HWSW Informatikai Kerekasztal: D-Link hálózati eszközök - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

D-Link hálózati eszközök routerek, hálókártyák, cable/dsl modemek

#141 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 16. 10:41

ez nagyon úgy néz ki, hogy firmware-függő a dolog :think: nem sok értelme lenne annak, hogy egy ilyen chipet beépítenek egy bbr/wifi bbr/dsl modembe, és nem használják ki...
Amúgy meg eddig ilyen AR7/AR7W chipet csak routernél láttam... biztos, h ilyen van a DSL-360T-ben is?

-C0pp3rM!n3-

#142 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 18:34

Nem ezen a néven van, hanem a fentebb említetten.(tnetd7300gdu) Az ott említett fórumokon mondták, hogy ez ugyanaz a csip. Érdemes elolvasni. A texas oldalán meg semmi nyoma, de erről is van szó ezeken a fórumokon.
Itt van még valami, etz eddig nem  láttam :http://semiconductor.ca/resources/reports_database/view_device.asp?sinumber=9456&c=162144
Egyébként az említett fórumon is arról folytat eszmecserét egy két villamosmérnök, hogy egyszerűen nem jutnak dokumentációhoz a cuccról. Valamint hogy vajh firmware kérdése e a dolog. Sajnos nem folytatódik a társalgás.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#143 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 20:03

hm, utánaolvastam, és eléggé ködös a dolog :think: nagyon valószínűnek tartom, hogy ezt a traffic shaping-et a cuccban firmware-el lehet életre kelteni, de hogy hogyan, arról nem találtam semmit... és ami doksi is van a chipről, az sem taglalja részletesen, hogy mit hogyan merre hova... eléggé "rejtett" fícsörnek tűnik nekem :Đ

-C0pp3rM!n3-

#144 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 09:03

Ezek szerint legalább találtál hozzá valamit. A fórumozóknak az sem sikerült. Belinkelnéd? Az is vicces amint mondták, hogy végülis ha erre a csipire akarsz valamit építeni, végül is nincs semmi előzetes infód. Tehát vagy valaki tudja hogy mit tud a szomszédban, vagy csak találgatsz mert a texas nem ad ki róla semmit amíg meg nem rendelsz pár 100000-et?
Vagy csak magánszemélyeknek nem elérhető az infó. De ez sem igazán érthető. Vagy ha van egy ilyenem és értek hozzá akkor enyém az összes amcsi kémműhold? Esetleg elkezdem otthon gyártani? Vagy megszázszorozom a dsl kapcsolatom sebességét? :)
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#145 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 16:25

TI hivatalos oldalán találtam egy data sheet-et róla, ennyi... meg pár oldalon taglalták, hogy tudja ezt a funkciót, de semmi konkrétum, valami TurboDSL™ feature-ként van sok helyen emlegetve.

-C0pp3rM!n3-

#146 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 13:29

Na igen, Kb. én is erre jutottam.

#147 Felhasználó inaktív   p.geri 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 19. 20:48

sziasztok!
Vettem egy d-link 604-es routert,ami már osztja a netet, de a két gép nem látja egymást.
Biztos vagyok benne, hogy már volt róla szó, de muszály megkérdeznem(sorry mindenkitől,aki már unja):
Miket, és hogyan kell beállítani a windowsban, hogy ezt a funkcióját is tudjam használni?ÉS a tűzfal jó beállításához is szeretnék segítséget kérni, mert most a dc nem megy.
Köszönöm

#148 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 21:45

Első körben gondolom a webes adminnál lefuttattad a config-wizard-ot, amivel a netleosztást tudod egyszerűen beállitani.
Érdemes a hálózatba kötött gépeknek beállítani IP címeket. Alapbeállítás szerint a router IP-je 192.168.0.1, így akár 192.168.0.2 és 192.168.0.3 lehetnének kapásból a gépek címei. IP beállításnál az alapértelmezett átjáró a router IP-je, vagyis 192.168.0.1 az alhálózati maszkja pedig 255.255.255.0

Ahhoz, hogy DC-t ki tudjál engedni a routeren, portforwardolnod kell. Ez annyit tesz, hogy VirtualServert hozol létre. Ehhez megkeresed a VirtualServer panelt, és kitöltöd a mezőket
[x] Enabled
Name: tetszőleges név (pl: DC++)
Private IP: a gép belső IP címe, amin portforwardolsz (192.168.0.2 a másikon meg .3)
Private Port: belső port címe (ha lehet ne 21,22,25,80 legyen, mert azokat már használják) legjobb ha valami 1xxx -et adsz meg neki.
Public Port: legegyszerűbb, ha ugyanaz, mint a private
Schedule: [x] Always

DC-ben ne felejtsd el beállítani a Settings-ben Active-ra tenni, az IP-hez beírni a külső "netes" IP címedet, a TCP porthoz pedig a Public Port-hoz beírt portcímet (UDP-hez is ugyanazt, mint TCP-hez)

Nagyjából ennyi.

-C0pp3rM!n3-

#149 Felhasználó inaktív   p.geri 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 21:55

köszi!
ezzel el leszek egy darabig, mire megcsinálom.Nem vagyok még! nagy guru, de igyekszem.Köszönöm a segítséget.

#150 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 00:52

Dyndns-hez van valahol leírás, hogy mit hogy kell beállítani és melyik szolgáltatót támogatja?
Linux For Human Beings

#151 Felhasználó inaktív   Pancser 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 20. 01:01

DynDNS-t tudja.
Igy állitsd be , persze regisztrálj magadnak egy accot, de van olyan hogy csak 25 óra mulva fog müködni.

Csatolt fájl:

Csillagokat szeretnék !
Gigabyte GA-K8NS Ultra939 * A64 X2 4200+ * Arctic Cooling Freezer64 * 2x1GB A-DATA DDR500 * 6800GT * Leadtek TV2000 Expert * 300W Coolink táp *

#152 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 20. 02:07

Idézet: Pancser - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 2:01

DynDNS-t tudja.
Igy állitsd be , persze regisztrálj magadnak egy accot, de van olyan hogy csak 25 óra mulva fog müködni.

Köszi!  :respect:
Linux For Human Beings

#153 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 15:08

Idézet: Pancser - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 0:01

DynDNS-t tudja.

hm, nekem a dyndns.org elég gyors megcsinálta ;) asszem 1-2 óra alatt működött :)

-C0pp3rM!n3-

#154 Felhasználó inaktív   p.geri 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 15:08

Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy ki lehet-e kapcsolni teljesen a di-604-esen a firewall-t.

#155 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 17:02

Idézet: p.geri - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 14:08

Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy ki lehet-e kapcsolni teljesen a di-604-esen a firewall-t.

1, DMZ-be beteszed a gép IP-jét
2, Firewall-ban beteszel egy olyan rule-t, hogy minden porton mindent átenged az adott IP-re.

-C0pp3rM!n3-

#156 Felhasználó inaktív   p.geri 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 23:38

Köszi,ez bevált.
És még egy kérdés, elveszti a garanciát, ha frissítem a firmwire-t?
A tapasztalatom eddig nagyon rossz ezzel a típussal.Az elsőt már kicseréték,mert óránként fagyott,és ez is elég sokszor fagy,úgyhogy nem tudom meddig marad.
Azért kösz a segítséget.

#157 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 04:59

Idézet: p.geri - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 0:38

Nem. Szerintem.
Linux For Human Beings

#158 Felhasználó inaktív   pike.killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 07:17

Idézet: p.geri - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 0:38

Köszi,ez bevált.
A tapasztalatom eddig nagyon rossz ezzel a típussal.Az elsőt már kicseréték,mert óránként fagyott,és ez is elég sokszor fagy,úgyhogy nem tudom meddig marad.
Azért kösz a segítséget.

Ha gyarira csereled, nem!!!  ( Amit a D-link oldalrol le tudsz szedni)
Ha nem a hivatalos gyarira akkor nem lesz ra gari!!!  ( Egyebb modositott tobb tudassal rendelkezo valahonnan szedett)

#159 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 09:25

Idézet: p.geri - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 22:38

Köszi,ez bevált.
Azért kösz a segítséget.

D-Link gyári firmware frissítés, viszont arra ügyelj, hogy NON-US firmware-t tegyél fel, mert néha azzal gondok adódhatnak, ha US firmware-t teszel fel EU D-Link cuccra :up:

-C0pp3rM!n3-

#160 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 13:56

DL-624+ om van, 2 notebook 2 desktop van rajta.
Viszonylag gyakran fagy, van hogy 2 napig megy van amikor naponta leall.
Media disconnected, ilyenkor se WLAN se LAN on nem elerheto.
Konnektorbol ki be es megy. Legujabb firmware van rajta.
Olvastam a DSLrepotson hogy az amerikai verzioknal is elofordul.

Van valaki akinek sikerult erre megoldast talalnia ?
Why can't be technology as simple as the box it comes in ?

Vaio X505 800g pure gentoo power.
Vaio Type A 17" WUXGA 1GB Core Duo T2500 7600GT 2x100GB  BD drive 3.8kg.

Téma megosztása:

• (71 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.