HWSW Informatikai Kerekasztal: D-Link hálózati eszközök - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

D-Link hálózati eszközök routerek, hálókártyák, cable/dsl modemek

#1381 Felhasználó inaktív   Echelon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 26. 12:23

D-Link DSL-2740B routerem van. Az a problémám, hogy elfelejti a beállításokat, miután este kikapcsolom az UPS-t, ami ellátja árammal. Az nem megoldható, hogy mindig be legyen kapcsolva. A Quick Install CD-vel kell az Internet kapcsolatot beállítanom minden reggel. A http://192.168.1.1 címen található konfigurációs oldal is csak ritkán működik, akkor is csak Internet Explorerből.

#1382 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 26. 15:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Echelon - Dátum: 2010. 07. 26. 13:23

D-Link DSL-2740B routerem van. Az a problémám, hogy elfelejti a beállításokat, miután este kikapcsolom az UPS-t, ami ellátja árammal. Az nem megoldható, hogy mindig be legyen kapcsolva. A Quick Install CD-vel kell az Internet kapcsolatot beállítanom minden reggel. A http://192.168.1.1 címen található konfigurációs oldal is csak ritkán működik, akkor is csak Internet Explorerből.

konfiguráld fel, majd save-eld a configot. húzd ki a tápját, dugd vissza pár mp múlva, és kiderül, h menti-e a configot vagy sem.
ha nem menti, az érdekes, ez akár nvram hiba is lehet.

-C0pp3rM!n3-

#1383 Felhasználó inaktív   Echelon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 07. 27. 11:56

Most a konfig oldalhoz se tudok hozzáférni, de a CD-ről be tudom állítani. Emlékszem, amikor még működött a konfig, próbáltam a Backup Settings opciót, de csak egy üres .conf file-t mentett el.

#1384 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 27. 13:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Echelon - Dátum: 2010. 07. 27. 12:56

Most a konfig oldalhoz se tudok hozzáférni, de a CD-ről be tudom állítani. Emlékszem, amikor még működött a konfig, próbáltam a Backup Settings opciót, de csak egy üres .conf file-t mentett el.

adál neki egy factory resetet, sokáig nyomva kell tartani a reset gombját, bár a kézikönyvében biztos le van írva, hogy hogyan kell ezt produkálni. talán attól felébred. elvileg az nullázza az nvram tartalmat teljesen, mindent töröl, csak a firmware marad meg rajta.

-C0pp3rM!n3-

#1385 Felhasználó inaktív   Echelon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 07. 28. 16:14

Reseteltem, de még mindig nem jó. :Đ

#1386 Felhasználó inaktív   Echelon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 07. 30. 09:53

Defaultra állítottam az Explorert, most már jó.

#1387 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 31. 17:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Echelon - Dátum: 2010. 07. 30. 10:53

Defaultra állítottam az Explorert, most már jó.

na akkor a kexplorer volt a ludas :up:

-C0pp3rM!n3-

#1388 Felhasználó inaktív   zottya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 08. 06:32

Adva van egy Dlink 2100 AP.Egy RG60SE tipusu wireless routerre szeretnék rákapcsolódni.Még egyszer sem sikerült.A 2100-ast a leírás alapján beállitottam.Még van egy laptop és 2 drb wireless USB is , amivel nincs bajom .Próbáltam már minden beállitást a Dlink-en , de semmi.Ugyanazt a SSID-et adtam meg neki mint a a routernek, a 6 channelt, tettem neki DHCP-ét is meg nem is, de nem veszi a lapot.A LAN led ég a WLAN led pedig pillog ugyanolyan időközökkel.Fel volt téve még egy Trendnet tipusu acces point is de azt is elbolonditottam.Újra reseteltem, de most már ebbe bele sem tudok lépni.Hol keressem a hibát, eggyelőre a Dlink-nél?

#1389 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 11. 11:00

Üzenet megtekintéseIdézet: zottya - Dátum: 2010. 08. 08. 07:32

Adva van egy Dlink 2100 AP.Egy RG60SE tipusu wireless routerre szeretnék rákapcsolódni.Még egyszer sem sikerült.A 2100-ast a leírás alapján beállitottam.Még van egy laptop és 2 drb wireless USB is , amivel nincs bajom .Próbáltam már minden beállitást a Dlink-en , de semmi.Ugyanazt a SSID-et adtam meg neki mint a a routernek, a 6 channelt, tettem neki DHCP-ét is meg nem is, de nem veszi a lapot.A LAN led ég a WLAN led pedig pillog ugyanolyan időközökkel.Fel volt téve még egy Trendnet tipusu acces point is de azt is elbolonditottam.Újra reseteltem, de most már ebbe bele sem tudok lépni.Hol keressem a hibát, eggyelőre a Dlink-nél?

wireless bridge-et akarsz létrehozni, ha jól értelmezem. ehhez a client router/AP-n át kell állítani client bridged mode-ba, vagy valami hasonlóra, nem tudom fejből a 2100AP-n milyen lehetőségek vannak.
a kliens AP-n az IP címet a másik router tartományába tetted ? az alapértelmezett átjáró és a DNS szerver(default gateway) a másik router IP címe ?

érdemes amúgy úgy nekiállni a wireless bridge-nek, hogy előtte mindkét eszközt a nullára reseteled (factory reset), és onnan beconfigolni, mert a már beconfigolt routerekkel /AP-vel csak a szívás van.

szerk: közben megtaláltam az emulátorát az AP-nak. 2 féleképp lehet összelőni másik wireless cucchoz, WDS vagy repeater móddal. WDS csak akkor fog működni, ha a másik router is tudja a WDS-t. AP repeater mode pedig az, amit fent leírtam, nagyjából.

szerk2: az AP-n célszerű kivenni a DHCP-t, vagy DHCP forwardingra állítani, és megadni a másik router IP címét. így nem lesz két dhcp tartomány, és kavarás az IP-kkel.

-C0pp3rM!n3

Szerkesztette: Coppermine 2010. 08. 11. 11:04 -kor

#1390 Felhasználó inaktív   Fireblade 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 17. 10:11

Sziasztok,

Szeretném elérni a routerem (DIR-655) távolról dyndns szolgáltatást használva.
Be is regisztráltam dyndns-re, létrehoztam egy host-t, routeren engedélyeztem a távoli elérést, kitöltöttem a dynamic dns részt.
Dyndns weboldalon megnézve frissül is a host-hoz tartozó IP, mikor a routerem új IP-t kap,
de sehogy nem sikerül elérnem a routerem távolról. de ha beírom az itthoni hálózatomon a dyndns.es host-t és utána a port-ot, akkor sem hozza be a router kezdőlapját.

Valakinek van ötlete mi lehet a gond?

Előre is köszönöm!

#1391 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 08. 17. 17:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Fireblade - Dátum: 2010. 08. 17. 11:11

de sehogy nem sikerül elérnem a routerem távolról. de ha beírom az itthoni hálózatomon a dyndns.es host-t és utána a port-ot, akkor sem hozza be a router kezdőlapját.

Azt külön engedélyezni kell, hogy net felől is elérd a routert, de saját érdekedben ne tedd.
Make love not Wor.

#1392 Felhasználó inaktív   Fireblade 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 17. 17:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 08. 17. 17:09

Azt külön engedélyezni kell, hogy net felől is elérd a routert, de saját érdekedben ne tedd.

Administration résznél engedélyeztem a remote management-et a 8080-as porton.

#1393 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 17. 23:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Fireblade - Dátum: 2010. 08. 17. 18:52

http vagy https-re ?

-C0pp3rM!n3-

#1394 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 08. 18. 00:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Fireblade - Dátum: 2010. 08. 17. 18:52

De mondom ne tedd.
Make love not Wor.

#1395 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 18. 06:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Fireblade - Dátum: 2010. 08. 17. 17:52

Én is ezt a routert használom. A tools-admin-administration nál a https elől vedd ki a pipákat (mindkét helyen), javasolt csak egy fix-ips gépet beengedni, ezt az inbound filter-nél állítsd be, így biztonságban leszel. Ha https-t akarsz az lehet hogy csak a standard 443-os porton fog összejönni egyébb okok miatt. Esetleg a 8080 helyett is jó volna másik szám..
LAN felől nem fog menni a dyndns címzéssal való elérés, arra mindenképp másik független netelérés kell ha tesztelni akarod. Pl mobilnet.
Nálam évek óta jól müxik így..

#1396 Felhasználó inaktív   Fireblade 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 18. 08:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2010. 08. 18. 06:53

Én is ezt a routert használom. A tools-admin-administration nál a https elől vedd ki a pipákat (mindkét helyen), javasolt csak egy fix-ips gépet beengedni, ezt az inbound filter-nél állítsd be, így biztonságban leszel. Ha https-t akarsz az lehet hogy csak a standard 443-os porton fog összejönni egyébb okok miatt. Esetleg a 8080 helyett is jó volna másik szám..
LAN felől nem fog menni a dyndns címzéssal való elérés, arra mindenképp másik független netelérés kell ha tesztelni akarod. Pl mobilnet.
Nálam évek óta jól müxik így..

köszönöm a segítséged.
a https nincs bepipálva. Egy gépet szeretnék beengedni, melóból kellene néha elérnem.
Van egy DNS 323 az otthoni hálózaton és őt kellene néha elérnem, ezt szeretném megoldani a dyddns-el és egy portforwardal.
és nem akarom a távoli elérést folyamatosan bekapcsolni csak néha jó volna ha eltudnám érni

#1397 Felhasználó inaktív   Fireblade 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 18. 08:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 08. 18. 00:00

De mondom ne tedd.

Köszönöm a figyelmeztetést. Igazából ahogy ez előbbi hozzászólásomba is írtam, nem akarom hogy állandóan elérhető legyen, de néha jó volna ha eltudnám érni pár napig az eszközöket. És szeretném tudni mi lehet a hiba amiért nem tudom.

#1398 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 18. 11:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Fireblade - Dátum: 2010. 08. 18. 08:46

Egy gépet szeretnék beengedni, melóból kellene néha elérnem.
Van egy DNS 323 az otthoni hálózaton és őt kellene néha elérnem, ezt szeretném megoldani a dyddns-el és egy portforwardal.
és nem akarom a távoli elérést folyamatosan bekapcsolni csak néha jó volna ha eltudnám érni

Ha tudod milyen ip-címről érkezik a melóból az ipcsomag a routeredre, akkor már be tudod könnyen konfigolni: először még otthon a router távoli admint, hogy elérd melóból aztán onnan a többit (portfw, nas-t)..

#1399 Felhasználó inaktív   s110l 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 09. 28. 13:20

Sziasztok,
van-e valakinek valami tapasztalata a DAP-1360-as WISP Repeater üzemmódjával? Gondjaim vannak, de egyelőre megoldást nem találtam :(

A lényeg, hogy WiFi-n kapom a netet s eddig egy laptoppal kapcsolódtam. A WiFi nem titkosított, bárki rákapcsolódhat, de internetelérést csak PPPoE kapcsolat létrehozásával prezentál. Ez a laptoppal simán s gond nélkül működött.
Most több laptoppal szeretnénk rákapcsolódni, ezért beszereztem a fenti router, felkonfiguráltam a WISP Repeater módot s az működik is (felkapcsolódik, a neten bármi pingelhető). A baj az, hogy böngészőből úgy az oldalak 50%-a nem nyílik meg, csak darál aztán kiírja, hogy nem érhető el a kiszolgáló). Ugyanez van ha nem Repeater, hanem WISP Client módban dolgozik.

Kipróbáltam hogy ha Wireless client módban egy régi SMC routerrel kapcsolódok fel (DAP-1360 client a wifi neten, az SMC meg WAN-ba dugott kábellel PPPoE-zik rajta keresztül) ez simán működik (bár időnként eldobja a netet valami, gyanúm szerint a DAP-1360). A laptopok felé ilyenkor az SMC tolja szét a netet.

A routerre feltettem a legutolsó 1.03-as firmware-t, azzal is ugyanez a helyzet.

A kérdés: mi okozhatja, hogy WISP Repeater és Cliens módban nem mennek az oldalak, miközben az IP-jük simán pingelhető? Más oldalak meg simán mennek, tehát nem mondható, hogy nem jön létre a kapcsolat a DAP-1360 és az ISP között.

#1400 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 28. 19:13

MTU beállítás?
WoT nick: Atti77

Téma megosztása:

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68