ha van tipped kérlek írd le, legyen az bármi!
Köszönettel,
Slick
Elküldve: 2010. 01. 06. 21:31
új felhasználó vagyok, remélem jó helyre írom a problémámat.
Van egy D-link DI-524 Wireless G Routerem. Nem rég cseréltem alaplapot (Gigabyte MA770-UD3) És azóta nem tudom feltelepíteni a router driverét (vagy nem tudom ezt minek hívják
előre is köszönöm a segítséget!
Elküldve: 2010. 01. 08. 12:33
Van nekem egy Dlink 360T típusú modemem, melyet eddig egy 8 megás internethez használtam. Előfizettem egy 15 megás csomagra, majd frissítettem a modemen a firmware-t, hogy használni lehessen az ADSL2+ is. A frissítés sikeresen megtörtént, és ameddig a 8 megás net élt, addig nem is volt semmi probléma. Tegnap átkötöttek 15 megásra, és azóta a modem nem kapcsolódik, az ADSL jelzőfény fel se villan. Próbálkoztam újraindítással, reset-el, de semmi változás. A modemen az ADSL Multi Mode-ra, és Bridge-ként van beállítva.
Van valami ötletetek, hogy mi lehet a probléma????
Köszi!
Elküldve: 2010. 01. 08. 14:46
Idézet: Coppermine - Dátum: 2009. júl. 8., szerda - 11:58
szerk: vat*rán sz.réhugyé lehet kapni ilyen tápokat
-C0pp3rM!n3-
Ilyen dugasz tápok a Lomex-nél és az Elektrokontha-nal 1000-2500Ft között mozognak
Ezért az árért nem éri meg cserélni?
Elküldve: 2010. 01. 08. 14:53
Idézet: Emre - Dátum: 2009. nov. 8., vasárnap - 22:42
kösz
Draytek Vigor 2110 15 vagy 25 ezer kapcsolatot tud lekezelni (fejből nem tudom)
Kb 35eFt
Szerkesztette: zwodka 2010. 01. 08. 14:53 -kor
Elküldve: 2010. 01. 09. 13:23
Idézet: colli - Dátum: 2010. jan. 8., péntek - 13:33
Van nekem egy Dlink 360T típusú modemem, melyet eddig egy 8 megás internethez használtam. Előfizettem egy 15 megás csomagra, majd frissítettem a modemen a firmware-t, hogy használni lehessen az ADSL2+ is. A frissítés sikeresen megtörtént, és ameddig a 8 megás net élt, addig nem is volt semmi probléma. Tegnap átkötöttek 15 megásra, és azóta a modem nem kapcsolódik, az ADSL jelzőfény fel se villan. Próbálkoztam újraindítással, reset-el, de semmi változás. A modemen az ADSL Multi Mode-ra, és Bridge-ként van beállítva.
Van valami ötletetek, hogy mi lehet a probléma????
Köszi!
360T modemet cserélni kell, ha 8-ról felemelik a sávszélt. Mondjuk már sehol nem adnak T-s modemet, csak R-eset, tegnap volt kint a Trékomtól a szervizes srác, és épp erről beszélgettünk - 360T nem fogja vinni firmware frissítéssel sem a >8 -as vonalat, ahhoz cserélni kell.
Szerintem firmware frissítéssel nem lehet kiküszöbölni ezt a problémát, nem hiába adták ki a T-s sorozat mellé az "új" R sorozatot.
-C0pp3rM!n3-

Súgó
A téma zárva.