HWSW Informatikai Kerekasztal: D-Link hálózati eszközök - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

D-Link hálózati eszközök routerek, hálókártyák, cable/dsl modemek

#1341 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 19. 18:25

Idézet: racketeer66 - Dátum: 2009. nov. 19., csütörtök - 15:06

Sziasztok!

nagyon úgy néz ki hogy a modem lesz. :think:

-C0pp3rM!n3-

#1342 Felhasználó inaktív   slick 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 01. 06. 17:00

Üdvözlök mindenkit, BUÉK!
Van egy Dlink DI-524 G2-es HW, 3.13-ás FW-el. A problémám az, hogy rendszeresen bontja az MSN kapcsolatot, van amikor 10 percenként de van amikor 5. Digikábelen jön az internet, ppoe kapcsolaton. Torrent meg minden más megy szépen. Ha direktbe kötöm a digikábelt akkor nem csinálja.
Wifin is ledob gyakrabban mint kábeles kapcsolaton.
Újabb FW nincs, az MSN portjait beraktam az engedélyezett portok közé a D-Link konfigba. Próbáltam ki és bekapcsolt upnp-vel is, nem változik a helyzet.
Kedves olvasó ha van tipped kérlek írd le, legyen az bármi!
Köszönettel,
Slick
"If all you have is a hammer, every problem tends to look like a nail"

#1343 Felhasználó inaktív   PRSPKT 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 06. 21:31

Sziasztok!

új felhasználó vagyok, remélem jó helyre írom a problémámat. :)

Van egy D-link DI-524 Wireless G Routerem. Nem rég cseréltem alaplapot (Gigabyte MA770-UD3) És azóta nem tudom feltelepíteni a router driverét (vagy nem tudom ezt minek hívják :rolleyes: ) mert a telepítő kiírja hogy csatlakoztassam a routert pedig minden jól be van dugva többször is leellenőriztem. Nem tudom hogy ennek van-e köze az alaplapcseréhez de azóta csinálja. (ha csak a modemet dugom be rendesen megy a net.)

előre is köszönöm a segítséget!

#1344 Felhasználó inaktív   colli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 08. 12:33

Üdv mindenkinek!

Van nekem egy Dlink 360T típusú modemem, melyet eddig egy 8 megás internethez használtam. Előfizettem egy 15 megás csomagra, majd frissítettem a modemen a firmware-t, hogy használni lehessen az ADSL2+ is. A frissítés sikeresen megtörtént, és ameddig a 8 megás net élt, addig nem is volt semmi probléma. Tegnap átkötöttek 15 megásra, és azóta a modem nem kapcsolódik, az ADSL jelzőfény fel se villan. Próbálkoztam újraindítással, reset-el, de semmi változás.  A modemen az ADSL Multi Mode-ra, és Bridge-ként van beállítva.
Van valami ötletetek, hogy mi lehet a probléma????

Köszi!

#1345 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 08. 14:46

Idézet: Coppermine - Dátum: 2009. júl. 8., szerda - 11:58

azért megnézném esetleg nincs-e elfekvőben, ha jól emlékszem 5V-2A -s a tápja. Nekem is meghalt a gyári DLink táp az öreg 614-esemnél, most vmi noname táp perfektül hajtja ;)

szerk: vat*rán sz.réhugyé lehet kapni ilyen tápokat :)

-C0pp3rM!n3-

Ilyen dugasz tápok a Lomex-nél és az Elektrokontha-nal 1000-2500Ft között mozognak
Ezért az árért nem éri meg cserélni?

#1346 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 08. 14:53

Idézet: Emre - Dátum: 2009. nov. 8., vasárnap - 22:42

Most tudtam meg hogy a Dlink dir-655 router egyszerre kezelhető maximális kapcsolatainak száma 200-r van korlátozva
1: Hogy tudnám ezt letesztelni? (torrent kivételével)
2: Milyen routerek tudnak ennél többet? 60-80 ezer ft alatt?
kösz

Draytek Vigor 2110 15 vagy 25 ezer kapcsolatot tud lekezelni (fejből nem tudom)

Kb 35eFt

Szerkesztette: zwodka 2010. 01. 08. 14:53 -kor

#1347 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 09. 13:23

Idézet: colli - Dátum: 2010. jan. 8., péntek - 13:33

Üdv mindenkinek!

Van nekem egy Dlink 360T típusú modemem, melyet eddig egy 8 megás internethez használtam. Előfizettem egy 15 megás csomagra, majd frissítettem a modemen a firmware-t, hogy használni lehessen az ADSL2+ is. A frissítés sikeresen megtörtént, és ameddig a 8 megás net élt, addig nem is volt semmi probléma. Tegnap átkötöttek 15 megásra, és azóta a modem nem kapcsolódik, az ADSL jelzőfény fel se villan. Próbálkoztam újraindítással, reset-el, de semmi változás.  A modemen az ADSL Multi Mode-ra, és Bridge-ként van beállítva.
Van valami ötletetek, hogy mi lehet a probléma????

Köszi!

360T modemet cserélni kell, ha 8-ról felemelik a sávszélt. Mondjuk már sehol nem adnak T-s modemet, csak R-eset, tegnap volt kint a Trékomtól a szervizes srác, és épp erről beszélgettünk - 360T nem fogja vinni firmware frissítéssel sem a >8 -as vonalat, ahhoz cserélni kell.
Szerintem firmware frissítéssel nem lehet kiküszöbölni ezt a problémát, nem hiába adták ki a T-s sorozat mellé az "új" R sorozatot.

-C0pp3rM!n3-

#1348 Felhasználó inaktív   colli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 09. 13:48

Idézet: Coppermine - Dátum: 2010. jan. 9., szombat - 13:23

360T modemet cserélni kell, ha 8-ról felemelik a sávszélt. Mondjuk már sehol nem adnak T-s modemet, csak R-eset, tegnap volt kint a Trékomtól a szervizes srác, és épp erről beszélgettünk - 360T nem fogja vinni firmware frissítéssel sem a >8 -as vonalat, ahhoz cserélni kell.
Szerintem firmware frissítéssel nem lehet kiküszöbölni ezt a problémát, nem hiába adták ki a T-s sorozat mellé az "új" R sorozatot.

-C0pp3rM!n3-

Közben megoldódott a probléma, úgytűnik a központban volt gond az átállásnál.
Még mindig a 360T modemem van, és viszi a 15 megás netet(természetesen csak firmware frissítés után).

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Köszönöm!

#1349 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 09. 18:47

Idézet: colli - Dátum: 2010. jan. 9., szombat - 14:48

Közben megoldódott a probléma, úgytűnik a központban volt gond az átállásnál.
Még mindig a 360T modemem van, és viszi a 15 megás netet(természetesen csak firmware frissítés után).

[/IMG]http://w3.enternet.hu/colli/360T.jpg[/IMG]

Köszönöm!

kérdés mennyire stabil :think:

-C0pp3rM!n3-

#1350 Felhasználó inaktív   colli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 09. 19:13

Idézet: Coppermine - Dátum: 2010. jan. 9., szombat - 18:47

kérdés mennyire stabil :think:

-C0pp3rM!n3-

És azt hogyan tudnám kideríteni, hogy mennyire stabil?

#1351 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 09. 20:18

Idézet: colli - Dátum: 2010. jan. 9., szombat - 20:13

told 0-24-ben mondjuk egy héten keresztül, aztán ha nem nagyon szakadozik, akkor stabil.

-C0pp3rM!n3-

#1352 Felhasználó inaktív   Myron 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 09. 22:09

Idézet: colli - Dátum: 2010. jan. 9., szombat - 20:13

A routered logjában meg tudod nézni mikor szakadt és jött létre kapcsolat.
Ha nincs routered vagy nem támogatja a logolást ilyen szinten, akkor Coppermine tanácsa alkalmazható :D

Vagy bekapcsolva hagyod a gépedet és logolsz vmi programmal h van e net, és ha kihagy annak lesz nyoma.

#1353 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 11. 11:05

sziasztok,

D-Link DI-524 routerben szeretnék vhogy javítani a térerőn, egy 5dB es Gigabyte antenna lóg rajta már, vételt nem tudok javítani....milyen beállítást kell/lehet állítani, hogy a mostani 4-5 méterhez képest 3 méterrel/egy fallal odébb működjön+ a födém eddig is megvolt.
Az antennát/ kábelt /routert máűr odébb tettem, tudom néha 5 centi mozgatás is lehet jótékony:

Beacon Interval 20    (msec, range: 1~65535, default: 100)
RTS Threshold 2432    (range: 256~2432, default: 2432)
Fragmentation 2346    (range: 256~2346, default: 2346, even number only)
DTIM Interval 3    (range: 1~255, default: 3)
Wireless Mode     mixed mode G mode
TX Rates 54    (Mbps)
SSID broadcast     Enabled

új eszköz cucc vételére nincs mód!

Szerkesztette: WEbshark 2010. 01. 11. 11:25 -kor

#1354 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 11. 15:28

Idézet: WEbshark - Dátum: 2010. jan. 11., hétfő - 12:05

sziasztok,

D-Link DI-524 routerben szeretnék vhogy javítani a térerőn, egy 5dB es Gigabyte antenna lóg rajta már, vételt nem tudok javítani....milyen beállítást kell/lehet állítani, hogy a mostani 4-5 méterhez képest 3 méterrel/egy fallal odébb működjön+ a födém eddig is megvolt.
Az antennát/ kábelt /routert máűr odébb tettem, tudom néha 5 centi mozgatás is lehet jótékony:

Idézet

Beacon Interval 20    (msec, range: 1~65535, default: 100)

Szinkronizációs broadcast csomagok időintervalluma (ezzel tartja gatyában az AP a komplett hálózatot)
Gyenge jel esetén húzhatod 50-re.

Idézet

RTS Threshold 2432    (range: 256~2432, default: 2432)

Request To Send pakett előtti várakozási idő. Ezt dobja az AP az állomás felé, ha vmi adatot akar küldeni. Esetleg ezt veheted picit alacsonyabbra, nálam gyárilag 2347

Idézet

Fragmentation 2346    (range: 256~2346, default: 2346, even number only)

Max. csomagméret, ami felett darabolják a csomagot. Ezt nem muszáj piszkálni.

Idézet

DTIM Interval 3    (range: 1~255, default: 3)

Ez az energiatakarékos állomások felé küldött csomag, amit akkor küld az AP, ha az energiatakarékos módban lévő állomásra adatot akar küldeni. Az érték minél alacsonyabb, az AP annál kevésbé engedélyezi, hogy a kliensek energiatakarékos módba dobják át magukat. Ez lehet akár "1" értékű.

Idézet

Wireless Mode  mixed mode G mode

Ezzel meghatározhatod, hogy az AP-ra milyen kliensek tudjanak rácsatlakozni (802.11b, ezek 11mbit (vagy 22mbit) max átvitelű kliensek, vagy 802.11g, amik 54mpbs). Ha mixed G mode van megadva, akkor 11 és 54mbites klienseket is enged csatlakozni. (van még b-only vagy g-only mode is, ezekkel csak az adott szabványnak megfelelő klienseket engeded). Ezt nem nagyon kell piszkálni.

Idézet

TX Rates 54    (Mbps)

Ez köbö ugyanaz mint a felette lévő. G szabvány engedélyezve (54mbit), mint maximum.

Idézet

SSID broadcast  Enabled

Ha ez "enalbed", akkor a hálózati nevet mindenki látja (szórja a hálózati SSID nevet az AP). Ha "disabled", akkor pl windowsnál mikor keresed a wifi hálózatokat, akkor nem fog látszódni ennek az AP-nak a neve, mert rejtett (nem lesz szórva az SSID név).
Ez biztonsági szempontból lehett rejtett is akár, ha nem akarod, hogy tudják a szomszédok, hogy mi a wifid neve :D (bár tény, h más eszközökkel ki lehet deríteni). De ezt sem muszáj piszkálni.

-C0pp3rM!n3-

#1355 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 14. 17:16

Köszönöm rézbánya!

Igen sokat segítettél, pedig már párszor lőttem be hálózatot, mégse tudok semmit se, vagy mégiscsak a a haszontalan tudás ami van nekem inkább?

Szerkesztette: WEbshark 2010. 01. 14. 17:19 -kor

#1356 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 14. 17:44

Idézet: WEbshark - Dátum: 2010. jan. 11., hétfő - 11:05

javítani....milyen beállítást kell/lehet állítani, hogy a mostani 4-5 méterhez képest 3 méterrel/egy fallal odébb működjön+ a födém eddig is megvolt.

Leveszed a sebességet, hogy ne maximumon próbáljon meg csatlakozni, így menet közben sem fog szinkronizálgatás miatt szakadozni. Necces lesz, beállítod fix 1-2 megabitre.
Make love not Wor.

#1357 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 15. 03:39

Idézet: WEbshark - Dátum: 2010. jan. 14., csütörtök - 18:16

Köszönöm rézbánya!

Igen sokat segítettél, pedig már párszor lőttem be hálózatot, mégse tudok semmit se, vagy mégiscsak a a haszontalan tudás ami van nekem inkább?

igaziból ezzel csak finomhangolni tudsz, nagyobb teljesítmény-növekedést nem hiszem, hogy ki tudsz hozni belőle. Mondjuk az meredek, hogy 3-4 méterig működik rendesen, egy ilyen erősítésű antennánál (5dB) azért egy komplett családi házat be lehet vele sugározni. Szóval ott valami alapvető probléma lehet, nézd meg esetleg az antenna csatlakozását, jól illesztett-e, illetve a gyárival mennyit visz át, azt is meg lehetne nézni.

-C0pp3rM!n3-

#1358 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 17. 20:15

Idézet: Coppermine - Dátum: 2010. jan. 15., péntek - 4:39

igaziból ezzel csak finomhangolni tudsz, nagyobb teljesítmény-növekedést nem hiszem, hogy ki tudsz hozni belőle. Mondjuk az meredek, hogy 3-4 méterig működik rendesen, egy ilyen erősítésű antennánál (5dB) azért egy komplett családi házat be lehet vele sugározni. Szóval ott valami alapvető probléma lehet, nézd meg esetleg az antenna csatlakozását, jól illesztett-e, illetve a gyárival mennyit visz át, azt is meg lehetne nézni.

-C0pp3rM!n3-

megcseréltem egy másik ugyanilyen tipussal........gondoltam rá hogy mi lenne ha egy osztót tennénk rá de nyema pénz...

#1359 Felhasználó inaktív   racketeer66 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 03. 23:11

Sziasztok!
Előre bocsátom, hogy nem vagyok járatos a hálózatokban, biztatás és bátorítás hatására vásároltam be.
Vettem egy 655-ös routert (Wifi-sítettem, klasszul működik is) és egy 321B modemet. A régebbi Dlink 360R-es modemmel több gondom is volt, az idők során. Először a 360r-rel teszteltem a 655-öst, s csak néhány nap után váltottam a 321b-re. A következő lenne a szitu.

Ma délután sikeresen beüzemeltem a 321B-t, beállítottam Bridge-üzemmódba. Utána visszaállítottam a hálózatom - a 655-ös routerrel, (azt be a gépbe, majd az ADSL-részt bedugtam a modembe), s minden kiválóan működik. Egy tünet van csak, bár lehet, hogy ez a normális: nem látom már a 321B modem kezelőfelületét a http://192.168.1.1 címen. Ezt a kezelőfelületet csak egyszer láttam, akkor, amikor bekonfiguráltam (amikor összeraktam a géppel, router nélkül). Utána már csak a Wifi-routert látom a jól ismert 192.168.0.1-n.
Néhány kérdésem lenne, megtisztel, ha válaszol rá!
Normális-e ez így?
Mi van akkor, ha újra kell konfigurálnom a modemet (ne adj isten elromlik a router, s nélküle kell ideiglenesen használnom az Internet-elérésem? Hogy érhetem újra el a 321B-modemet webes felületen. Vagy pld. firmware-t szeretnék frissíteni. Akkor is el kellene érnem!
Újra ki kell iktatnom a routert, mint amikor konfiguráltam?
Vagy valamit állítanom kell a számítógépemen, hogy látható legyen a 321B modem? Vagy milyen más IP címen érhetem el a 321B modemet?
Előre is köszönöm szakértő segítségeteket!
Hominis homo lupus.

#1360 Felhasználó inaktív   racketeer66 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 03. 23:11

Dupla...elnézést kérek!

Szerkesztette: racketeer66 2010. 05. 03. 23:13 -kor

Hominis homo lupus.

Téma megosztása:

• (71 Oldal)
  • +